Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
A Firefox leendõ új javascript motorjának a neve. (A most megjelent 3.1 bétában már benne van, de alapból még ki van kapcsolva.)

These are my friends, see how they glisten...

FZoleee
mi az a tracemonkey? 😄
Sil78
Mikor fagy le pontosan? Indításkor, kilépéskor, vagy böngészés közben, esetleg ha bizonyos oldalakat nézel (pl ahol Java-s tartalom van, vagy Flash, vagy sok kép, ilyenek)? Mit csinál pontosan, kiír esetleg valami hibaüzenetet, hivatkozik valami fájlra? Milyen oprendszert, vírusirtót és tûzfalat használsz?

Narxis
PH!-n a hozzászólások között az Opera használók szerint van még mit javítania a norvég(?) gárdának, gondolom nem teljesít olyan jól.<#eplus2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sil78
Mondtam már, hogy a TraceMonkey rúlz, és még nincs is kész. 😉 Tulképp mi van az Operával? Azzal sem ártott volna tesztelni, bár igaz, hogy a javascript motorok versenyében most leginkább a TraceMonkey, a V8 és a SquirrelFish az, amire érdemes odafigyelni.

Sil78
Alapból engedélyezve van, de ellenõrizd az about:config-ban az svg.enabled kulcsot. Más oldalon sem mûködik, vagy csak az az egy rossz?

Narxis

sziszixecs
Mindig lefagy a Mozillám mit csináljak?
Márt újra raktam a gépet, márt cseréltem op rendszert is, márt próbáltam más vírusirtót is hátha az de semmi, ötlet mit csináljak mert márt én kifogytam, nem értem soha nem volt még ilyen gondom?
Segítsetek köszi.
Nem akarok Mozillán kívül mást használni!!!!!

Jaj tudtam hogy ilyen egyszerü lesz. Nagyon Szépen Köszönöm<#worship>

Carmang
Eszközök menü > Beállítások. Itt a Fõlap fülön van középtájt egy Letöltések csoport. Innen már gondolom egyértelmû lesz...

Hali! Lenne egy nagyon láma kérdésem de nem tudok rájönni hogy hogy lehet megváltoztatni hova mentse le a dolgokat a Firefox mmost mindent az asztalra tesz de ezt meg akarom változtatni lehet valahogy?

ibrik
Hali!
Létezik olyan kiegészítõ, amellyel az olyan oldalakról is le lehet tölteni a stream videókat, mint a magyar tévé videótára? (http://www.mtv.hu/videotar/)
Az oldalon beágyazott WMP-ben futnak le a videók.
A DownloadHelper nem látja.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Narxis
Nem.

slime001
A "97" természetesen a processor használat.

AVIRA - \"More than security.\"

slime001
Az normális, hogy a Firefox rendszeresen így járatja a procit?

AVIRA - \"More than security.\"

Pharaoh
Azt olvastam a ff alapból támogatja az SVG-t, de nekem mégse akarja megjeleníteni. Engedélyezni kell valahol, vagy mégis telepíteni kell rá még valamit? Az IE adobe SVG-vel megjeleníti.

Shep
Hogyan tudnám a firefox betöltõdését meggyorsítani, mert elég sokat kerregteti a vinyót mire betölt. Láttam valami firefox preloadert valahol, ez járható út?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Sil78; lck !
Köszönöm a gyors válaszokat.
A sokadik segítség meggyõz arról. hogy az SG Fórum a No.1 kategória az informatikai fórumok között. Jó kis közösség!

Üdvözlettel: gy?jt?

Sil78
És a Kiegészítõk / Bõvítmények közt is megjelenik, mint Shockwave Flash.

Sõt, újabban még a Start menü / Vezérlõpult / Programok telepítése és törlése résznél is (itt Adobe Flash Player Plugin néven található meg a Firefoxhoz/Operához/stb-hez való, és Adobe Flash Player ActiveX néven az IE-hez való változat).

lck
about:plugins -ben benne kell lenni a listában.
Még annyit az alábbi témához: a telepítés után az Adobe Flash Player plug-in megjelenik a Kiegészítõk valamelyik csoportjában (kiterjesztés, bõvítmény)? Én ugyanis nem látom.

Sil;etele34!
Köszönöm a segítséget.

Pluginok Firefoxhoz. >> Katt ide.
Ha ilyeneket keresel akkor a következõ helyen is keresgélhetsz:
Könyvjelzõk/ Mozilla Firefox >> A Firefox testreszabása >> Kiegészítõk

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Sil78
Többféle módszer is van rá, pl:
1. Odamész az adobe.com-ra, van ott egy olyan gomb, hogy "Get Adobe Flash Player", arra katt. Fel fog ajánlani valamit aszerint, hogy milyen oprendszer alól és milyen böngészõvel nézed épp az oldalat, de választani is lehet.
2. Nézel egy olyan oldalat, ahol szükség van a Flash pluginra, ezt észre fogja venni a beépített pluginkeresõ, és felajánlja, hogy telepítsd.

Szervusztok!
A Firefox-szal kompatibilis Adobe Flash Player-t hol találom és hogyan telepíthetõ?

Hello Narxis!

Minden OK.
köszönöm a segítséged

Üdv Mindenkinek!

Nem Firefox-os problémám van, de sajna nem találok megoldást rá.
A gond a következõ:
2db gmail levelezés be van állítva az MS Outlook-ba. A leveleket minden egyes alkalommal újra és újra letölti, azokat is, melyeket már egyszer letöltött. Így a levelek duplázódnak, triplázódnak stb. minden egyes újabb letöltéskor.
Kérlek, segítsetek!

Esetleg tud valaki egy gmail-es help desk címet?

MM
Narxis
wmpfirefoxplugin kell.

Szervusztok!
Magyar TV-k video archívumait próbálom lejátszani Firefox alatt.
A NapTV önálló honlapján nem sikerül a lejátszás. A megjelenõ ablakban jelzi a WMP a letöltést, de a dolog nem sikerül. A Windows Media Player frissítését javasolja, de nekem a legfrissebb van fenn.
Ugyanakkor Internet Explorer alatt le lehet játszani a videót.
Érdekes, hogy az MTV honlapján megjelenõ Napkelte archívum Firefox alatt is lejátszható.
Mi lehet az oka, hogy a Firefox alatt néhány portál (pl. hvg.hu video)archív videóállománya nem indul?

[Jakuza]
Otleteket kernek a hibara, mert nekem semmi nem jon.
A hiba az, ha nagyon sokat vagyok egy lapon, mint peldaul egy forum, akkor hiaba frissitek, lepek be az oldal masik menujebe, egyszeruen nem sikerul.
Mintha valami blokkolna az oldal tovabbi bongeszeset.
Nem net hiba es nem is virus vagy tuzfal, mert a Explorerrel nem jon elo ez a hiba csak a Firefoxnal. Par perc az oldalon es maris elojon ez a hiba.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

nyami
most valtottam 3.0-ra és meglepodve tapasztalom, hogy csomo extension még nem kompatibilis ezzel a verzioval (ezert se valtottam egybol) vagy én vagyok a hülye? 😊

ProGabe
én személy szerint a simple RSS-t használom. ez csak egy kis csík az URL bar alatt, be lehet állítani, hogy mennyi ideig mutasson egy hírt. nekem pont megfelel

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

KillR
Még egy kérdésem lenne 😄
Egy jó RSS hírolvasó addont is tudnátok ajánlani? THX

KillR
Jah elfelejtettem hozzátenni, h pop3-as, tehát nem netes fiókról akarok lekérdezni üziket. Köszi!!

KillR
Sziasztok!
Nemrég váltottam Operáról Firefoxra, és ezerszer jobb, gyorsabb, minden, egyenlõre imádom😊
Csak 1 vmi kéne, ami operában alap volt, a beépített e-mail nézegetõ. Firefoxhoz egyenlõre csak a Simple Mail-t találtam, ami azonban nemigen kezeli az ékezetes betûket. Vmi kiegészítõt tudtok hozzá, esetleg más, hasonló e-mail kezeléses addont? Elõre is köszi!!

Icebarney
Köszi!<#wave> (elég ciki, hogy még egy oldalt sem kellett volna visszaolvasnom<#wow3>)

Sil78

N o N a m e
nekem is van ilyen néha, nem tudom mitõl lehet, engem is érdekelne a megoldás.
Icebarney
Megelõzhetõ valahogyan az a probléma, mikor pl youtube videókból csak pár másodpercet játszik le(hang nélkül), és utána újra kell indítani a ffot hogy jó legyen?

xxdani
köszönöm

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

ProGabe
beállítások-haladó-böngészés

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

PrisonMan
hogy lehet kivenni a helyesírás ellenõrzõt?

RelakS
Nekem kínai szövegek esetén ígyis elõfordul, hogy csak a unicode értéket látni. Persze, minden más böngészõvel jó, meg emlékeim szerint a 2-es ff-al is ok volt

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Malakai
View\Character Encoding\Auto-Detect\Unicode-nak javítania kell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Wreck86
nálam is néha elõfordul ez,nemtom mi lehet.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

xxdani
Sziasztok. Miért csinál néha ilyet a firefox? FFFD helyén idézõjelek vannak

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Fillmore Dude
Van egy kis gond a Gmail Super Clean skinnel. Az hogy elsõre soha nem tölti be a Firefox. Mindig a gmail "újabb verzió"-ja töltõdik be elõször (Super Clean nélkül) és aztán lehet átváltani a "régebbi verzió"-ra:

Azt hogy lehet elérni, hogy elsõre a Super Clean skin-t töltse be? Köszi!

Hello Sil!
Minden rendben. Az IETab-ban találtam a keresett beállítást.
Köszönöm kedves Firefox Professzor!

Sil78
A profilodat XP esetén alapból a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve mappában találod (az Application Data rejtett mappa). Ennek a tartalmát másold át a másik gépre (pl írd felül vele az ottani profilodat). Vannak persze kiterjesztések (pl FEBE) és programok (pl MozBackup) is erre a célra.

Sil78
Mik azok a beállítások, amiket még elfelejt a jelszavakon kívül? Az Eszközök / Beállítások / Adatvédelem lapon ellenõrizd, hogy nincs-e úgy beállítva, hogy kilépéskor törölje ezeket.