Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FZoleee
omg
nekem ennél többet is szokott használni néha...
lacy86
Hali!

Az miért van hogy az FF ennyit memóriát használ?! 😞:S

Gigabyte EP35CDS3R ; Intel E7200 ; 2*2Gbyte DDR2-1066MHz ; Gigabyte 4850 (1Gbyte) ; 3*160Gbyte SATA vinyó

Sziasztok

Wndows 7 64bit -hez melyik verzió ajánlott?

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Bocs, így teljesen igazad van. Én egyébként ezt a 3.2a1 pre-t használom de nincs vele semmi baj(egyelõre).
[HUN]FaTaL
Nekem még soha nem fagyott le, az 1.5 óta használok FF-t felváltva IE-vel néha Opera, de a 2.0.0.14 óta használok végleg FF-et és még egyszer sem omlott össze crash reportal, csak egy béna pluginnal voltak megjelenítési gondok, ami nem is volt kompatibilis a 3as verzióval (tabeffect).

http://goo.gl/gd6Zi5

Balumann
Akkor lehet, hogy tényleg nálam van valami gond, de nekem muszáj volt letörölnöm, mert többet láttam a Crash reportert (random jött elõ, egyre gyakrabban) mint a weboldalakat szinte. Korábbi verzió nálam sosem fagyott le így random, most se fagy. :o

[HUN]FaTaL
Teljesen stabil a 3.0.5 is.

Balumann
A 3.0.2 szerintem elég stabil és nem is fagy ki meg semmi, bár adblock nélkül nálam tényleg használhatatlan :o Amúgy jó.

Narxis
Így van, szokjuk meg a 3-ast gyerekek.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sil78
A 2-es támogatása megszûnt, a 2.0.0.20 volt az utolsó belõle, lassan ideje lesz megbarátkoznod a 3-assal. Esetleg írd le, mi nem tetszik benne, mert sok mindenre van megoldás, vagy olvass vissza topicban (pl 3-as megjelenése körüli hozzászólásokat tavaly nyárról).

Amúgy visszarakod a 3-ast, és kiexportálhatod a könyvjelzõket: Könyvjelzõk / Könyvjelzõk kezelése / Importálás és mentés / HTML exportálása.
(A 3-asnak a könyvjelzõfájlja nem kompatibilis a 2-essel - a 2-esben még nem volt Places, csak sima .html fájl a könyvjelzõkkel -, és a 3-as csak az importáláshoz használja a régi bookmarks.html-t, utána nem aktualizálja, ha új könyvjelzõket veszel fel.)

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Látod az útvonalát? .../nightly/latest-trunk... ja, és 3.2a1pre... Mint mondtam, ez egy ún. nightly (naponta készülõ tesztverzió), abból is a legújabb trunk build. (Bõvebben, hogy mi is az a trunk és branch, lásd #4234 és #6629.) Ezeknek nem véletlenül Minefield ("aknamezõ") a kódneve... Ha tényleg lenne 3.2 alpha 1, akkor azt nem a nightly, hanem a releases mappában találnád.

Banyapapa
hali.

3as ff volt gépen,könyvjelzök elmentve,de nem tetszett lassu volt stbstb,visszaraktam a 2.0 verziot,van valami trükk hogy ami 3-hoz jo volt könyvjelzö be tudjam rakni a 2.0 verioba?

Tényleg van 3.2a1:3.2a1
Sil78
Nincs 3.2 a1, szóval szerintem nem lehet annyira stabil. Csak 3.1 béta 2 van, meg a nightly-k (ezek mindig elõre vannak számozva, aszerint, hogy épp melyik következõ verzión dolgoznak). Nightly-ból most épp van többféle, szerintem te egy ún. trunk build-del találkozhattál: december elején volt egy leágaztatás, így most van az ún. branch, ami a jelenlegi stabil 1.9.1-es ág, a trunk-on (mozilla-central) meg már folyik a következõ Gecko-verzió fejlesztése (ami ugye nagyon kezdeti stádiumban van még).

Sil78
Minden személyes beállításodat a profilodba teszi. Ezt XP esetén alapból a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve útvonalon találod, az Application Data rejtett mappa. Ezen belül a könyvjelzõket és az elõzményeket konkrétan a places.sqlite fájl tartalmazza. De ki is lehet exportálni természetesen a programból, lásd elõzõ hozzászólás.

[HUN]FaTaL
Ennyi idõ alatt 23x megtalálhattad volna. Egyébként a könyvjelzõket ki tudod menteni: Könyvjelzõk->könyvjelzõk kezelése->importálás és mentés

KaszaN
Lécci valaki nagyon fontos lenne.
Megtudná nekem mondani valaki hogy a Mozilla hová teszi az elmentett oldalakat? Azokat amiket könyvjelzõnek használ.

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

KaszaN
megtudná nekem mondani valaki hogy a Mozilla hová teszi az elmentett oldalakat? Azokat amiket könyvjelzõnek használ.

Narxis
Már megvan, de azért köszi.

Kérdés, a 3.2.a1 van olyan stabil mint az Opera 10 Alpha?

Ezt keresed: Ajnasz oldala
Vagy már megvan? 😊
Nem kis reklámot kapott amikor páran be akarták perelni érte ... élükön az Index-szel.

modellmaker
OK megoldódott... :| A Win hang keverõjében volt letiltva a FF... :| De hogy ezt hogy csináltam...??

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Hali!

3.0.5-s fox, legfrissebb Flash player, de a flash tartalmaknak nincs hangjuk. Volt FF restart, gép restart, régebbi verziójú flash, kikapcsoltam az adblockot is ( 😄 ), de semmi változás.

Ötlet?

Visszakeresve elég sokan találkoztak ezzel a problémával, amit egy restart meg is oldott, de nálam ez nem segített. Sõt sajnos mások sem nagyon kaptak választ, remélem nem vmi misztikus hiba.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

KaszaN
Sziasztok megtudná nekem mondani valaki hogy a Mozilla hová teszi az elmentett oldalakat? Azokat amiket könyvjelzõnek használ.

Peetboy
Na most leszedtem a Java-t és felraktam újból de most meg a Chat betöltésnél kidob és kilép a böngészõbõl. <#nemtudom>
Itt valami más gond lehet.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Peetboy
Nem müködik a Java a Chat.hu oldalon. Nem jön be egyszerüen a csetelõ ablak. Az I.Explorer-ben sem müködik. Pedig van fent Java és eddig mindig mûködött.
Mi a teendõ?

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Balumann
Nah nekem sikerült megoldanom a problémámat, 3.0.2 verzióju mozilla tökéletesen mûködik, a jelenlegi legújabb (3.0.5) fagyott le csak. Senki másnak nincsenek problémái a legújabb verzióval?
A felugró ablakokat meg megoldottam egy Adblock Plus nevü addonnal, úgytûnik mûködik. Bár azt továbbra sem értem, hogy miért nem mûködik nálam a mozilla alapvetõ popup blokkolója normálisan, mintha csak minden másodikat blokkolná le. A legjobb mikor a felugró reklám ablakban is kiírta, hogy blokkolt egy felugró ablakot.

Narxis
Nem, az AdBlock Plus által felajánlott filtereket használtam.

modellmaker
OK értem. Köszönöm a segítséget!

FZoleee
Most álltál át FF-re? <#smile>
Narxis
Már megvan.

Narxis
Úgy tudom létezik magyar reklámszûrõ, ezt hol találom?

Sil78
Csak az egész cache-t. Az a bizonyos "AppData-ban lévõ profile mappa" véletlenül nem tartalmaz egy Local Settings-et is az elérési útjában? (XP esetén Local Settings\Application Data, Vistánál AppData\Local.) Mert akkor nem a profilról van szó, hanem a Cache mappáról.
Egyébként ha letiltod, akkor hogy folytatnád a megszakadt letöltéseket?

modellmaker
Hát részmegoldásnak megteszi. Teljesen letiltani a letöltési cache-t nem lehet?

Sil78
És ha csinálsz egy új profilt a másik partíción? Csukd be a Firefoxot, a Start menü / Futtatásba írd be, hogy firefox.exe -p, és utána nyomj egy entert. Ekkor elindul a Profilkezelõ, ahol csinálhatsz új profilt tetszõleges helyre. Ha megvan, akkor a meglevõ profilod tartalmát másold át az újba, hogy megmaradjanak a beállításaid. A Profilkezelõben kiválaszthatod azt is, melyik profillal induljon alapból, vagy pl a parancsikonján jobb egérgomb, Tulajdonságok, és a Célt írd át így (persze a megfelelõ elérési úttal és profilnévvel):
"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p "újprofil"

Az ideiglenes fájlokat (Gyorsítótár avagy Cache, a pontos helyét lásd about:cache) tartalmazó mappát is át lehet helyezni, ehhez az about:config-ban kell létrehozni egy új, karakterlánc típusú preferenciát browser.cache.disk.parent_directory néven, ennek az értéke legyen az új elérési út.

modellmaker
AppData-ban lévõ profile mappába.

Sil78
Mutass egy ilyet.

Sil78
Pontosan hova?

modellmaker
Nekem amúgy is a rendszer vinyóra ment, haver mondta, hogy ha máshová ment, akkor is szemetel a rendszer partícióra.

Balumann
Köszönöm a tippeket, lefuttattam ezt a PrevXCSI -t is és nem talált semmit, amúgy én nemhiszem hogy bármi kártevõ lenne a gépemen. NOD32 -t használok, regisztry tisztítót is gyakran meg ilyesmi, rendszerem stabil teljesen. Mivel azóta van ez amióta legutoljára frissített (legalábbis ez a crash biztos, a popup ablakok ezelõtt is asszem). Nálam még gamestar-ról is felugrik idõnként, meg szóval így random jön elõ. :/
Megpróbálok visszarakni egy régebbi verziót szerintem, és megnézem ott is elõjönnek-e.

autoszimulator
az adobe flash player debuggoló rendszerét valahogy nem lehet kikapcsolni? Annyira idegesítõ, hogy ha egy weblapon egy flash embedded cucc rosszul van berakva, egyfolytában ugrál fel az a debug ablak...

.: mobilize.hu :.

Nagyon is elképzelhetõ, hogy "vendégségben" van Nálad egy makacs reklám program ami ezeket okozza. Futtasd le ezt >> PrevXCSI.
Ez kimondottan reklám programokat írt. Utána még ereszd rá a Malwarebytes' Anti-malware-t is.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

csukd be elõtte a többi foxos ablakot/lapot, csak az adobe maradjon nyitva, aztán "agree and install now"

Kori
gyorsan ment rájöttem

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Kori
is segítséget kérnék
adobe flash playert kéri a firefoxom de sehonnan sem tudom normálisan letölteni
az adobe oldaláról lejön egy 1,8 Mb-s file de nem tudom telepíteni feldob egy ablakot kiírja firefox és választhetok cancel és try again közt

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Sil78
Nincs a gépeden valami kártevõ véletlenül?
Tudnál ilyen oldalat mutatni, ahol nem blokkolja?

Sil78
Eszközök / Beállítások / Fõlap / Fájlok mentése? Legalábbis mintha a részfájlokat is odarakná, ahova amúgy is letölti.

modellmaker
Sziasztok!

Olyat lehet hogy a beépített download manager rendszerpartícióra történõ cache-elését letiltani?

Balumann
Hello! Nektek mik a tapasztalataitok a 3.* verziókkal? Mert nekem amióta ezek vannak, 2 probléma is van. Nem blokkolja rendesen a felugró ablakokat, csomó helyrõl simán felugranak ilyen "hirdetések", ami azért is fura mert ki is írja hogy blokkolta, ott a link, de felugrik :S (Travian reklám, szerelem teszt, meg mindenféle baromság -.-). Engedélyezett oldalakból töröltem mindent, tehát elvileg sehonnan nem szabadna engedélyeznie. Korábban ilyen nem volt.
A másik, hogy idõnként gondol egyet, és kiírja hogy Mozilla has crashed (vagy valami ilyesmi), és hogy restart meg quit, persz visszaállítok minden oldalt, és akkor eg yideig megint jó...
Ilyen problémák csak nálam vannak a Firefox-al?

Flamer
ya. értem. igymegvan. htxvm (y)

http://loal.atw.hu