Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78

These are my friends, see how they glisten...

Beast Machine
köszike, most már jó!

...vágod?

Hi.
Olyan problémám volna a 2.0-val, hogy mikor elszeretnék tenni könyvjelzõt, a neve mindig kitörlõdik és név nélkül rakja el, ami nagyon idegesítõ, mert állandóan át kell õket neveznem.Tudtok rá orvosságot?

Dj Faustus
1. A szerveren megváltoztatták a karakterkódolást, és ezáltal hibásan kerül kiszolgálásra az oldal.
2. Hibásan van elkészítve az oldal és nincs megadva karakterkódolás.
3. Magyar oldalak esetében érdemes ISO-8859-2-es karakterkódolást használni. Ennek használatát Firefoxban a View/Character Encoding/Central European (ISO-8859-2) menüpont kiválasztásával érhetjük el, illetve az Tools/Options menüpont/Content/Fonts&Colors/Advanced gomb/Default Character Encoding: Central European (ISO-8859-2) beállításával állíthatjuk alapértelmezettre.

Beast Machine
hello! miért van az, hogy egy weblapon ékezetes abtûk heyett rombuszokban lévõ kérdõjeleket látok? tegnapig nem volt semmi baja annak a weblapnak...

...vágod?

Igen már látom én is, hogy xpi-ben van, de nekem alapból zip-et ajánlott fel mentésnél és mást nem is. xpi-ben kellett volna már akkor lementenem.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Sil78
Pedig eleve xpi volt a kiterjesztése, akkor nem tudom, hogy mentetted le. (Egyébként az xpi fájlok valójában sima zip-ek, csak át vannak nevezve. Szóval éppen ki lehet õket csomagolni, meg a .jar-okat is, de egy egyszerû felhasználónak nem kell.)

Már megvan. Igaz gondolhattam volna rá én is, de azért furcsáltam, mert nem XPI kiterjesztésben volt, hanem zipben. Próbálhattam volna átnevezni, de nem gondoltam rá. Mind1, már jó. Köszi.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Sil78
Miért akarod kicsomagolni? Az ffmenubuttons.xpi fájlt kell ráhúzni az ablakra, kicsomagolás nélkül... Majd a böngészõ kicsomagolja és bepakolja a helyére telepítéskor, neked nem kell hozzányúlnod.

Nincs szerencsém. Próbáltam kicsomagolva és anélkül is, mindegyik fájlt külön és egyszerre kijelölve is ráhúzni a FF ablakára. Meg is jelent a tartalma, csak hiába kattintok rá bármelyikre csak menteni tudja és telepíteni nem. Egyedül azt tudnám, hogy a ffmenubuttons.jar file-t kicsomagolom Total C-ban, de nem tudom hova másolnám be.
Bocsi, hogy értetlenkedek, de nem megy.

Sil78
Nem másolgatni kell, hanem miután letöltötted, simán ráhúzod a fájlt az egérrel a Firefox ablakára, és akkor telepíti.

Köszi nagyon. Csak még annyit, hogy melyik mappá(k)ba másoljam be?

Sil78
Például hol nyit meg olyan felugró ablakokat, amiket nem kéne? A #1575-ben írtam régebben a popupblokkolóról (bár a pluginok által nyitott popupok kezelésén azóta szigorítottak).

Sil78
Aha, rossz volt a kódolása az egyik fájlnak a telepítõjében, ahogy sejtettem. Javított verzió csak neked itt... ;-)

Elõször innen
Aztán innen
Nem tudom mi lehet a baj. Nem mûködik abszolút.

Sil78
Muti, honnan szedted le. Megnézem és kijavítom, ha lehet.

Köszi, azthiszem már nincs ilyen gondom. 😊
Vagy hely. ahonnan "le tudok szedni" eszköztár gombokat?

Semmi. Még mindig ilyen. Megpróbáltam nem csak a Firefox.hz-ról leszedni, de úgy se mûködik. Van valami más ötlet vagy ilyen jellegû plugin?

FF2-t használok, felugró ablakok tiltva vannak, mégis megnyitja õket. Tökéletesen szûz az oprendszer. Van vmi lehetõség a megoldásra, vagy FF-reinstall?

köszi, sikerült újratelepitettem a wmp és mostmár megy

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Lesz egy Logitech G15 billentyûzetem, ami angol kiosztású.
Azonban ha a windows magyarra van állítva, akkor ugyanúgy tudom majd használni, mintha magyar kiosztású lenne, kivéve a hosszú Í-t, mert ahhoz nincs gomb rajta.
Azonban megtudtam, hogy az ALTGR+I-vel és az ALTGR+J-vel lehet hosszú í-t írni, szóval elméletileg meg lenne oldva a dolog.
De Firefoxban mindkét kombinációra kis í-t ír, pedig ALTGR+I-re nagyot kéne. Más progikban nagyot ír.
Van erre valami megoldás, hogy majd nagy Í-t is tudjak Firefoxban írni?
Sil78
Elõször próbáld meg ezt, ha nem segít, akkor meg újratelepíteni a Windows Media Playert (és persze a legújabb DirectX sem árt).

Sil78
Nézd meg az about:config-ban, nincs-e véletlenül az nglayout.initialpaint.delay 0-ra téve (illetve ez pl a Fasterfox beállításai közt is állítgatható). Alapból 250, de szokták ajánlani a 0-ra rakását, mert így elvileg gyorsabban kezdi kirajzolni az oldalat. Nem minden netkapcsolathoz jó viszont, van, amikor pont ilyen hibákat eredményez.

Mi lehet a probléma? Vagy melyik extension?
Ha pl. betöltök egy oldalt, sokszor a képeket, ikonokat máshova teszi be és elrontja az oldal kinézetét, de egy Ctrl+F5-el orvosolható. Eléggé idegesítõ tud lenni.

A másik meg az hogy nem mindig tölti be az oldal minden tartalmát, pl. képeket vagy egyéb grafikai elemeket, ilyenkor is a Ctrl+F5-el lehet megoldani.

Kiterjesztéseim:
Adblock Plus, Adblock Filterset, Fasterfox, Flashgot, Gmail Notifier, Linkification, NoScript, Talkback

Firefox 2.0
hali! a firefoxal nem tudok videót nézni egy pár oldalon mert egy hibaüzenet jön elõ:
"Can not create DirectShow player" tudtok segiteni?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Doomista
hehe,a menubutton ezt okoztam nálam is😄
ujraktam,de ugyan ez volt,szoval törlés rá...

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Sil78
Távolítsd el a MenuButtons kiterjesztést, aztán rakd fel újra.

bocsi a kép normális vágatlanságáért

Ezzel mit kezdjek?

Valószínû, hogy a FireFoxMenuButtons plugin okozza. Ha kikapcsolom akkor eltûnik ez a sáv. Sõt nem látom, hogy az a 41 gomb hol van. Mit tegyek?
FF 2.0-m van.

urbijoe
browser.link.open_newwindow.restriction "0"

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

shrek82
sil, azt meg lehet oldani vhogy about:config ban, hogy ha beírok egy címet a címsorba, akkor azt uj lapon nyissa meg? mert tab mixet nem akarom feltenni..Vagy olyat is lehet-e, hogy vminek az átállításával bõvíteni a ff beépített lapkezelés menüjét?(huh, ezt jó hülyén írtam le..😞)

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

celza8807
ha firefox 2.0-ban valahogyan eltünik a könyvjelzõim fele, akkor azokat hol találom meg? külön elmenti ezeket, vagy újra az összeset el kell mentenem?

egy reinstall segíthet?

A#1

Brolly28
thx

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Sil78

Brolly28

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)

Sil78
Ez a MIME-típus a Windows Media Player pluginhoz tartozik. Vagy pl a VLC Player pluginja is jó hozzá. Passz, hogy Vista meg Linux alatt mi a helyzet ezekkel.

petipetya
Uhu 2.0 alatt is.

A megoldásra én is kíváncsi leszek.

urbijoe
van egy csomo oldal ahol ezt hiányolja
" x-mplayer2" ezt honnan lehet leszedni?
de csak vista alatt

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Doomista
jeha😊
hát gyorsabban haladnak mint az opera és az ie készitöi...:9

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Mr Manson

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

KeKKSZike
Sziasztok!!

Tudnátok nekem mondani egy olyan oldalt, ahol a Firefox és az új IE-t hasonlítják össze? (magyart ha lehet, köszönöm!)

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

Sil78
Jé, tényleg, emlékszem egy hasonló, régi-régi bugra (még az 1.0 környékén, amikor sok ikon volt az Állapotsorban, és széthúzta a kis popup-ablakok tartalmát, pl a fórumon bejelentkezéskor), de nem jutott volna eszembe.

attip
Rájöttem,egyenként letiltotam..
Tehát az Extended Statusbar okozta...
Törölve.....

attip

Sil78
Szövegként, van erre többféle kiterjesztés. Pl a Mr Tech Local Installban van olyan, hogy Saját konfig, meg van az InfoLister kiterjesztés, meg hasonlók.
Ha a Tab Mix a gyanús, akkor tiltsd le ideiglenesen, és nézd meg, megoldódik-e a probléma.

attip
Hát...megszámoltam,49....

Szépen összejött,nem is tudom hogy tudnám bemásolni,szövegként,képként??
A tabmixre gyanakszom...

attip

Brolly28
leszedtem a firefoxhoz azt h a letöltött dolgokat átviszgálja Nod32vel és Ad Aware-vel csak van ott meg 1 olyam h skenner 1 oda megadom a pl a nodot és van alatta 1 másik alkalmazott paraméterek oda mit kell beírni???

Sil78
Akkor az valamelyik kiterjesztés lesz, de nem tapasztaltam hasonlót. Milyen kiterjesztéseid vannak pontosan?

attip
SZiasztok!😊

Ujabban kimászik jobbra a képernyõbõl a FF lap betöltésekor...😞
Van jó pár kiterjesztésem,nem tudom melyik "okozhatja"
Ha csökkentett módban indítom,semmi problema...

Hasonló tapasztalat,tipp??
Köszi!😊

attip

Sil78
Ha nincs kikapcsolva a képek megjelenítése, akkor nézd meg a tûzfalad beállításait, különösen a tartalomszûrõ részt.