19494
  • Dark Angel 666
    Például itt :
    Codecs.com
  • xino

Silke, szerepel az about: plu.-ban, többször újratelep., de semmi.

Most sem ott találtam meg a nppl3260.dll , ill. a nprpjplug.dll fájlokat, ahol lenniük kellene, hanem
    C:/ Winpr/ACEMega CoDecS Pack/SystemS/RealMedia/Browser/plugins
    A nprjplug.dll fájl hiányzik, nincs meg (Start/ Keresés).

Úgy tudom, hogy az ACEMegaba nem egészséges beletörölni, szedjem le az egészet?

A Real Alternative-ot hol találom meg, ami nem ilyen flúgos?

Köszi a segítséged.
  • Sil78
    Hagyhatod, jó az úgy, ez a régi pluginkeresőhöz tartozott asszem, de Firefoxban már alapból ki van kapcsolva. Ha nagyon akarod, bekapcsolni az about:config-ban lehet, a plugin.default_plugin_disabled átállításával.

Az about:pluginsban látod rendesen a RealPlayer plugint? Esetleg megpróbálhatod újratelepíteni a RealPlayert, ha nem műxik. Csukd be a Firefoxot, töröld a plugins mappájából (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins) a nppl3260.dll, nprjplug.dll és nprpjplug.dll fájlokat, és telepítsd újra a RealPlayert. Vagy használhatod a RealPlayer helyett a Real Alternative-ot, az egy módosított plugint használ, ami kevésbé bugos.
  • xino
    Mozilla Default Plug-in Fájlnév: npnul32.dll MIME-típus, Kiterj.: *
    Engedélyezve : nem

Kérdés : ez így van jól, vagy valahol kell engedélyezni?

Más. A RealPlayer hiába van fenn, nem akarja "látni", amikor szükség lenne rá. Több verzíóval ezelőtt, még voltak ilyen gondjaim, aztán elmúltak, bár nem tettem érte semmit, most a 2.0.0.3. újra előhozta.

Köszi előre is, ha tud valaki segíteni.

• Sil78
    A Windows Media Playered bizonyára előbb volt fent, mint a Firefox, így nem települt hozzá automatikusan a plugin. A Firefox nem ugyanazokat a pluginokat használja, mint az IE (hanem a Netscape-hez való verziókat), így ha ezt a "kattintson ide a bővítmény telepítéséhez" feliratot látod, telepíteni kell hozzá külön (pl Flash és Java plugint is). De ezt csak egyszer kell megcsinálni.
  • Shortstop
    király vagy köszi :)
  • urbijoe
    parancsikon /jobbklikk/tulajdonságok/teljes méret

nekem normálon van és mégis full ablakban jelenik meg
  • Shortstop
    hi

hogyan tudom rögzíteni a FF-ban azt hogy mikor megnyitom a böngészőt maximális méretben foglalja el a képernyőt ne pedig egy átméretezettben mitn ahogy most teszi!

előre is köszi
  • me and a monkey
    5859 #
  • Prince of Máté
    hát örülhetsz mert nekem 70- 200 mega körül szokott zabálni XP alatt...
  • Prince of Máté
    Miért van az , ha mozillán akarok lejátszani egy videót akkor a kurva életbe sem játsza le?
    Ehelyett ez a szar jön be:
    Ezt még az internet Explorerem is tudja ALAPBÓL.
    Ja és amúgy fennt van a Windows Media Player...
  • Sil78
    Download Sort kiterjesztés.
  • urbijoe
    szerintem ilyen nincs benne
  • ZiP90
    Én még így sem tudom beállítani. Eszközök > Beállítások > Tartalom > Fájltípusok. Erre gondoltál? Ha igen, akkor ott hogyan?

Kicsit rosszul fogalmaztam, de az kéne, h. nem abba a könyvtárba mentse a .zip fájlokaz az FF ami az alapértelmezett letöltési könyvtár, hanem máshova.
  • urbijoe
    igen
  • Thanatos
    nem, itt mindenki szerint a elgszarabb, azért irnak ide... :)
  • bigyusz
    szerintetek is ez a legjobb browser? ^^
  • cooldoc
    Be lehet.Eszközök, beállítások, letöltött file-ok kezelése. Nem egy big deal.:)
  • ZiP90
    Be lehet-e állítani FFben, h. pl. a .zip kiterjesztésű fájlokat ne az alap letöltési helyre mentse, hanem egy másikba? Vagy van erre vmi kiegészítő?

Előre is köszi
  • xino

Faustus, köszönöm türelmed, most már összeállt a kép, igaz, nem elsőre.

Egy júzernek, ha még nem is használja, illik tudnia ezt-azt, mert találkozik vele cikkekben, stb., szóval köszi
  • Dj Faustus #5898
    "Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni:"
    Nem homályos ez, csak az előző példád a HTML alapú levelekről beszéltél (ami nem Firefox, hanem Thunderbird - a Firefoxot is készítő Mozilla levelezőprogramja - témakörébe tartozik).
    De egy és ugyanaz, mint a weboldalakon van (csak Firefox-ban ezt külön nem emlegetik).

"Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e? "
    Ez a kiterjesztés egy átlagfelhasználó számára felesleges.
  • xino

Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni :
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/304
    kami fordítása, FF-ra, Named anchors
    Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e?
  • Dj Faustus #5896
    Nos akkor tisztázzuk: a horgony nem Firefoxnál van, hanem a Thunderbirdnél.
    Kérdésedre válaszolva: a horgony ebben az esetben a HTML alapú leveleknél a kijelölt szövegnek ad egy horgonyt, ahova a levél olvasása közben ugorhat a felhasználó, ha a levélben van olyan hiperlink, ami az adott horgonyra mutat.
  • xino
    Faustus, köszi szépen, megértettem.

Levélírás esetén : Beszúrás - nál, a horgonnyal csak a kiválasztott rész csatolódik, ahová ugra-bugráltunk?
  • Dj Faustus #5894
    A horgony (anchor) egy weboldal egy lapján belül való mozgásra alkalmas.
    Tegyük fel, hogy van egy ilyen weboldalcímónk, rajta a Brian élete című film szöveges átiratával:
    http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites

Akkor például az alábbi részre ugrik a böngésző:
    <h2 id="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</h2>

Vagy egy régbbi megoldás esetén:
    <h2><a name="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</a></h2>

A lapon belül található hiperlinknél a következőképp néz ki a link:
    <a href="#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>

Az oldalon belül:
    <a href="szoveg,html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>

Más oldalról:
    <a href="http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>
  • xino
    Silke!
    Horgony Találkoztam vele többször, de mi ez, mire használják?
    Köszi.
  • Laci82
    Köszönöm
  • Dj Faustus #5891
    "We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install."
    Na ezek miatt szokás veszíteni látogatót.
    Ha megcsinálták volna Flash-sel (és esetleg megadták volna letölthető formában is), megoldható lett volna az egyszerű platformfüggetlenítés.

Mindegy, a trailer fenn van a Youtube-on is, meg a Metacafe-n is. Sőt a hivatalos oldalon is fenn van.
  • Newfronter
    nálam 130MB-ot eszik az FF XP alatt. De ez változó.
  • urbijoe
    vista alatt mért eszik ennyi memoriát a firefox? pedig csak 1 lap van nyitva
    xp alatt kevesebb volt
  • Dying Soul
    Nálam is úgyszint ez van
  • ProGabe #5887
    ITT ezt írja ki:

We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install.

ha rákattintok akkor bejön EZ az oldal rajta egy ilyen szöveg:

Click here to re-install.

javascriptel meghívja az installAxcontrol-t,de nem történik semmi :S
    talán már soha nem láthatom ezt a vélhetően csodás harry potter trailert?
  • Sil78
    Azt állítottad be, hogy mindig IE-ben nyissa meg? A kiterjesztés újratelepítése sem segít? A FlashBlock-ot nem ismerem, én simán csak AdBlock-kal blokkolom a flasheket.
  • Sil78
    1.5-től felfelé már nem a sima Application Data-ban tartja, hanem a Local Settings-en belül, azaz:
    C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\Cache

Megváltoztatni úgy lehet, ha az about:config-ban csinálsz egy új, karakterlánc típusú preferenciát browser.cache.disk.parent_directory néven, és az értéke legyen az új elérési út.
  • Laci82
    Sziasztok.
    Valaki nem tudja hova rakja alapértelmezésben a temporary fájlokat és az egyéb ideiglenes fájlokat?
    És ezeket át lehet valahogy helyezni valahova?
  • Cat 02 #5883
    hi ei tabnál beállítom h xy.com ot ei vel nyissa meg erre ff el nyitja meg :D
    ugyanez van flash block nál vagy minél h beállítom h engedélyezze ott a flasht de nem játsza le =\ 5let?
  • Sil78
    1. Van külön Thunderbird topic, ott ez jobb helyen lenne.
    2. Bejövő leveleket kezelő kiszolgáló = a POP3 szerver, ez az email-szolgáltatódtól függ (pl freemail esetén freemail.hu, de mindig szerepel a Gyakran Ismételt Kérdések közt). A kimenő levelekhez viszont az internetszolgáltatód SMTP-szerverét add meg (ha máshol nem, a szerződésedben szerepelnek az adatai), az ingyenes emailszolgáltatóknál általában nem jár SMTP.
    3. Össze lehet, persze. De nézd meg az emailszolgáltatódnál a Gyakran Ismételt Kérdéseket, mert a magyar szolgáltatók közül néhánynál van olyan gyakorlat, hogy x naponként mindenképp be kelljen lépni az oldalon, különben törlik a postafiókot (normális esetben POP3 kapcsolat esetén nem kell).
  • Sil78
    Lehet onnan is törölni, csak valószínűleg megsérült ez a fájlod, azért nem ment.
  • bigapó
    hali!

szeretném felrakni a thunderbird 2-est (előzőleg nem volt fent semmilyen verzió) és nem tudom, hogy mit kell megadni a "bejövő leveleket kezelő kiszolgálóhoz"?
    ja és egyébként jól értelemezem, hogy össze tudom gyűjteni a leveleimet ha több címem is van? ezzel tudom kezelni őket, nem kell belépni az adott szolgáltatóhoz?
  • Marcell
    Nagyon koszonom!

Igazabol nem ertem miert nem lehet a Firefox menujebol (szemelyes adatok torlese menubol) is torolni az urlapokat...