19494
  • lck #12803
    Nálam ez van fenn erre.
    Beállítható hogy hány firefox indításonként fusson le.
    Gyorsít szerintem is.
  • Narxis
    CCleaner v2.26

- Added vacuum SQLite databases for Firefox and Google Chrome.

Ezt próbálta valaki? Gyorsabban indult a Firefox?

Nekem gyorsan indul, csak érdekelne, hogy van-e értelme vagy inkább továbbra is SpeedyFox-ot ajánljam másoknak erre a célra.
  • gergely1991
    pl.:a megnyitott 6-7 lapot bezárod és amikor egy üzenet ugrik fel hogy mentse el a lapokat akkor a "mentés és bezárás" gombra kattints(2 megnyitott ablaknál pedig a lapok bezárását ajánlja fel)...
  • ThisZip
    Sziasztok!

FF-nél be lehet állítani valahogy, hogyha a gép indításánál megnyitom, akkor egyszerre akár 6-7 általam kiválaszott honlapot nyisson meg?

Köszi a segítséget!
  • [HUN]FaTaL
    Az beépül, alternative nincs 64bitre ha jól tudom.
  • autoszimulator
    vagyis az alternative nem akar menni 64biten, a rendes quicktime az beépül rendesen.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs 64bites Quicktime.
  • desigo
    igen
  • [HUN]FaTaL
    64 bites OS?
  • desigo
    hiába rakom fel bármelyik QuickTime Alternative-ot nem épül be a firefoxba
    2.7 ,2.8, 3.1 se :/
    mi lehet a gond?
  • Aquir
    rossz egér :|
  • Garfield
    Állatfarm után szabadon: két ujj (egy kézen!!!) jó, két kéz rossz. :-)
  • Garfield
    Van görgő az egeremen, csak valahogy sosem szerettem megnyomni, mert a gombok után olyan hülye a nyomáspontja.
  • [HUN]FaTaL
    Ha nincs görgős egér akkor ctrl+klikk :)
  • ProGabe #12789
    megnyitás új fülön dologhoz: létezik, hogy valakinek manapság nincs görgős egere? :S tudom, esetleg munkahelyen. na de ~600ft-ot csak megér a dolog (nem, nem csak ff miatt jó az a görgő :)

a kieg. tényleg must have, én régebben pl. egyből kiszedtem a "kép küldése" menüpontot, mert mentéskor sokszor arra kattintottam

most meg már easy dragtogo-t használok, így szinte soha nem is kattintok a jobb gombbal. hm, ez csak most realizálódott bennem. de tényleg, csak sztaki-hoz, meg forráskódhoz nyomom meg a jobb gombot :O :)
  • Garfield
    A hét extension-je (nálam): Menu editor

Az egy dolog, hogy a menükben ki-be lehet kapcsolgatni, hogy mi jelenjen meg, de ami nekem igazán fontos volt: a Chrome-ban állat mód kézre állt, hogy az új fülön való megnyitás a jobb klikkes menü legtetején volt, így alig kellett mozdítani az egeret a klikkelés előtt. Na, ezzel az ext-tel a menüpontok sorrendjét is át lehet variálni.
  • DemonX
    Tud -e arra valaki valamilyen módot/programot/szkriptet/stb, hogy a Fox-ban a jelszókezelőt (Eszközök/Beállítások/Biztonság/Mentett jelszavak...) az eszköztárról egy gombnyomással elérjem?
  • Angyalifény
    Viszont idegesítő főleg annak aki alig ért a géphez és mondjuk csak leül netezni. Na ez a réteg nem fog minden weboldalnál nyomkorászni.
  • Narxis
    Ezért nem szabad ész nélkül nyomkodni, ha rámegyek egy olyan honlapra amit csak egyszer nézek meg akkor felesleges engedélyezni, de ha engedélyezem is csak azt a honlapot akkor is biztonságosabb, van hogy 1 honlap mellett még az engedélyezési listán látni lehet +8 címet amik tök ismeretlenek, ha nincs NoScript azok is simán betöltődtek volna.
  • Garfield
    Pontosan ez a nyomkodás a fő baja a whitelist alapú tiltásoknak, legyen szó akár noscript-ről, akár tűzfalról. Az ember ugyanis csak nyomogat, nyomogat, és ez teljesen elaltatja az éberségét: annyit lát, hogy na, ha azt akarom, hogy működjön, engedélyezni kell. Aztán meg csodálkozik, ha egy nap így is beszopja a csúnyaságot.
  • Angyalifény
    értem köszi.
  • Malakai
    Mert a böngésződnek eleve nem kell betöltenie a kismillió reklámot, scriptet. Nem ugyanazt az oldalt tölti gyorsabban, hanem egy jóval kissebb oldalt tölt be. :)
  • Angyalifény
    ok köszi.

Lehet hogy amatőr kérdés de miért lett érezhetően gyorsabb a FF miután ezt feltettem ?
  • Narxis
    Jah, mert letiltja az idegen oldalakon a java, flash, pdf stb. futtatását, csak olyan oldalon engedélyezd amiben megbízol vagy ahol feltétlenül szükséges, hogy "működjön" a honlap.
  • Angyalifény
    Tehát nyomkodjam szorgosan :) és ez bíztonságosabbá teszi a FF-t ?
  • Malakai
    Alapból mindent blokkol, whitelist alapú, engedélyezd, amit akarsz.
  • Angyalifény
    Csak sok olyat blokkol amit nem kéne
  • Narxis
    Jaja, jó kis kiegészítő.
  • Angyalifény
    Ez a noscript kiterjesztés nekem kimondottan tetszik gyorsabb lett tőle a FF
  • 404
    azt hiszem, ez a megoldás:
    az "about:config"-ben keresd meg ezt a sort, és állítsd "true"-ra

dom.disable_window_move_resize
  • 404
    vezérlőpult -> mappa beállításai -> nézet fül -> "az egyes mappák megjelenítési beállításainak megjegyzése" =>pipa
  • Bmx01
    1 kis help kellene a firefox-al kapcsolatban
    a hiba most jelentkezett, mikor új lapon nyitok + 1 képet akkor a böngésző összeugrik a kép méretének nagyságára
    ezt hogy lehetne kiküszöbölni ????
    régebben nem volt ilyen kb mióta frissített azóta lett ilye
    előre is kössz
  • Attiska
    Sziasztok,

A laptopomat 1400x1050-es felbontásban használom, és ugye az FF ekkor induláskor nem tölti be az egész képernyőt, jobboldalt egy elég nagy holtsáv van. Ezen lehet segíteni a nagyítással, de ezt meg minden FF újraindítás után ismételten be kell állítani. Hogyan lehetne a nekem tetsző képernyőméretet lefixálni?
  • Angyalifény
    Comodo avast párosból valameik lassít ?
  • [HUN]FaTaL
    Igen én is Operát használok. :D Megnéztem az új FF bétát. Ugyanolyan lassú, a görgetés ugyanolyan szar. :D
  • bojti
    Parttalan vita melyik a gyorsabb . Erős gépeken nagy sebességű internet kapcsolat mellett nem lehet észrevenni melyik a gyorsabb . De például az én hat éves konfigomon 1 mbit nettel a Chrome előnye vitathatatlan a többi böngészővel szemben (mármint itt most csak a gyorsaságra gondolok) . Opera és FF nagyjából egy szinten teljesít . Az új configomon megnövelt internetsebesség ( 5 mbit) már nincsenek szemmel látható különbségek az oldalak betöltődése során . A böngészés lassulásának egyéb okai is lehetnek : pl a vírusirtó webvédelme lassítja a böngészést , ill . egyes tűzfalak szintén lassíthatják a webforgalmat . A biztonsági programok jó megválasztása sokat javíthat a böngészés sebességén . Másik . Rendszeres időközönként elvégzett töredezettségmentesítés csodákra képes :) A programban való parancsok végrehajtási ideje megint más tészta ebben az Opera és a Chrom jelenleg jobb, de a Ff-nál is dolgoznak az ügyön :)
  • me and a monkey
    Kipróbáltam az Oparát és az említett FF kiterjesztést is, nem nagyon érzek különbséget.
    A görgetés viszont az alap FF-hez képest tényleg sokkal jobb, így a kiterjesztés megy a MozBackUp-ba.
    Köszi !
  • Angyalifény
    enyhén szólva borzalom főleg az opera után ami teljesen síma.
  • [HUN]FaTaL
    Chromeban nem emlékszem a görgetésre de FFé borzalom még Smoothwheelel is.
  • Angyalifény
    tudom :)