19494
-
#11923 Probald meg a legujabb patchet hatha es a cikkben irtakat csinald meg, mint pl a temp konyvtar torlese valamint az explorer cache konyvtarjanak torlese szinten.
Kicsit gyorsabb lesz talan. Esetleg nem art rendbetenni a konyvjelzoket vam olyan kiterjesztes ami visszaellenorzi, hogy elnek e meg a regi linkek stb.
Esetleg lehet olyan hiba is a konyvjelzo sql fajljaban ami miatt lassabban indul. Nyugodtan lehet torolni a profilbol a places.sqlite places.sqlite-journal es ha van ilyen nevvel error fajlokat, nem kell megijedni kovetkezo inditaskor ujra generalja a bongeszo oket, csak az ikonjaikat torli ki a konyvjelzok kozul es azok csak ha visszalepsz az oldalra akkor generalodnak ujra.
Allitolag lehet az sql data-t is toredezetsegmentesiteni, de en azzal mar nem mertem probalkozni. -
#11922 Akkor másnál is jelen van ez a dolog? Azt hidtem, hogy csak nálam. Vagy másfél perc mire használható lesz. -
#11921 Nem lehet valamit csinálni, hogy az első indításnál ne 1 perc kelljen neki mire teljesen észhez tér és 100%-osan lehet használni? -
#11920 megtaláltam, köszi :) -
Pio #11919 Valahol felül nymoj egy jobbgombot és "Customize...", majd Use small icons-hoz pipa. -
#11918 ezeket a kis ikonokat hol lehet beállítani?:) -
#11917 Igy az igazi semmi csicsa, csak letisztult eszkoztar. :D
-
#11916 Nem ismertem eddig. Mondjuk szerencsére csak 3 ikontalan ikon van a 18-ból, és azokat is tudom, hogy micsodák. Majd ha több ikontalan ikon lesz, akkor kipróbálom, köszi a tippet! ;) -
#11915 Én két betűt mentek mellé... :D
De végül is felesleges, mert elég az ikon! :)
Ismered a "Favicon Picker" nevű kieget? A favicon nélküli könyvjelzőkhöz rendelhetsz hozzá favicont! :) -
#11914 Én a könyvjelzőket név nélkül gyűjtögetem az eszköztárra, azaz csak az ikonjuk van ott, amikor mentem el, a nevét kitörlöm. Sokkal több minden elfér, és az ikonjáról ugyan úgy tudni lehet, hogy mi az.
Áttettem a könyvjelzőeszköztárra az összes dolgot(böngészőgombok, címsáv, könyvjelzők), de ugyan úgy a kis lenyitható menübe rakja be a könyvjelzőket. Egyébként ha a Nézet>Eszköztárak>Testreszabás-ra rámegyek, majd kattolok a Kész gombra, akkor szépen kirakja a könyvjelzőket mint ahogy régen volt, de ha kilépek a rókából majd vissza, akkor visszaáll, ls megint a kis menübe rakja. :S
Evin a füles beállítást hol találom pontosan? -
#11913 Engem is idegesített ez, vissza is állítottam, de még az dühít marhára, hogy én mindent a Könyvjelző Eszköztáron gyűjtök, és most a 3.5 után baromi nagy helyet hagy ki két könyvjelző között! -.-
Ezt hogyan bírom visszaállítani? -
#11912 Ugy nem er semmit, mivel az elso inditasrol van szo. -
#11911 Szerintem gyorsabb, bár én a frissítés óta nem indítottam újra a rendszert, ami tényleges összehasonlítást nyújtana.
zvaragabor
A "füles" dolog a beállításokban kikapcsolható, ott, ahol eddig is, csak 3.0-ban alapból nem volt bekapcsolva. -
#11910 Üdv, a 3.5-ösre frissítés (3.0-ról) elb@szta a dolgokat. Úgy volt eddig, hogy a böngésző eszköztárról átraktam az ikonokat és a címsávot a könyvjelző eszköztárra, és csak ezt az egy eszköztárat jelenítettem meg. Így egybe volt minden, nem volt fölösleges eszköztár ami a helyet foglalja. Továbbá ha egy lap volt megnyitva, oylankor nem volt annak az egy oldalnak is lapfül megjelenítve, ezzel is csökkentve az oldal méretét. Most annyiban változtatta meg a frissítés a dolgokat, hogy egy lapnak is van lapfüle, a legutolsó lapfül mellett van egy ordenálé gomb amivel új lapfült nyitok meg, valamint a könyvjelzőket nem megjeleníti egymás mellett, hanem bepakolta őket az ablak jobb szélén egy jobbramutató dupla nyilas lenyitható menübe. Kérlek segítsetek. -
#11909 Kint a 3.5.1
Mondjuk nem vettem eszre, hogy gyorsabb lenne az elso inditasnal az FF.
Nalam ugyanolyan lassu maradt mint volt, kb 20 masodperc az elso inditas ideje. -
#11908 thx -
Apocalipto #11907 Eszközök > beállítások > haladó -
#11906 Merre is lehet beállítani, hogy az FF alapértelmezett böngésző legyen? Véletlenül elállítottam :D -
gyűjtő #11905 Szia Jakuza!
Köszönöm a válaszod.
Annyi kiderült a cikkből, hogy a probléma nem egyedi és rövidesen javítható lesz.
-
#11904 Hello!
Olyan problémám lenne hogy bármit kijelölök a ff-ban sehogy sem tudom másolni. Se a jobbclick panelen nem jeleníti meg ezt a lehetőséget sem ctrl+C-re nem reagál.
Van valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm! -
#11903 Na kiderult a turpissag.
Koze sincs a lassu indulasnak az FF-re telepitett kiegeszitoinek szamahoz.
http://www.hwsw.hu/hirek/42478/firefox-3-5-sebesseg-indulas-windows-nss-biztonsag.html -
Apocalipto #11902 Nekem jó.. -
gyűjtő #11901 Szervusztok!
Keresővel nem találtam információt az alábbi problémáról.
A Firefox 3.5 verzió letöltése óta a böngésző jól érzékelhetően lassabban indul. A weblapok közötti váltás már valamivel fürgébb?
Találkoztatok ezzel a jelenséggel? -
#11900 Nem indítottam el. Letöröltem minden firefox-ot, ujra telepítettem de sajnos most is ugyanez a helyzet. Csak egy profil van benne de így sem működik :( -
gyonax #11899 Annyit helyesbítenék, hogy nincs félkövérrel írva az alapértelmezett(az a régi verziókban volt[bár nem tudom biztosan nem 3.6a1pre-t használok]) Tehát ha félkövérrel van akkor a simát válaszd ki, ha nincs, akkor azt ami nincs alapból kiválasztva. -
gyonax #11898 Nem indítottad el a firefoxot a visszaállítás előtt? Mert ha igen, akkor valószínűleg csinált egy új profilt, és most az van kiválasztva, ezért nem látod, hogy visszaállította... Csinálj a firefox.exe-ről egy parancsikont(ha még nincs) és a cél mezőbe a meglévő "C:\Program Files\Minefield\firefox.exe" után(persze az útvonal eltérhet) írd be egy szóköz után, hogy -profilemanager(tehát így nézzen ki: "C:\Program Files\Minefield\firefox.exe" -profilemanager) Így indítsd el a FF-ot, és válaszd ki az épp nem aktív profilt(ha van, az épp aktív profil félkövér betűtípussal van írva, tehát a simán írottat válaszd ki)Ha működik akkor a parancsikonnál ki lehet törölni a -profilemanager-es részt, így újra rendesen lehet indítani a foxot. -
#11897 Igen tudom, hogy milyen módon kell visszaállítani, de nem csinálja meg. Illetve megcsinálja csak kiírja, hogy mindent visszaállított de mégsem.
Igen kilehet csomagolni a pcv-t és bemásolni a document mappába a profil alá, de ez sem segített sajnos. -
Orionk #11896 húú, nagyszerű, pont ilyenre gondoltam.
kerestem, de hát annyi téma van már... rengeteg
kösz -
gyonax #11895 Igen a vista miatt ilyen... A FF3 új témájának a vistán való alapértelmezett színe a kék. Itt egy téma, amitől olyan lesz mint XP-n: XP on Vista -
#11894 kicsomagolt pcv? mozbackup-ban van restore opció, azzal kell visszaállítani a dolgokat -
Orionk #11893 ohh, hát már pedig azt ki nem hagynám :D -
#11892 Personas kiegészítő ftw! -
Apocalipto #11891 Ha nincsen bekapcsolva az aero, nem tudod használni, a flip 3D-t sem. -
Orionk #11890 egyébként, ha vista alatt nem az aerot használom, akkor nem mennek a spec effektek? mint pl. a windows+tab ablakváltás? -
Apocalipto #11889 Lehet skineket használni ami megváltoztatja a kinézetet. XP alatt tudom hogy nem ilyen. Lehet hogy az aero miatt ilyen. -
Orionk #11888 majd holnap bebootolok xp-sp2 alatt nekem nem ilyen, hanem a régi, hagyományos.
Egyébként a mozillának nem lehet változtatni a szinét, ugye? -
#11887 #11840-ra tudna valaki valami infót? -
Apocalipto #11886 Nekem win7 van és ott is ilyen. Ez az alap. -
Orionk #11885 Sziasztok!
A mozilla firefox-om nagyon kékes :)
Xp-sp2 alatt normális szinű volt, most meg ilyen vista alatt:
vista alatt mozilla firefox
És mindkép oprendszeren a 3,5 ös tüzesróka van fennt. Vista alatt mitől olyan kék színű minden, az ikonok is? -
#11884 Köszi az ötletet, de ezt használtam amikor 2-ről álltam át 3-ra,
akkor napjában többször összeomlott az FF. Most nem, megy stabilan napokig. Lehet nincs köze hozzá, de inkább várok míg csinálnak újat :)