19494
-
#12163 GMail? Jobb oldalt teljesen elveszi! :)
De AdBlock automata letiltja!
Sőt! Nézzetek meg pár YouTube videót AdBlocker nélkül! Videón BELÜL van felugró hirdetés! -
#12162 Tiltsd le a javascriptet is. -
#12161 Jogos ezekre nem gondoltam, igaz ezek közül, ami tényleg érdekel is, az az email szolgáltatás, azt viszont nem hiszem hogy valaha is fizetőssé lehet tenni, esetleg a minőségibb darabokat. De valójában a nagy email szolgáltatók, nem is tartalmaznak reklámot (vagy automatikusan letiltja nálam, pl a gmailnél?:) ) Az egészhez egy globális összefogás kellene, hogy az ingyenes alternatívákat megszüntessék, kiszorítsák a piacról, mert szerencsére mindig vannak emberek, akik éppen az ingyenességben látnak üzletet, s addig a fizetős tartalmak nem tudnak teret nyerni.
Szerény véleményem szerint az internet, a technológia sincs még felkészülve a teljesen fizetős rendszerhez, annak kell egy erőteljes jogi háttér is, és az mint látjuk, még a fejlődő országokban sincs, a warez kérdésben sem jutnak dűlőre, évek óta, azt a pár precedens értékű, sajtónak szóló esetet.
Én szerintem nem is tiltottam reklámot az elmúlt pár hónapban, két szűrőt engedélyeztem, azóta nem is nagyon látok reklámot, legalábbis olyat, ami feltűnően zavarna. -
#12160 Alap külső szűrök közül az összes
Ajnasz
HUfilter
ROList
RU AdList
UA-IX Бан-лист
Hackrus’ lists
Filter von MonztA
Cédrics Liste
Rickroll Blacklist
Malware Domains -
#12159 Tökéletesen megértem, hisz weboldalakból keresem a pénzem!
De vagy kéne valami tökéletes megoldás a hirdetések nyom nélküli eltüntetésére, vagy ne is legyen reklámszűrő!
Új megoldások az ingyenes weblapokból eredendő pénzért szerintem a közeljövőben úgysem lesznek! -
Pio #12158 Az internet nem csak hírekből áll, hanem emailszolgáltatásból, képmegosztókból, videómegosztókból, filemegosztókból, tárhelyszolgáltatókból, játékszerverekből, satöbbi... Szóval azért lenne itt bőven mit fizetőssé tenni...
A hírek kérdése tényleg nem olyan izgalmas, lásd most is az elsődleges magyar hírügynökség, az MTI híreinek egy része fizetős mégis minden hír szinte azonnal ott van minden nagyobb ingyenes oldalon. Vagy például az időjárással kapcsolatos hírek előállítása is iszonyatosan költséges, mégis ingyen elérhető kismillió helyen.
Elsősorban az erőforrásigényes szolgáltatások az izgalmasak.
Hasonló példa a számítógépes játékipar: a single player játékok feltörése csak szaktudást igényel, meg is teszi mindig valaki, de mondjuk egy MMORPG szerverének üzemeltetése már erőforrásigényes, nincsenek is (1-2 kivételtől eltekintve) minőségi ingyenes szerverek.
A második fele az írásodnak pedig pont az a bizonyos öngerjesztés. Régebben én se használtam reklámszűrőt, de most már annyira elfajultak a dolgok, hogy alap annak ellenére, hogy tudom, hogy ez valami komoly változáshoz fog vezetni hosszútávon. Ennek talán az előszele a lentebb linkelt kép, hogy egyes oldalak már kiszúrják, hogy nem töltöd be a reklámokat és szólnak érte.
Mondjuk én az olyan oldalakat, amiket sokszor látogatok és nincsenek telehányva reklámmal hozzá szoktam adni a kivételekhez. -
#12157 Az internetet sosem lehet fizetőssé tenni, lesz 5-6 nagy oldal, amiért fizetni kell, akkor jönnek a picik, akik másolgatják az infókat, stb, lényeg hogy annyira kiszolgálnak, hogy ne kelljen fizetni a nagyért /nem is tenném, tegyük hozzá; akkor legyen ingyen a net szolgáltatásom, ami szintén lehetetlen/
Engem a különböző hirdetőszerverek, bannerek nem zavarnak, de a fél oldalas flash szarságok, a popup ablakok, a beúszó szarok viszont igen, és nem egyenként bányászom le őket, hanem az egész adservert blokkolom, gyors és hatékony megoldás. Visszatér az oldalak többsége a normális reklámhoz, onnantól nem zavar engem, de mikor az oldal felületének 50% olyan reklámmal van tele, ami nem érdekel, nem fogom nézegetni, betölteni. -
#12156 Ajnász + Hufilter + Ru Adlist
Ha túl sokat rax be látványosan lelassítja a Firefox indulását. -
#12155 Külső szűrőt, Hufiltert. -
#12154 Az AdBlock-ban mely(melyik) szűrőket használjátok?! -
#12153 AdBlock 4ever!!! -
Pio #12152 Van más megoldás: minden honlap és netes szolgáltatás fizetőssé válik. Szerintem ez a jobb megoldás :)
A reklámok nem azért vannak, hogy hergeljék az embert hanem azért, hogy valamiért megérje fenntartani az oldalt.
Ez szép és jó is volt így: kibírható mennyiségű reklám volt az oldalakon, amiket mindenki letöltött, néha 1-2-re még rá is kattintott még ha nem is érdekelte, cserébe minden ingyenes tudott lenni.
Ez után megjelentek a reklámszűrők, amik miatt egyre kevesebb reklámletöltés történt amit úgy kompenzáltak a szolgáltatók, hogy egyre több reklámot helyeztek el az oldalon, aminek hatására azok, akik addig kibírták a reklámokat és felfogták, hogy ez a szükséges rossz is elkezdtek reklámszűrőt használni és így tovább...
Látható, hogy ez egy öngerjesztő rendszer és biztos, hogy örökké nem tarthat ki.
A végeredmény vagy az lesz, hogy a felhasználók felhagynak a reklámszűréssel vagy az, hogy a szolgáltatók fizetőssé teszik a honlapjaikat. -
#12151 Nem!
Álljunk meg! Nem ezzel van a probléma, csak előre látom, hogy ha itt már megoldották ezt a védelmet, akkor előbb-utóbb máshol is lesz!
És épp ezért gondoltam, hogy van erre már megoldás! -
#12150 1 oldalon most ki fogja szúrni a szemed a reklám? -
Cat 02 #12149 Szvsz valamiből nekik is meg kell élni ·· -
#12148 Valahogy gondoltam! :D
De örülnék, ha másik módszer is lenne erre! :D -
Cat 02 #12147 Kikapcsolod Adblockot. -
#12146 Manapság miket ki nem találnak! :D
Mivel bírom blokkolni, vagy letiltani? -
peetfire #12145 Dettó! -
#12144 tessék szavazni :D -
Cat 02 #12143 Privát mód az IP-t nem tűnteni el ugye ?
És esetleg van vmi ff proxy addon ami megtenné azt ? -
#12142 Megneztem ez valami memory leak lehet ismet, mivel a memoriahasznalat csak folyamatosan novekedik, meg akkor sem nagyon csokken, ha abalkokat zarok be vagy a cachet uritem. Csak akkor all eredeti meretre a memoriahasznalat ha ujrainditom a bongeszot. Ez mekkora szar mar. -
polarka #12141 Most ránéztem én is, úgy 150körül van. -
#12140 Nalam is 230-350 egy ablaknal elso inditas utan.
De mi a pocsomtol ekkora ? A regi nem evett el a memoriabol 40-50mb-t ilyen esetben.
Hogy lehet jobba minimalizalni a memoria hasznalatot ? Azt meg hozzatennem, hogy szinte alig van fent addon. -
hiper KOCKA #12139 Nekem mostanában elég gyakran fagy a firefox. Először explorer volt fenn azzal nem volt gond, mikor a firefox felkerült azzal se volt semmi baj egy ideig, de mióta új verzióra frissített sokszor fagyogat. Van mikor újra kell indítani emiatt. Víruskeresés volt nemegyszer nem talált semmit, úgyhogy tanácstalan vagyok. -
peetfire #12138 200-250?Én meg ennek örülnék..mert már most 460...és lesz nemsokára 600-700 is!De mi a f@szért ilyen sok??? -
ACE #12137 De érdekes, mert torrent file pl. egyik torrent oldalon megy egyből letölti és futtatja, de másik torrent oldalon rákérdez... -
ACE #12136 ott is hiába állítom be... pdf-nél ugyanez a gond... -
#12135 beállítások - alkalmazások -
ACE #12134 Hogy lehet véglegesíteni, hogy pl torrent file-okat azonnal nyissa meg és ne kérdezzen rá, hogy le akarom-e menteni, vagy megnyitni? hiába ikszelem be hogy mindig ezt a programot használja megnyitásnál, nem jegyzi meg... -
#12133 Előzmények, nemrég bezárt lapok... -
#12132 Vissza lehet hozni az ablakokat ha bezártam az böngészőt?:( -
#12131 kösz, de tegnap nem jött be :/ -
#12130 Screengrab 0.96.1 -
#12129 linkt tudnál adni letöltéséhez, mert ami a honlapján van, nem jön be :c -
#12128 zorallság. htx. -
#12127 minderre képes a screengrab is
1663x26591 :)
KATT
kicsit romlott a minőség jpg miatt, de png-ben is tud menteni -
#12126 letudja kapni a teljes böngészési felületet.. pl itt az sgn ha beállitom hogy odlalanként 1000hsz akkro csinált egy 1280*9807 -es képet. és minden hsz láccik. az összes 1000db.
meg fireshot még az aktuális flash képet is screeneli. -
#12125 Való igaz, hogyha az ikon kinézete zavart volna, már nem lenne fönn ez a téma. De engem nem a kinézete zavar hanem, hogy ott van :) -
#12124 "nagyon rég"
azóta fejlesztették, mert most már szerintem teljesen jó a screengrab. persze azt nem írtad, hogy mire kell, de amire megcsinálták, azt tökéletesen tudja