Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Az about:config -ban van egy browser.sessionhistory.max_total_viewers nevû kulcs.
Ennek a lehetséges értékei:
-1 (alapértelmezett): a maximálisan a memóriában tárolt oldalak számát a rendelkezésre álló memória alapján határozza meg (32MB esetén 0, 64MB-nál 1, 128-nál 2, 256-nál 3, 512MB-nál 5, 1GB-tól felfelé 8, azaz emiatt már eleve semmiképp nem fog több száz MB RAM-ot elhasználni)
0: ne tároljon oldalakat a memóriában (azaz Fastback funkció kikapcs, oldalakat újrarendereli)
tetszõleges pozitív szám: hány oldalat tároljon a memóriában (átlag 4MB/oldallal lehet számolni)

Ezenkívül ott van még a memory cache méretének korlátozása is memóriaproblémák esetére, de ezt már leírtam párszor.

These are my friends, see how they glisten...

És az nem számít hibának, hogy az adott ablakban megnyitott összes korábbi ablak minden elemét a memóriában tárolja, ily módon akár több száz megássá duzzasztva?
Esetleg nincs erre valami beállítás, vagy kiterjesztés, ami az aktív ablak elõzményeit kidobálja a memóriából? Nem túl sûrûn szoktam visszalépni a korábbi ablakokra, de nem halnék bele, ha ezen esetekben újra kellene töltenie az adott oldalt, cserébe spórolva egy halom memóriát. Most pl. alig néztem meg valamit, mégis 80 mega a foglalt memória.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Én egy csöppet kissé túlzásnak tartom, hogy a hiba javításával ennyit várnak. Az opensource progiknak elvileg többek közt az lenne az elõnyük, hogy a gyorsan kidbják a frissítéseket. Ráadásul ott a FF update rendszere is, amit pont az ilyen hibajavításokhoz lehetne használni.

Kezd némi MS-vonást felvenni a Mozilla Alapítvány.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Amse
C:\Documents and Settings\Neved\Application Data\Mozilla\Profiles\a830lxcz.default

urbijoe
history.dat -ez a file melyik mappában van mert én nem találltam

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Mr Manson
"A Mozilla beismerte a Firefox 1.5 hibáját

A probléma a már meglátogatott weboldalak adatait tároló history.dat fájl kezelésével kapcsolatos, amennyiben ennek mérete 10,5 megabájt fölé nõ, a Firefox nem tudja rendesen megnyitni az állományt és úgy viselkedik mintha lefagyott volna. A Mozilla Alapítvány szerint azonban szó sincs lefagyásról, csak túl sok idõt vesz igénybe a megnyitás. A fejlesztõk szerint a hiba nem kritikus és a lassú induláson kívül semmilyen más gondot nem okoz. A problémát a history.dat állomány törlésével egyszerûen ki lehet javítani. "

Teljes cikk: HWSW

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Ja,FF 1.5-öt használok.
(Az 1.07-nél még megtaláltam ezt az opciót..)
Hi! AdBlock kiterjesztést akarom telepíteni,ráhúzom a letöltött xpi-fájlt a ff. ablakára,kiírja h a szoftvertelepítés tiltva van,beállításokban állítsam be.
De sehol nem találom ezt az opciót.
Segítsetek!
sil, 1.5 óta úgy van hogy látható find panelnél ctrl+f-et nyomva nem rákerül a fókusz, hanem bezárja, ezt hogy lehet vissza csinálni?
KoJin Mekre
Hi

A régi "beragadt" témákat hogyan lehet eltávolítani a téma ablakból?

Ilyen "festõ" ikon van a név elõtt, az eltávoliás gomb viszont szürke :/

Frissiteni sem lehet. (õket)

Ch_Slater
Bookmarks/Manage Bookmarks
File->Export

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

zico87
A Könyvjelzõket lehet valahogy menteni ??

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Ch_Slater
ma elkezdett hülyéskedni az 1.5

ha jól látom általában, ha javascripttel találkozik, dob egy hátast. kiakad egy send error report üzivel.
nem értem. nem raktam fel mostanában semmi kiterjesztést...

urbijoe
akkor nálam mért nem megy valami kiegészités kell a firefox-hoz?

hajrá😊

Nálam nem mûködik, de nemsokára tervezek egy teljesen friss rendszer telepítést (igazából tegnapra volt tervezve, de lustaság miatt elmaradt 😊 ), talán akkor fog mûködni, mivel anno pl. eszméletlenül sokszor vágott ki hibával, míg azóta, hogy egy teljesen friss windowsra települt a rendszer, már eléggé ritka lett ez is ugyanazzal a verzióval.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

nálam mûxik

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

urbijoe
valaki mondja mér meg hogy
http://www.jetixtv.hu/ ezen az oldalon jobb oldalt mért nem jönnek be a játékok?
az IE-ben jo

Na, ma végre felraktam az 1.5-öt. Hát, nálam sokkal gyorsabb lett az oldalak betöltõdése már a legelsõ alkalomkor is, amikor még nincs cache-ben, ellenben én is néztem, hogy eléggé iszonytatóan bánik a memóriával. Én nem használok tabokat, mindenesetre, az feltûnt, hogy ha egy ablakban betöltök valamit, az bekerül a memóriába, utána mehetek tovább más oldalra, az onnét már csak akkor kerül ki, ha bezárom azt az adott ablakot. Feltételezem, a tabot használóknál ez nem mûködik, mivel a külön tabokat is ugyanannak az ablaknak könyveli el a progi, így ha sokat böngészünk a tabokon, aztán bezárjuk azokat, a letöltõdött oldalak mind ott maradnak a memóriában, ami így iszonytatóan sokat tud foglalni. Ez persze csak egy rövid használat utáni feltételezés, de ha helytálló, akkor szerintem ez egy elég komoly bug a programban. Ilyennel már szembesültem win98 alatt, amikor is a windows valami programhibából adódóan nem szabadította fel a már nem használt memóriát, így csak lefoglalt mindig nagyobb memóriamennyiséget, majd mikor elfogyott a memória, akkor nekiállt swap-et foglalni, de a szemetét nem takarította.
Ami viszont még nagyon tetszik az 1.5-ben, hogy végre javítottát azt az engem nagyon zavaró hiányosságot, hogy amikor pl. ide pötyögök, és lejjebb akarok scrollozni az oldalon, már nem kell végre kiklikkelni a szövegdobozon kívülre, hanem anélkül is lehet görgetni. Ez nem túl jelentõs dolog, de amikor ie-rõl áttértem foxra, nagyon zavart, mert vissza kellett szoknom a ki-klikkelésre, görgetésre, majd vissza-klikkelésre.

lck
Most már mindenhol a hivatalos van fennt, de ha megnézed a pár nappal korábbit akkor van különbség.
lck
Csak néhány kilobite eltérés van.
tényleg egyforma
4,95 MB (5 192 705 bájt) vs 4,95 MB (5 196 584 bájt)

Aquir
most nézem, 4.95 mb

másik is 4.95 mb

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
oks htx mindenki =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Mr Manson
jah

lck
A HIVATALOS magyar verzió December 9.-én 16:33-kor jelent meg.
http://ftp-mozilla.netscape.com/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/win32/hu/Firefox%20Setup%201.5.exe
Ez talán nem volt olyan régen.
Ha megnézed a fájlméretet, eltér a korábban használttól.
Mr Manson
a getfirefox.com -ra csak a napokban tették ki.
firefox.hu-n már hetek óta kint volt, de nem a hivatalos végleges.

ivjoe
Nekem mindigis jó olt 1.5-ön. 😄
Aquir
Már rég 😊

Mr Manson
<#integet2>

valamit
ez a problem nekem is elõjött, szép lassan (de annyire nem is lassan) egyre több memót zabál le, 3-4 óra alatt már ilyen 170-180 mega körül 3-4 tab-bal is, pedig ugyanez fél óra körül csak 60 mega... találtál már rá valami megoldást?

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

nekem az angol is nagyon príma😊

lck
És az SG menü is helyrejött !
Végre kint van a hivatalos magyar 1.5 is a mozilla honlapján!

sajna elég ritkán csinálja, így nehezen reprodukálható és egyelõre nincs idõm tesztelgetni. de majd megpróbálom.
ivjoe
De idióta vagyok, tényleg. Új skinem van, meg kell szoknom. 😄DD
Ch_Slater
van hozzá egy kikapcsológomb szerintem a jobb oldalon. lehet hogy az a gond?

ivjoe
Hmm, mégegy kérdés.
Valami miatt durcizik a web developer. :C Látszik a toolbaron, csak szürke és egyik funkció sem érhetõ el. :C
Azt hiszem az összes EXT-m újra le kéne tölteni. :C
urbijoe
ha jobb akkor méret nem jelenik meg a játék?

Ch_Slater
pff

Aquir

itt jóak

rushman
nem hiszem, majd te megmondod

sajnos hasonló hangnemben válaszolok, mint ahogyan kérdeznek

harmadrészt nem valószínü, hogy minden oldalt meg tudsz nézni mozillával hiba nélkül

Arra a pár, sz*rul kódolt oldalra megoldás a #2186-ban.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Ch_Slater
neked meg mi a bajod? te valami flémkirály vagy, vagy mi?

rushman
mert a mozilla jobb mint az ie, loooool

rushman
lool

egyrészt igen, másrészt lehetõségeit tekintve érdemesebb a relációs jelet megfordítani, harmadrészt nem valószínü, hogy minden oldalt meg tudsz nézni mozillával hiba nélkül

stb.stb.stb.

bala_
Adblock a ludas. Kapcsold kis -ha jól emlékszem obj tabs-et.
VAgy hasznáj adblock plust.
NEkem meg az a bajom hogy egyszerûen iszonyatosan felviszi a procikihasználtságot a lapok betöltésekor.99% lesz szinte mindig😞
Lehet hogy dowgrade lesz

Sil78
Szerintem valamelyik kiterjesztésed lehet a ludas, nekem nem csinálja. Safe Mode-ban is elveszti?

Well, miattam nem szükséges, ígérem többet nem szerkesztek 😄

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Sil78
Nem a te általad használt logóról beszéltem, hanem a jelenlegi bannerben levõrõl, az az ún. régi logó. Az 1.0 óta már nem ez a hivatalos, át lett tervezve (más pl a róka feje és a földgömb is). Szerintem egyáltalán nem kell banner a topicba, és az ilyen magánakciók miatt lassan kezdem fontolgatni egy házigazdai jog kérését...