Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
AdBlock-ok mennek pl. Nálam csak a DownThemAll és a Twek Network-nél írta ki, hogy nem kompatibilis.

Megnéztem most a legnépszerûbb kiegészítõk elsõ oldalát. Az elsõ 5 kieg mûködik a többinél viszont elég vegyes a felhozatal, sokat láttam aminél szürke a Hozzáadás gomb. De szerintem a héten a legtöbbet frissítik..

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

lck
3.5 -ön kiegészítõk milyen arányban mennek ?
Narxis
Zsír ez a 3.5

Narxis
Király!

Sil78
Egyébként ha minden jól megy, kb holnap megjelenik a 3.5 béta 4. Legalábbis már van belõle RC build, úgyhogy most már nem csúszik tovább nagyon (eredetileg múlt hétre tervezték).

These are my friends, see how they glisten...

Jé,ti nem tudjátok miért ilyen pocsék a FF3 ??olvastam a hírekben,hogy bevettek a szerkesztõ csapatba egy volt microsoft-os dolgozót is...

[IRAM] leader

Narxis
Most komolyan, írtam ilyet?

Airbus A380
nekem is 1GB-os gépem van nem nagyon érzem hogy lassítaná a FF

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Carmang
Én 5 éves gépem, 512MB-vel tolom, és nincs probléma 😊
Igaz, ha már egyszerre 10 különbözõ lap meg van nyitva, akkor már "dúrván" netezek 😄

Sil78
Mondjuk így kapásból a DownThemAll, esetleg? Vagy FlashGot?
Attól is függ, milyen képeket, és mit értesz egyszerûbb alatt. (Van pl olyan kiterjesztés is, amivel fájltípusonként különbözõ mappát lehet megadni alapértelmezett letöltési helynek.)

Gabor1990
Sziasztok,

nincs vmi addon, amivel egyszerûbben lehetne képeket lementeni?

Elõre is köszi

Narxis
Nálam se, de ártani nem ártana.

ha befér a memóriába, akkor onnantól nem lesz lassabb, a mûködési sebessége leginkább nem attól függ mennyi helyet foglal a memóriában.

steam, origin: ACE_hun

Sil78
Az én gépemben is csak 1GB van, mégsincs vele semmi gond.

Narxis
Ez tiszta sor, de van amelyik olyan régi, hogy nem lehet bõvíteni és ha csak netezésre használja a gazdája meg zenehallgatásra akkor nem fogja lecserélni. :-) Az én gépemen 4GB van, tesoméban 2, nincs gond a memoriával, se a Firefox-al. Olyan gépeken próbáltam volna ki ahol ennél jóval kevesebb van. :-)

Narxis
Egy 1GB-os, 6 éves cerka gépen próbáltam volna ki, nincs gond a memóriával, de ártani nem ártott volna.

Egyébként én sem értem, hogy amikor 8ezerért lehet kapni 2 Giga RAM-ot, akkor mit foglalkozik valaki a Firefox memória használatával... Ez a memóriaéhség max abban az idõben volt lényeges, amikor 1 Mb RAM volt egy gépben. Most már kiba nem számít mennyit eszik, nem lesz tõle semmi lassabb, és semmi nem fagy le attól, hogy sokat foglal a RAM-ban.

Airbus A380
Szerintem egy komolyabb gépen ma már nem okoz fennakadást a rendes legújabb FF sem.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Narxis
Ajj, de szemetek.

Sil78
Ne használd, csak egy adware. Volt már róla szó korábban: #9103-9113-ig nézd meg.

Narxis
Hmmm, állítólag 5 vírusirtó mégis jelez rá mint adware, csak óvatosan!

Narxis
188 Kilobyte-ra csökkent a Firefox memóriahasználata.

Próbáljátok ki:

Link

Virustotalra feltöltöttem, vírusmentes!

FZoleee
Sil, nem akarsz házigazda lenni? 😊
[Jakuza]
Kwet kulonbozo dolog, hogy mi nepszeru, es hogy ez kozel sem tokeletes es a 2.0ban sokkal kevesebb hiba volt.
A sutis dologra pedig kiterve, nekem eddig nem csinalta, most folyamatosan raadasul egyre tobbet zuhan ossze.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

fekete0012
megtaláltam köszi, vistán a romaing mapában találtam rá.

windows 10 hom 64 bit ,Intel I7 7800,Gigabyte nVIDIA g1 GAMING 1070 8gb Gddr5,16gb KINGSTON Hiperx predator ddr4 3200 memoria,logitech g29,alaplap Gigabyte aorus gaming ultra z370 ,

Király! Köszi! Tudtam hogy a Firefox-ban nem csalódhatok 😊 Most már ilyen felugró ablakos kéne, mint a Live trans-nál van, de az már részletkérdés igazán...

Sil78
Többféle kiterjesztés is van rá: IE8 Activities, KallOut, Select-n-Go...

pyrohun
sejtettem, hogy nálam van valami, de tényleg nem értem mi lehet, no mindegy.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Sil78
Valami beállítási hiba lehet (esetleg karakterkódolási?), kipróbáltam simán a Google-n, a beépített keresõmezõbõl és a címsorból is, nálam megvannak a találatok.

pyrohun
Én is erre gondoltam, de mi? Láthatólag semmi extra nincs beállítva, nem értem.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Nekem 11600 találat firefox alatt, valami a Google személyes beállításnál át van állítva szerintem...

Accelator-ként, azok hol vannak firefoxra?

pyrohun
Sil: az nem tudod miért lehet, hogy firefox 3 alatt a google egy adott szóra teljesen más (darabszámban) találatot dob ki, mint IE8 alatt?

Pl. beírtam, hogy sötétbarom, ff3 alatt 73 találat (web-en, tehát nem csak a magyar oldalakon keresve), ie8 alatt kb. 11 200 találat... Ez miért?? Ilyet még nem hallottam 😊

Sil78
Mert az még új (pár hónapja jelent meg, és akkor még elég használhatatlan volt), majd belekerül.
IE8-ban ez hogy van benne? Mert ha Accelerator-ként, akkor azokat lehet Firefox alatt is használni, van rá kiterjesztés.

Nincs benne egyikben sem a Google fordítója, pedig az a legtutibb. Az IE 8.0-ban tök jól mûködik, kijelölök egy szöveget, ráklikk a Google translate-re, és már fordítja is a kijelölt szöveget...

Sil78
Bár nem vagyok topicgazda, de mi lenne, ha abbahagynátok a flame-et? Nem muszáj mindenkinek magasztalni a Firefoxot (hisz ez a topic nagyrészt éppen különbözõ problémák megoldásáról szól), de azért nem kéne ilyen szintre lesüllyedni.
Mellesleg pyrohun, a múltkori Firefox vs. Flash témával kapcsolatban nem ártana, ha beleolvasnál kicsit az Opera topicba, érdekes módon ott is épp ezzel szenvednek (és már nem elõször õk se).

pyrohun
jelenleg éppen te vagy az, aki személyeskedsz és flame-elsz, de ne zavarjon 😊

Narxis
Nem kíváncsi senki a faszságaidra, le lett írva már párszor és addig írhatsz ide amíg valaki nem jelent modtopikban topikrombolásért, mert értelmeset nem írtál még, fika-fika-fika ennyit tudsz.

pyrohun
ez egy szabad, nyilvános fórum. mosd ki a szádat öreg.

Narxis
Így van, takarodhatsz is.

Narxis
Nálam 6 gépen hibátlanul mûködik, van köztük 32bites és 64bites Windows is, XP és Vista is, egyik Win 7 beta is. Elõször saját gépeden nézz körül mert ha általános hiba lenne akkor már ettõl visszhangozna az internet.

pyrohun
"A népszerûségét méltán mutatja az hogy európa legnépszerûbb böngészõje. Azt hiszem ezzel még te sem vitatkozhatsz."

Egyél sz@rt - több milliárd légy nyilván nem tévedhet... -.-

pyrohun
Ehh, figyelj: innen mindenkit kiutálnak, aki nem magasztalja az egekbe a firefoxot -.-

Sil78
Melyik új patchelés után? Elvileg a legutóbbiban (3.0.9) pont javítottak egy ilyen sütielvesztõs hibát. Egyébként ez is az új rendszer (a 3.0-ban tértek át az adatok, pl könyvjelzõk, sütik sqlite adatbázisokban történõ tárolására) gyermekbetegségei közé tartozott, de az ilyeneket folyamatosan javítják.
Nyilván nem tökéletes, a többi programhoz hasonlóan ezt is emberek írják, de attól még sokak számára ez közelíti meg legjobban az istencsászárságot (mások számára meg más).
Egy új verzió megjelenésekor én is mindig mérlegelem, mi az, ami tetszik benne, mi az, ami nem (és azokon hogyan lehet változtatni), meg hogy mûködnek-e majd vele a kiterjesztéseim nagyobb veszteségek nélkül, de az eredmény kielégítõ szokott lenni, és most már a testreszabások után pl az Awesomebar is tetszik.

Airbus A380
A népszerûségét méltán mutatja az hogy európa legnépszerûbb böngészõje. Azt hiszem ezzel még te sem vitatkozhatsz. Az meg hogy sokan visszatérnek a régire 1 dolog más programoknál is van pár 1én akik nem használják az új verziót mert a régi jobban tetszik.

[Jakuza]
Miert legyen ? Mar ne haragudjatok de ez egy felkesz termek, a 2.0 lenyegesen kevesebb hibaval rendelkezik.
Nem veletlenul nem egy ember visszater ra. Peldaul az uj patcheles utan simen nem menti a sutiket el nalam es akkor mar a tobbi hibat nem is olyan regen mar felsoroltam.
Azert nem art neha levenni a szemellenzot is a fene nagy sertve erzem magam, mert "nekem ez az istenkiralycsaszar program" meg ha akkor is ha megsem olyan istenkiralycsaszar.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Airbus A380
ebbe mi a bonyolult ?? én pont hogy hosszabb operázgatás után váltottam visszaFF -re ez miatt az új miatt.

Sil78
A FoxLingo-ban van valami magyar, bár szvsz még nem a Google-féle (az elég új).

Van valami olyan kiterjesztés, ami a Google fordítóját használja magyarra? Vagy akár más fordítót, ha az jobb...

Sil78
A többi beállításoddal együtt a profilodban (XP esetén alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve mappa, az Application Data rejtett mappa), a jelszavakhoz konkrétan a key3.db és a signons3.txt fájlok kellenek (a kettõ együtt!).