19494
-
#5918 Például itt :
Codecs.com -
xino #5917
Silke, szerepel az about: plu.-ban, többször újratelep., de semmi.
Most sem ott találtam meg a nppl3260.dll , ill. a nprpjplug.dll fájlokat, ahol lenniük kellene, hanem
C:/ Winpr/ACEMega CoDecS Pack/SystemS/RealMedia/Browser/plugins
A nprjplug.dll fájl hiányzik, nincs meg (Start/ Keresés).
Úgy tudom, hogy az ACEMegaba nem egészséges beletörölni, szedjem le az egészet?
A Real Alternative-ot hol találom meg, ami nem ilyen flúgos?
Köszi a segítséged.
-
#5916 Hagyhatod, jó az úgy, ez a régi pluginkeresőhöz tartozott asszem, de Firefoxban már alapból ki van kapcsolva. Ha nagyon akarod, bekapcsolni az about:config-ban lehet, a plugin.default_plugin_disabled átállításával.
Az about:pluginsban látod rendesen a RealPlayer plugint? Esetleg megpróbálhatod újratelepíteni a RealPlayert, ha nem műxik. Csukd be a Firefoxot, töröld a plugins mappájából (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins) a nppl3260.dll, nprjplug.dll és nprpjplug.dll fájlokat, és telepítsd újra a RealPlayert. Vagy használhatod a RealPlayer helyett a Real Alternative-ot, az egy módosított plugint használ, ami kevésbé bugos. -
xino #5915 Mozilla Default Plug-in Fájlnév: npnul32.dll MIME-típus, Kiterj.: *
Engedélyezve : nem
Kérdés : ez így van jól, vagy valahol kell engedélyezni?
Más. A RealPlayer hiába van fenn, nem akarja "látni", amikor szükség lenne rá. Több verzíóval ezelőtt, még voltak ilyen gondjaim, aztán elmúltak, bár nem tettem érte semmit, most a 2.0.0.3. újra előhozta.
Köszi előre is, ha tud valaki segíteni.
-
#5914 A Windows Media Playered bizonyára előbb volt fent, mint a Firefox, így nem települt hozzá automatikusan a plugin. A Firefox nem ugyanazokat a pluginokat használja, mint az IE (hanem a Netscape-hez való verziókat), így ha ezt a "kattintson ide a bővítmény telepítéséhez" feliratot látod, telepíteni kell hozzá külön (pl Flash és Java plugint is). De ezt csak egyszer kell megcsinálni. -
#5913 király vagy köszi :) -
#5912 parancsikon /jobbklikk/tulajdonságok/teljes méret
nekem normálon van és mégis full ablakban jelenik meg -
#5911 hi
hogyan tudom rögzíteni a FF-ban azt hogy mikor megnyitom a böngészőt maximális méretben foglalja el a képernyőt ne pedig egy átméretezettben mitn ahogy most teszi!
előre is köszi -
#5910 5859 # -
#5909 hát örülhetsz mert nekem 70- 200 mega körül szokott zabálni XP alatt... -
#5908 Miért van az , ha mozillán akarok lejátszani egy videót akkor a kurva életbe sem játsza le?
Ehelyett ez a szar jön be:
Ezt még az internet Explorerem is tudja ALAPBÓL.
Ja és amúgy fennt van a Windows Media Player... -
#5907 Download Sort kiterjesztés. -
#5906 szerintem ilyen nincs benne
-
ZiP90 #5905 Én még így sem tudom beállítani. Eszközök > Beállítások > Tartalom > Fájltípusok. Erre gondoltál? Ha igen, akkor ott hogyan?
Kicsit rosszul fogalmaztam, de az kéne, h. nem abba a könyvtárba mentse a .zip fájlokaz az FF ami az alapértelmezett letöltési könyvtár, hanem máshova. -
#5904 igen -
Thanatos #5903 nem, itt mindenki szerint a elgszarabb, azért irnak ide... :) -
bigyusz #5902 szerintetek is ez a legjobb browser? ^^ -
cooldoc #5901 Be lehet.Eszközök, beállítások, letöltött file-ok kezelése. Nem egy big deal.:) -
ZiP90 #5900 Be lehet-e állítani FFben, h. pl. a .zip kiterjesztésű fájlokat ne az alap letöltési helyre mentse, hanem egy másikba? Vagy van erre vmi kiegészítő?
Előre is köszi -
xino #5899
Faustus, köszönöm türelmed, most már összeállt a kép, igaz, nem elsőre.
Egy júzernek, ha még nem is használja, illik tudnia ezt-azt, mert találkozik vele cikkekben, stb., szóval köszi -
#5898 "Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni:"
Nem homályos ez, csak az előző példád a HTML alapú levelekről beszéltél (ami nem Firefox, hanem Thunderbird - a Firefoxot is készítő Mozilla levelezőprogramja - témakörébe tartozik).
De egy és ugyanaz, mint a weboldalakon van (csak Firefox-ban ezt külön nem emlegetik).
"Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e? "
Ez a kiterjesztés egy átlagfelhasználó számára felesleges. -
xino #5897
Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni :
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/304
kami fordítása, FF-ra, Named anchors
Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e?
-
#5896 Nos akkor tisztázzuk: a horgony nem Firefoxnál van, hanem a Thunderbirdnél.
Kérdésedre válaszolva: a horgony ebben az esetben a HTML alapú leveleknél a kijelölt szövegnek ad egy horgonyt, ahova a levél olvasása közben ugorhat a felhasználó, ha a levélben van olyan hiperlink, ami az adott horgonyra mutat. -
xino #5895 Faustus, köszi szépen, megértettem.
Levélírás esetén : Beszúrás - nál, a horgonnyal csak a kiválasztott rész csatolódik, ahová ugra-bugráltunk? -
#5894 A horgony (anchor) egy weboldal egy lapján belül való mozgásra alkalmas.
Tegyük fel, hogy van egy ilyen weboldalcímónk, rajta a Brian élete című film szöveges átiratával:
http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites
Akkor például az alábbi részre ugrik a böngésző:
<h2 id="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</h2>
Vagy egy régbbi megoldás esetén:
<h2><a name="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</a></h2>
A lapon belül található hiperlinknél a következőképp néz ki a link:
<a href="#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>
Az oldalon belül:
<a href="szoveg,html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>
Más oldalról:
<a href="http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a> -
xino #5893 Silke!
Horgony Találkoztam vele többször, de mi ez, mire használják?
Köszi. -
Laci82 #5892 Köszönöm -
#5891 "We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install."
Na ezek miatt szokás veszíteni látogatót.
Ha megcsinálták volna Flash-sel (és esetleg megadták volna letölthető formában is), megoldható lett volna az egyszerű platformfüggetlenítés.
Mindegy, a trailer fenn van a Youtube-on is, meg a Metacafe-n is. Sőt a hivatalos oldalon is fenn van. -
Newfronter #5890 nálam 130MB-ot eszik az FF XP alatt. De ez változó. -
#5889 vista alatt mért eszik ennyi memoriát a firefox? pedig csak 1 lap van nyitva
xp alatt kevesebb volt
-
#5888 Nálam is úgyszint ez van -
#5887 ITT ezt írja ki:
We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install.
ha rákattintok akkor bejön EZ az oldal rajta egy ilyen szöveg:
Click here to re-install.
javascriptel meghívja az installAxcontrol-t,de nem történik semmi :S
talán már soha nem láthatom ezt a vélhetően csodás harry potter trailert? -
#5886 Azt állítottad be, hogy mindig IE-ben nyissa meg? A kiterjesztés újratelepítése sem segít? A FlashBlock-ot nem ismerem, én simán csak AdBlock-kal blokkolom a flasheket. -
#5885 1.5-től felfelé már nem a sima Application Data-ban tartja, hanem a Local Settings-en belül, azaz:
C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\Cache
Megváltoztatni úgy lehet, ha az about:config-ban csinálsz egy új, karakterlánc típusú preferenciát browser.cache.disk.parent_directory néven, és az értéke legyen az új elérési út. -
Laci82 #5884 Sziasztok.
Valaki nem tudja hova rakja alapértelmezésben a temporary fájlokat és az egyéb ideiglenes fájlokat?
És ezeket át lehet valahogy helyezni valahova? -
Cat 02 #5883 hi ei tabnál beállítom h xy.com ot ei vel nyissa meg erre ff el nyitja meg :D
ugyanez van flash block nál vagy minél h beállítom h engedélyezze ott a flasht de nem játsza le =\ 5let? -
#5882 1. Van külön Thunderbird topic, ott ez jobb helyen lenne.
2. Bejövő leveleket kezelő kiszolgáló = a POP3 szerver, ez az email-szolgáltatódtól függ (pl freemail esetén freemail.hu, de mindig szerepel a Gyakran Ismételt Kérdések közt). A kimenő levelekhez viszont az internetszolgáltatód SMTP-szerverét add meg (ha máshol nem, a szerződésedben szerepelnek az adatai), az ingyenes emailszolgáltatóknál általában nem jár SMTP.
3. Össze lehet, persze. De nézd meg az emailszolgáltatódnál a Gyakran Ismételt Kérdéseket, mert a magyar szolgáltatók közül néhánynál van olyan gyakorlat, hogy x naponként mindenképp be kelljen lépni az oldalon, különben törlik a postafiókot (normális esetben POP3 kapcsolat esetén nem kell). -
#5881 Lehet onnan is törölni, csak valószínűleg megsérült ez a fájlod, azért nem ment. -
#5880 hali!
szeretném felrakni a thunderbird 2-est (előzőleg nem volt fent semmilyen verzió) és nem tudom, hogy mit kell megadni a "bejövő leveleket kezelő kiszolgálóhoz"?
ja és egyébként jól értelemezem, hogy össze tudom gyűjteni a leveleimet ha több címem is van? ezzel tudom kezelni őket, nem kell belépni az adott szolgáltatóhoz? -
#5879 Nagyon koszonom!
Igazabol nem ertem miert nem lehet a Firefox menujebol (szemelyes adatok torlese menubol) is torolni az urlapokat...