Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
These are my friends, see how they glisten...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Olyan gyors alapból is van, mint az Opera, nálam pl sose volt lassabb, és mint látod, a többieknél sem. Egyébként 1 db preferencia átállításáról volt szó, nem széthekkelésrõl, a többi már csak finomhangolás (ami kiterjesztésekkel kb 1 mozdulat, és egyszer kell megcsinálni).
Amúgy nekem sokáig PII-m volt, Win98-cal, vígan elfutott rajta az akkori Firefoxom, és akkor sem evett sokat, nem lassult be, és akkor is gyorsabb volt, mint az Opera, pedig akkor is átlag 50 kiterjesztést használtam.
De persze vannak kiterjesztések, amik további beállításokat tesznek lehetõvé.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Van olyan opció amivel megtudom szabni a cookiekat, pl hogy mielõtt az oldal kreálna egy cookiet a gépemre akkor az FF felajánl lehetõséget, pl hogy engedem e vagy blokkolom az oldal cookieát
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
steam, origin: ACE_hun
"Használat közben egy jól beállított Firefox kenterbe veri. (Legalább a pipelining-ot érdemes bekapcsolni azért, Firefoxban ez alapból ki van kapcsolva. Tweak Network, FireTune, stb.)"
Hehhh, ja értem: szóval hekkeljem szarrá és akkor talán lesz olyan gyors, mint az Opera 😊))
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
2) Nem gyorsabb, max az indítása, az a pár másodperc meg kit érdekel. Használat közben egy jól beállított Firefox kenterbe veri. (Legalább a pipelining-ot érdemes bekapcsolni azért, Firefoxban ez alapból ki van kapcsolva. Tweak Network, FireTune, stb.) Nekem kb 70 kiterjesztésem van (jó, egy részük csak tesztelni, de én ilyen extrém felhasználó vagyok), mégsem lassabb az Operánál, és memóriahasználatban sem rosszabb.
3) Pont ez a jó benne, hogy olyan dolgokkal nyomhatod tele, amik a te böngészési szokásaidnak felelnek meg, azt segítik. Nincs benne alapból minden vacak, pont azt nyújtja, ami neked kell. Ez szerintem fontos eleme a testreszabhatóságnak. Az a 90% (már akinél annyi) még ha benne is van az Operában, többnyire valami kis apróságon mégis elcsúszik (lásd pl az AdBlocknál még mindig a Firefoxé a leghasználhatóbb megoldás), a maradék 10% meg nagyon tud ám hiányozni, ha nincs, és ezeket nem is lehet beletenni. Sehogy.
2. nem 😊
3. az emberi idiotizmus ellen sjanos nem lehet védekezni de ez megint nem az ff hibája
kompatibilitási problémát meg lehet hogy manapság nem látsz de én igencsak emlékszem rá amikor még jó pár verzioval ezelõtt nem egy oldal összefosta magát benne (ff-ben ilyen tized annyi alkalommal se történt nekem)
és a "tény" nem attól lesz tény hogy te azt mondod, webfejlesztõknek ami meg jól jöhet azt meg úgyis megoldja maga specifikusan akár programmal akár akárhogy, és nem ettõl fog preferálni egy böngészõt (ráadásul amúgy is kénytelen mindenre optimalizálni ahogy te is írtad...)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
De nem tudom megfigyelted e hogy az Opera böngészéskor visszalépésnél a gyorsítótárában lévõ lapot adja vissza, nem frissíti a valóságos állapotra. Igy könnyû gyorsnak lenni. Ez engem pl. zavar benne. Ha átállítom hogy ellenõrizze, azonnal nem lesz olyan gyors, sõt lassabb lesz FF-nál. Másrészt persze FF mellett 1000x Opera mint bármi más. És nem értem hogy miért ilyen alacsony a részesedése.
2. Nem tapasztaltam.
3. Linkeld a statisztikát. Nálam kemény 10 kiegészítõ van, ebbõl 1 IEtab ami muszájból van egyetlen oldal miatt.
Én se akarok flémelni, de nekem az AdBlock Plus + Element Hiding Helper +HUfilter miatt a legjobb böngészõ a világon. Minden undorító reklámot blokkolhatok, 100% reklámmentes oldalakat tudok nézni, gyorsabban tölt be az oldal, kevesebb sávszélességet foglal, tovább bírja a laptopom akuja. Ha ehhez még hozzáveszem a Tweak Network kiegészítõt, kibaszott gyorsan tölti be az oldalakat. Én szkeptikus voltam az ilyen Tweak dolgokkal kapcsolatosan, de ez a kiegészítõ valami rohadt jó.
Biztos jó az Opera is, dehogy a legjobb legyen.. neked vagy valamelyik Opera fannek biztos. Szerintem nincs legjobb böngészõ, ilyen mondatokkal csak a bulváros híreket/cikkeket kezdik.
Én pl. a uTorrentet semmilyen más torrentkliensre nem cserelném el, még ha holnap kitalálná a Mozilla, hogy õk is beépítik az se kellene, ugyanígy Outlook levelezõkliensemet se. Nem tudom még mi van Operaban, mert nem néztem azt amit amúgy se használnék. Csak azt néztem, hogy milyen gyors és hogy jeleníti meg az oldalakat. Ebben tényleg jó, de nem jobb.
1. - Ezeket nem muszáj ám használni 😊
2. - Így is JÓVAL gyorsabb, mint egy sallangmentes Firefox
3. - Erre a user letölti a Firefoxot és telenyomja csupa pluginnel (amiknek a 90%-a amúgy mind benne van Operában, de mindegy 😊
Azon kívül kompatibilitási problémát nem nagyon láttam Opera alatt - tekintve, hogy az Opera mindig is a legjobban követte a szabványokat.
Én nem flémelni akarok és én is Firefoxot használok sokszor (azt szoktam meg), de ami tény az tény: az Opera gyorsabb, alapból tele van olyan dolgokkal, amik webfejlesztõknek jól jöhetnek, normális a memóriakezelése, nem eszi meg a procim ebédre és ha meg akarom nézni, hogy egy weboldal mennyire követi a szabvánoykat, akkor Operával teszem 😊 Emellett fent van az IE 5.5, 6, 7, 8b2, Safari 3, 4, Netscape, Chrome is mert ugye ha webre dolgozik az ember akkor nem árt tesztelgetni..
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
azt kell nézni hogy egy adott egyén igényeinek melyik felel meg jobban, akár így akár úgy, mert ha nem igy lenne ennyi erõvel Linux alkalmasabb a számitégpes játékra csak azért mert alapból a win-ben van 10 játék, Ubuntu, meg még sok egyébb distro alatt meg jóval több...
szóval szeritnem sokkal jobb ha az ember választhat mintha rátukmálják a sallangot (amiért win esetében mindenki rinyál...)
a memóriakezeléshez õszintén megmondom nem tudok ilyen téren hozzászólni mert eszembe nem jutna 30 tab-ot futtatni 😊
az én tapasztalataim szerint (3-10 tab átlagban) meg nekem eddig chrome jött be legjobban, fõleg azzal együtt hogy külön processként kezeli a tabokat (saját taksmanager rulez 😊 )
és mindemellett nekem operával jóval több kompatibilitási gondom volt mint ff-el (igaz operával se tegnap volt, bár aktivan manapság ritkábban használom)
szóval nem olyan érthetetlen ám ez, mint aminek tûnik 😊 (mint ahogy az sem hogy miért vezet még mindig magasan az ie, de az már más tészta)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A masik problemam az lenne, hogy regen az egy weblapon tarolt kulon hivatkozasu lapokon, ha kulon bejelentkezo ablak volt kulon mentette el a jelszavakat.
Pelda:
www.valamilyen.webhely.hu/?a=login
www.valamilyen.webhely.hu/?a=post
Most az FF3-nal mindig megkerdezi, hogy felul akarja e irni a regi jelszot, es ha ezt megteszem, akkor az elozo lapon a mas hivatkozasu php jelszot is atirja. Igy gyakorlatilag a www.valamilyen.webhely.hu oldal melle parosit csak jelszot es nem az aloldalak bejelentkezo kepernyojehez es igy minden belepesnel atkell irnom a jelszot es ha megvaltoztatom valamelyiket.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hogyha a beviteli mezõ mellöl is, akkor:.ac-site-icon {
display: none !important;
}
#identity-box {
display: none !important;
}
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az adressbart legorgetve megjelenik benne az oldalnev az ikonnal es alatta az url cime pl http://www.sg.hu
A regi FF2-ben nem volt oldalnev az ikonnal csak az url cime.
Azt szeretnem elerni, hogy az oldalnev az ikonnal eltunjon, csak az urlcim maradjon.
Az userChrome.css-ben a /* Remove FAVICON and FAVICON PLACEHOLDER from URLBAR */
#page-proxy-deck { display: none !important; } verziot mar probaltam de ujrainditas utan is ugyanugy megmaradnak az ikonok.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Mert nekem nem megy, vagy nem látom a kiegészítõk listáján. Igaz ott van egy olyan hogy Shockwave Flash Player...
Kara kánként folytatom tanításom.
Itt van errõl egy korrektebb hír: Klikk!
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Na szóval a probléma még mindig fenn áll. Megnéztem máshol is, más Firefoxon, ott rendesen mûködik. Nálam nem mutatja ki a HD jelet.
http://www.youtube.com/watch?v=1hIdYOhWf6w