19494
  • precision
    nemtom jó helyre írom e de van ff -el egy kis problémám
    ha a címsorba csak egy szót írok be, pl hogy youtube (tehát .tld nélkül) akkor eddig a google "jó napom van" elv szerint beadta az első találatot, a youtube.com -ot
    nademost azt csinálja ehelyett hogy vmi search.digsby.com -on keres és kiadja a google találatokat

tényleg volt fent ilyen msn kliensem, hogy digsby de azt már rég uninstalláltam, registryből már rég kipucoltam minden vele kapcsolatos bejegyzést, mégis ezt csinálja

help :)
  • Sil78
    A profilodban (XP esetén alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve, az Application Data rejtett mappa) van egy bookmarkbackups nevű almappa, a Firefox minden nap csinál ide automatikus mentést a könyvjelzőidről. A Könyvjelzők / Könyvjelzők kezelése ablakban tudod őket visszaimportálni.
  • ForzaInter
    Hellosztok

Az lenne a problémám hogy egyszer csak eltűnt az összes kedvenc oldalam, ami firefoxba könyvjelzőnek be volt téve:\ több mitn 100 oldal így elég macerás lenne visszahozni őket, már mident próbálam, de aztt írja üres a könyvtár:@@vvv már másodjára van ez, multkor nagy nehezen vissza kerestem odlalakat googleval, de azóta sokkal több van, nem lehet vhogy visszahozni firefoxba? plz help...
  • StephenKing
    A középső egérgomb végülis jó! Kösz!!
  • Sil78
    Hát, hacsak át nem állítod a bal egérgombodat valami másra (ami viszont nem túl praktikus)... Középső egérgomb vagy Ctrl+klikk miért nem jó?
  • StephenKing
    Nekem az is jó ha az összes többi oldal is igy nyilik meg, arra van valami módszer??
  • Sil78
    Biztos eddig volt a linkeken egy target="_blank" vagy valami hasonló, hogy új ablakban/lapon nyíljon, és most leszedték. Az nem jó, ha középső egérgombbal kattintasz rá? Mert olyat nem lehet, hogy csak ennél az egy oldalnál viselkedjenek így a linkek.
  • StephenKing
    Az a gondom hogy ha a netvibes kezdőlapomról ráklikkelek egy hivatkozásra a firefox eddig mindig új lapon nyitotta meg igy a kezdőlapról több lapot is meg tudtam nyitni, ma viszont ha inditok egy oldalt nem új lapon nyitja meg hanem a kezdőoldal helyén, igy mindig vissza kell lépkedni. A beállításokban hiába van beállítva hogy az új lapon nyissa meg.Van valami kiegészitő vagy valami beállítás hogy a netvibes kezdőlap fix legyen és az arról nyitott oldalak külön lapon induljanak?
  • desigo
    köszönöm a segítséget!
  • Sil78
    Eszközök / Beállítások / Tartalom / "Javascript engedélyezése" mellett jobbra lásd Haladó gomb, "Létező ablakok áthelyezése vagy átméretezése" elől vedd ki a pipát.
  • autoszimulator
    Mindenhol ez van, vagy csak bizonyos oldalaknál? Mert van pár oldal, ahol azt állítja be a webmester, hogy méretezze az ablakot a képhez. Megoldása az lehet, hogy ilyen lapokon a görgő lenyomásával nyitod meg a képet, ezzel új lapon nyitja meg, és ott már nem fogja széthúzni. Ha igen, akkor új ablakban kell.
  • desigo
    firefoxban ha rákattintok egy képre akkor kiveszi a teljes képernyőből és akkora lesz a böngészőm amekkora a kép
    hol tudom beállítani,hogy mindig teljes nagy méret maradjon?
  • Wreck86
    de kattints a vendégkönyvre,na ott vár-e?
  • ProGabe #9508
    nekem foxban sincs semmi! a képeket egy kicsit lassan töltötte be (3-4 mp), de pl a zenét (sicc!) egyből. nem fagyott le, nem állt meg,semmi!
  • Cat 02 #9507
    Betölt, de 10-mp-re megdermed.
    De pl a Google böngészőjével semmi sincs.
  • Wreck86
    okés,szóval akkor nem a foxal van a gond ezek szerint.

ja ez a másik,sokáig tölt.

4/4 :D
  • Sil78
    Sokáig tölti (legalább fél percig), de nem fagy.
  • Thanatos
    3/3... :P
  • Wreck86
    ok 2/2 eddig :D szar az adatbázisa mlapnak sztem.
  • FZoleee
    nekem ki is fagyott :D
  • Wreck86
    Hello!

Az lenne a kérésem,hogy megnéznétek ezt az oldalt:

www.warhog.mlap.hu és ott a vendégkönyvet.nekem nagyon lassan tölti be a vendégkönyvet,sőt mintha lefagyna,ez másnál is ilyen?

köszi!
  • Sil78
    Az oldal nem mindig ad meg saját betűtípust (vagy pl betűméretet), ilyenkor a böngésződ beállításaitól függ, mivel látod. Illetve olyan is van, amikor megad ugyan egy betűtípust, olyan viszont nincs a gépeden, olyankor is valami alapértelmezettel látod.
  • Voldi
    Amúgy teljesen más világ lett ezzel a Mouse Gesture-rel! Nagyon tuti.
  • Voldi
    Na, erre is rájöttem!
    A Tartalom résznél átállítottam az alapértelmezett betűtípust a Cambria Math-ról egy másfajtára, és így már teljesen jók nekem is!
    Én abban a hiszemben voltam, hogy az oldalak azt használják, ami nekik van, a böngészőm meg hagyja, mivel az ki van pipálva, hogy az oldalak használhatják a saját betűtípusaikat. De azért próbáld ki a Cambria MAth-t, milyen élmény! :)
  • Sil78
    És hol van ezekkel gond? Egy picit mintha más lenne az alapértelmezett betűtípus (gondolom, az oldal nem definiálja), de a sortávolságoknál nincs semmi plusz. Nálad máshogy néz ki? Képet tudnál róla mutatni?
  • Voldi
    De, ez a Mouse Gesture teljesen jó, köszi a tippet!
  • Voldi
    1
    2
  • Puhos
    Sikerült áthelyezni egy másik mappába, és onnan törölni.
  • Sil78
    Leírhatnád azért, hogy csináltad, hátha valakinek lesz még ilyen problémája.
  • Puhos
    Sikerült, másképp ahogy írtad. Köszönöm az eddigi segítségedet, és türelmedet ha hülyeséget kérdeztem!
  • Sil78
    És ha kiexportálod html fájlként, azt átszerkeszted, és utána visszaimportálod? Persze ehhez a profilodból ki kell takarítanod a places.sqlite fájlt, meg az egész bookmarkbackups mappát a .json fájlokkal (mondjuk átnevezed, vagy áthelyezed máshova, hogy azért megmaradjon biztonsági másolatnak). A Firefox persze ne fusson, amikor a profilodban mókerolsz, mert különben hajlamos felülírni, amit csinálsz.

Ha meg pár napja még jó volt (olyan 5 napon belül), akkor a Könyvjelzők kezelésénél vissza tudsz állítani egy régebbi mentett állapotot is, mert minden nap csinál róla mentést.
  • Puhos
    Nem lehet semmit beírni. A sorban alatta és fölötte lévőknek lehet látni a név és hely bejegyzést, amit törölni akarok annak még a nevét sem.
  • Sil78
    Muti egy ilyen honlapot.
  • Sil78
    Ilyen skin nem rémlik, inkább takarékoskodni szoktak a hellyel. Valami egérmozdulatos kiterjesztés (pl All-in-one Gestures, Mouse Gestures) nem lenne jó erre? Akkor nem kell mellé billentyű, csak megrántod egy bizonyos irányba az egeret, és visszamegy.
  • Sil78
    Beírni sem tudsz oda címet? Hátha akkor engedné törölni.
  • Voldi
    Ja és vannaak olyan honlapok, ahol nagyon messzi vannak egymástől a sorok a szövegben, és elég kellemetlen úgy olvasni, IE-rel pedig rendesen látszik.
  • Voldi
    Hát úgy még nem néztem meg. Viszont a görgős bezárási módról még nem hallottam, pedig már egy ideje használom, de működik, kösz.

Ja és olyan skin-t nem tudsz, ahol olyan 20 centi lenne a visszanyíl jele? Mivel nagyon utálatos dolog egérrel célozgatni a bal felső sarokba. Tudom, hogy backspace-szel is lehet visszamenni, meg shift+görgővel, de vmi skinre gondoltam.
  • Dency
    Ja meg rájöttem hogy rossz helyen hoztam létre a fájlt.
    Én a C:\Program Files\mozilla.......\chrome
    Közben meg a C:\Documents and Settings-ben kell
  • Dency
    Kösz sikerült megoldanom.
    Ha létrehoztam a fájlt úgy nem működött. De a ChromeEdit Plus-al sikerült.
    Mégegyszer köszi.
  • Puhos
    Igen ezt az egyet nem tudom törölni. Én raktam a könyvjelzők közé, valameddig működött aztán nem jött be az az oldal ha ráklikkeltem.