Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Bár egy teljesen megújult oldalt láttam, nem azt ami még hétvégén fogadott. Talán a Blizzard szúrt el valamit?

Carmang
Hm. Több munkatársamnak bejön. Egyik konkrétan ma délután mutatta meg, saját szememmel láttam. Érdekes...

pedig nem mûködik, nekem se megy, és semmilyen böngészõvel se...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

zaki
Hali, van olyan Tab Effect ami mûködik 3.0.8-on is?

Carmang
Helló,

kérdésem: milyen okok miatt kaphatom azt az üzenetet, hogy:
403 Forbidden
You don't have permission to access / on this server.

Egyébként a battle.net -rõl van szó, pedig biztos, hogy mûködik az oldal.

kirol
Bocsesz jó, csak rossz helyre másoltam! Köszi!

kirol
Ezt bemásolva se látszik semmi? Valami más biztos kell még hozzá.

Sil78
places.sqlite (ebben az elõzmények is benne vannak, nemcsak a könyvjelzõk)

These are my friends, see how they glisten...

kirol
A 3.0.8-as verzió melyik fájlban tárolja a könyvjelzõket?

Mert újraraktam és nem tudom melyik fájlt rakjam vissza.
A bookmarks.html az kevés, mert azt átmásolva még nem lát semmit.

Narxis
Van. Klikk!

😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

FZoleee
és ez van xp-s verzióban is? <#banplz>
Narxis
Skacok, láttam itt párszor, hogy sokaknak gondja volt pl. a font-ok méretével, stílusával stb. vagy nem volt hang youtube videok alatt meg ilyenek. Utóbbi problémába futottam bele én is haveromnál.

Feltettem az általam favorizált Vista Manager-t ami tartalmaz egy állati jó Javító Központot.

Itt klikkeltem egyet és kapásból rendbejött:

Airbus A380
köszi szépen!! (hosszú ideje már csak ezért operáztam mert ez nagyon tettszett hogy mutatja az oldal méretét a képek számát stb...

Igen magyarul olvastam valahol már nem tudom, találtam és elolvastam.

Igen azt én is hallottam sok helyrõl hogy korrektek ha hibát jeleznek nekik nem ülnek a seggükön hanem a lehetõ leghamarabb javítják.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Sil78
A Csökkentett mód is megvolt? Az azért sokat elárulna a probléma okairól.

Sil78
Az Extended Statusbar nevû kiterjesztés az, amit keresel.

A cikk, amit olvastál, egy meglehetõsen felületes jelentésre épül (a Secuniától ez egyébként szokatlan), és ha magyarul olvastad, akkor még tovább torzulhatott, amit kihoztak belõle (az adott oldal szenzációhajhászságától függõen).
- A Mozillának olyan a biztonsági politikája, hogy minden biztonsági rést nyilvánosságra hoznak (persze csak miután kijavították, és volt idõ a frissítések telepítésére), míg a többieknél csak a külsõsök által találtak szerepelnek a statisztikában (azaz csak a jéghegy csúcsa), a saját fejlesztõik által találtakat inkább elhallgatják.
- Abban a jelentésben a pluginokat és egyéb bõvítményeket külön kezelték a böngészõktõl. Ezek közül a legtöbb sebezhetõséget az ActiveX-ben találták (majdnem kétszer annyit, mint magukban a böngészõkben összesen). Az ActiveX-et az alternatív böngészõk nem támogatják, csak az IE (ráadásul alapból benne van, és be is van kapcsolva, nem kell külön telepítgetni).
- Szerintem mindegy, mennyi biztonsági rést találnak egy böngészõben, amíg azokat idõben javítják, és ebben bizony jó a Firefox: a felfedezett sebezhetõségeket gyorsan javítják, és az automatikus frissítésnek köszönhetõen a Firefoxnál a legnagyobb az épp legfrissebb változatot használó felhasználók aránya.

Airbus A380
Hali .

A FF-hez lehet letölteni olyan forgalom mérõt vagy hogy hívják mint am i az operába van ? tudjátok ami mutatja a nézett weblap méretét stb... ilyesmire gondoltam.
klikk

Más: hosszú idõ óta most tervezem leválok az operáról mert 2 szer annyít kezdett el fogyasztani mint a FF viszont állítólag 2008 végén A FF biztonságossági veszélyeztetettség terén még az IE -t is meghaladta (állítólag többet találtak benne mint az IE-be,) de állítólag a mozilla idõbe lépett a figyelmeztetésekre és kijavította õket.. Szóval a kérdésem hogy biztonság terén mennyire bízhatok benne ?

Egyébként ro**tt gyors lett ez a legújabb verzió. (nem tudom meik nekem ma reggel jelezte hogy frissült.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

pyrohun
about:config-on már túl vagyok mondjuk 10x, de azért köszi, hogy ezt be tudtad nyögni. plugineket is próbáltam kiszedni, az sem segített. általában fórumra csak a legvégén jövök, elõtte utánaolvasok, stb. nem enne itt a fene, hogyha nem lenne gondom a böngészõvel.

annyira szeretem, amikor nicknevek leugatnak úgy, hogy fingjuk nincs ki vagyok (értsd: milyen ember), és hogy mennyit tököltem már az adott témával... -.-

trollspray meg ilyenek jó vicc, de ha attól "troll" valaki, mert nem ért egyet a többséggel, akkor vállalom. kívánom nektek, hogy ha hasonló gondotok van, akkor hasonlóan kedves emberek, hasonlóan kedves stílusban válaszoljanak.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

[Jakuza]
Jobb klikk az eszkoztaron (lehet az ikonon is) > testreszabas > kis ikonok hasznalata.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

longhaul
Nekem lenne 1 gondom. A FIREFOXOT TELEPÍTETTEM, és brutál nagy az ikonok, (1152x864 a képpontom) és minden verzoóval ilyen nagy.

pls...

OMSI FOREVER!!!

Törölt felhasználó
Win 7-re milyen módon lehet átvinni a könyvjelzõket, jelszavakat stb? Mozbacup-al nem ment 😞 Kicsomagoltam a pcv-t és bemásoltam de így sem megy.
Lehetséges, hogy ezt még nem lehet átvinni?
Narxis
😄DDDDDDDDDD

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

hiába osztjátok a mr. profi "webfejlesztõ"-t akinek egy about:config állítás órákba telik, sose fog eljutni az agyáig amit sokan mondanak, tipikusan csak a balhét keresi 😊, amíg valaki reagál az agymenéseire addig csak a fesztivált fogja csinálni...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sil78
Az a lista itt található.

Sil78
Ha gondod van, és nem vagy hajlandó végigmenni a hibakeresés folyamatán, hanem inkább itt nyavalyogsz helyette, akkor ez tényleg nem neked való.

Mondjuk az összes többi böngészõnél is vannak ilyen lépések, szóval ha pl Operával lenne lefagyós vagy procievõs, vagy hasonló problémád (mert bizony vannak, akiknek van), ott is tuti leellenõriztetnék, mindenbõl a legfrissebb van-e fent, különös tekintettel a pluginokra. Firefoxnál a kiterjesztések miatt van egy ún. Csökkentett mód (ez egyfajta diagnosztikai mód, kiterjesztések nélkül, alap skinnel való indítás), amivel gyorsan meg lehet állapítani, egyáltalán szóba jöhet-e, hogy valamelyik kiegészítõ okozza a problémát (ha változatlanul fennáll, akkor nem). Ha kiderül, hogy valamelyik kiegészítõ a ludas, és nem akar az egyenkénti letiltogatással szórakozni, akkor meg általában szól nekünk a delikvens, és felsorolja az általa használt kiegészítõket, verziószámmal együtt (vannak erre külön kiterjesztések is), és mi segítünk, melyik lehet gyanús. Nem tart órákig, még sok kiterjesztés esetén sem.

Ha meg egyáltalán nem vagy hajlandó ilyesmire, akkor reinstall tiszta, új profillal.

Mellesleg a memóriahasználat csökkentésére írt about:config-os optimalizálgatások sem tartanak órákig, mivel kb két kattintást jelentenek, és egyszer kell megcsinálni. És persze csak azoknak, akiknél sokat használ.

És nem, Operában nincs benne "minden". De egy böngészõben nem is kell benne lennie minden kutyafülének, csak pont annak, amire az adott felhasználónak szüksége van. Van benne sok minden, közte egy csomó, számunkra felesleges dolog (mindenkinek más), ami meg kellene, azt nem úgy csinálja, vagy egyáltalán nem lehet beletenni, ezért is nem használjuk. Az Operához hasonló programcsomag volt a Mozilla Suite (a mai SeaMonkey). Volt is egy olyan mondás, hogy "Mozilla has everything but the kitchen sink" - aztán tréfás kedvû programozók belerakták a mosogatót is. Ha megnézed, soha nem lett igazán sikeres, pedig arra már voltak kiterjesztések is. A Firefoxnak (bár alapból is egy jól használható böngészõ, milliók használják kiterjesztések nélkül vagy max egy AdBlock-kal) pont az a lényege, hogy minél pontosabban illeszkedjen a felhasználó igényeihez. A mi számunkra ez jelenti a testreszabhatóságot. Egy Operásnak nyilván más a fontos, azért használ Operát. De a különbség az alapfilozófiában van: van, akinek az egyik jön be jobban, van, akinek a másik.

Narxis
<#gonosz1><#eplus2>

Narxis
"fúj opera, abban minden benne van, nem kell, igaz?"

Kisebbségi komplexusod-e van? Már megint olyat állítasz amit itt senki nem írt. Ami nálad probléma az megint csak nem általános jelenség, Sil-nek ha jól tudom 60 kiegészítõje van, én el vagyok 10-el is. Tesom kiegészítõk nélkül használja, szüleim gépére meg én raktam fel a Tweak Network kiegészítõt, csak úgy, nem kérték, felraktam mert nálam bevált és gyorsabb lett a lapok betöltése.

"Ergo ennek az egésznek nincs értelme, mert ha azt akarom, hogy tuti ne fagyjon, akkor vagy nem telepítek addonokat, vagy eltökölök órákat azon, hogy mit hogyan állítsak be."

Ez nem igaz, vannak problémás kiegészítõk, Sil linkelte már azt az oldalt ahol ezek fel vannak sorolva de 99% csak azért van ott mert nem a legfrissebb verziót használja a user, én amikor néztem, mindegyiknél a frissítést javasolták, volt pár amibõl a friss is problémás. Evvan, én még nem találkoztam olyannal, ezért se használom az Operat, mert nem használok sok kiegészítõt, nekem nem kell az a rengeteg cucc ami Operaban van és aki Firefox-ot használ az hasonlóan gondolkodik.

lck
Na - hát akkor most már tisztán látszik hogy ez a böngészõ nem neked való. Megpróbáltad nem vált be. Szia.
pyrohun
A #6902 az remek. Ha most azt gondolod, hogy órákat fogok szenvedni azzal, hogy rájöjjek, hogy éppen melyik addon vagy mi más a bûnös, akkor tévedsz. És akkor vissza is kanyarodhatnék oda, hogy... de nem kezdem újra. De ez egy ördögi kör: Firefoxot azért szeretik sokan, mert testreszabható (fúj opera, abban minden benne van, nem kell, igaz?), na akkor firefox alá is a legtöbb user jóval több (felesleges) szart letölt, aminek mi lesz a folyománya? Egy bugos, lassú böngészõ, amelyik fagy és eszi a memóriát. Miért? Mert boldog-boldogtalan is fejleszthet addonokat és ugye a legtöbb ember nem tud prgramozni (ami ott kezdõdik, hogy optimalizál, hibát keres, stb.) Ergo ennek az egésznek nincs értelme, mert ha azt akarom, hogy tuti ne fagyjon, akkor vagy nem telepítek addonokat, vagy eltökölök órákat azon, hogy mit hogyan állítsak be és mire figyeljek, hogy õméltósága mûködjön. Csak nekem erre nincs idõm, irigyellek titeket ha nektek igen (speciel most fejeztem be a tegnap délelõtt 11-kor kezdett határidõs melót). Szóval mielõtt megint jön valaki azzal, hogy ne flémeljek, kicsit a másik ember szempontjából is meg lehetne vizsgálni a dolgot. Nekem az a fontos, hogy ne kelljen szarozni semmivel. Felrakom és mûködjön.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Narxis
Sil, arról nincs valami infod, hogy a 3.1-bõl mikor jön valami újabb? RC vagy még egy beta? Én csak annyit tudok, hogy majd a végleges verzió nem 3.1 hanem 3.5 lesz.

Sil78
Memóriahasználattal kapcsolatban túl vagy már a #6902-ben leírtak megnézésén? (Ezt a flame-elésed eleje felé írtam már egyszer, de lehet, hogy elsiklottál felette. Az elsõ bekezdésnél értelemszerûen 3.0.x értendõ a 2.0.x helyett, a többi még stimmel, szvsz.)

200MB amúgy nem számít olyan nagyon soknak, ha annyira sok tabot nyitogatsz (bár persze lehet rajta csökkenteni, de csak van legalább 1GB-od összesen), inkább az a prociterhelés az, amit nem kéne csinálnia. Valami kiegészítõre gyanakodnék, kiterjesztésre vagy pluginra. Nézd meg Csökkentett módban, nélkülük mi a helyzet.

Ha nálad tényleg csak Firefox alatt fordulnak elõ gondok a Flash pluginnal (annak ellenére, hogy tökugyanazt használja, mint pl az Opera), akkor nézd meg azt is, nincs-e belõle valami régi verzió mondjuk a Firefox saját plugin mappájában (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins), ami bekavarhat. (Ezt lehet simán is, konkrétan npswf32.dll a fájl neve, de ha használsz pl Secunia Software Inspector-t, az is szól, ha valami nem teljesen naprakész.) Mivel a Flash már jó ideje bekerült azok közé a pluginok közé, amiket PLID alapján megtalál a Firefox pluginszkennere, ezért a globálisan telepített verziót használja, szóval elvileg nem lehetne a plugin mappában ilyen fájl. Ha mégis van, töröld nyugodtan. Esetleg érdemes lehet megpróbálkozni egy Flash újratelepítéssel is.

Narxis
Szívesen segíték neked ebben, de egyik problémával se találkoztam, és már amióta kiadták 3.1 beta3-at használom, szüleim és tesom gépén van 3.0.8, õk se panaszkodtak. Talán próbáld ki bõvítmények nélkül, esetleg valamelyik kiterjesztés okozhatja.

Sil78
Pedig valójában mindenki tudja, hogy csak az Opera az istenkirály böngészõ, ami ráadásul tökéletes is, és az is volt mindig is. Ezt akarod mondani? ;P
Attól, hogy nálad le szokott fagyni a Firefox, az Opera meg nem, attól még ez nem lesz igaz ez mindenki másra. Én pl nem is emlékszem, mikor fagyott le nálam utoljára (ez még a régi PII-es gépemnél sem volt jellemzõ FF1 meg 128MB RAM mellett), pedig nyúzom rendesen, és ha legalább 60 kiterjesztésem nincs, akkor egy sem. Ha körülnézel kicsit a topicban, láthatod, hogy nem mi tartjuk tökéletesnek a Firefoxot, hanem te az Operát (bár nem értem egészen, akkor miért a Firefox az alapértelmezett nálad). Te szoktál ennyire általánosító megállapításokat tenni, mi egy szóval nem mondtuk, hogy az Opera egy rossz böngészõ lenne.
Egyébként semmi baj nem lenne azzal sem, ha leírod, melyikben mit tartasz jónak vagy kevésbé jónak, mert szokott ilyen lenni itt is (bár vannak erre külön topicok, és újat már nem nagyon lehet mondani ezzel kapcsolatban, mert ahogy egyre csökken a különbség a böngészõk tudása közt, tényleg a "kinek a pap - kinek a papné" esetérõl van szó, mint ahogy alapvetõen tulajdonképpen már a kezdeteknél is így volt). De indokolj, és idõnként használj észérveket.

Sil78
Ha valójában nem akarsz párhuzamosan több Firefoxot futtatni, akkor nincs szükséged a -no-remote paraméterre.
Azt, hogy alapból melyik induljon, a Profilkezelõben választhatod ki: Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -p vagy -profilemanager. (A Profilkezelõ csak akkor indul el, ha a Firefox nem fut.)

firefox.exe" -p "default" -no-remote

most így megy a régi, de akkor azt szeretném h fordítva legyen, tehát h alapból az default nyíljon meg és ezt meg átírni irefox.exe" -p "xy" -no-remote -ra. Azt h kéne ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ProGabe
mert csak egy profil futhat*, hacsak nem írod a parancsfile-ba, hogy '-no-remote' a -p "profilneve" mögé

*: nem pontosan, de most túl fáradt vagyok, hogy értelmesen kifejtsem 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

És h kell visszaváltani, mert így mindig ezt indítja el, mind1 honnan indítom, ha ,meg átírom -p "default"-ra akkor is :s

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

pyrohun
Oké, akkor beírom: nálam rendszeresen 200MB-ot zabál a memóriából és ha nem zárom be böngészés közben mondjuk 15 percenként (sok tabot nyitogatok általában), akkor azt játssza, hogy 1-1 tab nyitásnál 10 másodpercig 100%-on a procim. A memóriahasználat nem csökken természetesen akkor sem, ha bezárom a felesleges tabokat, tehát ha egyszer felment 200-ig, akkor ott is marad 😊 És igazából már a 2 is ezt csinálta. Ötlet?

[Jakuza]
Hat inkabb fagyjon ez a FF neha, mint hogy a fos Operat hasznaljam. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narxis
Ha pl. beírod, hogy nálad rendszeresen összeomlik a Firefox abban semmi flame nincs, megpróbálunk segíteni, nálam is összeomlott már 1-2-szer, nem foglak lerohanni, hogy de mekkora hülyeséget írtál. De ha te ehhez hozzáteszed, hogy az Opera mekkora király böngészõ, akkor már gyanús, hogy nem segítségért jösz ide hanem fikázni.

Ez a topik(szerintem) a Firefox-al kapcsolatos problémák megoldására van, beszélhetünk róla, hogy mi a jó benne vagy mi a rossz, de ne más böngészõhöz viszonyítva. Szerintem az Opera egy tök más elvet követ a böngészõfejlesztésben, kár összehasonlítani. Ezt már számtalanszor leírtam, az Opera mindent egy böngészõbe implementál, a Firefox meg kiad egy alap böngészõt és ehhez mindenki belerakja amit akar. Nekem a Firefox-ról mindig az a Jackie Chan-es film jut eszembe amiben egy szuper high-tech szmokingot viselt és a testéhez igazodott, méretben, funkciókban meg mindenben, asszem Szmokinger volt a film magyar címe. 😊)

Narxis
<#eplus2>

pyrohun
Erre nem tudok mit írni, meggyõztél. -.-

lck
Igen mennyire szép, jó, gyors, szuper, istenkirály ez a böngészõ !!! A többi a lábnyomába se érhet. Ezt mindenféle elfogultság nélkül jelentem ki. És örülök hogy itt meghallgatnak. Otthon érzem magam. És most már Te is menj haza. 😊
pyrohun
Õõõ, én azt hittem, hogy egy topic arra való, hogy az adott témáról (jelen esetben firefox) minden infót megosszunk egymással. Az, hogy egyes emberek személyes sértésnek veszik, hogy számomra a firefox közel sem tökéletes és be is írom ide a hibákat, arról nem tehetek. Nevezzétek át a topicot firefox istenítõ topicra, mert úgy látszik itt csak arról folyhat a diskurzus, hogy mennyire szép, jó, gyors, szuper, istenkirály ez a böngészõ... -.- Pedig mindenki tudja, hogy közel sem az.

Egy hülye viccel élve (magadra ne vedd!):

"Egyél szart! Több milliárd légy nem tévedhet..."

Narxis
bla-bla-bla-bla-bla

Senki nem kíváncsi arra Firefox topikban, hogy SZERINTED miben jobb az Opera, tartsd meg magadnak vagy írd az Opera topikba.

"aki bármi rosszat mer mondani a firefoxról"

Te nem rosszat mondtál róla hanem összehasonlítottad egy másik böngészõvel és kihoztad belõle, hogy az a jobb. Ebben semmi szakmai nincs, sima flame és még mindig a Firefox topikban vagyunk nem pedig A melyik legjobb böngészõ topikban. Én se járok más topikokba beírkálni ilyeneket, mert úgy is tudom, hogy csak flame lenne belõle.

autoszimulator
nem szar az, marketing célokra tökéletes. figyelmet felhívni tökéletes. de információkat közvetíteni ramaty... számomra a flash megmarad bannerek és promóciós oldalak számára 😄

.: mobilize.hu :.

pyrohun
"A flash egy kalap szar" - ezzel meg egyetértek de nem azért mert fagy / nem fagy. Egészen más dolgok miatt.

pyrohun
A legviccesebb, hogy egy olyan mondatomra (#10824), ami egyértelmûen viccnek volt szánva (ott a smiley a végén, stb.) firefox-buzi vérpistikék ugranak és minimum úgy védik meg kedvenc böngészõjüket, mintha valami Istenség lenne. Az mondjuk egy dolog, hogy szemét dolog tõlem firefox topicban operát szóba hozni, de annyira vicces, hogy tele van a topic nulla hozzáértéssel rendelkezõ emberkékkel (nem rólad beszélek Sil), akik utána okosan, személyeskedve leugatnak mindenkit, aki bármi rosszat mer mondani a firefoxról😊

Ja és hogy ne legyek off, nekem soha semmi bajom nincs / nem is volt a flash-sel, CSAK firefox-ban. Pedig használok ie 5.5, 6, 7, 8, ff2, 3, safari 3, 4, opera 9+ böngészõket. Errõl meg csak ennyit.

Sil78
Egyébként az a fura, hogy a másik srác az interjú másik felében azt mondja, nem is Windows alatt törte fel a Firefoxot, hanem Mac-en (bár a bug érintette a Windowsos verziót is), mert Windows alatt túl nehéz lett volna kihasználni az exploitot.

Narxis
<#eljen>