19494
-
#12643 Na mind1...közben újraraktam az FF-t, és ugyan olyan gyors most is, mint mikor feldobtam rá azt a about:config beállítást meg a FireTunet...nyilván akkor én voltam figyelmetlen, vagy a sör ami bennem volt tett lassabb reakcióképessé :PPPP
Minden esetre ezt a Pale Moont vagy mi féle programot kihagyom, nem akarok külön programot rárakatni.
Ezt a webhely hamisító dolgot meg végül is a biztonsági beállításokban ki lehet lőni. -
#12642 Megnéztem az uninstalját és valóban nem írja:S Akkor bocs neked volt igazad, én csak onnan tudtam hogy volt nekem egyszerre fent FF3.0 és FF3.5RC és akkor se szabadott törölni a beállításokat egyiknél se ha leszedtem! -
Pio #12641 Hagyjuk, nem akarod megérteni amit írok, úgyhogy vegyük úgy, hogy Te nyertél, legalább vége lesz az OFFolásnak... :) -
#12640 Ha előtte nem is vetted észre az nem baj a lényeg hogy uninstallnál figyelmetlen voltál, ott oda van írva hogy személyes adatok törlése... -
Geriga #12639 Üdv!
az lenne a problémám, hogy a mozzila elkúrja az összes betűszínt. Tehát tudom, hogy egy oldalon a betűszín sárga, de átírja kékre. De nem minden oldalon csinálja ezt.
Tipp?? -
Pio #12638 Elnézést az ismételt OFFért
Még egyszer leírom, mert úgy néz ki nem volt elég érthető:
ez egy külön program volt külön installerrel és sehol a telepítés során nem hívta fel arra a figyelmemet, hogy a látszat ellenére ő bizony lusta ahhoz, hogy átmásolja azt a pár megát magának külön és a Firefox rendszerfájljain fog élősködni.
Már másodszor közlöd, hogy ha figyelmesebb lettem volna akkor nem járok pórul de továbbra se közölted, hogy pontosan mi az, amire oda kellett volna figyelnem, mi az, ami egyértelművé teszi, hogy ez a nem a mozilla által készített, külön installálandó program mindenféle visszajelzés nélkül annak a fájljain fog élősködni.
Ne haragudj meg de ez egyáltalán nem megszokott működés, soha ilyet még nem láttam, hogy 'A' fejlesztő programja uninstallkor letörölje 'B' fejlesztő programjának beállításait mindenféle rákérdezés nélkül. Amikor kipipálom 'A' programban, hogy törölje a beállításait akkor a józan paraszti ész azt diktálja, hogy ez 'A' program beállításait fogja kitörölni és minden ettől eltérő viselkedést jelezni kéne a felhasználó felé és hidd el, ha jelezte volna észrevettem volna akármennyire is figyelmetlennek tartasz azért, mert programozóként logikus viselkedést várok el egy programtól. Ha én úgy írnám meg egy beadandó programomat, hogy az csak úgy letörölget olyan dolgokat, amiket felhasznált a használata során azt hiszem vehetném fel újra a tárgyat a következő félévben... -
#12637 Amúgy valahogy ki lehet lőni ezt a webhely hamisításos dolgot? Mint piros ablakos szövegnél, mint a sima üzenetnél...A lényeg hogy ha egy fertőzött oldalra megyek, ne mutassa...mert így picit + pár mp időm veszik kárba. -
#12636 Köszi. Nem mintha visszaállítanám, marad ez a about:config beállítás + FireTune megoldás a FF gyorsításához. Csak annyi változást vettem észre, hogy mikor egy FF által nem kívánatos oldalt akarok betölteni, arra az oldalra ugyebár egy piros keret szöveget dob ki a "hamisított webhely jelentés", és leírja, hogy az oldal nem biztonságos blablabla, ez helyett most egy sima hibaüzenetbe jeleníti meg ezt, rövidebben, így ITT nincs meg az a választásom, hogy a "figyelmeztetés kívül hagyása", mint ahogy a piros keretes figyelmeztetésnél. -
#12635 Igen!
Használd a MozBackup progit azzal tudsz biztonsági mentést csinálni! -
#12634 Ha újraraknám a Firefoxot, akkor az eddigi beállításaim elvesznének, amit az about:config menüben beállítottam ? [Úgy tudom, hogy igen] -
#12633 Mivel ez a program olyan mint egy külön firefox ami ugyan azokat a beállításokat használja(Ugyan így volt Firefox 3.0 és Firefox 3.5RC esetén)! Uninstallálásnál csak ki kell venni hogy személyes adatok törlése, ami teszem hozzá ott van mindegyik firefox uninstallálásnál esetén! Ha fogyelmesebb lettél volna akkor nem szálnak el a dolgaid... -
Pio #12632 Kiegészítés: persze értem én, hogy a készítők úgy gondolkoznak, hogy ez nem egy különálló projekt, hanem ez lesz nekem mostantól A firefox, de ha már külön installerje van és rákérdez, hogy importáljon-e beállításokat akkor igazán beleférne az, hogy lemásolja magának azt a néhány megányi beállítást és a saját másolatán garázdálkodjon vagy legalább szóljon, hogy "Vigyázz öcsi, ha itt elcseszel valamit az a Firefoxodban is el fog ám csesződni!". -
Pio #12631 Nem értem mire célzol az első mondatoddal. Felteszek egy tök különálló programot majd uninstallálom erre az gondol egyet és lekapja egy másik program addonjait. Azért nem fogok minden egyes uninstall előtt biztonsági másolatot készíteni a gépemről vagy nem igazán tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy "óvatosan".
Mind1, rendbe raktam mindet, de azért ha már annyira expertek a készítők, hogy ők hú de sokkal gyorsabb böngészőt csinálnak, akkor egy ilyen "apróságra" odafigyelhetnének. Amúgy firefox.exe-t is futtatott a cucc és nem is igazán evett kevesebb ramot, mint az eredeti. Szerintem az egész "projekt" annyiból áll, hogy fogták a firefoxot, kiszedtek belőle néhány olyan elemet, ami SZERINTÜK nem fontos és ennyi, az ilyeneket pedig nem nagyon szeretem mégha gyorsít is (bár én tényleg nem tudom, hogy hova kéne még gyorsítani :) ), mert ki tudja, hogy mikor fog mégis kelleni az, ami szerintük úgyse fog soha... -
#12630 Óvatosan kell uninstalállni minden firefoxot!
Egyébként szerintem jóval gyorsabban dobja be az oldalakat! -
Pio #12629 Tettem vele egy próbát, semmi értelme szerintem, ramot ugyan annyit evett mást meg nem tudom mit javíthatna.
Aztán uninstalláltam és jött a horror: gondolt egyet és lekapta az összes firefox beállításomat, úgyhogy most szedhetek le mindent újra, remek... :S -
#12628 http://i4s.hu/2009/10/pale-moon-firefox-windows-ra.htmlerről vélemény?
Én felraktam, egyetlen hátránya hogy csak angol a menüje, viszont valóban jóval gyorsabb lett! -
Garfield #12627 Extension-ben ugyanez. -
#12626 Juj, azért nem is olyan kicsit vehető észre a gyorsulás -
#12625 Ki mit gondol erről a Firefox gyorsításról ? Így reggel eszembe jutott, hogy lehet e gyorsítani a Firefoxot...azt tudtam, hogy van egy program, a FireTune, elvileg azzal lehet...de aztán találtam ezt is...kipróbáltam, meg még a FireTune-vel is beoptimizáltam az FF-t, így egy pici, észrevehető gyorsulást tapasztaltam. Egyenlőre semmi fagyás, FF összeomlás nem keletkezett ebből, úgy hogy hagyom így a helyzetet :D!! -
#12624 "mivel kiderült néhány sebezhetőség (le lehetett nyúlni accountokat), dönteni kellett, hogy vagy maradnak a javascriptes kódok a fejlécben, vagy marad az IP független (régi) bejelentkezés. maradtak a kódok, így viszont a bejelentkezés IP függő.
az, hogy bejelentkezéskor még ott van a második checkbox, csak emlék :)" -
#12623 csakhogy a feltörési hullám alatt, előtt is már folyton kidobált az új IP-vel :D -
ACE #12622 És gondolod azt kukik miatt törik fel? Aligha... -
Garfield #12621 Az elmúlt hetekben hányszor nyílt idióta topik feltört regisztrációval?... -
ACE #12620 Biztonsági ok... ez egy fórum... -
#12619 Biztonsági okok miatt asszem. -
#12618 Ha változik az ip-d kidob. -
tom36 #12617 üdv
nekem is lenne egy kis problémám :
- mér csinálja több helyen is azt ,hogy be akarok lépni egy oldalra (bejelentkezni ) és amikor rámegyek az ok-ra vagy ép ami van ,akkor azt írja ki hogy nem vagyok bejelentkezve ezér átirányit 3 másodperc mulva
- pl itt az SG-n pedig probáltam de itt meg nem engedi azt hogy kijelentkezek meg illen höleségei vanak és egyszerüen nem tudok rájöni hogy mi okoza pedig fontos lene ez most hogy müködjön -
ACE #12616 Az SG IP váltásnál kidob... általában más oldalakon nincs ilyen, furcsállom is de itt így megy... -
#12615 De, már hekkeltem párszor. :)
Sütiknél "amíg le nem járnak" van ott (mármint egy füllel odébb). -
#12614 Szerintem szedd le és rakd fel újra, ha a beállításokhoz nem nyúltál. A belépési adatok általában nem IP cím függőek. Úgynevezett sütikbe van mentve a gépedre. Vagy valami hiba folytán nem menti az FF ezeket, vagy a Beállítások->Biztonság->Sütik megtartásánál nem az van, hogy "Amíg le nem járnak".
Egyébként az sg engem ettől függetlenül mindig bizonyos idő után kidob. Más oldal nem. -
#12613 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hol lehet azt beállítani, hogy ha bezárom a FF-t és be vagyok jelentkezve például sg.hu-ra akkor jegyezze meg azt, hogy be vagyok lépve és ne kelljen újra bejelentkeznem? Akkor is kijelentkeztet, ha nem kapok új IP címet.
Már kerestem többször, de mindig béna voltam (fail). :D
Köszi,
Catti -
#12612 Tessék írni a FF supportnak. -
Cat 02 #12611 Ezt a hamisított webhely idiótaságot ki lehet kapcsolni ? Mert elég gáz h nem tudok belépni a suli honlapra se >.< -
#12610 Nem azért van - nekem sem működik. Sztem Google kevert be valamit. -
#12609 Na ez jó, kösz. Amaz is jó volt eddig, de újra raktam a Wint és mostmár nem működik... -
#12608 akkor vagy vársz, vagy webmail notifier, az nekem működik:) -
#12607 Nem csak megnyitom. Csak azt mondtam hogyha megnyitásra nyomok akkor megnyitja, de ha letöltöm akkor nincs sehol. Hiába állítok be bármilyen letöltési mappát nincs benne. Szóval nem tudom mi lehet a gond. -
#12606 A legrosszabb esetben inkább felejtsd el a kiegészítőt.. -
#12605 Próbáld újra felrakni.Talán jobb lesz. -
#12604 Legfrissebb van fent...