Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Casillas
most megpróbáltam azt, hogy kitöröltem az általam létrehozott usercontent.css-bõl mindent, az az egy sor maradt csak, amit írtál (elõle is kiszedtem a /*-ot), de így is ugyanaz

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Casillas
ezt a fájlt nekem kéne létrehozni?
ugyanis nem találtam, de még a keresõ is csak userContent-example fájlt talált...
abba hiába írtam bele ezt a sort, meg mentés máskénttel létrehoztam egy userContent.css fájlt is a C:\Documents and Settings\felhasználónév\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilnév\chrome mappában ugyanazzal a szöveggel mint az example, tehát így néz ki most: userContent.css, de még mindig ugyanúgy lilára változtatja ha rákattintok valamire 😞

joeperry
Nálam az a gond, hogy a jobb felsõ sarokban a mini keresõ átváltott google-rõl yahoo-ra és nem tudom visszaállítani. Ha új lapot nyitok, akkor is a yahoo-t hozza be kezdõlapnak. A beállításokban pedig megadtam neki, hogy a google legyen a kezdõlap, indításkor az is, de új lapoknál már mindig a yahoo jön be. Ezt vissza lehet valahogy állítani?

http://joeperry.blog.hu/

ez a firefox egy vicc, mar azt gondoltam, hogy sikerult vmi regi beta valtozatot letoltenem, de nem 2.0.0.4 ez van a hazai ff oldalon. ez elrettento pelda az alternativ bongeszokr nezve. osszesen 1ertelmes dolgot talaltam benne, hogy lelehet menteni az oldalakat vele, de azt is sokszor hibasan menti. van azert jo hirem is, kb1 oraja probalgatom az operat is es ez mar tetszik. a legjobb benne az egermozdulat erzekelo, elkepesztoen konnyu megszokni es marhara jol, gordulekenyebben megy a bongeszes. pl rakattintsz 1linkre es nem teljes ablakban jon be, akkor nyomsz 1jobbegergombot foltolod az egeret es balra. lassunak hangzik igy irva, de eleg rovid uton mozgatni az egeret es nekem meg veletlenul semmi nem tortent. mindig az tortenik amit akarok, pl visszalepes: jobbeger nyomvatart majd balt lenyomod visszalep, el sem lehet hibazni es gyors nagyon. na tok off, de egyszeruen ugy nez ki szamomra, hogy ez a firefox vmi hazi barkacs, opera meg profi munka. Firefox fanatikusok, ti is probaljatok ki az operat, legalabb 1-2oran at, aki meg most nez uj bongeszo utan, annak kotelezo kiprobalni, nem kerdes mire esik majd a valasztas

Malakai
Restore Scroll Position Addon.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Mikor nézegetek 1 oldalt, ami jó nagy, lehet görgetni jó sokat lefele és rámegyek, 1linkre ugyanazon lapon megnyitja, de visszalépéskor már az oldal tetejére rak és keresgethetem hol tartottam. Most ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, ha mindig új fülön nyitom meg?

lck
Nekem akkor szokott szaggatni, ha még nincs fenn a videókártya driver.
Ha az fenn van egyenletesebb mint az IE.
most probalom eloszor ff-t, de ez egybol feltunt

mikor a bongeszokbe megnyomjuk a kozepso eger gombot, lehet gorgetni szep folyamatosn az oldalt le fel jobbra balra. ff be nekem nem szep folyamatos, hanem zavaro szaggatott, rosszabb mint ieben. lehet ezen allitani? vagy ez ilyen gagyi oszt jovan?

Sil78
Be van jelölve, hogy az oldalak megváltoztathatják. Ha azt akarod, hogy a látogatott linkek mindig kékek legyenek, akkor írd be a userContent.css-be (sima szöveges fájl, a helye a profilon belül a chrome nevû mappában van), hogy:
a:visited { color: blue !important; }

These are my friends, see how they glisten...

Casillas
még egy kérdésem lenne
hol tudom azt beállítani, hogy google kereséskor ugyanolyan színnel jelölje a már látogatott oldalt is, mint a nem látogatottat? alapértelemezéskét amit már láttam, annak a hivatkozásnak a címét lilával írja, és hiába állítottam át itt mindkét színt kékre, akkor is megváltoztatja amint rákattintok egy újra

roblee
Örök hála, köszi! <#worship>
Így már rendben van!!!<#eljen>

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

Casillas
valóban, így már mûködik, köszi szépen <#integet2>

köszi
Sil78
Ha a Kezdõlap gombra kattintasz a középsõ egérgombbal, akkor kapsz egy új fület a kezdõlapoddal.
Ha azt akarod, hogy minden új lapon megnyissa a kezdõlapot (üres lap helyett), akkor használd pl a Tab Mix Plus kiterjesztést.

Sil78
És ha kézzel törlöd magát a cache mappát is? (Persze amikor a Firefox nem fut.)
Alapból a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\Cache útvonalon találod XP esetén. (Nem a profilodban, hanem a Local Settings-ben.)

Sil78
Tedd fel a legújabb verziót belõle, már javították ezt a bugot.

roblee
Üdv mindenkinek!
Már jó régóta úgy használom a FF-ot, hogy kilépésnél törlök minden személyes infot. A mai napon a NoScript frissített, azóta nem tudom törölni az adatokat, csak a mégse gombbal tudom bezárni azt a kis ablakot.
Van valakinek ötlete, miért van ez?
<#conf>
Elõre is köszi!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

hogy érhetem el, hogy ha nyitok egy új fület(tab) akkor ne egy üres fehér oldal jelenjen meg, hanem egybõl betöltõdjön a homepage ?
Casillas
ja azt kifelejtettem, hogy a cookiekat is töröltem, valamint hogy explorerbõl simán megtudom nyitni a startlapot is, ekkor zavarodtam össze teljesen <#zavart2>

Casillas
ma hirtelen a semmibõl elõbukkant egy "kis" problémám....
simán neteztem nem volt semmi különleges dolog, nem is tltöttem le semmit elindítom a sajátgépet, bal oldalról eltûnt az az oszlop, amiben a vezérlõpult stb-k vannak. nem tudtam vele mit csinálni, resettel megoldódott.
de ezután elindítottam az ffx-et, és azt vettem észre, hogy a könyvjelzõim fele eltûnt, és kezdõlapnak az eredeti google-ost adja be, valamint bedobta a mozilla oldalát, mint elsõ indításkor. na mindegy, gondoltam simán visszaállítom a szokásos startlapot kezdõoldalnak és kész. de hiába írtam be a címet, nem jött be az oldal. minden más mûködik, még a társoldalai is akármilyen .lap.hu címmel, a fõoldal www.startlap.com nem jött be sehogy, és nem is azt írta hogy nem jeleníthetõ meg, hanem egy tiszta fehér oldal, a címsorba pedig hogy (Névtelen)....
a könyvjelzõket visszahoztam backupból, töröltem a cachet, futtattam vírusírtót, adaware, spybotot, de még mindig nem mûködik az a fránya startlap.comos cím

valaki tudna segíteni plz? <#szomoru1>

Én is a Gmail Notifiert használom, már több mint 5 perce.
<#nevetes1>

Köszönöm minden kedves segítõnek.<#worship>

Malakai
Én pl Gmail Managert használom.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sil78
Én is a Gmail Notifiert használom. De ha netán több Gmail postafiókot is szeretnél használni, ahhoz a Gmail Manager kell.

JoeFromHun
Én Pl. személy szerint a Gmail Notifiert használom. Nekem bejött.

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Silke, tudnál ajánlani (G-mail fiók) levél érk.értesítõ kiterjesztést?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search?q=Gmail&status=4
Bõség zavara :-)

Sil78
Nem ír ki valami bõvebbet, pl hogy melyik fájl okozta a hibát? Próbáltad már üríteni a Gyorsítótárat? Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül indítva) is csinálja?

streetracer
Kb. 2 percenként kiírja, hogy a Firefox hibát okozott és kilép a böngészõ.
Application crash. Miért csinálja ezt?

Sil78
Felteszed a Locale Switcher kiterjesztést, újraindítod a böngészõt, aztán telepíted a magyar (hu) nyelvi csomagot, újraindítod, és akkor a Tools / Languages menüpontban ki is választhatod a magyar nyelvet...

attip
Sziasztok!
Egy egyszerü kérdésem lenne,hogyan lehet legkönnyebben megváltoztatni a FF nyelvét?,
Tulajdonképpen a portablét szeretném magyarosítani..
Köszi!😊

attip

Silke!
Tanusíthatóm, hogy pompásul mûküdik a honosított változata is és nagyon hasznos kiterjesztés, biztos sokan fogják letölteni, most, hogy már felkerül a hivatalos honlapra is :-) Köszi szépen.

Sil78
Csináltam hivatalos fordítást, ha minden jól megy, a következõ verzióban már benne lesz. ;-)

Sil78
Minden https-es oldalnál ezt csinálja, vagy van, amelyik mûködik? Ugyanazoknál az oldalaknál vagy böngészõnként eltérõ? Az alapvetõ hibamegoldó lépéseket* próbáltad már?

*alapvetõ hibamegoldó lépések:
1. Gyorsítótár ürítése (Firefoxban Eszközök / Személyes adatok törlése, IE-ben Eszközök / Internetbeállítások / Ideiglenesen letöltött internetes fájlok)
ha ez nem segít, akkor:
2. sütik (cookie-k) törlése.

Tojesz
Sziasztok!

A böngészõm nem akar egyes oldalakat megnyitni. Se Mozilla, opera, explorer. A gond egyes HTTPS címmel kezdõdõ oldalakkal van. Ezeknél nem is jön elõ a tanusítvány elfogadása opció, csak vár, és bejön h. "A kapcsolat idõtúllépés miatt megszakadt". Ez miért lehet, mi blokkolja ezeket az oldalakat<#confused>

Silke, a Th.Br.nem jó<#ejnye1>, ez szuuuper!<#taps><#puszi><#worship>

Óh, ezek nem egyszerûen videók!<#nevetes1>
Napi körkapcsolásban online látogatás a privát állatkertemben, lazításként, csak itt a világ minden szegletébõl, sok-sok állatfajjal, pl.
http://www.rozhlas.cz/unmasking/live gorillabébi.
Bocs, ez off volt.

Köszönöm szépen és szép napot kívánok.

Sil78
Az lehet, a jelenlegi profilomban nem stimmelnek teljesen a pluginok, újat csinálni meg nagy munka. És nem szoktam túl gyakran videókat nézni.

ThunderBrowse: így jó?

Köszi szépen, ha te tudnád, milyen szerencsét hozol nekem :-)
Ahányszor hosszú kísérletezés után megírom, mi a baj, egyszer csak megoldom a problémát. Igaz, nem tudom hogyan csináltam?
A Codec-el próbálkoztam, egyszer csak újra mûk., bejött a kép.
( ilyen fájl kellett .vob, ogg formátum, meg a többit nem tudom)

Más. Ismered ezt? https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/5030
Esetleg ha van idõd, megnézed közelebbrõl is, lefordításilag :-)

Köszi szépen mégegyszer a segítséget.

Sil78
Van egy olyan érzésem, hogy ezek valami csak IE-ben mûködõ scriptelést használnak (de nem vagyok programozó, úgyhogy ez csak tipp). Szvsz kapcsold át a motort IE-re ezeknél az oldalaknál (van IE Tab-od, nem?).
Nekem nem villan, meg nem ír ki hibát, viszont nem is mûködik Firefoxszal.

Valóban, nem mindig, hanem csak meghatározott oldalaknál, pl.
http://www.ilm.ee/~uploader/loodus/?leht=art07engtoonipaevik
http://www.storch-in-bayern.de/motion/player97.htm stb.
Kb. két hete jött elõ ez a hiba, addig gond nélkül mûködött.
Lefuttatam a Secunia tesztet, szerinte minden OK.
Most feltettem a K-Lite Codec Pack-t, de a bejelöléssekkel nem vagyok tisztában.

Sil78
Na és hol követ el ilyet? Mindig, vagy egy bizonyos oldalon / fájlnál?

Sil78
#6128 második fele.
Dehogynem, pl a chrome://browser/content/history/history-panel.xul címen. Vagy ha lenyitod a címsort. Tulképp egyszerûbb lenne törölgetni, vagy külön profilt használni.

Silke!!! Segítséget kérek.

"Applet AppObs notinited" , hibakód COOD 1199, mindez a Wind.Media Player követte el.
Nem nyílik meg, csak villan egyet.
Töröltem, újra tettem, semmi.

nesto
azthittem aránylag tudom mi hol van, de ilyet nem tudom hogy hol keressek hogy userchome.css 😞
segítenél még ennyit? köszi
ja és ez után abszolut nem fogom tudni megnézni az elõzményeket?

Köszi a tippet, tényleg ott volt kipipálva, hogy jelenjen meg a hibakonzol, amikor hibás css-t és js-t észlel. Most ezekbõl kivettem a pipát és most már jó.

Köszi a gyors segítséget.<#worship>

Üdv.
TM
Sil78
Írd be a userChome.css-be a következõt:
menu#go-menu {display: none !important;}

Sil78
#5753? (Úgy nézd, hogy a rejtett mappákat is lásd. És vigyázz, ez nem simán Application Data, hanem Local Settings\Application Data.)

Sil78
Fogd meg az egérrel, és húzd rá a Firefox ablakára.

urbijoe
mért feketék nekekem a gombok?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

attip
Kis segítség,légyszi ird be,hogy hova másoljam a "downbar.xpi"-t.
Kössz..

attip

nesto
"eltüntetni az Elõzmények menüt" jó lenne. azért kéne, mert többen használunk egy gépet, és nem szeretném ha tudnának utánam kutakodni. tudom, hogy a személyes adatok törlésével ez megoldható, de néha elfejeltem úgyhogy egy hatásos kiegészítõ jobb lenne. kszi