Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valaki ismeri azt a kiegészítõt hogy youtube cinema ?
az valójában mire jó ?

Sil78
Firefoxban címsornak hívják. (A böngészõ eszköztár az egész sor, gombokkal, címsorral, keresõmezõvel stb együtt.)
Egyébként nem kell hozzá kiterjesztés: írd be a címsorba, hogy about:config, és nyomj egy entert. Keresd ki a keyword.URL preferenciát, és állítsd át az értékét mondjuk erre:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=

Egyébként többféle keresõt is lehet használni a címsorból ún. kulcsszavak segítségével, lásd #587 3. pont (+ ehhez kiegészítésnek a #9601 a FF3 újdonságáról). Ez ki is válthatja a beépített keresõmezõt.

These are my friends, see how they glisten...

Aquir
erre ott eggyel jobbra a keresõ nem? 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

passatgt
Üdv!

Olyan addon van, hogy a böngészõ eszköztáron(ahova a weblap címet írom) beírok egy szót, akkor google keresést dob ki?
Mert most az 1. találatot hozza be rá

Aquir
k

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mozbackup

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Aquir
Heló
Engem az érdekel, hogyan tudom megcsinálni egyszerûen:

Meglévõ kiegészítõk(addon) és könyvjelzõk mentése és késõbbi visszatelepítése.

A könyvjelzõknél megtaláltam, ha csak a "könyvjelzõk kezelése / importálás és mentés / "Mentés" és "Visszaállítás"" a hunyók, de az addonoknál van egy külön addon erre vagy hogy kell, és ki lehet menteni hogy a böngészõben hol voltak az ikonjaik?

FZoleee
Máté94
<#puszi>
Sil78
Nem csináltam (én csak egyszerû mezei felhasználó vagyok, nem programozó, ehhez meg kéne ismerni mondjuk a javascriptet is), csak fordítottam párat, de sajnos mostanában már nincs idõm ilyesmire.
Egyébként annyira nem nehéz, vannak hozzá leírások, a XUL meg végülis egy XML alapú nyelv (hasonló, mint a Microsoft-féle XAML), szóval megtanulható. Lehet CSS-sel formázgatni a felületet meg javascriptet használni...

Narxis
Tessék: Link

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Máté94
Sziasztok!

Azt a kiegészítést keresem amivel képeket,youtube-os videókat mp3-kat lehett letölteni.Három színû labda forog benne piros arany meg kék színû.
Narxis
Sil te csinálsz/csináltál kiegészítõket? Nehéz vagy könnyû meló? Meg lehet tanulni? Azt mondják a 3-as verzióhoz már nehezebb csinálni.

Sziasztok!
Segítséget kérnék. A Firefoxnál, de az Explorernél is A Google keresés a következõ üzenetet adja: "Forbidden
Your client does not have permission to get URL /custom?client=pub-1649573277812656&channel=7492574444&cof=FORID:1&hl=hu&q=takla+makan&meta=&btnG=Google+keres%C3%A9s from this server. (Client IP address: 85.67.9.175)

Elnézését kérjük a kellemetlenségért, de ezt a kérést nem sikerült feldolgozni.

Kattintson ide, ha folytatni szeretné a keresést a Google webhelyen."

Ugyanezt adja a beépített keresõvel, illetve közvetlenül a google szerveren is.
Routerrel osztott hálózat van tûzfallal. Errõl két gép megy. A másik géppen nincs probléma. Ha kiiktatom a routert, közvetlenül megyek a netre a probléma marad, tehát nem a router miatt van. Van még a gépen Outpst firewall, ha azt kikapcsolom akkor is marad a gond. Vélhetõen az Outpost sem ludas a dologban. Megnéztem, hogy nincs e telepítve proxi a gépen, de az sincs. Innen kezdve nézek bután és a "format c" parancs kiadásán filózok, de sokat kéne mentenem, meg nincs kedvem telepíteni.
Hálás lennék ha valaki megvilágítaná nekem a dolog lehetséges mijafenéjét.
Elõre is köszi!

Értem én hogy benzin! De mi hajtja?

Köszi a választ.
A neved szerepel a fordítók között az utolsó verzióban is :-), ezért reménykedtem.

Sil78
Bocs, nem ismerem az All-in-One Sidebart, mert nem használom. Igaz, hogy csináltam hozzá anno egy fordítást, de az évekkel ezelõtt volt, azóta sokat változhatott.

Üdv a fedélzeten Silke :-)
Társfordítója vagy az All-in-One Sidebar-nak, ismered a lelkét.
1. Eddig volt egy olyan funkció, amivel mappán belül is lehetett névszerint, azaz ábécébe rendezni a könyvjelzõket. Hová lett?
A Könyvjelzõk kezelésénél van egy Rendezés funkció, de ott hiába állítom sorrendbe a könyvjelezõket, az oldalsávban nem változik meg a sorrend.
2. A Keresés dobozából eltûnt a Törlés, a nagy piros X :-), persze, ha a Del gombbal törlöm a keresett szót, akkor visszaállnak a mappák.

Elõre is köszi.

Sil78
Mondtam, a profilodban van egy places.sqlite nevû fájl, ez tartalmazza az aktuális könyvjelzõidet és az Elõzményeket is. (A FF3 ugyanis a Könyvjelzõket és az Elõzményeket egységesen kezeli, ráadásul áttértek az SQLite adatbázisok használatára az adatok tárolásához.)
Ezenkívül minden nap automatikusan készül egy biztonsági másolat is róluk a profilodon belül a bookmarkbackups nevû mappába, .json fájlok formájában.

meoldodott! nod32 nem engedte a forgalmat de valamiert csak a ket bongeszot tiltotta. na mind1
azert koszi a segitseget
Narxis
Azért blokkolják csak a böngészést mert azzal tudod letölteni az ellenszerüket.

Kori
megoldottam

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Lefutott a virusirto de nem talalt semmit. Tenyleg csak azt furcsalom, hogy a minden mas megy ami netet hasznal csak a bongeszok nem.
Kori
ezt nem nagyon értem de a profilomba egy januári bookmarks van
a kérdésem hogy amiket most használok az hol van

Narxis
Lehet, hogy a szervizes úgy szedte le a kártevõt, hogy nem kapcsolta ki a rendszervisszaállítást, így ugyanaz a vírus visszakerülhetett a gépre.

Csinálni kéne egy teljes vizsgálatot azzal a Nod32-vel. 😊

Eset Nod32 van rajta de eddig minden mukodott, meg a tobbi progi most is megy (Skype, Msn, Netviewer) csak a bongeszok nem tudnak betolteni semmit. Azt mondta a parom ,hogy a szervizes szerint volt valami virus rajta amit leszedett, meg valamint ujra kellett inditani de nem ertette, hogy mit mondtak neki es nem is jegyezte meg 😊.
Narxis
Van rajta valamilyen virusirtó?

Mert vírus is okozhat ilyet vagy a rosszul beállított Internet Security programok, blokkolják a netet.

Sziasztok,

a segitsegeteket szeretnem kerni. A problema az lenne, hogy van egy notebook amin Xp fut es nem tud megnyitni a rajta levo bongeszo semilyen weboldalt. Sem a Firefox sem az Internet Explorer. Korabban mindketto mukodott de aztan valami oknal fogva nem mennek. A bongeszok folyamatosan toltenek de minden eredmeny nelkul, hibauzenetet sem adnak.
A baratnome a gep es elvitte szervizbe ahol vmit csinaltak vele es utana ment de most (ket nap utan) megint elszallt. Lovesem nincsen mi lehet a hiba oka a parom pedig nem tudja elmondani hogy mit csinalt vele a szerelo.
Orulnek ha valaki tudna segiteni a hiba okat illetoleg es, hogy mit lehetne vele tenni.
Elore is koszi minenkinek
Sil78
places.sqlite (az Elõzményekkel együtt).

Kori
azt kérdezném hogy a firefox a jelenleg használt könyvjelzõket hol tárolja
a profilomba lévõ bookmarks html filebe a régen használt könyvjelzõim vannak

Sil78
Ennek sokféle oka lehet. Pl az IE-tõl eltérõen nincs beépítve az operációs rendszerbe (az IE-nek emiatt pl egyes részei állandóan be vannak töltve a memóriába, persze, hogy így gyorsan indul). Növelheti az indításhoz szükséges idõt az is, ha mondjuk sok kiterjesztést használsz (pl mert indításkor végigellenõrzi, van-e valamelyikhez frissítés), és az is, ha sok élõ könyvjelzõd (vagy egyéb RSS-re épülõ kiterjesztésed) van, hisz ezeket is betölti induláskor. De persze lassíthatja az is, ha a rendszer nincs karbantartva, akár egy lemeztöredezettség-mentesítés is segíthet.

Sil78
Mondjad csak, most már vagyok.

Sil78
A Gmail Manager kiterjesztést próbáltad már? Direkt több postafiókra van kitalálva, hátha azzal nem csinálja.

Sil78
Tûzfal, Adblock, stb pl nem blokkolja az oldalat? Gyorsítótár tartalmát, sütiket próbáltad már törölni?

Sil78
Pontosan. Azzal lehet ki/be kapcsolgatni az ún. kurzoros böngészést (caret browsing). Egér nélküli böngészésnél jól jöhet.

Voldi
F7. ok😊

Voldi
Folyamatosan villog a kurzor, ha szövegbe kattintok. Ez mitõl van?

Shep
Hát ez érdekes, most a googlebõl próbáltam behozni a bwint és úgy sem hozza be megint a nagy látszatmunka.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Hát nem értem ezt a szart, akárhogy írom be pl. a bwin.com-ot sehogy nem hozza be, www. http https nem szarik semmit, csak alul írja, hogy várakozás a köv helyre aztán lefut a csík és semmi nem történik marad az oldalon ugyanaz ami addig volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Úgy fest valami más a gond. Pl. beírom hogy www.bwin.com erre tök fehér oldal és alul kiírja ,hogy kész. ha a címsorban felajánlott egyik lehetõséget próbálom behozni akkor gond nélkül betöltõdik. Viszont vannak oldalak amik mennek ígyis úgyis, szóval nem tudom mi lehet a baj.

Shep
Kösz nekem is a kiterjesztés a gyanús, csak nem tudtam még rájönni melyik.

Most olyan gondom van ,hogy elvileg van ugye ilyen, hogy automatikus kiegészítés a címsorban ,tehát pl sg.hu-t bejrom akkor ha entert ütök õ automatikusan ha nem talál semmit az sg.hu címen akkor elé biggyeszti a www.-t és úgy is megpróbálja behozni, na nálam ez most nem történik meg. Hogy tudnám visszakapcsolni?

erre gondoltam, kösz
Evin
Ha vistád vagy W7-ed van, akkor tudtommal külön le lehet némítani a hangnál. Más módról én még nem hallottam.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

hai, tudtok nekem mondani olyan plugint, amivel ki tudom kapcsolni, blokkolni a firefoxból kibocsájtott összes hangot?

mondom egy példát, hogy értsétek, filmezek, avi-t nézek az asztalon, de szeretném, hogy a foxban fusson egy youtubos film, de nem ott a csúszkára akarok nyomni, hanem csak egy mute gombra...

este meg pláne irritál, ha berobbban egy flash site zenével az arcomba, mikor hangfalon vagyok

remélem van ilyen plugin
ProGabe
na igen, mint tudjuk, a számítógép füsttel mûködik. ha kijön a füst, nem mûködik tovább 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

autoszimulator
Hát, flash, JRE törölve, újrarakva. Restart, mûködött. Valaki bejelentkezett MSN-en, ugye a tipikus hang, aztán hang elmegy, youtube leragad. Onnantól végig akadt. Párszor unpluggoltam a hangkarit, aztán akkor megjött a hang, azóta minden jó. Ott lesz valami gond, de amíg nem füstöl, nem bántom 😄

.: mobilize.hu :.

PrisonMan
#11114 problémámon segítsetek plsss <#szomoru1><#help><#help><#help>

ProGabe
tedd fel újra a flasht

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ProGabe
lehet, hogy valamelyik kiterjesztés nem kompatibilis az új verzióval. nézd meg, hogy csökkentett módban is csinálja-e (start menüben van külön parancsikonja), ha nem, akkor normál módban tiltsd le az összes kiterjesztést és kapcsold õket vissza egyenként, hogy lásd, melyik a ludas

term. visszarakhatod a3.0.9-et, értelemszerûen uninstalláld a mostanit (beállítások megmaradnak, szóval ha ott szállt el valami, akkor a hiba továbbra is megmarad, ilyenkor kell teljes uninstall, amit már jó párszor leírtam én magam is itt a topikban), csak kapcsold ki az automatikus frissítéseket

autoszimulator
Visszavonva, már IE is csinálja, OS gond lesz, sorry

autoszimulator
Üdv. Valaki nem tudja, hogy mitõl lehet az, hogy mindenféle böngészõben indított videó, mely valamilyen flash lejátszóban van, az 5 mp után lefagy? majd beletekerek, megint megy 5mp-t, és lefagy újra. Elég idegesítõ, és a win7 óta csinálja ezt firefoxban.