19494
  • modellmaker
    Hát részmegoldásnak megteszi. Teljesen letiltani a letöltési cache-t nem lehet?
  • Sil78
    És ha csinálsz egy új profilt a másik partíción? Csukd be a Firefoxot, a Start menü / Futtatásba írd be, hogy firefox.exe -p, és utána nyomj egy entert. Ekkor elindul a Profilkezelő, ahol csinálhatsz új profilt tetszőleges helyre. Ha megvan, akkor a meglevő profilod tartalmát másold át az újba, hogy megmaradjanak a beállításaid. A Profilkezelőben kiválaszthatod azt is, melyik profillal induljon alapból, vagy pl a parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok, és a Célt írd át így (persze a megfelelő elérési úttal és profilnévvel):
    "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p "újprofil"

Az ideiglenes fájlokat (Gyorsítótár avagy Cache, a pontos helyét lásd about:cache) tartalmazó mappát is át lehet helyezni, ehhez az about:config-ban kell létrehozni egy új, karakterlánc típusú preferenciát browser.cache.disk.parent_directory néven, ennek az értéke legyen az új elérési út.
  • modellmaker
    AppData-ban lévő profile mappába.
  • Sil78
    Mutass egy ilyet.
  • Sil78
    Pontosan hova?
  • modellmaker
    Nekem amúgy is a rendszer vinyóra ment, haver mondta, hogy ha máshová ment, akkor is szemetel a rendszer partícióra.
  • Balumann
    Köszönöm a tippeket, lefuttattam ezt a PrevXCSI -t is és nem talált semmit, amúgy én nemhiszem hogy bármi kártevő lenne a gépemen. NOD32 -t használok, regisztry tisztítót is gyakran meg ilyesmi, rendszerem stabil teljesen. Mivel azóta van ez amióta legutoljára frissített (legalábbis ez a crash biztos, a popup ablakok ezelőtt is asszem). Nálam még gamestar-ról is felugrik időnként, meg szóval így random jön elő. :/
    Megpróbálok visszarakni egy régebbi verziót szerintem, és megnézem ott is előjönnek-e.
  • autoszimulator
    az adobe flash player debuggoló rendszerét valahogy nem lehet kikapcsolni? Annyira idegesítő, hogy ha egy weblapon egy flash embedded cucc rosszul van berakva, egyfolytában ugrál fel az a debug ablak...
  • etele34
    Nagyon is elképzelhető, hogy "vendégségben" van Nálad egy makacs reklám program ami ezeket okozza. Futtasd le ezt >> PrevXCSI.
    Ez kimondottan reklám programokat írt. Utána még ereszd rá a Malwarebytes' Anti-malware-t is.
  • 404
    csukd be előtte a többi foxos ablakot/lapot, csak az adobe maradjon nyitva, aztán "agree and install now"
  • Kori
    gyorsan ment rájöttem
  • Kori
    is segítséget kérnék
    adobe flash playert kéri a firefoxom de sehonnan sem tudom normálisan letölteni
    az adobe oldaláról lejön egy 1,8 Mb-s file de nem tudom telepíteni feldob egy ablakot kiírja firefox és választhetok cancel és try again közt
  • Sil78
    Nincs a gépeden valami kártevő véletlenül?
    Tudnál ilyen oldalat mutatni, ahol nem blokkolja?
  • Sil78
    Eszközök / Beállítások / Főlap / Fájlok mentése? Legalábbis mintha a részfájlokat is odarakná, ahova amúgy is letölti.
  • modellmaker
    Sziasztok!

Olyat lehet hogy a beépített download manager rendszerpartícióra történő cache-elését letiltani?
  • Balumann
    Hello! Nektek mik a tapasztalataitok a 3.* verziókkal? Mert nekem amióta ezek vannak, 2 probléma is van. Nem blokkolja rendesen a felugró ablakokat, csomó helyről simán felugranak ilyen "hirdetések", ami azért is fura mert ki is írja hogy blokkolta, ott a link, de felugrik :S (Travian reklám, szerelem teszt, meg mindenféle baromság -.-). Engedélyezett oldalakból töröltem mindent, tehát elvileg sehonnan nem szabadna engedélyeznie. Korábban ilyen nem volt.
    A másik, hogy időnként gondol egyet, és kiírja hogy Mozilla has crashed (vagy valami ilyesmi), és hogy restart meg quit, persz visszaállítok minden oldalt, és akkor eg yideig megint jó...
    Ilyen problémák csak nálam vannak a Firefox-al?
  • Flamer
    ya. értem. igymegvan. htxvm (y)
  • Sil78
    Nem a profilodban. Ne a sima Application Data-ban, hanem a Local Settings\Application Data keresd.
  • Flamer
    nos a profilomba nincs chache folder pedig az about_cache azt irja ott kéne lennie., :|
    és pedig egyes flash játékok cuccai elvannak tárolva most is mégse látom őket itt. :|
  • Sil78
    A Gyorsítótár XP esetén alapból a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\Cache útvonalon található, a Local Settings és az Application Data is rejtett mappák. Ha itt nem találod (vagy más oprendszert használsz), nézd meg az about:cache -ben, ott kiírja a pontos útvonalat.
    A Flash szvsz ide teszi a saját ideiglenes fájljait (legalábbis a .swf-eket), a Java-ét meg a Java Control Panel-ben lehet megnézni, alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Sun\Java\Deployment\cache.
  • Flamer
    megtudjátok mondani hol tárolódik a flash cache meg aj ava cache? szeretném ha az is megmaradra ha lementem a profilt. csak úgy tapasztaltam hogy nem ap rofilba mentődik :|
  • Icebarney
    őőő....izé Miért is jó megnyitni ennyi lapot?
  • tompka
    Tényleg :) Most megnyitottam egy másik ablakot, és így kiírja, beszeretném e zárni a 390megnyitott lapot. Ha a másik ablakot zárom, akkor felhozza, hogy betöltse e a következő indításnál.
  • [HUN]FaTaL
    lol
  • tompka
    Most kb levittem 350körülire. Megnyitni kb 10perc, és az elején felmegy 1gigára a memória. :D
  • Wreck86
    401 ablak,he?:D
  • Narxis
    loller
  • Sil78
    Van még egy Firefox ablakod, nem lehet, hogy azért? Azt csak akkor ajánlja fel, ha az egész programot zárod be.
  • tompka
    Hát izé... :D

Picit meredek. Itt már felsem hozza azt, hogy a következő indításnál betöltse őket xD
  • Sil78
    Alapból értesít a Thunderbird, ha kapsz levelet (be is állíthatod, milyen időközönként ellenőrizze), de csak amikor fut a program. Viszont le lehet csukni az óra mellé a Minimize to Tray kiterjesztés segítségével, így nem lesz útban. Szerintem ez a legegyszerűbb módszer (van olyan kiterjesztés is, ami a Tálca helyett a Firefox Állapotsorába tesz egy ikont, de az is csak akkor műxik, ha épp fut a Thunderbird). Egyébként van Thunderbird topic is.
  • etele34
    Sziasztok!
    Bár nem szorosan a Firefox témája de remélem még belefér. A Mozilla Thunderbird-ben van olyan lehetőség, hogy ha kapok benne egy levelet azt jelezze valahogyan a Tálca fölött egy kis ikonnal? Hasonlóan mint ahogy ott van TimeTracker vagy ShowIP ? Ne kelljen állandóan és sokszor feleslegesen megnyitni a levelzőt ezért?
    Köszi előre is.
  • Synchronous
    Eszközök/Beállítások/Haladó/Rendszer alapbeállításai
  • Prince23
    Hi
    Hogy lehet beállítani, hogy a firefox ténylegesen is alapértelmezett böngésző legyen?
    Mert pl most feltettem a a yahoo messengert, akarnék kreálni profilt a GET A NEW YAHOO ID...-ra kattintva, de nem engedi az oldal betöltését.
    ezt írja:
    "A fájlhoz nincs társítva a művelet végrehatásához szükséges program"
  • [HUN]FaTaL
    Én simán feltoltam ma egy 80 megás vidit youtubera úgyhogy inkább az oldallal lehetnek problémák ahova tölteni szeretnél.
  • Bokafix2
    Hi

Én most álltam át Firefoxra és nagyjából meg is vok vele elégedve csak a feltöltés nem működik vele rendesen, pl. mp3-at akartam feltölteni, de néhány perc után mindig olyasmit írt ki hogy a kapcsolat megszakadt meg alaphelyzetbe állt a kiszolgálóval vagy valami ilyesmit. Csak egyedül a kép feltöltés megy. Valakinek nincs valami ötlete?
    Egyébként utánanéztem, másnak is van ilyen problémája szal nem vagyok vele egyedül. Talán a böngésző beállításain kellene változtatni? Vagy alapból ilyen a Firefox? Pls help.
  • [HUN]FaTaL
    Csak kipróbáltam de nem jó napom van keresést csinált. Mondjuk nekem mindegy mert mindig a jobb felső sarokban lévő keresést használom.
  • zagar
    Üdv

Miért van az, hogy eddig ha látogattam egy fórumot vagy bármit ahova be kellett lépnem mindig bejelentkezve maradt az oldalon mindenhol. Ma viszont akárhányszor megnyitom a mozillát mindig be kell lépnem bárhova is akarok.
  • Sil78
    Jó, csak a sima Google keresés sose volt alapérték, legalábbis a hivatalos angol és magyar nyelvű verzióknál.
  • [HUN]FaTaL
    Biztos, hogy alapon van csak kérdés hogy melyik verzióé, mert asszem a 2.0.0.15-tel kezdtem el FF-et használni és azóta "cipelem" a profilom magammal :)
  • Sil78
    Hmm, utananéztem, és a 2.0-ban megváltoztatták az alapértéket a Google "Browse by Name" szolgáltatására (http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=). Ez hasonló a korábbi "Jó napom van"-hoz, de kevésbé idegesítő: ha nincs eléggé egyértelmű találat, akkor nem visz az elsőre, hanem sima keresést csinál. Nálad nem ez az alapértelmezett érték? Akkor van alapon, ha normál betűvel hozza azt a sort (amelyik meg van változtatva, az félkövér).