Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ok, sikerült!
kösz a választ!

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

Dj Faustus
"Ha azt akarod, hogy a Firefox is lejátssza kiterjesztés nélkül, EMBED-et vagy OBJECT-et használj."
1. Az <embed> sem szabványos. 😉
2. Ha zene és Mp3, akkor Flash. Ha Flash akkor SWFObject (mert úgy is aktivizálni kell IE alatt).

"ha egy oldalon az "ú" helyett "ú", az "õ" helyett "ö" jelenik meg, akkor mit kell átállítani, hogy jól jelenjenek meg az ékezetek?"
Nézet/Karakterkódolás menünél nézz körbe.
Magánál a honlapnál meg a karakterkódolásnál:
1. Szerver által küldött fejléc.
2. HTML-nél a megfelelõ <meta> tag: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
3. Adatbázis használatánál az adatbázis-szerver, az adatbázis, a táblák és a táblák oszlopainak karakterkódolásánál (és sorrendnél - ld. COLLATE). Bõvebben.

még egy kérdés:
ha egy oldalon az "ú" helyett "ú", az "õ" helyett "ö" jelenik meg, akkor mit kell átállítani, hogy jól jelenjenek meg az ékezetek?
régebben olvastam, de már elfelejtettem 😞

elõre is köszi a választ!

Asus P5KC, Core 2 Duo E8400 @ 3 Ghz, Geil Ultra 4*1 GB @ CL4, Inno3D GeForce 8800 GTS 512 MB, WD 500 GB 16 MB Cache SATA2 Pioneer DVR-212D-RW SATA, Enermax EGLT500AWT Liberty, Chieftec SH-01-BBB

köszi a választ!
kipróbáljuk az EMBED-et 😊

Sil78
Egyértelmûen codec-probléma, nincs hozzá megfelelõ codeced. Nézd meg, mi kell hozzá pontosan.

These are my friends, see how they glisten...

THX!
Ez segített.😊
Nem toom miért lett baja az sg vel, vagy mit töltött le..-.-

bigapó
sziasztok.

pár nappal ezelõtt észrevettem és tegnap is elõjött egy olyan probléma, hogy némely videofilm lejátszásánál nem jó a kodek, mert zöldes csíkos lesz a kép és semmit nem látni. hang van, de kép nincs vagy csak néha villan fel. Ez közvetlen egy oldalon megjelenõ video, de ha a Bsplayer-rel nyitom meg a filmet akkor ott is elõfordul, de nem minden filmnél. Most konkrét adatokat nem tudok mondani, mert nem vagyok otthon. Így elsõ hallásra mire tippeltek, mit nézzek meg?

nem raktam fel semmit, csak annyi volt, hogy tegnap a fox oldalára mentem fel, hogy megnézzem a prison break beharangozóját. onnan valamit leszedett a firefox, de persze csak Usa-ban lehet megnézni az elõzetest. az nem tudom milyen lejátszó volt, de ez elõtt is már elõfordult ez a problem, szóval nem hiszem csak az lenne a gond.

The Matrix has you...

Sil78
Azért mondtam, hogy az adott oldalról származó sütiket próbáld törölni. Lehet egyenként, ha belemész a menübe, amit mondtam.

Sil78
Mert a BGSOUND nem szabványos elem. Ha azt akarod, hogy a Firefox is lejátssza kiterjesztés nélkül, EMBED-et vagy OBJECT-et használj. (Egyébként nem illik automatikusan induló zenét berakni az oldalakra, sokan hallgatnak zenét böngészés közben, és nem szoktak örülni, ha közbeüvölt valami oda nem illõ dolog.)

De az a baj, hogy csak SG nél van ez, ne mind1, megróbálom, hátha sikerül, fax ki van az operával..-.-

hello!
az a problémám, hogy van egy oldal, ami úgy van megirva, hogy a háttérzene automatikusan induljon el, de Firefox-ban a zene nem indul, viszont Internet Explorer 6-ban elindul rögtön. nem tudom, hogy a Firefox miért nem játsza le.
a forrásban igy van megirva a háttérzene:
<bgsound src="snd.mp3" loop="1">

Sil78
Sütik engedélyezve vannak? Az alapvetõ problémamegoldó lépéseket próbáltad már?
1. Gyorsítótár ürítése (Eszközök / Személyes adatok törlése)
ha ez nem segít, akkor:
2. az oldalról származó sütik törlése (Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Sütik megtekintése...)

PLS már, SegÍtsetek, ez az opera 1 akora rakás sz@r, de az FF nem müxik..-.-
Csak itt van probléma az SG.hu n.
Belépek->kidob->nem took belépni, semmit se csinál, visszadob a fórum ablakra..-.-
PLS, segÍtsetek.

Sil78
Az egy ún. Élõ Könyvjelzõ. Töröld ki, és iratkozz fel helyette olyanokra, amik érdekelnek. (Általában RSS vagy XML feliratú kis gombokat kell keresni a weboldalakon, de a Címsorba is ki szokta tenni a narancssárga RSS-ikont, annak a segítségével is fel lehet iratkozni a hírcsatornákra.)

Sil78
Milyen verziót használsz? Próbáltad már kézzel törölni a history.dat fájlt a profilodból?

közbe utánanéztem és meglett 😊

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Sziasztok, az egyik oldalon a Firefox nem tölt be egyetlen képet sem. Mi lehet a baj?

GERAPPPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Neked hogy van olyan Letöltések fül. Egyelõre jó de általában 1,1.5 nap után felejt.
zvaragabor
Nekem így van beállítva. Próbáld meg ez alapján. Más ötletem nekem sincsen. De akár újra is telepítheted.

Chaos Anno Domini

Nem megy már néztem.
a "friss hírek" menüt hogy birom beállítani hogy csak onnan jöjjenek hirek amik érdekelnek. hol tudom törölni azokat a helyeket amiknek nem érdekelnek a hirei. már eleve teli van mindig minden hülyeséggel.
bigapó
beállításoknál nézzél szét, ott van olyan, hogy mikor és mit töröljön. pölö Firefox bezárásánál is törölhet, lehet ez van beállítva. vagy vedd ki a pipát az elõl amit nem akarsz, hogy töröljön. egyesével csináld és akkor tudod, hogy mit állítasz (elméletileg) 😊)

The Matrix has you...

#6406??
köszi! használt, mostmár mûködik rendesen.

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

ProGabe
gyorsítótárat ürítsd ki!shift+ctrl+delete

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

siasztok!

meggajdult a firefoxom. minden oldalt úgy jelenit meg mintha valami lista lenne csak rajta, szal semmi grafika, semmi elrendezés, semmi...
mi lehet a baja?

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

A Firefoxom elfelejti a böngészés elõzményeit pedig kímélem CCleanerrel,
nem törlöm a személyes adatokat és az elmúlt 9000 napra van állítva az emlékezete.
zvaragabor
Köszi, holnap rácuppanok.
De érdekelne még az a cikk is. Tud valaki valamit róla? Mintha vagy a pcworld cikke lett volna, vagy a hwsw-é.

Chaos Anno Domini

Met
ahham, és a 2 üti egymást? mert a fasterfox már fent van

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sil78
Kb ugyanazt csinálja, mint a Fasterfox.

Igen.

Met
és használ is?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

FireTune:Link.

zvaragabor
"Ezeket nem kell, ezek már megvannak: Noscript, AdBlock Plus, Fasterfox..." 😊

Chaos Anno Domini

urbijoe

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

zvaragabor
Üdv megint, most olyat keresek, hogy firefox optimalizálása. De nem addon kell, hanem volt valahol valamelyik magyar online pécés magazinban egy cikk, hogy hogyan optimalizálhatjuk a foxot. De láttam már ezt angol oldalon is, ott mindenféle okosságokat írtak, nem csak a böngészõrõl.
De ha tudtok hasznos addont, mondhattok. Ezeket nem kell, ezek már megvannak: Noscript, AdBlock Plus, Fasterfox, FlashGot, Tab Mix Plus, Download Manager Tweak.

Chaos Anno Domini

Törölt felhasználó
Köszi, hétfõn kipróbálom.(melóhelyen lévõ gép)
Shortstop
köszönöm

Sil78
Irtsd ki a kártevõidet, akkor szvsz meg fog oldódni. De arra nem ez a topic való, ez nem Firefox probléma (valószínûleg csak annyi benne a Firefox szerepe, hogy ez az alapértelmezett böngészõ a gépeden).
Lehet, hogy fut valami olyan processz, ami rögtön visszarakja ezt a fájlt, ahogy törlöd, szóval nézd meg, van-e valami gyanús folyamat. És persze kapcsold ki a rendszervisszaállítást, indítsd újra a gépet Csökkentett módban, és futtass a NOD-dal egy nagyon alapos keresést. Meg minimum egy Spybotot is. (De lehet, hogy a HijackThis is kell majd, ahhoz viszont keress segítséget valamelyik vírusirtós topicban.)

Shortstop
#6371 valaki?

Sil78
Ne a Program Files-ban levõbe, hanem a profilodba. XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve (az Application Data rejtett mappa).

zvaragabor
Köszönöm!

Chaos Anno Domini

Itt van kettõ is:
http://ajnasz.hu/adblock/recent
http://pete.teamlupus.hu/hufilter.txt
zvaragabor
Tud valaki magyar szûrõt az AdBlock Plus-hoz? Fõleg magyar oldalakon járkálok. Vagy ha nincs, akkor ajánlani egy jó szûrõt.

Chaos Anno Domini

bigapó
köszönöm szépen, megvan, csak kicsit többet kellett volna kutatnom utánna😊 fene a lusta mindenemet😊

The Matrix has you...

Igen. Beállítások, biztonság, jelszavak megtekintése, kiválasztod az oldalt aztán klikk az eltávolításra.
bigapó
sziasztok!

Azt meg lehet oldani, hogy egy weboldalról, de csak arról kitöröljem az elmentett jelszót?

The Matrix has you...

Törölt felhasználó
Igen, kitudom csomagolni. Akkor ezt másoljam be ff. könyvtárába?
Sil78
Tudomásom szerint az egy tömörített fájlba menti a profilt. "Kézzel" ki tudod csomagolni?

Meghülyült az Index, de elnézést...

<#nevetes1> Azért ez nem rossz hír!