Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Nem menti, sot a password importerrel sem tudtam megoldani.
Nem csak en panaszkodok erre egyedul.
A 3.0 csak a fodomain nev melle parosit.
Ha az aloldalon mas jelszo van, akkor a jelszo beirasakor csak a fooldalhoz tartozo jelszot irja felul.

Allitolag a LastPass Password Manager plugin tudja, na de az egy weblapon tarolja oket, abba pedig en nem megyek bele.
Szoval valami eletkepesebb megoldast keresek.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Köszi Sil! Tudtam hogy ha másra nem,rád biztosan lehet számítani.
Ez tökéletesen megfelel.
Sil78

These are my friends, see how they glisten...

Bocsi! Kiegészítõre gondoltam.
Üdv!
Tud valaki rapidos link ellenõrzõ kiegészítést?
lck
Köszi Silke - megvárjuk.
PrisonMan
Az extra.hu-s oldlalknál mindig feljön a docleres reklám. Van valami tippetek hogyan blokkolni? (Adblock Plust is használok)

[HUN]FaTaL
Köszi szépen, így már jó 😊 Megnéztem mindkettõt, a SmoothWheel szuper 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Sil78
#10652?

Sil78
Hmm. Esetleg a jó öreg SmoothWheel, vagy Yet Another Smooth Scrolling?

Sil78
Olyasmit akar, de úgy, hogy ne neki kelljen felvennie bele az oldalakat, hanem automatikusan a leglátogatottabb oldalak kerüljenek bele. Az Auto Dial hasonló, de nem ilyen az elrendezése, hanem elég ömlesztett.
A Mozilla Labs meg már dolgozik egy New Tab Page nevû dolgon, ami egyelõre egy FF 3.1-hez telepíthetõ kísérleti kiterjesztésként létezik, és még elég képlékeny. (De ugyanúgy a látogatottság alapján mûködik, az új címsor algoritmusát használja.)

Malakai
Írta, hogy olyan, mint Chromeban, az olyan mint a Speed Dial, csak nem te állítod be, hanem autómatikusan az alapján, hogy miket látogatsz a leggyakrabban.

Olyan kiterjesztés amúgy nincs tudtommal. Van az Auto Dial, ami lényegében ezt csinálja, de nem ilyen szép "dobozokkal"...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

[HUN]FaTaL
lol miért nem néztem körül, köszi 😄 Bár valahogy még így is darabosnak tûnik :/

ProGabe
na, ezt nem értem. látogatottság alapján bejegyzés, gyorsindító? :S

ha olyan kezdõlap kell, ami Operában is van, akkor speed dial kiterjesztés

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ProGabe
beállítások - haladó - böngészés - finom gorgetés

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

[HUN]FaTaL
Hali!

FF-ben be lehet valahogy állítani, hogy olyan legyen a görgetés, mint operában a finom görgetés? Esetleg valami kiegészítõvel?

lck
Hali!
Van Firefoxhoz olyan gyorsindító, ami ( a Chrome-hoz hasonlón ) a látogatottság alapján, automatikusan hozza létre a bejegyzéseket és nem kézzel kell megadni?
sekta
Nekem is Safari a web böngészõm!
A gondom a Fire-rel nagyon lassan jelenik meg 40-50s alatt,de a feleségem ragaszkodik a Firefoxhoz ami idõnként össze-össze omlik.

♠♦♣♥

[Jakuza]
Sil78 te se tudsz a problemamra orvoslatot, hogy azonos domainnal kulon aloldalakon mas-mas jelszot hogy lehet megjegyeztetni az FF 3.0-al ?
Allandoan leakarja cserelni es az nekem nem jo, mert ket kulon jelszoparost hasznalok azon a domainen.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

pyrohun
Láttátok a Futuremark böngészõ tesztjét? Safari elég erõsen vezet, bár érdekes, hogy mindennapi használatban nem mondanám látványosan jobbnak.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Sil78
Eszközök / Személyes adatok törlése, Böngészés elõzményei.
Ha csak pár címet akarsz törölni, akkor állj rá a címsor lenyitható listájában, és nyomj egy Delete-et.

Endiman
sziasztok!

hol lehet firefox-ban kitörölni a begépelt webcímeket?

pyrohun
"Nincs olyan, hogy legjobb böngészõ, vagy leggyorsabb, vagy legszabványkövetõbb, csak a bulvárcikkekben."

Leggyorsabb valóban nincs, hiszen az mindentõl függhet, processzortól, stb. De a szabványokra legalább van az Acid teszt (amiben amúgy igazad van, fõleg a 3-mal kapcsolatban) - sõt van sok minden ami azon is túlmutat. De nem fogom ismételni magam az Operával kapcsolatban 😊

"Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészõk között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz"

Meglepõdnél, hogy mennyire nem 😞 Egyik JS fejlesztésm (ami elég erõsen használ DOM-ot) több, mint 50%-a a kül. böngészõkre való optimalizálásból áll. A tömörítetlen kód több, mint 60Kbyte, tehát 30Kbyte csak optimalizálás. Ennyit a szabványosságról 😞

"Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt."

Ez megint csak az esetek 90%-ában igaz sajnos. Belefutottam több olyan problémába is, amik miatt Firefox-ra, máskor meg amik miatt Operára (igen 😊 kellett hekkelni 😊

"de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészõk közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetõségekkel, hanem egy mûködõképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy."

Jó persze... 😊 De már kinõttem a "felrakok 3 mondatot meg 4 képet" típusú weboldalakból. Tehát kicsit komolyabb dolgokat csinálok, amikor csinálok. Na azoknál pedig van kõkemény CSS, DOM, megfûszerezve egy kis JS-sel és kész is a tökéletes inkompatibilitás 😊

Még a témához: herótom van attól, amikor egy böngészõ új verziója kijön és egy részét, vagy egészét teljesen újraírják, mert tuti, hogy optimalizálhatsz újra 😊 És a FF2 -> FF3 esetében így volt, sõt, ha jól tudom, a következõ FF megint más JS motort kap majd, de remélem a DOM-hoz nem nyúlnak. Operánál is 9.5-nél volt váltás, sõt most a 10-nél megint - köszi 😊) És igen, az Operában is vannak bugok, pl. jelenleg egy xhtml doctype-nál lehetetlen dom-ból megállapítani a dokumentum szélességét, ha az jobbra kilóg (scrollozni kell), de függõlegesen kisebb, mint a böngészõ. Egyszerûen nem lehet és kész. 9.5 elõtt mûködött (mint ahogy minden másik böngészõben mûködik), 9.5-tõl nem 😊 Pont tegnap ezzel szívtam kb. 3-4 órát. Elõtte meg egy szintén DOM buggal, az pont FF3-ban volt (2-ben megintcsak jó volt a cucc). Ja és az IE8-ról ne beszéljek, aminek a legújabb elérhetõ verziója is olyan iszonyat durva bugokat tartalmaz, hogy az alap, egyszerû css-sel is gondjai vannak...

Szóval nehéz.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun
Egyáltalán nem sértõdtem meg és egyáltalán nem vagyok elszállva magamtól. Nem egyezhet mindenki véleménye.

vagy distrust és annyi 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

lck
Azért tetszik hogy sokan hogy be vannak sz@rva hogy meglátják a könyvjelzõit meg az elõzményeit, aztán bukta.
Pedig csak készíteni kell még egy profilt, jól eldugni a parancsikonját és aztán azzal lehet böngészni a kompromittáló helyeket 😊
Sil78
Az nem "afféle favourite", hanem tényleg könyvjelzõ, azokat jelzi arany csillaggal. A szürke csillagra rákattintva egy mozdulattal fel lehet venni az adott oldalt a könyvjelzõk közé, dupla kattintással meg szerkeszteni (pl átrakni konkrét mappába).
A FF3 egységesen kezeli az elõzményeket és a könyvjelzõket, közös fájlban is tárolja, és alapból mindkettõ megjelenik a címsor listájában. Ha azt akarod, hogy amiket nem látogattál meg (pl a könyvjelzõk) ne jelenjenek itt meg, abban segíthet a Hide Unvisited kiterjesztés.

[Jakuza]
Kozben rajottem ha konyvjelzokbol torlesre kerul, akkor mar lehet torolni a cimsorban is.

Igen, az aranycsillagos mindenképp megmarad (aféle "favourite"), elõzmény törlésnél is.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

[Jakuza]
Hogy lehet kitorolni most a cimlapsorbol az url cimeket ?
Hiaba nyomok a cimen DEL-t. Kitorli, majd amikor a gorgeto savot ujra lenyomom akkor azt tapasztalom, hogy ujra bent van a cimek kozott. Egy aranyszinu csillag van mellette, azert nem engedi torolni ?

Sziasztok!
Tud valaki kiegészítõt arra hogy le tudjam ellenõrízni a linkeket mielõtt nekiállnék letölteni filmet vagy zenét.Fõleg datás és rapidos linkellenõrzõ érdekelne.
Sil78
A TraceMonkey már a béta2-ben be volt kapcsolva, de még nincs teljesen készen. Fog ez még ennél is jobban hasítani, még egy csomó tartalék van benne (nem trace-elnek még mindent, amit lehetne).

Sil78
Próbáltad már úgy, hogy a telepítése elõtt a Firefoxot bezárod, hogy ne fusson közben?

Sil78
Mi van akkor, ha nem íratod felül a másik jelszót? Nem menti simán mellé?

Sil78
Nem tudom, miért veszed rögtön támadásnak, ha megjegyezzük, hogy az, hogy "mindig" meg "köztudottan" meg "legszabványkövetõbb" túl erõs kifejezések, és így ebben a formában nem felelnek meg a valóságnak. És ezek nem a Firefoxszal kapcsolatban hangzottak el, mi egy szóval nem mondtuk, hogy a Firefox félisten. Épp az hangzott el részünkrõl, hogy mi nem tapasztaltuk, hogy az Opera konkrétan gyorsabb lenne nála, és hogy a mi gépünkön, a mi böngészési szokásainkhoz ez vált be legjobban. Nincs olyan, hogy legjobb böngészõ, vagy leggyorsabb, vagy legszabványkövetõbb, csak a bulvárcikkekben. Valójában ezek a fogalmak sok apró tényezõbõl tevõdnek össze (pl a sebességnél a böngészõ elindulása, a weboldalak betöltése, a javascript végrehajtása - azon belül még több apró részterület - a menük, tabok milyen gyorsan reagálnak, stb), nincs olyan böngészõ, amelyik minden aspektusból egyszerre a legjobb.
Nem, azt az oldalat nem "nagy nehezen" találtam, hanem el van az téve gondosan a könyvjelzõim közé, még 2004-bõl, amikor érdeklõdni kezdtem a CSS iránt. Még csak nem is az Operás része miatt van eltéve, hanem az IE-s miatt (egyébként van Gecko-s is benne, meg egyéb cikkek). Szerintem érdekes, fõleg hogy meg is magyarázza, mi okozza/okozta ezeket. És csak arra akartam vele rámutatni, mint már mondtam, hogy az a bizonyos "mindig is" nem stimmel, a 6-os Operával pl elég sokat szívtak anno a fejlesztõk és a felhasználók is. Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészõk között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz, nem az Opera és nem a Firefox miatt kell majd hackelgetni utólag, hanem az IE6/7 miatt, és a lehetõségek igazi korlátja is az IE. (Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt. Esetleg a javascript az, amiben vannak kifejezetten böngészõspecifikus dolgok, de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészõk közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetõségekkel, hanem egy mûködõképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy.) Én ugyan nem vagyok webfejlesztõ, csak egyszerû mezei felhasználó, de ami érdekel, annak bizony utána szoktam olvasni, és vannak webfejlesztõ ismerõseim (hivatásosak is, és vannak köztük Firefox- és Opera-pártiak is, hisz kinek a Firebug jön be, kinek a Dragonfly), és õk sem szoktak ennyire kategorikus kijelentéseket tenni.
Az ACID2-n már jó ideje átmennek a fõbb alternatív böngészõk, az ACID3 teszt pedig nem a szabványok követésérõl szól (arról vannak szép nagy összehasonlító táblázatok, mint amit linkeltem is), hanem a jövõrõl: ezek a tesztek mindig úgy vannak kialakítva, hogy az éppen piacon levõ böngészõk ne teljesítsék rögtön, hanem kihívás legyen nekik. (Az ACID3 pl olyan dolgok implementálását igényli a sikeres teljesítéshez, amik nemhogy nem részei a szabványnak, de még ajánlás szintjén sem léteznek, csak "Working Draft"-ok.) Ráadásul ezek a tesztek szándékosan hibásak is, hogy látsszon, a hibás kódot mennyire tûri a böngészõ. Az Opera aktuális stabil verziója sem teljesíti egyébként az ACID3-at, 85 pontot ér el rajta, míg a Firefox 71-et. A 10-es alpha az, ami 100-at teljesít (mellesleg nem ez az egyetlen feltétele a sikernek), míg a Firefox 3.1 béta3 93-at. Ebbõl a végleges verzió, a 3.5 sem fog 100-at tudni, mert ahhoz a böngészõ megjelenítõ motorján is kell majd változtatni, és a 3.5-ben még nem az új motor lesz (a Firefox ezért megy át késõbb az ACID teszteken, mert amikor ezek megjelentek, akkor a Firefox fejlesztési ciklusa pont nem ott tartott, hogy ilyenekre koncentrálhassanak, meg a motoron változtatgassanak egy-két dolgot, hanem épp egy új stabil verzión végezték az utolsó simításokat, nem ez volt a prioritás).
A személyeskedéseidre nem kívánok reagálni, és én is befejeztem a témát.

Narxis
Milyen hibaüzenetet írt ki?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

fekete0012
hali nem sikerül feltelepíteni a fire foxra azt a kibaszott Adobe Flash Playert ez miért lehet?

windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,

ProGabe
ehh, érdekes teszt. inkább a gépet teszteli, mintsem a böngészõket. mármint tudom, hogy ez a célja, csak gondoltam tisztázom

3.1b3-ban tudtommal még nincs bekapcsolva a tracemonkey. majd a végleges, 3.5-ben elvileg hasítani fog 😊

Mr Manson
Egy kis érdekesség:
Böngészõteszt (http://service.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=Cmf)

Saját gépemen (windows 7 (7000 x64):

FireFox 3.07 - 382 pont
FireFox 3.1b3 - 694 pont
Internet Explorer 8.0: 298 pont

Mindegyik tiszta 32bit-es böngészõ.

Érdekes!

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Mindent törlök, használok rendszeroptimalizáló programot is, szóval az kitakarítja. (pl. CCleaner)

"Lehet, hogy a FF-et többen szeretik de mint tudjuk nem az a legjobb, amit a legtöbben használnak."

és mint tudjuk nem is az a "legjobb" amit te megálmodsz "tényként", akármennyire is elvagy szállva magadtól 😊

és nem a firefox topicon van a hangsúly, hanem egyszerûen azon hogy dobálózol az általad kitalált "tényekkel", és utána azon sértõdsz meg ha nem veszi mindenki szentírásnak az egyéni véleményed 😊

de mivel tényleg csak a flame megy én ezzel kapcs a témázást befejeztem, tõlem aztán azt hiszel amit akarsz 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[Jakuza]
Nincs megoldas a #10607 hozzaszolasban feltett kerdesemre ezekszerint ?

Narxis
Én elhiszem neked, de nem gondoltad komolyan, hogy Firefox topikban meggyõzõd az embereket, hogy az Opera a jobb,ugye? Ez olyan mintha Windows topikban a Linux elõnyeirõl írsz, lehet, hogy igazat írsz, de senki nem fogja elfogadni, sõt lesz belõle egy jó kis flém.

pyrohun
Az elõzõ postban az FF3.1 természetesen 3.0 akar lenni 😊

pyrohun
Uhh, de unalmas 😊) Vicces, hogy egy firefox topicban a firefoxot minimum valami félistenségnek kikiáltó gyerekek vágják hozzám, hogy én vagyok a fanboy 😊 Mondjuk kb. 10 éve webfejlesztõ vagyok, azért had tudjam már, hogy általában mire NEM kell optimalizálni soha. És azt úgy hívják, hogy opera. A soha az persze túlzás, de mondjuk (fõleg az utolsó 4-5 évben) ha az optimalizáció az 100%, akkor ebbõl kb. 0-5% jut az opera javára (safariéra is kb. ugyanennyi), utána firefox mondjuk olyan 25-30% és a maradék az ie különbözõ verziói. Innentõl lehet nyugodtan tovább csacsogni, hogy a firefox jobb, szebb, többet tud. 😊 Csak ez nem igaz. A Firefox 3.1-ig pl. a Javascript a FF-ben lassú volt, az operában szakított, kb. 5x sebességgel. Aztán megjelent az új FF és chrome, amikben már végre a JS is elfogadható, de az opera most ezeknél is jóval gyorsabb JS engine-t fejleszt. Mellesleg ha a szabványokról van szó: az ACID tesztek nyilván mondanak valamit.. Na általában az opera aktuális verziója teljesíti ezeket, míg a többi böngészõ nem, vagy csak sok verziófrissítés után.

A belinkelt oldalad meg... Oké, persze az opera sem hibátlan, de nem is azt mondtam. Csak ez megint olyan, hogy nagy nehezen találtál oldalt, ahol le van írva X hiba az opera problémáiról. Hú, szuper, akkor nézzük már meg ezt az oldalt:

http://forums.mozillazine.org/viewforum.php?f=9

Most elkezdhetünk egymásra licitálni, hogy ki talál több bugot, de mint mondtam, már unom. Saját tapasztalataim alapján az Opera mindig is elöl haladt. Lehet, hogy a FF-et többen szeretik de mint tudjuk nem az a legjobb, amit a legtöbben használnak. Default böngészõm amúgy nekem is Firefox 3.

Sil78
(Egyébként a 2003-as dátum csak arra a fõoldalra vonatkozik. Vannak ott 2004-2005-ösök is.)

Sil78
Jaja, én csupán arra a "köztudottan a legjobban követi a szabványokat" kitételre reagáltam, hogy ez azért nem annyira "köztudott", meg pláne nem igaz. A marketingesek meg az Opera-fanboyok persze biztos szeretik hangoztatni (mint ahogy azt is, hogy a világ leggyorsabb böngészõje - csak épp még legalább két másik böngészõt ugyanezzel a szlogennel reklámoznak, és amúgy is erõs túlzás), de attól még nem lesz tény.

"Voltak elég érdekes megjelenítési"

ha a voltak szó nehézségeket okoz neked az nem az õ hibája...

Narxis
Szabványban úgy tudom, hogy a Safari mindig élen járt.

pyrohun
Ember:

Last updated: May11, 2003

Ennyit errõl 😊 6 éve volt 1-2 bug az operában? Oké 😊 És a Firefoxban mennyi volt az elmúlt 6 évben? Ezen hülyeség vitázni szerintem: az opera mindig is a legszabványosabb böngészõ marad. Mindegy, egyikõnk sem fogja meggyõzni a másikat, szóval exit, befejeztem. 😊