19494
  • zaki
    Hali, van olyan Tab Effect ami működik 3.0.8-on is?
  • Carmang
    Helló,

kérdésem: milyen okok miatt kaphatom azt az üzenetet, hogy:
    403 Forbidden
    You don't have permission to access / on this server.

Egyébként a battle.net -ről van szó, pedig biztos, hogy működik az oldal.
  • kirol
    Bocsesz jó, csak rossz helyre másoltam! Köszi!
  • kirol
    Ezt bemásolva se látszik semmi? Valami más biztos kell még hozzá.
  • Sil78
    places.sqlite (ebben az előzmények is benne vannak, nemcsak a könyvjelzők)
  • kirol
    A 3.0.8-as verzió melyik fájlban tárolja a könyvjelzőket?

Mert újraraktam és nem tudom melyik fájlt rakjam vissza.
    A bookmarks.html az kevés, mert azt átmásolva még nem lát semmit.
  • Narxis
    Van. Klikk!

:)
  • FZoleee
    és ez van xp-s verzióban is?
  • Narxis
    Skacok, láttam itt párszor, hogy sokaknak gondja volt pl. a font-ok méretével, stílusával stb. vagy nem volt hang youtube videok alatt meg ilyenek. Utóbbi problémába futottam bele én is haveromnál.

Feltettem az általam favorizált Vista Manager-t ami tartalmaz egy állati jó Javító Központot.

Itt klikkeltem egyet és kapásból rendbejött:

• Airbus A380
    köszi szépen!! (hosszú ideje már csak ezért operáztam mert ez nagyon tettszett hogy mutatja az oldal méretét a képek számát stb...

Igen magyarul olvastam valahol már nem tudom, találtam és elolvastam.

Igen azt én is hallottam sok helyről hogy korrektek ha hibát jeleznek nekik nem ülnek a seggükön hanem a lehető leghamarabb javítják.
  • Sil78
    A Csökkentett mód is megvolt? Az azért sokat elárulna a probléma okairól.
  • Sil78
    Az Extended Statusbar nevű kiterjesztés az, amit keresel.

A cikk, amit olvastál, egy meglehetősen felületes jelentésre épül (a Secuniától ez egyébként szokatlan), és ha magyarul olvastad, akkor még tovább torzulhatott, amit kihoztak belőle (az adott oldal szenzációhajhászságától függően).
    - A Mozillának olyan a biztonsági politikája, hogy minden biztonsági rést nyilvánosságra hoznak (persze csak miután kijavították, és volt idő a frissítések telepítésére), míg a többieknél csak a külsősök által találtak szerepelnek a statisztikában (azaz csak a jéghegy csúcsa), a saját fejlesztőik által találtakat inkább elhallgatják.
    - Abban a jelentésben a pluginokat és egyéb bővítményeket külön kezelték a böngészőktől. Ezek közül a legtöbb sebezhetőséget az ActiveX-ben találták (majdnem kétszer annyit, mint magukban a böngészőkben összesen). Az ActiveX-et az alternatív böngészők nem támogatják, csak az IE (ráadásul alapból benne van, és be is van kapcsolva, nem kell külön telepítgetni).
    - Szerintem mindegy, mennyi biztonsági rést találnak egy böngészőben, amíg azokat időben javítják, és ebben bizony jó a Firefox: a felfedezett sebezhetőségeket gyorsan javítják, és az automatikus frissítésnek köszönhetően a Firefoxnál a legnagyobb az épp legfrissebb változatot használó felhasználók aránya.
  • Airbus A380
    Hali .

A FF-hez lehet letölteni olyan forgalom mérőt vagy hogy hívják mint am i az operába van ? tudjátok ami mutatja a nézett weblap méretét stb... ilyesmire gondoltam.
    klikk

Más: hosszú idő óta most tervezem leválok az operáról mert 2 szer annyít kezdett el fogyasztani mint a FF viszont állítólag 2008 végén A FF biztonságossági veszélyeztetettség terén még az IE -t is meghaladta (állítólag többet találtak benne mint az IE-be,) de állítólag a mozilla időbe lépett a figyelmeztetésekre és kijavította őket.. Szóval a kérdésem hogy biztonság terén mennyire bízhatok benne ?

Egyébként ro**tt gyors lett ez a legújabb verzió. (nem tudom meik nekem ma reggel jelezte hogy frissült.
  • pyrohun #10870
    about:config-on már túl vagyok mondjuk 10x, de azért köszi, hogy ezt be tudtad nyögni. plugineket is próbáltam kiszedni, az sem segített. általában fórumra csak a legvégén jövök, előtte utánaolvasok, stb. nem enne itt a fene, hogyha nem lenne gondom a böngészővel.

annyira szeretem, amikor nicknevek leugatnak úgy, hogy fingjuk nincs ki vagyok (értsd: milyen ember), és hogy mennyit tököltem már az adott témával... -.-

trollspray meg ilyenek jó vicc, de ha attól "troll" valaki, mert nem ért egyet a többséggel, akkor vállalom. kívánom nektek, hogy ha hasonló gondotok van, akkor hasonlóan kedves emberek, hasonlóan kedves stílusban válaszoljanak.
  • [Jakuza]
    Jobb klikk az eszkoztaron (lehet az ikonon is) > testreszabas > kis ikonok hasznalata.
  • longhaul
    Nekem lenne 1 gondom. A FIREFOXOT TELEPÍTETTEM, és brutál nagy az ikonok, (1152x864 a képpontom) és minden verzoóval ilyen nagy.

pls...
    Win 7-re milyen módon lehet átvinni a könyvjelzőket, jelszavakat stb? Mozbacup-al nem ment :( Kicsomagoltam a pcv-t és bemásoltam de így sem megy.
    Lehetséges, hogy ezt még nem lehet átvinni?
  • Narxis
    :DDDDDDDDDDD
  • ProGabe #10865
  • Thanatos
    hiába osztjátok a mr. profi "webfejlesztő"-t akinek egy about:config állítás órákba telik, sose fog eljutni az agyáig amit sokan mondanak, tipikusan csak a balhét keresi :), amíg valaki reagál az agymenéseire addig csak a fesztivált fogja csinálni...
  • Sil78
    Az a lista itt található.
  • Sil78
    Ha gondod van, és nem vagy hajlandó végigmenni a hibakeresés folyamatán, hanem inkább itt nyavalyogsz helyette, akkor ez tényleg nem neked való.

Mondjuk az összes többi böngészőnél is vannak ilyen lépések, szóval ha pl Operával lenne lefagyós vagy procievős, vagy hasonló problémád (mert bizony vannak, akiknek van), ott is tuti leellenőriztetnék, mindenből a legfrissebb van-e fent, különös tekintettel a pluginokra. Firefoxnál a kiterjesztések miatt van egy ún. Csökkentett mód (ez egyfajta diagnosztikai mód, kiterjesztések nélkül, alap skinnel való indítás), amivel gyorsan meg lehet állapítani, egyáltalán szóba jöhet-e, hogy valamelyik kiegészítő okozza a problémát (ha változatlanul fennáll, akkor nem). Ha kiderül, hogy valamelyik kiegészítő a ludas, és nem akar az egyenkénti letiltogatással szórakozni, akkor meg általában szól nekünk a delikvens, és felsorolja az általa használt kiegészítőket, verziószámmal együtt (vannak erre külön kiterjesztések is), és mi segítünk, melyik lehet gyanús. Nem tart órákig, még sok kiterjesztés esetén sem.

Ha meg egyáltalán nem vagy hajlandó ilyesmire, akkor reinstall tiszta, új profillal.

Mellesleg a memóriahasználat csökkentésére írt about:config-os optimalizálgatások sem tartanak órákig, mivel kb két kattintást jelentenek, és egyszer kell megcsinálni. És persze csak azoknak, akiknél sokat használ.

És nem, Operában nincs benne "minden". De egy böngészőben nem is kell benne lennie minden kutyafülének, csak pont annak, amire az adott felhasználónak szüksége van. Van benne sok minden, közte egy csomó, számunkra felesleges dolog (mindenkinek más), ami meg kellene, azt nem úgy csinálja, vagy egyáltalán nem lehet beletenni, ezért is nem használjuk. Az Operához hasonló programcsomag volt a Mozilla Suite (a mai SeaMonkey). Volt is egy olyan mondás, hogy "Mozilla has everything but the kitchen sink" - aztán tréfás kedvű programozók belerakták a mosogatót is. Ha megnézed, soha nem lett igazán sikeres, pedig arra már voltak kiterjesztések is. A Firefoxnak (bár alapból is egy jól használható böngésző, milliók használják kiterjesztések nélkül vagy max egy AdBlock-kal) pont az a lényege, hogy minél pontosabban illeszkedjen a felhasználó igényeihez. A mi számunkra ez jelenti a testreszabhatóságot. Egy Operásnak nyilván más a fontos, azért használ Operát. De a különbség az alapfilozófiában van: van, akinek az egyik jön be jobban, van, akinek a másik.
  • Narxis
  • Narxis
    "fúj opera, abban minden benne van, nem kell, igaz?"

Kisebbségi komplexusod-e van? Már megint olyat állítasz amit itt senki nem írt. Ami nálad probléma az megint csak nem általános jelenség, Sil-nek ha jól tudom 60 kiegészítője van, én el vagyok 10-el is. Tesom kiegészítők nélkül használja, szüleim gépére meg én raktam fel a Tweak Network kiegészítőt, csak úgy, nem kérték, felraktam mert nálam bevált és gyorsabb lett a lapok betöltése.

"Ergo ennek az egésznek nincs értelme, mert ha azt akarom, hogy tuti ne fagyjon, akkor vagy nem telepítek addonokat, vagy eltökölök órákat azon, hogy mit hogyan állítsak be."

Ez nem igaz, vannak problémás kiegészítők, Sil linkelte már azt az oldalt ahol ezek fel vannak sorolva de 99% csak azért van ott mert nem a legfrissebb verziót használja a user, én amikor néztem, mindegyiknél a frissítést javasolták, volt pár amiből a friss is problémás. Evvan, én még nem találkoztam olyannal, ezért se használom az Operat, mert nem használok sok kiegészítőt, nekem nem kell az a rengeteg cucc ami Operaban van és aki Firefox-ot használ az hasonlóan gondolkodik.
  • lck #10859
    Na - hát akkor most már tisztán látszik hogy ez a böngésző nem neked való. Megpróbáltad nem vált be. Szia.
  • pyrohun #10858
    A #6902 az remek. Ha most azt gondolod, hogy órákat fogok szenvedni azzal, hogy rájöjjek, hogy éppen melyik addon vagy mi más a bűnös, akkor tévedsz. És akkor vissza is kanyarodhatnék oda, hogy... de nem kezdem újra. De ez egy ördögi kör: Firefoxot azért szeretik sokan, mert testreszabható (fúj opera, abban minden benne van, nem kell, igaz?), na akkor firefox alá is a legtöbb user jóval több (felesleges) szart letölt, aminek mi lesz a folyománya? Egy bugos, lassú böngésző, amelyik fagy és eszi a memóriát. Miért? Mert boldog-boldogtalan is fejleszthet addonokat és ugye a legtöbb ember nem tud prgramozni (ami ott kezdődik, hogy optimalizál, hibát keres, stb.) Ergo ennek az egésznek nincs értelme, mert ha azt akarom, hogy tuti ne fagyjon, akkor vagy nem telepítek addonokat, vagy eltökölök órákat azon, hogy mit hogyan állítsak be és mire figyeljek, hogy őméltósága működjön. Csak nekem erre nincs időm, irigyellek titeket ha nektek igen (speciel most fejeztem be a tegnap délelőtt 11-kor kezdett határidős melót). Szóval mielőtt megint jön valaki azzal, hogy ne flémeljek, kicsit a másik ember szempontjából is meg lehetne vizsgálni a dolgot. Nekem az a fontos, hogy ne kelljen szarozni semmivel. Felrakom és működjön.
  • Narxis
    Sil, arról nincs valami infod, hogy a 3.1-ből mikor jön valami újabb? RC vagy még egy beta? Én csak annyit tudok, hogy majd a végleges verzió nem 3.1 hanem 3.5 lesz.
  • Sil78
    Memóriahasználattal kapcsolatban túl vagy már a #6902-ben leírtak megnézésén? (Ezt a flame-elésed eleje felé írtam már egyszer, de lehet, hogy elsiklottál felette. Az első bekezdésnél értelemszerűen 3.0.x értendő a 2.0.x helyett, a többi még stimmel, szvsz.)

200MB amúgy nem számít olyan nagyon soknak, ha annyira sok tabot nyitogatsz (bár persze lehet rajta csökkenteni, de csak van legalább 1GB-od összesen), inkább az a prociterhelés az, amit nem kéne csinálnia. Valami kiegészítőre gyanakodnék, kiterjesztésre vagy pluginra. Nézd meg Csökkentett módban, nélkülük mi a helyzet.

Ha nálad tényleg csak Firefox alatt fordulnak elő gondok a Flash pluginnal (annak ellenére, hogy tökugyanazt használja, mint pl az Opera), akkor nézd meg azt is, nincs-e belőle valami régi verzió mondjuk a Firefox saját plugin mappájában (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins), ami bekavarhat. (Ezt lehet simán is, konkrétan npswf32.dll a fájl neve, de ha használsz pl Secunia Software Inspector-t, az is szól, ha valami nem teljesen naprakész.) Mivel a Flash már jó ideje bekerült azok közé a pluginok közé, amiket PLID alapján megtalál a Firefox pluginszkennere, ezért a globálisan telepített verziót használja, szóval elvileg nem lehetne a plugin mappában ilyen fájl. Ha mégis van, töröld nyugodtan. Esetleg érdemes lehet megpróbálkozni egy Flash újratelepítéssel is.
  • Narxis
    Szívesen segíték neked ebben, de egyik problémával se találkoztam, és már amióta kiadták 3.1 beta3-at használom, szüleim és tesom gépén van 3.0.8, ők se panaszkodtak. Talán próbáld ki bővítmények nélkül, esetleg valamelyik kiterjesztés okozhatja.
  • Sil78
    Pedig valójában mindenki tudja, hogy csak az Opera az istenkirály böngésző, ami ráadásul tökéletes is, és az is volt mindig is. Ezt akarod mondani? ;P
    Attól, hogy nálad le szokott fagyni a Firefox, az Opera meg nem, attól még ez nem lesz igaz ez mindenki másra. Én pl nem is emlékszem, mikor fagyott le nálam utoljára (ez még a régi PII-es gépemnél sem volt jellemző FF1 meg 128MB RAM mellett), pedig nyúzom rendesen, és ha legalább 60 kiterjesztésem nincs, akkor egy sem. Ha körülnézel kicsit a topicban, láthatod, hogy nem mi tartjuk tökéletesnek a Firefoxot, hanem te az Operát (bár nem értem egészen, akkor miért a Firefox az alapértelmezett nálad). Te szoktál ennyire általánosító megállapításokat tenni, mi egy szóval nem mondtuk, hogy az Opera egy rossz böngésző lenne.
    Egyébként semmi baj nem lenne azzal sem, ha leírod, melyikben mit tartasz jónak vagy kevésbé jónak, mert szokott ilyen lenni itt is (bár vannak erre külön topicok, és újat már nem nagyon lehet mondani ezzel kapcsolatban, mert ahogy egyre csökken a különbség a böngészők tudása közt, tényleg a "kinek a pap - kinek a papné" esetéről van szó, mint ahogy alapvetően tulajdonképpen már a kezdeteknél is így volt). De indokolj, és időnként használj észérveket.
  • Sil78
    Ha valójában nem akarsz párhuzamosan több Firefoxot futtatni, akkor nincs szükséged a -no-remote paraméterre.
    Azt, hogy alapból melyik induljon, a Profilkezelőben választhatod ki: Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -p vagy -profilemanager. (A Profilkezelő csak akkor indul el, ha a Firefox nem fut.)
  • Cat 02 #10852
    firefox.exe" -p "default" -no-remote

most így megy a régi, de akkor azt szeretném h fordítva legyen, tehát h alapból az default nyíljon meg és ezt meg átírni irefox.exe" -p "xy" -no-remote -ra. Azt h kéne ?
  • ProGabe #10851
    mert csak egy profil futhat*, hacsak nem írod a parancsfile-ba, hogy '-no-remote' a -p "profilneve" mögé

*: nem pontosan, de most túl fáradt vagyok, hogy értelmesen kifejtsem :)
  • Cat 02 #10850
    És h kell visszaváltani, mert így mindig ezt indítja el, mind1 honnan indítom, ha ,meg átírom -p "default"-ra akkor is :s
  • pyrohun #10849
    Oké, akkor beírom: nálam rendszeresen 200MB-ot zabál a memóriából és ha nem zárom be böngészés közben mondjuk 15 percenként (sok tabot nyitogatok általában), akkor azt játssza, hogy 1-1 tab nyitásnál 10 másodpercig 100%-on a procim. A memóriahasználat nem csökken természetesen akkor sem, ha bezárom a felesleges tabokat, tehát ha egyszer felment 200-ig, akkor ott is marad :) És igazából már a 2 is ezt csinálta. Ötlet?
  • [Jakuza]
    Hat inkabb fagyjon ez a FF neha, mint hogy a fos Operat hasznaljam. :D
  • Narxis
    Ha pl. beírod, hogy nálad rendszeresen összeomlik a Firefox abban semmi flame nincs, megpróbálunk segíteni, nálam is összeomlott már 1-2-szer, nem foglak lerohanni, hogy de mekkora hülyeséget írtál. De ha te ehhez hozzáteszed, hogy az Opera mekkora király böngésző, akkor már gyanús, hogy nem segítségért jösz ide hanem fikázni.

Ez a topik(szerintem) a Firefox-al kapcsolatos problémák megoldására van, beszélhetünk róla, hogy mi a jó benne vagy mi a rossz, de ne más böngészőhöz viszonyítva. Szerintem az Opera egy tök más elvet követ a böngészőfejlesztésben, kár összehasonlítani. Ezt már számtalanszor leírtam, az Opera mindent egy böngészőbe implementál, a Firefox meg kiad egy alap böngészőt és ehhez mindenki belerakja amit akar. Nekem a Firefox-ról mindig az a Jackie Chan-es film jut eszembe amiben egy szuper high-tech szmokingot viselt és a testéhez igazodott, méretben, funkciókban meg mindenben, asszem Szmokinger volt a film magyar címe. :))
  • Narxis
  • pyrohun #10845
    Erre nem tudok mit írni, meggyőztél. -.-
  • lck #10844
    Igen mennyire szép, jó, gyors, szuper, istenkirály ez a böngésző !!! A többi a lábnyomába se érhet. Ezt mindenféle elfogultság nélkül jelentem ki. És örülök hogy itt meghallgatnak. Otthon érzem magam. És most már Te is menj haza. :)