Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Ezt speciel én is úgy olvastam, eredetileg a PH! fórumon, de a hivatalos support fórumon is volt róla szó. (Nálam ez a hiba nem lépett fel, mert már rég kikapcsoltam a fülecskéket.) De vannak olyan diagnosztikai módszerek, amivel rá lehet jönni ilyenekre. Pl Safe Mode-ban hogy valamelyik kiterjesztéssel kapcsolatos-e a gond, meg persze kizárásos alapon (nincs olyan sok kiterjesztés, aminek köze van a Flash-hez).

These are my friends, see how they glisten...

geri15
Sil a tûzróka istennõ 😊 Elcsodálkozok mennyi mindent tudsz a ffxról 😊

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Apropó, sil: bejött amit ajánlottál, a flash lejátszásához. Csak azt nem tudom, honnan szeded te ezeket? Mivel én pl. semmi kapcsolatot nem tételeztem fel a kettõ közt, pláne, hogy eddig is fent volt az adblock, viszont a flash 7-el tökéletesen mentek a flashek.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

urbijoe
ettöl nem lettem oksabb

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Sil78
Tudsz angolul? Mert akkor katt ide.

urbijoe
ennél nem lehet azt beállitani mint az IE-nél hogy automatán csatlakozzon?
mert ennél mindig meg kell nyomni a csatlakozást
az IE-nél meg csak beirok egy lap cimet és már fenn is van a neten

Köszi, megoldotttam, ez jó lett...

http://gaborszantai.co.uk/

urbijoe
már beállitottam köszi

Sil78
Mit kellene tudnia pontosan? Van pl az FxIF, az az EXIF-et hozzáadja a Tulajdonságok panelhez a jobb egérgombos menüben.

Sziasztok, hol találok normális kép és exif nézegetõ plug-int?

http://gaborszantai.co.uk/

Mr Manson
Lesz ma magyar RC2? 😄

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Melyiket próbáltad, a második módszert? Utána belementél a beállításokba, és ott is átállítottad?

urbijoe
hiába állitgatom akkor is csak középsö egérgombal nyitja meg uj lapon ,bal egérgombal uj ablakot nyit

urbijoe
oké köszi

Sil78
Nem mappában. Firefoxban írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomj egy entert.

urbijoe
az about.cfg-t melyik mappába találom

Sil78
A Beállítások / Böngészõlapok menüpontban megtalálod, legalábbis 1.5 RC1 óta biztosan. További finomítás ehhez a javascripttel nyitott ablakok viselkedésével kapcsolatban: keresd ki az about:config-ban a browser.link.open_newwindow.restriction kulcsot, a következõ értékek használhatók:
0: mindig új fülön nyissa meg a javascripttel nyitott ablakokat
1: mindig új ablakban nyissa meg (mint IE-ben)
2 (alapérték): csak azokat a javascriptes popupokat nyissa meg új böngészõlapon, amiknél nincs megadva, hogy hogyan nézzen ki az ablak (pl nincs megadva konkrét méret neki, meg hogy legyen-e benne címsor), a többit új ablakban.

1.0.x-ben meg lásd #230-as hozzászólás, vagy valamilyen tabos kiterjesztés.

Középsõ egérgombbal új lapon nyitja meg.
urbijoe
mért nem lehet ebben beállitani hogy egy hivatkozást uj lapon nyisson meg?
csak uj ablak beállitás van és elég idegesitö hogy mindig jobb egérgombal kell megadnom hogy uj lapon nyiljon meg

Sil78
Az AdBlock beállításainál kapcsold ki az Obj-Tabs (a kis AdBlock-fülecskék) megjelenítését, akkor valószínûleg menni fog a Flash.

Na, nekem bekattant a flash lejátszó fox alatt. A 7-es volt felrakva, de olvastam a biztonsági hibájáról, ezért letöltöttem a 8.0.22-t és ráinstalláltam, de azóta a foxban nem megy semilyen flash. A flashblock ikonra klikkelve csak eltûnik az egész. Próbáltam flash uninstallerrel is, majd újratelepít, de így sem javult. Ellenben, ie alatt mûködik (illetõleg, oda is be kellett telepíteni külön, mert az uninstaller legyalulta. Még a foxot is felinstalláltam, de nem javít. A 7-esre visszaállni nem tudok, mert már letöröltem, és sehol sincs már meg.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Sil78
#1799-es hozzászólás.

Törölt felhasználó
Két sorban lehetnek gyorsindítású kedvencek? Valamilyen módon meglehet oldani?
Sil78
Egy kérésnek eleget téve írok kicsit a felhasználói stíluslapokról. Firefoxnál ebbõl ugye kettõ db van: a userChrome.css és a userContent.css fájlok (ezek tetszõleges szövegszerkesztõvel - vagy pl a ChromEdit kiterjesztéssel - létrehozható, sima szöveges fájlok, a profilon belül a chrome nevû mappában van a helyük). Míg a userChrome.css segítségével a böngészõ felületét lehet formázgatni, a userContent.css-sel a weboldalak kinézetét lehet átalakítani. Ha valaki konyít valamennyire a CSS-hez, gyakorlatilag bármit megcsinálhat (pl ebben a topicban sokaknak nem tetszik a barna betûszín), persze saját használatra. Lehet ezzel a módszerrel reklámokat is kiszûrni, bár az AdBlock miatt nem szokták erre használni.

Ami újdonság, hogy az 1.5 béták óta már van lehetõség oldalspecifikus CSS alkalmazására is, mindenféle külön kiterjesztés nélkül. Ehhez a következõ háromféle szabályt lehet alkalmazni:
@-moz-document domain('example.org'), vagy
@-moz-document url-prefix('http://cgi.example.org/exact/prefix/'), vagy
@-moz-document url('http://example.org/absolute/uri.html')
{
/* ide jön az oldalra alkalmazandó CSS, pl: */
body { background-color: white !important; }
}

Minden olyan szabálynál, ahol ott az !important, a felhasználói stílus felül fogja bírálni az oldal eredeti stílusát.

No, röviden ennyi. Kérdés?

<#eljen><#eljen><#eljen>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sil78
Nézd meg a Tab Preview-t vagy a Tab Sidebar-t is szerintem, azok teljesen újak, és a vadiúj canvas-támogatást használják ki.

Sil78
Egyébként van már rendes update-rendszer, csak még egyszer sem vártam meg, hogy kijöjjön a lokalizált update. De most megvárom, állítólag hétfõn lesz már magyar RC2-update is.

<#kerdes>

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Jah, most nézem: IE Tab rakott egy kis ikont a status bar-ra, és ott mutatja, hogy éppen melyik motorral jelent meg az oldal. Egy klikk és a másikkal tölti be. Ugye nem kell mondanom, hogy a hétköznapi használaton túl webfejlesztésnél ennek milyen elõnyei vannak...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Má' mindegy, felraktam az RC2-t. <#idiota>

Viszont találtam pár igen durva ext-et, remélem, nem csak nekem újak.

PasswordMaker: jelszógenerálás egy master password és a látogatott oldal URL-je alapján, többféle hash algoritmus segítségével, illetve meg lehet határozni, hogy a jelszó hány karakter legyen és milyen karakterek legyenek a jelszóban, stb.
Elõnye: paranoiások számára kiváló eszköz, hogy a regisztrációikhoz teljesen egyedi jelszavakat generáljanak.
Hátránya: egyszer felejti el az ember elmenteni a FF-ban mentett jelszavakat, és kezdhet levelezni a weboldalakkal, hogy ugyan küldék már el az elfelejtett jelszavát, mert esélye sincs kitalálni. <#idiota>

IE Tab
Talán mindenki emlékszik, hogy milyen csinnadratta volt a legutolsó Netscape körül, hogy egy böngészõn belül meg lehet adni, hogy egy oldalt a Gecko jelenítse meg vagy az IE HTML/motorja. Aki ezért használt Neccápát, az nyugodtan kidobhatja, mert ez az ext ugyanezt tudja. Megadod, mely oldalaknál használja az IE HTML-motorját és az adott oldalra érve kis darálás keretében a beállítások szerint jeleníti meg. (Windows Update-tel próbáltam és ment vele!)

GMail Manager
GMail Notifier helyett: több GMail fiók kezelése egyszerre, valamint felturbózott funkciók: pl. nemcsak az Inbox-ot figyeli, hanem a Spam mappát is, vagyis kiírja, ha oda is érkezett új levél.

Mivel ódzkodom a nem véglegesként kiadott szoftverektõl, így még nem raktam fel a FF 1.5 RC-ket. Kérdésem az lenne, hogy ha fel is rakom, a végre normális update-rendszeren keresztül frissíthetõ lesz a FF, vagy ha végleges kijön, rakhatom fel azt is?
Például az RC1-es FF-nál lehetett az update-rendszeren keresztül RC2-re frissíteni vagy újra kellett telepíteni a progit?

Ch_Slater
hi.
van valami extension, amivel be tudom állítani, hogy hány kbyte-ot használjon a FF a sávszélbõl? (pl. 64K, 128K, 256K, ..)
Weblap teszteléshez kellene, hogy különbözõ sebességû netkapcsolatoknál mennyire gyors/lassú az oldal..

azt tudom, hogy pl netlimiterrel vagy cFos-sal meg tudom csinálni, de engem kifejezetten FF ext. érdekelne...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

NuCLEARScoRp
Akinek gondja volt az Adblock kiterjesztéssel(pl nekem😊) Firefox 1.5 RC1,RC2-nél, az töltse le innen:

Adblock 0.5.2.054

Ez már 100%-ig kompatibilis...

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Mr Manson
5MB nem MB!
Végleges mikorra várható?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
A magyar a többi l10n verzióval együtt kb hétfõre várható. Aki bétát vagy RC1-et használ, szerintem érdemes megvárnia a frissítést, nem muszáj megint 5MB-ot letölteni... (Egyébként az, hogy "RC2" azért nem fordul elõ az RC2-ben sehol, mert ebbõl már tényleg lehet majd végleges 1.5, és akkor nem kell semmit változtatniuk rajta, még a megnevezést sem.)

Laky

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

RC2 íz áut.

Sil78
Egyszerû, mentsd el a profilod tartalmát (azaz XP esetén a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Profiles\profilodneve\ mappa tartalmát), aztán miután feltelepítetted a Firefoxot a Linuxodra, másold át a fájlokat az ottani profilodba (Linuxnál ~/.mozilla/firefox/másikprofilodneve/, asszem). Konkrétan a jelszavakhoz a key3.db és a signons.txt fájlok kellenek. A prefs.js-t viszont nem ajánlott átmásolni (fõleg különbözõ oprendszer esetén), bár ezzel elveszenek a beállításaid.

Köszi, hasznos kis progi! Kár, hogy nincs linux verziója...vagy legalább tudnám, hova kell kicsomagolni belõle a fájlokat. Sebaj! Kösz, mégegyszer!
XenonIceX
vissza raktam az 1.0.7-et<#pias>

\"Szemed az úton, pedál a padlón, tiéd a pálya, nyomd tövig!\" KeloX Csoport [www.kelox.extra.hu]

nyami
MozBackup nevû program kell neked, bár lehet h csak xpvel kompatibilis :|

Üdv!
Váltanék op. rendszert, van rá mód, hogy az elmentett jelszavakat átvigyem? Konkrétan xp-rõl xandros féle linux-ra másznék át. Melyik az a fájl, ami a jelszavakat tárolja, vagy létezik vmi eszköz, amivel el tudom menteni a ff-on kívûlre a jelszavaim?
Kösz
XenonIceX
görgetõsév sincs

\"Szemed az úton, pedál a padlón, tiéd a pálya, nyomd tövig!\" KeloX Csoport [www.kelox.extra.hu]

XenonIceX
nem hasznáéok adblockot

Ha esetleg tud rola valaki hogy ennek a ket kiterjesztesnek van mar 1.5-ot tamogato verzioja valahol a neten ne tartsa vissza az infot !

ReloadEvery 0.6.1 (az oldalon leirt modszerrel nekem kiirta hogy inditsam ujra de nem rakta fel !)
TextZoom 1.7.0
Hurra talatam mukodot<#nyes> link
Ezt az oldalt adta be a kiterjesztes kezelo, innen probaltam: link
Sil78
Honnan próbálod installálni, pontosan milyen verziót? 0.2.1.029-tõl fölfelé már mennie kéne...

Sil78
A címsorban az az Élõ Könyvjelzõ jele akar lenni (ami ugye átkerült az állapotsorból a címsorba), nem 1.5-kompatibilis a skined. Az elcsúszott SG-fejléc egyelõre valamilyen bug, a béta is ezt csinálta. Az AdBlock-ból milyen verziót használsz? A beállításainál be van jelölve, hogy vonja össze a blokkolt elemeket?

Tufa
ah köszi