Mozilla Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem csak en panaszkodok erre egyedul.
A 3.0 csak a fodomain nev melle parosit.
Ha az aloldalon mas jelszo van, akkor a jelszo beirasakor csak a fooldalhoz tartozo jelszot irja felul.
Allitolag a LastPass Password Manager plugin tudja, na de az egy weblapon tarolja oket, abba pedig en nem megyek bele.
Szoval valami eletkepesebb megoldast keresek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Ez tökéletesen megfelel.
These are my friends, see how they glisten...
Tud valaki rapidos link ellenõrzõ kiegészítést?
A Mozilla Labs meg már dolgozik egy New Tab Page nevû dolgon, ami egyelõre egy FF 3.1-hez telepíthetõ kísérleti kiterjesztésként létezik, és még elég képlékeny. (De ugyanúgy a látogatottság alapján mûködik, az új címsor algoritmusát használja.)
Olyan kiterjesztés amúgy nincs tudtommal. Van az Auto Dial, ami lényegében ezt csinálja, de nem ilyen szép "dobozokkal"...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
http://goo.gl/gd6Zi5
ha olyan kezdõlap kell, ami Operában is van, akkor speed dial kiterjesztés
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
FF-ben be lehet valahogy állítani, hogy olyan legyen a görgetés, mint operában a finom görgetés? Esetleg valami kiegészítõvel?
http://goo.gl/gd6Zi5
Van Firefoxhoz olyan gyorsindító, ami ( a Chrome-hoz hasonlón ) a látogatottság alapján, automatikusan hozza létre a bejegyzéseket és nem kézzel kell megadni?
A gondom a Fire-rel nagyon lassan jelenik meg 40-50s alatt,de a feleségem ragaszkodik a Firefoxhoz ami idõnként össze-össze omlik.
♠♦♣♥
Allandoan leakarja cserelni es az nekem nem jo, mert ket kulon jelszoparost hasznalok azon a domainen.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Ha csak pár címet akarsz törölni, akkor állj rá a címsor lenyitható listájában, és nyomj egy Delete-et.
Leggyorsabb valóban nincs, hiszen az mindentõl függhet, processzortól, stb. De a szabványokra legalább van az Acid teszt (amiben amúgy igazad van, fõleg a 3-mal kapcsolatban) - sõt van sok minden ami azon is túlmutat. De nem fogom ismételni magam az Operával kapcsolatban 😊
"Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészõk között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz"
Meglepõdnél, hogy mennyire nem 😞 Egyik JS fejlesztésm (ami elég erõsen használ DOM-ot) több, mint 50%-a a kül. böngészõkre való optimalizálásból áll. A tömörítetlen kód több, mint 60Kbyte, tehát 30Kbyte csak optimalizálás. Ennyit a szabványosságról 😞
"Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt."
Ez megint csak az esetek 90%-ában igaz sajnos. Belefutottam több olyan problémába is, amik miatt Firefox-ra, máskor meg amik miatt Operára (igen 😊 kellett hekkelni 😊
"de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészõk közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetõségekkel, hanem egy mûködõképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy."
Jó persze... 😊 De már kinõttem a "felrakok 3 mondatot meg 4 képet" típusú weboldalakból. Tehát kicsit komolyabb dolgokat csinálok, amikor csinálok. Na azoknál pedig van kõkemény CSS, DOM, megfûszerezve egy kis JS-sel és kész is a tökéletes inkompatibilitás 😊
Még a témához: herótom van attól, amikor egy böngészõ új verziója kijön és egy részét, vagy egészét teljesen újraírják, mert tuti, hogy optimalizálhatsz újra 😊 És a FF2 -> FF3 esetében így volt, sõt, ha jól tudom, a következõ FF megint más JS motort kap majd, de remélem a DOM-hoz nem nyúlnak. Operánál is 9.5-nél volt váltás, sõt most a 10-nél megint - köszi 😊) És igen, az Operában is vannak bugok, pl. jelenleg egy xhtml doctype-nál lehetetlen dom-ból megállapítani a dokumentum szélességét, ha az jobbra kilóg (scrollozni kell), de függõlegesen kisebb, mint a böngészõ. Egyszerûen nem lehet és kész. 9.5 elõtt mûködött (mint ahogy minden másik böngészõben mûködik), 9.5-tõl nem 😊 Pont tegnap ezzel szívtam kb. 3-4 órát. Elõtte meg egy szintén DOM buggal, az pont FF3-ban volt (2-ben megintcsak jó volt a cucc). Ja és az IE8-ról ne beszéljek, aminek a legújabb elérhetõ verziója is olyan iszonyat durva bugokat tartalmaz, hogy az alap, egyszerû css-sel is gondjai vannak...
Szóval nehéz.
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Pedig csak készíteni kell még egy profilt, jól eldugni a parancsikonját és aztán azzal lehet böngészni a kompromittáló helyeket 😊
A FF3 egységesen kezeli az elõzményeket és a könyvjelzõket, közös fájlban is tárolja, és alapból mindkettõ megjelenik a címsor listájában. Ha azt akarod, hogy amiket nem látogattál meg (pl a könyvjelzõk) ne jelenjenek itt meg, abban segíthet a Hide Unvisited kiterjesztés.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Hiaba nyomok a cimen DEL-t. Kitorli, majd amikor a gorgeto savot ujra lenyomom akkor azt tapasztalom, hogy ujra bent van a cimek kozott. Egy aranyszinu csillag van mellette, azert nem engedi torolni ?
Tud valaki kiegészítõt arra hogy le tudjam ellenõrízni a linkeket mielõtt nekiállnék letölteni filmet vagy zenét.Fõleg datás és rapidos linkellenõrzõ érdekelne.
Nem, azt az oldalat nem "nagy nehezen" találtam, hanem el van az téve gondosan a könyvjelzõim közé, még 2004-bõl, amikor érdeklõdni kezdtem a CSS iránt. Még csak nem is az Operás része miatt van eltéve, hanem az IE-s miatt (egyébként van Gecko-s is benne, meg egyéb cikkek). Szerintem érdekes, fõleg hogy meg is magyarázza, mi okozza/okozta ezeket. És csak arra akartam vele rámutatni, mint már mondtam, hogy az a bizonyos "mindig is" nem stimmel, a 6-os Operával pl elég sokat szívtak anno a fejlesztõk és a felhasználók is. Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészõk között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz, nem az Opera és nem a Firefox miatt kell majd hackelgetni utólag, hanem az IE6/7 miatt, és a lehetõségek igazi korlátja is az IE. (Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt. Esetleg a javascript az, amiben vannak kifejezetten böngészõspecifikus dolgok, de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészõk közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetõségekkel, hanem egy mûködõképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy.) Én ugyan nem vagyok webfejlesztõ, csak egyszerû mezei felhasználó, de ami érdekel, annak bizony utána szoktam olvasni, és vannak webfejlesztõ ismerõseim (hivatásosak is, és vannak köztük Firefox- és Opera-pártiak is, hisz kinek a Firebug jön be, kinek a Dragonfly), és õk sem szoktak ennyire kategorikus kijelentéseket tenni.
Az ACID2-n már jó ideje átmennek a fõbb alternatív böngészõk, az ACID3 teszt pedig nem a szabványok követésérõl szól (arról vannak szép nagy összehasonlító táblázatok, mint amit linkeltem is), hanem a jövõrõl: ezek a tesztek mindig úgy vannak kialakítva, hogy az éppen piacon levõ böngészõk ne teljesítsék rögtön, hanem kihívás legyen nekik. (Az ACID3 pl olyan dolgok implementálását igényli a sikeres teljesítéshez, amik nemhogy nem részei a szabványnak, de még ajánlás szintjén sem léteznek, csak "Working Draft"-ok.) Ráadásul ezek a tesztek szándékosan hibásak is, hogy látsszon, a hibás kódot mennyire tûri a böngészõ. Az Opera aktuális stabil verziója sem teljesíti egyébként az ACID3-at, 85 pontot ér el rajta, míg a Firefox 71-et. A 10-es alpha az, ami 100-at teljesít (mellesleg nem ez az egyetlen feltétele a sikernek), míg a Firefox 3.1 béta3 93-at. Ebbõl a végleges verzió, a 3.5 sem fog 100-at tudni, mert ahhoz a böngészõ megjelenítõ motorján is kell majd változtatni, és a 3.5-ben még nem az új motor lesz (a Firefox ezért megy át késõbb az ACID teszteken, mert amikor ezek megjelentek, akkor a Firefox fejlesztési ciklusa pont nem ott tartott, hogy ilyenekre koncentrálhassanak, meg a motoron változtatgassanak egy-két dolgot, hanem épp egy új stabil verzión végezték az utolsó simításokat, nem ez volt a prioritás).
A személyeskedéseidre nem kívánok reagálni, és én is befejeztem a témát.
windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,
3.1b3-ban tudtommal még nincs bekapcsolva a tracemonkey. majd a végleges, 3.5-ben elvileg hasítani fog 😊
Böngészõteszt (http://service.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=Cmf)
Saját gépemen (windows 7 (7000 x64):
FireFox 3.07 - 382 pont
FireFox 3.1b3 - 694 pont
Internet Explorer 8.0: 298 pont
Mindegyik tiszta 32bit-es böngészõ.
Érdekes!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
és mint tudjuk nem is az a "legjobb" amit te megálmodsz "tényként", akármennyire is elvagy szállva magadtól 😊
és nem a firefox topicon van a hangsúly, hanem egyszerûen azon hogy dobálózol az általad kitalált "tényekkel", és utána azon sértõdsz meg ha nem veszi mindenki szentírásnak az egyéni véleményed 😊
de mivel tényleg csak a flame megy én ezzel kapcs a témázást befejeztem, tõlem aztán azt hiszel amit akarsz 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A belinkelt oldalad meg... Oké, persze az opera sem hibátlan, de nem is azt mondtam. Csak ez megint olyan, hogy nagy nehezen találtál oldalt, ahol le van írva X hiba az opera problémáiról. Hú, szuper, akkor nézzük már meg ezt az oldalt:
http://forums.mozillazine.org/viewforum.php?f=9
Most elkezdhetünk egymásra licitálni, hogy ki talál több bugot, de mint mondtam, már unom. Saját tapasztalataim alapján az Opera mindig is elöl haladt. Lehet, hogy a FF-et többen szeretik de mint tudjuk nem az a legjobb, amit a legtöbben használnak. Default böngészõm amúgy nekem is Firefox 3.
ha a voltak szó nehézségeket okoz neked az nem az õ hibája...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Last updated: May11, 2003
Ennyit errõl 😊 6 éve volt 1-2 bug az operában? Oké 😊 És a Firefoxban mennyi volt az elmúlt 6 évben? Ezen hülyeség vitázni szerintem: az opera mindig is a legszabványosabb böngészõ marad. Mindegy, egyikõnk sem fogja meggyõzni a másikat, szóval exit, befejeztem. 😊