19494
-
TomBond #19452 Köszönöm a választ!
A hiba egyértelműen nálam van, mert nekem feladott egy default, és egy default-release lehetőséget, és nem tudom, hogy ott melyiket kell választani. Így tuti, hogy én rontottam el a dolgot.
-
#19451 Engem még nem hagyott cserben a mozbackup.
Kézzel azért ki szoktam másolni a profil alatti Appdata\Roaming Appdata\Local alatti Mozilla és Thunderbird mappákat, de nem igazán volt még rájuk szükség.
Elvileg a mozbackup is ezeket menti ki, és ha a mentést átnevezed .zip-re, tudsz benne matatni és kézzel is kimásolni a fájlokat. -
TomBond #19450 Mivel szoktátok lementeni a firefox-ból és a thunderbird-ből a fontos adatokat? Újra szeretném rakni a gépem, és vannak fontos levelek, jelszavak, stb amiket meg szeretnék menteni.
Eddig mozbackup-ot használtam, de legutóbb nem sikerült vele visszaállítani rendesen. -
#19449 A Mozillám már jó ideje nem menti a jelszavakat és nem jövök rá,hogy miért.Mintha vmilyen progi kitörölné.Az AVG-ben már rég kivételek közé raktam a beállításokban megadtam neki a mentést.Most már nem tudom mit tegyek.Nagyon idegesítő,mert rengeteg jelszavas oldalam van.Nagyon jó lenne,ha vkinek lenne egy jó tippje.Előre is köszi! Help Me! -
#19448 A Chrome/Chromium előrébb jár. -
Zsombor99 #19447 Megnéztem: 95.0.2!! Talán ez a szoftver produkálja a valaha létezett legmagasabb verziószámokat! -
#19446 nagyon durva. mindjart jon a v100 .. :o nem ertem miert kellett erre atterniuk.. ezis a krom hibaja :D -
#19445 Köszönöm
sikerült -
#19444 Elvileg vissza állíthatod a Speed Dial-t :
about:config --> ‘extensions.blocklist.enabled’ átrakni-> ‘false'
-
#19443 egy kis segitség kellene
letiltotta a mozilla a speed dial kiegészitöt én ott tároltam az összes oldalt amit használok, honna lehet kiszedni az oldalcimeket
sajnos elég régen mentettem le -
#19442 Hali.
FF 94.0 tól felfele nekem elég érdekes dolgokat produkál a youtube felület. PL a főoldalon próbálnám görgetni a videókat és csak egy kis részben görget, mondjuk a képernyő egyharmad részén olyan mintha el lenne vágva a kép. Többi rész mozdulatlanul áll. Valaki tapasztal hasonlót? -
#19441 Sziasztok!
Mitől lehet az,hogy a Mozilla nem menti a jelszavakat?Mindig rákérdez,mindig igent nyomok neki,de legközelebb már ismét be kell írni.Már a vírusírtóban is kivételek közé raktam.Van vkinek ötlete nagyon megköszönném. -
#19440 A Fonts and Colors - Advanced alatt alul nincs véletlenül kikapcsolva az "Allow pages to choose their own fonts, instead of your selections above"? Vagy lehet valami kiegészítő is, ami egyedi módosításokat tesz, csak elfelejtkeztél róla, pl. Stylus. Lehet valami nyelvi beállítás is, bár az a Chrome-ot is érintené. -
#19439 Üdv, egy ideje furán viselkedik a Firefox: egyes oldalakon nem jelennek meg a hosszú ékezetes ő és ű betűk. Itt éppen igen, de pl. a Facebookon nem. A gmail-ben igen, az inda mailben nem. Ez valami beállítási dolog? Ugyanazokon az oldalakon Chrome-ban nincs gond. -
#19438 Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, amikor belép egy oldalra, ahol user/passt kell megadni (ami még nincs mentve), akkor több másodpercig gondolkozik, mire feldobja a jelszó mentése ablakot. -
#19437 Ezt találtam rá, lehet kísérletezni, melyik pontosan mit csinál. -
#19436 CTRL+F-fel való keresésen lehet valamit állítani hogy a megtalált részt jobban kijelölje, esetleg más színnel. Nagyon sokszor keresek valamit egy oldalon és találatkor nehezen veszem észre hol is van. -
Zsombor99 #19435 Inkább megvárom, míg valaki (talán te?) kipróbálja, de lehet, hogy bele kell törődnünk, hogy el fog jönni az az idő, mikor már nem lesz visszaút... -
#19434 Ezt találtam, ami megoldás lehet valamennyire (nem próbáltam még ki). -
Zsombor99 #19433 Firefox 91.0 verzióra fissült, az alábbi beállítást figyelmen kívül hagyja: browser.proton.enabled = false
Nem tudom visszaállítani, hohgy ne "proton" kinézete legyen! Minden ötletet szívesen fogadok. -
Zsombor99 #19432 Megérkezett a frissítés hozzám is (89.0 verzió). Hát, először azt hittem, hogy nem tölti be a "Firefox Color" beállításaimat, de végülis sikerült neki, de azon kívül, hogy a "Save to Pocket" gombot eltávolítottam az eszköztárról (mert magától kitette), 10 pixellel nőtt a "felső rész" magassága, így már nem illeszkedik jól a grafikám. A "New Tab" oldalon már nem mutatja a gyakran látogtott oldalak indexképét, csak az ikonjukat (favicon).
browser.proton.enabled = false
Köszönöm, PetruZ, ez valóban helyretette a Firefox kinézetét, ezzel az egy beállítással azonnal vissza lehetett rakni a kinézetet az új frissítés előtti állapotra (de a "New Tab" oldal továbbra sem mutatja az oldalak indexképét).
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.06.05. 11:25:54 -
#19431 Meg lehet szokni... Nekem inkább az a bajom a kinézeti frissítésekkel, hogy erre ugyan kinek van szüksége? Ki kérte ezt? -
#19430 Dehogy is ! Csak begyöpösödött az agya sok embernek. Használjanak win95-öt. Meg Internet explorert. -
Zsombor99 #19429 Én még nem kaptam meg a frisítést, még 88.0.1 verzióval rendelkezek. Tényleg ennyire vacakul nézne ki az új verzió? -
Fuleske #19428 about:config-ban ezeket érdemes átállítani és nézni mi történik:
“browser.proton.enabled”, false
“browser.proton.contextmenus.enabled”, false
“browser.proton.doorhangers.enabled”, false
“browser.proton.infobars.enabled”, false
“browser.proton.modals.enabled”, false
user_pref(“browser.proton.places-tooltip.enabled”, false); -
#19427 browser.proton.enabled = false -
#19426 Fúú nagyon nem tetszik a 89.0-ás frissítés, lapfülek kényelmetlenek lettek, ez a keret rá felesleges, némítás ikon a füleken átkerült a bal oldalra de még mindig jobb oldalon keresem. Könyvejlzőknél túl nagy lett a sorköz. Új lap megnyitásánál a gyorskeresés ikonok sokkal kisebbek lettek és nem is találom hogy hol lehetne változtatni rajta. -
#19425 Köszi az infót. -
#19424 A nyelvi kiválasztó nem azt rögzíti, hogy a magyar eredetű oldalakat részesítse előnyben, hanem a webszerverek által felkínált többnyelvű oldalak közül melyiket vegye előre. Emiatt jelennek meg a fordítós oldalak (és mert a netes kereskedelem felfutásával mindenki el akar érni idegen nyelvű potenciális ügyfeleket is, de pénzt nem akarnak költeni rá). Ez egyformán igaz a Google keresőre, és a böngészők nyelvi beállítására. Vannak szerverek, amelyek a beérkező kérés IP tartománya alapján próbálják elirányítani a megfelelő natív nyelvre az olvasót, de ez azért nem jellemző.
Nem hiszem, hogy lehetne ezen segíteni, esetleg úgy, hogy könyvjelzőzd a megfelelő aloldalakat, vagy ha aldomain-ből jön a rossz fordítós oldal, akkor azt letiltod.
(Én nem szoktam magyarra álítani semmit, angol olvasással elboldogulok.) -
#19423 Hello.
Nem kifejezetten firefox téma.
Egyre több olyan oldalt jelenít meg a firefox google keresővel ami angol oldal viszont magyarra le van fordítva természetesen gépi fordítóval és hát elég összevisszaság az egész, ezen lehet változtatni valamit hogy csak is a magyar oldalakat jelenítse meg? Googe beállításainál nyelvnél pedig a magyar van kiválasztva. -
Zsombor99 #19422 Firefox 87.0 ‒ A fórum főoldali chat egyáltalán nem jelenik meg (telepített beépülőket néztem, azok nem befolyásolják).
Hogyan nyerhetném vissza?
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.04.03. 21:41:03 -
#19421 Kösz , nekem is ez volt a probléma, egyszer csak megjelent egyik napról a másikra de úgy hogy nem is történt verzió frissítés, 84.0.1 volt. -
Zsombor99 #19420 Ezt találtam! Mindkettő "2020" végű opcoót "false"-ra állítottam (about:config) valamint újraindítottam a böngészőt, és így végre eltűnt!
(Amúgy amit találtam, azt 3 napja kérdezte valaki, tehát előtte még nem volt ott a válasz a problémára.)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.01.08. 11:51:18 -
Zsombor99 #19419 Nálam is 84.0.2 verzió van! Akkor attól hogyan szabaduljak meg ha nincsen hozzá opció? -
#19418 Akkor most külön érdekes, mert nálam a Paste alatt nincs semmi. :D (FF 84.0.2)
Az "Other..." megjelenik a Library-ban, de teljesen külön, a toolbar menün kívül. Emlékszem, hogy szerepelt alatta, de azt töröltem, mert ugyanaz, mint a külső (amit nem lehet törölni). -
#19417 Nálam dev verzió van, akkor valószínűleg jön valamelyik elkövetkező frissítésben. -
Zsombor99 #19416 Nálam olyan opció miért nincs?? -
#19415 Bookmarks toolbar-on jobb gomb és az "Show Other Bookmarks-ról" vedd ki a pipát.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2021.01.06. 19:01:52 -
Zsombor99 #19414 És most? A "Library" szerint az eszköztáron nincsen olyan mappa, ellenben valójában még mindig ott van!
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.01.06. 17:58:58 -
#19413 Tudom, miről van szó, nekem is volt ilyen régebben. Rossz helyen kezeled. :)
Ctrl + Shift + O a Library. Itt oldalt fogod látni az "Other Bookmarks" foldert a Bookmarks Toolbar-on belül (van egy kívül is, a lista alján, nem arról van szó). Húzd ki onnak máshová, vagy töröld le, és el fog tűnni a toolbar-ról.