19494
-
gyonax #13764 Egy lehetséges megoldás:
1. Menj a C:\WINDOWS\Fonts(XP alatt, máshol nem tudom)
2. Keresd meg az alábbi nevű fájlokat:
-Arial(True type)
-Arial dőlt(True type)
-Arial félkövér(True type)
-Arial félkövér dőlt(True type)
3. Ezeket másold ki egy Backup mappába(pl. Asztalra)
4. A C:\WINDOWS\Fonts mappából töröld az előbb felsoroltakat
5. A Backup mappából másold vissza a C:\WINDOWS\Fonts mappába az Arial(True type) nevű fontot
-
#13763 És ott mit kell állítani?Mert látszólag minden rendben van. -
#13762 eszközök>beállítások>tartalom majd a "betűk és színek"nél kat a haladó gombra -
#13761 Hello!
Van alakinek valami ötlete hogy miért félkövér minden betű a firefoxomban?Most tértem vissza chrome-ról...feltelepítettem és lám:
-
#13760 Bénáztam,megvan:P -
#13759 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy tudok letölteni a megújult Youtube-ról számoka?
Mert fenn van a "Youtube to mp3" kiegészítő,de amióta új a youtube,nem teszi ki,legalábbis én nem találom a letöltő linkeket. :( -
XRV #13758 Megvan a hiba a bajomra!
LoudMo valahogy felkerult a gepemre, azt eltavolitottam a !! Program Files-Mozilla Firefox-extensions !! nal van par kiterjesztes. Ezekben mappankent egy - egy install.rdf fajl abba pl Total Commanderrel F3 belenezel, akkor bennuk kell lenni egy <em:name>LoudMo</em:name>, ez a kiterjesztes neve. Amelyikben ez van, az egesz mappat ugy ahogy van torolni. Mindezt azert, mert a kiterjesztesek alatt nem engedi eltavolitani.
Most immar jo ha a cimsorba irok. A Google kereso jon be ott is.
Update: progamok hozzaadaa es eltavolitasa alatt is ott van es onnan is siman el lehet tavolitani. -
XRV #13757 utolso sor:
"Jobb oldalt fent az okes. " :) -
XRV #13756 Szurke, vagyis az alepertelmezett.
Hanem idokozben csinaltam egyet s mast:
Megneztem IE alatt es ott is dlinksearch volt. Na ekkor rakerestem a neten es talaltam erre egy utalast, hogy a routerben van pipa az advanced dns service elott.
"Advanced DNS Service
Advanced DNS is a free security option that provides Anti-Phishing to protect your Internet connection from fraud and navigation improvements such as auto-correction of common URL typos.
Enable Advanced DNS Service : "
Onnan a pipat kivettem es ekkor mar
http://searchportal.information.com ill. a iamwired.net is elojott.
Viszont az IE alatt vissza allt a google-ra.
Firefoxban toroltem mindent es megsem javult (eszkozok - elozmenyek torlese) -
#13755 Nem a kereső szolgáltatásra(alapértelmesebben jobbra) gondolsz?:S -
#13754 about:config-ban a keyword.URL soron nyomj egy jobb-gombot, majd visszaállítást -
XRV #13753 Tudtok erre orvoslast?
Amikor beirok a cimsorba egy kifejezest, akkor elvileg a google oldalanak kell elojonnie, de nem az jon elo hanem a http://www1.dlinksearch.com/ on lesznek a talalatok.
Hogyan lehet ezt kitorolni es ujra alapertelmezette tenni a google-t?
Jobb oldalt fent az okes. -
gyonax #13752 Ejnye, ejnye... Előző oldalon ott a válasz. Na mindegy:
"about:config-ban browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent sort true-ról false-ra állítsd át" -
Cat 02 #13751 Elkezdte azt játszani, hogy ha középső gombbal kattolok, akkor az új ablakot nem a tabok végére rakja, hanem a mostani tab mellé. 5let ? -
gyonax #13750 Szegény Firefox alpha kicsit bebuggolt :D És igen a fekete részek a böngészőben nem "cenzúrák", a mai frissítéssel kerültek be... Ilyen ez az alpha-beta teszt -
#13749 Majd az IE9. -
#13748 -
#13747 Csak vicc volt.
A múltkor valahol volt egy cikk hogy milyen jó az IE8. Azzal kezdődött hogy nem lefizették a cikk írásért. Gondoltam egye fene, ne legyünk előítéletesek - szánok rá egy kis időt és kipróbálom pár év után újra.
Szörnyű volt:
A böngészés lassú, reklám hegyek, sok linket nem új fülön, hanem új ablakban nyitogat. A görgetés szaggat mint állat.
Na megint pár év szünet... :)
-
#13746 Arra inkább ne.... Chrome, Dragon, vagy Opera szerintem... -
gyűjtő #13745 Válasz #13733-ra:
a./ "friss fox telepítés után még a better pr felrakása ELŐTT is csinálta ezt a friss foxod?" Nem emlékszem, vagy nem tűnt fel.
b./ "gyorsan próbáljuk már meg azt hogy letiltod (esetleg átmenetileg leszeded) a bpr-t. Erre mit lép? (reboot ajánlott)
reboot után közvetlenül nyisd meg a foxot, szörfölj egyet, lépj ki belőle. Fennáll még a probléma?" Eltűnt a hibajelenség.
---------------------------------------------------------------------
Válasz #13734-re:
Csökkentett üzemmódban is megjelent a hibajelzés, ha a BetterPrivacy be volt kapcsolva.
Egyébként a Better Privacy által jelzett fájl
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/IlumYBz0J47sCNBM3603ks3kskXL010101123kskXLeCop7K7c.jpg
elérési útvonala:
C:\Documents and Settings\XY\Application Data\Macromedia\Flash Player\macromedia.com\support\flashplayer\sys\settings.sol
A settings.sol fájlt lefuttattam a VirusTotal ellenőrzésen. Eredmény 0 hibajelzés.
Tulajdonképpen csak azt szeretném megtudni, hogy a Macromedia Flash Player hagy-e veszélyes nyomot a gépemen, ahogyan arról a Wikipedi-ában
írnak? Vagy rosszul értem az alábbi cikket?
http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Shared_Object
-
#13744 -
#13743 Jajj, mert a többiben nem.
Ez tetszik:
"még azt sem lehet tudni, hogy a hibák kihasználása ellen hogyan lehet egyébként védekezni - a Mozilla ugyanis továbbra is titokban tartja a sebezhetőségek részleteit."
Na itt a lényeg, mire megjelennek az első, hibát kihasználó kódok, addigra be lesz foltozva, tavalyi statisztika alapján is a Mozilla foltozta be a leggyorsabban a böngésző hibáit, az összes böngésző közül.
Egyébként pedig a 3.0 és 3.5-ös verzió is nyugdíjba vonul nemsokára, aki nem frissít az viselje a következményeit.
"A konkurens böngészőkre történő áttérést tanácsolta egyébként a napokban a német kormányzat"
Szeretem amikor politikusok mindenhez értenek, szerencsétlen egységsugarú user szokjon meg egy totál másik böngészőt, aztán mikor abban találnak hibát akkor szokjon vissza.
Az én tanácsom:
http://www.sandboxie.com/
vagy
ForceField
Ezeknek a telepítése és kezelése olyan egyszerű mint a Firefox-é, én utóbbit használom és teszek az összes biztonsági résre mert ártalmatlan egy virtualizált böngészőben. -
Cat 02 #13742 Többiben is van, az más kérdés, hogy nyilvánosságra hozzák-e :)
-
#13741 jó.
kérem kapcsolja ki. -
#13740 ne internetezzetek -
#13739 pár hónapja meg az volt sérülékeny, nem tudom emlékszel-e, szóval.... :) -
#13738 Most már legalább tudom miért vagyok tele vírusokkal, mióta FF-t használok.
A qtyafáját visszaállok ie-re. -
#13737 Újabb rakás biztonsági hibára derült fény a Firefox-ban
na FF pajtásnak megköszönjük szépen a munkát... -
#13736 köszi. -
#13735 lehet... meglátjuk. -
#13734 Elég ha csökkentett módban indítja, nem? -
#13733 friss fox telepítés után még a better pr felrakása ELŐTT is csinálta ezt a friss foxod?
gyorsan próbáljuk már meg azt hogy letiltod (esetleg átmenetileg leszeded) a bpr-t. Erre mit lép? (reboot ajánlott)
reboot után közvetlenül nyisd meg a foxot, szörfölj egyet, lépj ki belőle. Fennáll még a probléma? -
gyűjtő #13732 Szervusz morcosqtya!
A teljes merevlemezt kellett ledarálnom és most lépésről-lépésre rakom vissza a programokat, így böngészőként a Firefox-ot is.
A better privacy-t csak azért raktam fel, mert a korábbi telepítésen ugyanezen a Firefox verzión is fennt volt. Megjegyzem, akkor nem jelzett a jelenlegi módon. Hogy korábban miért raktam fel, nem tudnám megmondani. Lehet, hogy a rendszer ajánlotta.
-
#13731 A mostani fox előtt közvetlenül milyen böngészőt használtál? Miért szedted le? Teljes uninstall volt, könyvtárakkal együtt?
Flash cookiek kellenek -e neked, törlöd-e őket? (pl flash-es játékokat, ilyesmit látogatsz-e?)
A better privacy-t csak ezért a problémáért raktad fel, vagy szükséged van rá?
-
gyűjtő #13730 Szervusztok!
Frissen telepítettem fel a Firefox 3.6.2 verzióját.
A böngésző minden egyes kikapcsolásánál egy flash - szerűen felvillanó információ jelenik meg, amit telje egészében nem tudok elolvasni.
Annyit sikerült elkapni, hogy valami LSO - ra vonatkozó megjegyzésről van szó.
A Wikipedia oldalán olvasható a Local Shared Object-ről részletes leírás, de gyenge angoltudásom kevés a megfejtéshez.
http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Shared_Object
A BetterPrivacy kiterjesztés kezeli az LSO-hoz kapcsolódó cookie-t.
A kiterjesztés beállításáról felteszek képeket:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/wDsDgYd2po0L1iXx0503ks3kskXL010101143kskXLeCop7K7c.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/IlumYBz0J47sCNBM3603ks3kskXL010101123kskXLeCop7K7c.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/p7LkaKQ1wqmJmawSCU03ks3kskXL010101133kskXLeCop7K7c.jpg
Szerintetek rendben vannak-e a beállított opciók és milyen problémát jelent a jelzett cookie megjelenése és jelenléte? Törölni kell? Hogyan? -
XRV #13729 Firefoxnak van valami hasonlo kiegeszitoje?
Incredible StartPage - Productive Start Page for Chrome! -
#13728 Menj az about:config oldalra, ott a browser.fullscreen.autohide bejegyzést állítsd át false-ra, Firefox újraindítás után nem fog eltűnni. -
#13727 így szeretném ahogy a képen van. köszi -
megoldható hogy a címsor meg az az alatti rész F11-es full képnél is állandóan kint maradjon ?link -
#13725 Kössszzz, megpróbálom ezeket!