Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
FireFTP segítségével meg lehet valahogy oldani, hogy egy szerver mappalistáját valahogy lementsem egy fájlba? formázás és semmi sem kell, csak egy sima HTML, txt, stb?

.: mobilize.hu :.

desigo
elõzmények listája csak a mai napon nézett oldalakat mutatja
de azt is csak addig amíg be nem zárom az adott lapot
ha az összes lapot bezárom és tiszta új lapot nyitok akkor törlõdik
ez így már gyorsan és jól használható...
Az mitõl lehet h néhány helyen kiesik pár pixel ? Pl egy jpg fájlban, videó közben.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sil78
Gyorsítótár ürítése, sütik törlése?

These are my friends, see how they glisten...

FZoleee
bejönnek
Narxis
Más látja a kommenteket gamekapocs.hu-n FF3 alatt? Nekem csak annyit ír, hogy Kérlek várj, töltés folyamatban... NoScript-et használok, de ott engedélyeztem az oldalt, sõt úgy is próbáltam, hogy engedélyeztem mindent. IE 7 alatt bejönnek a kommentek azonnal.. :S

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

faviconok: én ugy tapasztaltam hogy csak azok mellé a köynvjelzök mellé rakja ki amelyikeket már megnyitottuk elglaább egyszer (értelemszerüen ez importált köynvjelzöknél üt be, friss köynvjelzõnél alapbol megvan nyitva az odlal)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

urbijoe
jo hogy berakták a Download helper-be a konvertálot csak fizetös
http://www.downloadhelper.net/convert.php

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

urbijoe
azok Favicon-ok de amiota fentvan a végleges firefox 3 azota nekemsem rakja ki mindegyik könyvjelzo oldal elé
elötte mindegyiknél ott volt

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Sziasztok,

A könyvjelzõ eszk. tárba szeretném beállítani a kedvenc honlapokat.
Mitõl függ az, hogy néhány oldalnál a név mellé nem teszi ki az adott oldal "logo" -ját hanem csak egy "lap" ikon látható??

Nem olyan fontos, de köszi a válaszokat

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Malakai
Ha a lenyíl nem kell (jobb gombra továbbra is reagálni fog), akkor userChrome.css-ben pl ezzel oké:
/*Remove the Recent Pages Button */
#back-forward-dropmarker {display:none !important}

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sil78
Tulajdonképpen azon is gondolkoztam, hogy pontosan mit is akarsz elérni, mire jó ez neked?

Ha azt akarod, hogy üres legyen a lista, és ne jegyezze meg ezt se, akkor nem fogod tudni használni az elõre-vissza gombokat, tehát akkor minek kellenek az eszköztárra? Csak a helyet foglalnák.

Ha azt akarod, hogy mûködjön, csak ne mutassa a listát (de a "háttérben" legyen ott), az szvsz a userChrome.css-ben megoldható.

Ha csak az zavar, hogy látszik valamelyik oldal címe a listában, aminek nem kéne, akkor egyszerûen becsukod az adott böngészõlapot. Ez ugyanis nem globális lista, hanem böngészõlaponként van.

(Tényleg, az elõzmények listája mutat valamit, annak ellenére, hogy 0 napra állítottad?)

Sil78
Ez a gyors elõre- és visszalépéssel kapcsolatos, tehát van köze az elõre-vissza gombokhoz. Azért gondoltam rá, mert ha nincsenek elõzmények (tehát nemcsak mondjuk kilépéskor törli, hanem meg se jegyzi), akkor azért mutathat itt valamit, mert lehet, hogy a sessionmanager valamennyire független a sima elõzményektõl. (De ez csak az én hipotézisem.)

Passz egyébként, hogy újraindítást igényel-e ennek a beállításnak az állítgatása, de ugye minimum egy új böngészõlapon ellenõrzitek a hatását, nem azon, ami már nyitva volt elõtte is?

Sil78
Hmm, akkor ez nem jött be, rakd vissza. A browser.history_expire_days értéke mennyi? Esetleg ha azt 0-ra rakod?

ProGabe
"This preference limits the maximum number of pages stored in memory. "

tehát azt nem ezzel állítod,hogy oda mit mentsen

viszont nem tudtam kibogarászni hogy mégis melyik beállítással lehetne állítani.alapban 15-t ment,az biztos

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

desigo
-1 en volt
átraktam 0-ra de megmaradtak...
nem teljesen ff téma, de talán mégis:
adott egy ff3 aios-al
win-ben megy is töéletesen ha full a képernyõ baloldalára viszem ütközésig az egeret katt-ra elõjön illetve eltünik, igy jól hazsnálhato a thin sidebar switch is...
igen ám de ugyanigy ff3, aios-al linux alatt (ubuntu 8.04, gnome..) nem igy viselkedik
full képernyõ oldalára véve az egeret nem müxik pár mm-el beljebb kell hozni ami kurva idegesitõ
tleejsen a képernyõ szélén mintha átméretezni akarná az ablakot, de azt meg ugye nem lehet, mert fejlécre duplakatt miatt ki van nagyitva desk méretre...

valami ötlet, vagy takarodja inkább ubuntu topicba? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Mr Manson
nincs semmi téma felrakva pedig, szûz install

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Flash plugin uninstall, reinstall?
Csökkentett módban sem megy? (Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode, vagy pl van ehhez a Start menüben parancsikon is.)

Sil78
Ha az about:config-ban a browser.sessionhistory.max_total_viewers-t 0-ra teszed, az nem oldja meg?

Sil78
Milyen gomb lett volna ott? Vagy a téma nem kompatibilis a Firefox3-mal, vagy (ami valószínûbb) egy kiterjesztés nem kompatibilis a témáddal.

Sil78
Amit kitöröltél, az benne volt pl a könyvjelzõidben?

Sil78
Tulajdonképpen súlyozza több szempont szerint. Pl milyen gyakran, és milyen régen látogattad meg (ehhez ún. bucket-eket használ: 4, 14, 31, 90 napon belül ill. azon túl hányszor látogattad meg). Ezt hívják frecency-nek (frequency+recency), és figyelembe veszi azt is, hogy hogyan látogattad meg (pl begépelted, linket követtél, könyvjelzõt látogattál meg, stb...). Van egy képlete ehhez, és ebben súlynak azokat a bónuszokat használja, amiket az ilyen places.frecency.valamilyenBonus preferenciák adnak meg. Ezért van az, hogy az elején egy csomó felesleges cucc benne van, de minél többet használod, annál használhatóbb lesz a lista.

Máté94
Csak annyit,hogy amit kitöröltem az ne jöjjön vissza😊
Sil78
Kitörölni elvileg simán egy Delete-tel lehet belõle.
Némileg segíthet a Hide Unvisited kiterjesztés, vagy az about: config-ban tedd a következõ két preferenciát 0-ra: places.frecency.unvisitedBookmarkBonus, places.frecency.unvisitedTypedBonus, és akkor nem fogja mutatni azokat, amiket nem látogattál még meg. Ha csak olyat akarsz, hogy látsszon, amit te gépeltél be, akkor a browser.urlbar.matchOnlyTyped legyen true.

Mr Manson

Ötlet? Nem mindig , de gyakran igy indul!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Count Adyn
Nekem 100 felé akkor megy ha 15 lap van nyitva és jútúb meg minden szar megy😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

[HUN]FaTaL
Négy tabbal (SG, PH, Index, prog.hu) is 62 600K.

http://goo.gl/gd6Zi5

Máté94
És melyik?
[HUN]FaTaL

igaz most csak az SG van nyitva

http://goo.gl/gd6Zi5

Ennyit a még alacsonyabb memóriafelhasználásról:

desigo
elõre gomb mellett a lefelé nyílnál,hogyan tudom kikapcsolni,hogy a legutóbbi oldalak ne jelenjenek meg?
Elõzmények megõrzése 0 napra van állítva...
Narxis
Kiterjesztés elvileg visszalakítja a 2-es foxéra, máshogy nem mert kedvencek szerint rendezi(pl. látogatottság).

Máté94
Nem tudja valaki miért nem lehet kitörlni az linkeket ebbõl a ******?
Mert amint kitörlöm újra benne van.😞
totya24
Visszaolvastam egy darabig, de nem láttam, hogy szó lett volna. Szóval, olyan problémám van, hogy mostanában nem játszik le egy videót sem normálisa az ff (youtuve, indavideo, stb) elindul hang nélkül, aztn megáll. Fenn van a legújabb flash player is, nem az a gond. Van valakinek valami ötlete?

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

Narxis
Nekem fent van a Flashgot és a DownThemAll.<#zavart1>

Sil78
Dehogynem támogatja. Hisz a screenshot alapján nincs letiltott állapotban, nem is nyavalyog a Firefox, hogy nem kompatibilis vagy nem biztosít biztonságos frissítést, és nincs letiltva ezeknek az ellenõrzése sem, mert azt is kiírná. Ez egy teljesen normális, aktív kiterjesztésnek látszik a képen.

Sil78
Igen, az azonos funkciókra érdemes elsõsorban odafigyelni, leginkább az okozhat összeakadást (bár a kiterjesztések szerzõi igyekeznek javítani, és általában fel is sorolják a kiterjesztés honlapján, hogy mivel nem kompatibilisek). A DownThemAll és a FlashGot pl nem egy rossz példa, volt pár éve ilyen tapasztalatom velük. A Download Statusbar viszont szerintem nem kavar be, de ha ezt használod, a Letöltés párbeszédpanel megjelenítését (ami alapból van) inkább kapcsold ki.
Ezenkívül leginkább azok a kiterjesztések lehetnek gyanúsak, amik sokféle funkciót egyesítenek (pl a TabMixPlus mellett ne legyen más tabokkal kapcsolatos kiterjesztés, az AIOS-nál is van egy halom olyan kiterjesztés, amivel összeakadhat).

Elvileg nem zavar, mert nem támogatja FF 3 at de azért lekaptam, biztos ami biztos.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sil78
Két AdBlock inkább ne legyen fent egyszerre, szerintem szedd le a felsõt. Az AdBlock Plus-t eleve a régi AdBlock pótlására, hibáinak kiküszöbölésére írták. Van egyébként az AdBlock Plus 7.x-hez egy Element Hiding Helper nevû kiegészítõ, azt viszont érdemes mellé feltenni, azzal egyszerûbb blokkolni a szöveges hirdetéseket meg a reklám-DIV-eket.

Sil78
40-et kb akkor használtam, amikor még PII-es gépem volt Win98-cal, meg 128MB memóriával. De akkoriban (úgy az 1.5-ig) nem is volt ennyi kiterjesztés még.
Most csak a munkahelyi gépemen használok 40 körül, otthon inkább olyan 60 felé járhatok. Gondolkozok egy új profil készítésén (illetve legalább a könyvjelzõket, a jelszavakat meg a beállításokból az aktuális verziót azért átvinném), mert a profilom nagyon régi (több éves), és már elég szemetes (mivel rendszeresen vannak fent kiterjesztések rövid ideig, kipróbálás meg tesztelgetés céljára). Meg persze van a kedvenc kiterjesztéseim között is pár, ami valójában nem kompatibilis a 3.0-val, csak én ragaszkodok hozzá. Amit nagyon sajnálok, az az Enhanced History Manager, azt le is kellett szednem (nem volt Places-kompatibilis). Meg az AdBlock Plus 5.x-es szériája, fel kellett raknom helyette a 7.x-et, pedig amazt jobban szerettem.

Különösebb gondom nem volt az áttérésnél a sima rátelepítés és a nem kompatibilis kiterjesztések ellenére sem, még azután sem, hogy elõször visszaraktam a 2-est (igaz, akkor hirtelen nem akart elindulni, de visszamásoltam egy elõzõ napi mentett állapotot, amiben még nem voltak benne az sqlite adatbázisfájlok), mert a legfontosabb kiterjesztéseim még nem voltak frissítve.

Narxis
LOL, frissítsétek a DownloadHelper kieget 3.1-re, beleraktak egy avi-ra konvertáló feature-t.<#szeret>

Rage47
én is a 2-re telepítettem fel és semmi gondja
igazábol kiegeknél arra kell szerintme figyelni hogy egyrészt adott funkciora csak egy kieg legyen lehetõleg (pl fölösleges egyszerer down them all meg flashgot meg download statusbar mégha esetleg tul is élik egymást...) másrészt meg én személy szerint csak a hivatalos addons oldalrol telepitek, az is elég friss és gyk minden van, max olyan esetben használom az adott ext saját "hivatalos" oldalát ha már jól ismerem azt az extet és tudom hogy megbizható, pl adblock aios, stumbleupon, stb.
ezen kivül tényleg csak annyi hogy ovatosan egyszere egyet, és igy könyen kiszürhetõ hogy ki csinálja a balhét, mig ha valaki egyszere 60 ismeretlen addont rak fel fél év lessz mire rájön melyik csinálja a gebaszt...

jelenleg álltalam használt, számomra "bevált" addonok:
-adblock plus
-add bookmark here 2
-all in one sidebar
-customize google
-fast dial
-location bar 2
-stumbleupon
-text/plain
-xippee extension
-zotero
-pdf download
-down them all
-drag and drop upload
-foxy tunes
-gmail manager
-ie tab
-greaseonkey (perpill kikapcsolva mert nem hazsnálom de bármikor joljöhet 😊 )

ff2-bõl meg hiányolom a how'd i get here ext-et, ha esetleg valaki ismeren oylat ami enneka funkcioját betölti ne tartsa magában 😊

Kori
én csak tippként mondtam a kiegeket
nem tudom miért omlik össze egyeseknek az FF3

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

én kb olyan 10-15 körüli kieget használok alsohangon,de még soha nem votl bajom ebbõl, igaz én egyszerre csak 1 "új" kieget probálok ki midnig aztán eldõl hogy megy vagy marad és cask azután jöna köv 😊

Narxis
A legfelsõt távolítsd el, az sztem régi.

Narxis
Nem is a sok kieggel van baj, ha jól tudom hanem az inkompatibilis vagy nem jól megírt kiegekkel. Ha jól tom Sil 40 kieget használ. 😛

Bár a 2 adblock az lol 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;