Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Megtörtént.<#hawaii>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

ProGabe
iratkozz fel te is!
bár nem lényeges,elég lesz majd letölteni az FF3-at a megjelenés napján,hogy bekerüljön a Guinnes könyvbe,mint a legtöbbet letöltött szoftver 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ibrik
Hát ahogy én látom (meg ahogy a #7727-ben is olvasható) még mindig "sanszos" egy RC2...

De az Opera is küszködik - az IE-t meg hagyjuk... <#vigyor>

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Malakai
2.0.0.14... A véglegesen is történhet javítás. 😊 Abban persze igazad van, hogy RC szintjén még nagyobb a valószínûsége nagy bugoknak, de a program tulajdonságaiban ekkor már nem változik, pl, ha nem találnak komoly bugokat, akkor nem csinálnak újabb RC verziót, hanem a jelenlegit kiadják.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Narxis

ibrik
Gyakorlatilag az "RC" is azt jelenti, hogy béta, mert azon is történik(történhet) javítás.
Ha majd rákattintok a Súgó - Frissítések keresésére és ott megjelenik, akkor nem lesz béta.

Már nem béta rc 😊 És ha végre a Gmail manageresek is felébrednek, teljes mértékben képes pótolni a 2 es Firefoxot.
ibrik
Én még a (stabil) v2.0.0.14-et használom.
Majd ha a v3.x béta verzió kinövi a gyerekbetegségeit (ha van) és ha már lesz belõle hivatalos stabil verzió, majd akkor váltok v2.x-rõl v3.x-re.

Sil78
Egyébként a 3.0-ban már nincs szerepe a bookmarks.html-nek, mert az már a places.sqlite-ot használja helyette a könyvjelzõk (és az elõzmények) tárolására. (Persze beimportálja majd a régi könyvjelzõket a telepítéskor.)

These are my friends, see how they glisten...

Köszi szépen a segítséget, sikerült megoldani a dolgot!

Save your breath. You\'ll need it to scream.

ibrik
Akkor már ennyivel is többet tudunk...

HTML-t meg - mily meglepõ - HTML-szerkesztõ programmal lehet szerkeszteni. De hozzáértõknek akár egy Notepad is elég hozzá (én azért az elõnézetes HTML-szerkesztõs fajta vagyok).

Sil78
Dehogynem, csak vissza kell állítani egy mentett állapotot. A Firefox minden nap csinál automatikus biztonsági mentést a könyvjelzõkrõl. A Profilon belül (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\, az Application Data rejtett mappa) van egy bookmarkbackups nevû mappa, abban pedig a mentések több napra visszamenõleg. Csak ki kell keresni egy olyat, ami a rendezés elõtti, és visszaimportálni.

Okés. És hogy/mivel tudom szerkeszteni a könyvjelzõket tartalmazó HTML-t?

ibrik
Ja bocs, az csak a nézet volt...
Csak a vonszolgatás marad - vagy a könyvjelzõket tartalmazó HTML szerkesztése...

Egy a lényeg, ahogy eredetileg voltak, azt már nem tudod visszaállítani egyszerûbb módszerrel.

Igen, csak hogy nekem sok száz könyvjelzõm van, kicsit hosszadalmas lenne egyenként vonszolgatni õket...
Többféle rendezési mód? Hogy? Hol? Nekem csak a "Rendezés név szerint van"
Hogy lehetne a többi elõcsalni?

ibrik
A könyvjelzõ linkjeit oda tudod vonszolni, ahova akarod...

Amúgy meg többféle rendezési mód közül választhatsz.

Sziasztok!

Volna egy voltaképpen nem is olyan nagy, mint inkább zavaró problémám.
Na, szóval annyi az egész, hogy át akartam nevezni az egyik könyvjelzõmet és véletlenül nem "Tulajdonságokat" nyomtam, hanem "Rendezés név szerint"-et, és most az egészet ABC sorrendbe rakta, ami elég idegesítõ, mert így most semmit sem találok meg. Néztem a könyvjelzõk kezelését, és ott a "Nézet"-nél igaz, hogy "Hozzáadva szerint rendezvé"-t nyomtam, de visszalépve az alap Firefox ablakba nem változott meg a könyvjelzõim ABC sorrendje. Próbáltam így exportálni a könyvjelzõket, majd letörölni teljesen a Firefoxot, és visszatelepítése után importálni megint õket, de mondanom sem kell, a probléma nem oldódott meg.
Tud valaki valami megoldást erre?
A segítséget elõre is köszönöm.

leupdatelt a firefox😄D és most nem gecyzik a kutya
ibrik
Ha jót akarsz magadnak és feltéve, hogy mindenképp a Vista-hoz ragaszkodsz, akkor kerüld el az überfullos "Ultimate" verziót. Annyi minden felesleges dolgot rak fel, hogy megakasztja a legerõsebb gépet is.
Mondjuk egy "Vista Home Premium" bõven elegendõ.

ivjoe
A vista. 😊
hejj, feltettem a vistát, és természetesen a firefoxot is...
nem ez az elsõ eset mondjuk, hogy vistám van és fox, de most más a hardver, gondoltam megéri ... viszont fagy, nem válaszol, pedig elõzõ alkalommal flottul ment minden, mi lehet a gond? valaki találkozott már ezzel?
Sil78
Azért jól jöhet, mert te adhatod meg, hova mentse (pl másik mappába, másik meghajtóra...), és nemcsak a könyvjelzõket tudja menteni, hanem a többi fájlt is (szintén választhatsz), pl a mentett jelszavak...

fery02
Ja, akkor mégsem fontos ez a kiterjesztés, köszi!

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Sil78
Nem, a bookmarkbackups nevû mappa a profilon belül a naponta lementett könyvjelzõkkel már jó ideje alapból is létezik, azt nem a kiterjesztés csinálja. A kiterjesztés asszem Backup vagy Mentés nevû mappát csinál alapból (de persze ezt módosíthatod), és azon belül a napokról elnevezett almappákba rakja a fájlokat, amiket megadsz a beállításainál.

fery02
Az elérési útvonalért hálás köszönet 😄
Ott volt egy olyan mappa, amit lck is említett, és abba html formátumba elvolt mentve az utolsó 5 nap könyvjelzõtartalma, tehát 5 html fájl. Hála a Firefox 2 bookmark elmentõ kiegészítõjének.

Igen, kiírta telepítésnél, hogy nem kompatibilis minden Firefox 2-es kiegészítõ, köztük a bookmark elmentõ sem. Számomra ez mostantól még inkább kötelezõ kiterjesztésnek néz ki, szóval, ha létezik Firefox 3-al kompatibilis változata, érdekelne. Meg úgy általában, hogy hány, meg milyen Firefox 3-al kompatibilis kiegészítõk léteznek már.

akyyy
volt régen fent egy kiterjesztésem firfoxhz, amivel megjelenitette hogy hova milyen adatokat küld éppen a böngészõ.

asszem vhol az sg-n lehetett vele valamit csinálni (tán adatlapnál, a születési évet módositani, vagy nem is tudom már)

hasznos volt nekem nagyon de elfelejtettem a nevét, nem tudja valaki?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

ibrik
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz: tényleg sirály! <#worship>
Köszönöm.

Faterx
Hogy tömör legyek: ez rohadt jó!
argos
A fox3-hoz azért elég sok plugin nem jó,remélem majd javítva lesz!

Narxis
DownloadHelper

ibrik
Létezik-e olyan MÛKÖDÕ letöltõ plugin, amellyel bármilyen videómegosztó oldalról (nem csak YouTube) le lehet tölteni a Flash Player-ben lejátszódó videókat?

Pl. egy ilyen link: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=376677

lck
A 3-as a könyvjelzõket nekem: "konyvjelzok-dátum.json" fájlba menti, a bookmarkbackups mappába. A bookmark.html-bõl csak importálni lehet.
ProGabe
valami ott nincs rendben,mert bizony érintetlenül hagyja az összes beállítást,beleértve a könyvjelzõket is.természetesen a legutóbbi állapotot kell hogy lássad.nem volt valami 3-mal inkompatibilis könyvjelzõkhöz tartozó kiterjesztés?

nézz bele a C:\Documents and Settings\\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\-be.ott kell hogy legyen még ez-az,esetleg egy backup is a könyvjelzõkrõl

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

fery02
Pedig én bíztam benne (direkt nem importáltam ki kézileg a könyvjelzõimet), hogy ez az új verzió lesz olyan intelligens, hogy a legfrissebb könyvjelzõ packot helyezi át, elvégre a Mozilla az eléggé egy elismert cég, és az igényes termékeirõl híres. Mind1, semmi sem lehet tökéletes. Máskor semmit se bízok a véletlenre. Azért ha vissza lehetne még hozni a könyvjelzõimet nyugodtan írjatok ötletet.

fery02
omfg: feltettem ezt a legújabb RC1 3-as Firefox 3-at, és az a bajom, hogy a könyvjelzõimet ugyan átmentette a Firefox 2-bõl, csak valamiért nem azokat, amiket a Firefox 3 telepítéséig összegyûjtöttem, hanem valami korábbi, kb 2 hónapos könyvjelzõ "pack"-ot mentett át, amibe nincsenek benne az új könyvjelzõim, meg teljesen más a "Könyvjelzõ"-kön belül a mappák elrendezése is, ez az akkori állás szerinti elrendezés ugyebár. Ez a verzió meg felülírta a Firefox 2-õt, szóval nem tudom azt elindítani. Nem lehet valahogy visszacsalni azokat a könyvjelzõimet, amiket például tegnap még láthattam, mikor még nem volt telepítve a Firefox 3?

ivjoe
Súgó, hiba jelentése? De asszem Launchpad reg kell. Szal regelsz és írhatod, h mivan. 😊
modellmaker
Oké, mi az a cím ahová a firefoxos hibákat lehet mailben elküldeni? Rohadtul kezd idegesíteni az a betûméret növelés... :@

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Rage47
RC1-el nem müxik a speed dial😞
DJ Skyline
megoldódott, feltettem még1x, és most sikerült. nem tudom elsõre miért nem értette a dolgot :|

DJ Skyline
az is megtörtént

Narxis
Mert le kell tölteni a telepítõt és úgy feltenni.

DJ Skyline
ja és elfelejtettem hozzátenni, hogy 3.0 Rc
(elnézést a 2 kommentért)

DJ Skyline
szerintetek az miért van hogy nem hajlandó a Flash playert telepíteni? kb 4x tettem fel Firefoxból, 1x pedig az Adobe oldaláról, de állandóan dobálja arcomba "Az oldal teljes tartalmának megjelenítéséhez..." szöveget

geri777
Hellosztok nekem az lenne a problémám hogy a firefoxom álandoan lefrisit nem tudom miért pl citromail.hu n e-mailt sem tudok irni mert ahogy rákattintok hogy üzenet irása akkor is a fõ oldal jön be de pl ha kép lap van megnyitva és egyikböl a másikba átkattintok akkor azt ujra lefrisiti miértt frisit álandoan elöre is köszönöm a válaszotokat

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

modellmaker
Könyvjelzõk -> Könyvjelzõk kezelése... -> Importálás és mentés

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

shevy
3.0 Rc-ben hogy tudom a könyvjelzõimet lementeni? Újra szeretném rakni a vistát, majd ff-re vissza a könyvjelzõket. köszi

modellmaker
Aztalon jobb klikk-> Testreszbás -> Ablak színe és megjelenítése -> új abalak alján: "További színbeállításokért..." -> Hatások -> Képernyõn megjelenõ betûtípusok simítása

Itt választhatsz, hogy ClearType helyett szabványos, vagy abszolúte semmi.

overlocker
hol? Vistam van

ProGabe
FF-ben sehol.ez windows beállítás

overlocker
Hol tom firefox 3 RC ben kikapocslni a clear type vagy nm is tom milen de ilyen vastag betütipust??