19494
  • Dzsí Pí
    Üdv all, van egy problémám, ami néhány napja minden egyéb ok nélkül kezdödött: iwiwen pl, vagy enkóron a megnyitott képek ,kb 10 mp-s késéssel nyilnak meg. tehát rákattintok->semmi->10 mp után hirtelen beugrik a kép az új ablakban. viszont a jobb klikk, kép megnyitása új fülön/ablakban-ra mek, akkor meg egyből megnyitja, csak akkor a füleknél.
    Remélem nagyából érthetően írtam le, a kérdésem tehát csak az, h mi ez a 10 mp-s késés?
  • gergely1991
    nem lapban hanem ablakban nyílik meg mikor egy hiperhivatkozásra kattint(így értettem)
  • 404
    1. nem értem ezt a "minden tabot új firefoxban nyit meg"-et
    2. a finomgörgetést bekapcsoltad? az se baj, ha az egér tulajdonságainál 2 sort állítasz be (az 1 lassú, a 3 sok)
  • F34R
    De mondjuk ha a reklámblokkok se másikon meg a letöltés stb egybenyílna az lenne a király ( bár All in One sidebarral a letöltés már megvan oldva)
    csak a tabos kellene (mittomén pl: töltök fel vmit és csak egy tab nyílna autómatikusan nem pedig egy újjab firefox ) azé mennyivel kényelmesebb lenne (H)

2. a görgetés szagatott tom vannak rá kiegészítők de rinyálok mert nem az igazi ( lehet azért mert előtte operás voltam csak most nagy a bugvihar arrafeke :S )
  • gergely1991
    nálam meg igen:)
  • precision
    nálam évek óta jó... :)
  • morcosqtya
    hehe, a vicc az hogy ezt évek óta tudom de nálam sem működik... :(
  • gergely1991
    jobb gomb megnyitás uj lapon vagy eszközök>beállítások>lapok fülön új ablakok megnyitása uj laopn bejelölése(ha nem működne akkor FF restart)
  • F34R
    speedyfox-t ismered ?? rakd fel hátha segít

Vki nem tudna oylan kiterjesztést mondani hogy ne nyisson meg minden lapot új firefox-ba hanem úgy mint Operában mindig 1 legyen nyitva és csak tab-pk nyitódjana?? PLS :)
  • 404
    nézd meg a regeditben a hkcu/hklm-ben a softwarék közt, és ha igen, írtsd ki
    ha van regcleanered és/vagy reg supreme pro-d, ott is megjelenik (ha minden igaz. nálam a google sidebar szokott valamilyen számomra megfejthetetlen úton-módon felkúszni a gépemre)
  • XRV
    Cokimodban is tekeri.
    "teker teker szunet, teker teker szunet"
  • harcsy
    Szervusztok!
    Évek óta használom az FF-et. Nem volt vele problémám.
    Kb egy hete a gépem fagyott le többször. Akkor Avast és a Malwarebytes' találta rlservice.exe
    rlvknlg.exe fertőzöttnek. Ezeket karanténba téve a gép fagyása már nem állt fent, de a FF változatlanul lefagy.
    Betölti az oldalt,alul még szalad a töltésjelző, aztán kész, közepe, vége felé megáll és annyi.

3.6.3 a verzió számom.XP -n fut.
    Szeretném újra a megszokott ,remekül futó böngészőmet visszakapni.
    Előre is köszönöm a segítségeteket!

• XRV
    Java ok lett feltetem a 20ast, de meg a google update ott van.
  • XRV
    Nekiestem a toredezettsegmentesitesnek es helyrerakta. Java szerinte a legfrisebb, hiaba nyomtam az update-t
    Google update, es a java deveplopment toolkitet hogyan tudom leszedni? mert csak tiltas van.
  • Carmang
    Ha módod van rá, akkor ne a Windóz beépített töredezettségmentesítőjét használd, mert az gagyi (pl videó fájlokat nem töredezettségmentesíti). Én ezt használom, és nagyon meg vagyok elégedve: Diskeeper.
  • me and a monkey
    Én ezt a kettőt használom, ezekkel sosem volt gondom:

Adblock - Ajnasz

Adblock - Hufilter

Feliratkozva automatikusan frissül az Adblock szűrőlista.
  • morcosqtya
    Pontosan erről van szó.
  • 404
    az a gugli update, az nekem gyanús
    az adblokkhoz meg még régen leszedtem mindenféle white meg egyéb listákat, már nem emlékszem, hogy miért, de biztos valami lassulás miatt. pár nap alatt kigyomláltam azt, ami kell, azóta tán hetente egy-két piszkot szedek ki
    az elemzést meg szard le, hetente-kéthetente ess neki a töredezettségmentesítésnek
    amikor meg lassul minden, nézd meg egy speedtest-tel, hogy nem a net lassult-e be
  • Narxis
    Java-t frissíthetnél, amúgy 2 AdBlock kiegészítőn kívül egyiket se ismerem és nem is használom. :S

Csökkentett módban, kiegészítőket letiltva indítsd a Firefox-ot és ellenőrizd, hogy úgy is tekeri-e a HDD-t.
  • XRV
    Ime itt van par kep hogy mik vannak fent. Toredezettsegmentesites csak elemzes volt, igy is csak 2%-nyi toredezett.
    http://i43.tinypic.com/28bhc8y.jpg
    http://i42.tinypic.com/2u9l8v6.jpg
  • Carmang
    Töredezettségmentesítést javaslok.
  • me and a monkey
    Itt nem a hardver számít hanem a szoftverkörnyezet.
    Szerintem is a plug in illetve a extension okoz ilyet, érdemes, szűztelepítéses FF-szal, kiterjesztések nélkül is kipróbálni.
    (Előtte profilt törölni)
  • gergely1991
    lehet hogy neked gyorsabb a géped te neki nem,a több lap megnyitása is úgy leterheli a gépet,na meg a flash tartalmak
  • Narxis
    De nálad miért tekeri és nálam pl. miért nem? Pedig szerintem ugyanazt használjuk. Szvsz a legtöbb hibáért a kiegészítők és a pluginek a felelősek.
  • Rage47
    na pont ezért tértem át operára
  • Triantafillo
    Annyit hozzátennék, hogy a Firefox az egyetlen olyan program - már amivel én találkoztam - ahol a verzió-szám növekedésével fordítottan arányos a minőség. Erre példa az itt leírtak is, és a kiegészítők kezelése is. Nem értem, hogy ami a 3.6-os verzióval szépen működik, azt miért találja a 3.6.3 "nem kompatibilisnek". Ráadásul ez nem is egy nagy verzió-változás.
    Többek között ez a válasz arra is, hogy egyes kiegészítők, bővítmények miért lettek hirtelen "veszélyforrások". Ez nem a kiegészítők hibája, hanem a Firefox "agyon-fejlesztése", vagy valamilyen üzletpolitika.
  • XRV
    Jopar eve vagyok FF hasznalo, DE asszem kezd elegem lenni a firefoxbol. Idokozonkent utemesen tekeri a HDD-t, es akkor akad az agesz web, nem is beszelve youtube videonal.
  • Jakuza001
    Fura mert olyan egy hete az en frissitett bongeszom is belassult, foleg akkor lehetett eszrevenni, amikor olyan oldalt toltott be, ahol sok kep volt.
    Nem tudtam egyszeruen mire velni a dolgot.
    2 napba tellett mire rajottem, hogy mi okozhatja. Uj profile es a kiegeszitok feltetele egyesevel es teszt, hogy mitol lehet es nem jottem ra sokaig.
    Aztan kiderult a turpissag, az uj FF-et belassitjak a tweak funkciok, (pl network.http.pipelining.maxrequests) amik elvileg gyorsitani kellenek. Teszem hozza mielott valaki jon a frankoval, hogy biztos rosszul allitottal be valamit elotte minden jo volt a regebbi verzioval, csak az uj bongeszovel jottek elo a hibak. Tehat visszaallitottam mindent az alapbeallitasokra, igy az oldalak ujra gyorsan toltodnek be, igaz nem annyira mint elotte a tweaknak koszonheten, de legalabb nem lassul be.

Amugy az ujabb
    Most az uj kiserleti stadiumbanFasterfoxxal lehet kiserletezni, de nalam csak a Courteous beallitassal hajlando megfeleloen betolteni az oldalakat, mert az annal gyorsabb tweak mar ugyanazt a hibat produkalja, mint a frissites utani alapotnak a kezzel tuningolt Firefoxnal.
    A Default opcioval visszalehet az eredeti allapotot allitani, ha esetlegesen valakinek szuksege lenne ra.
  • gergely1991
    Most a (futtatás >msconfig>automatikus indítás fülnél) milyen alkalmazások indulnak?
  • examinee
    És köszi mindenkinek a válaszát, segítségét!
  • examinee
    Ha nem megy az FF akkor is ezt csinálja. A folyamatokkal kezdtem, hogy megnézzem mi lassíthatja és minden rendesen megy illetve 0-án. Üresjárat kb 96%-on mozog. Volt spy és adware keresés valamint virusírtás is. Semmit nem talált. Lehet a wincseszter kezd meghalni.
  • Jakuza001
    Vegulis mashogy oldottam meg. Igaz kisse trukkozosnek tunik. :D
    Elkezdtem keresgelni olyan kiegeszitot amivel el lehet a bookmarkokat tuntetni a historybol.
    Sajnos ilyet nem talaltam ellenben talaltam egy olyat, hogy "HistoryBlock" amivel blacklistere lehet tenni bizonyos oldalakat a historyban.

Na itt jott a trukkozes. :D A lenyeg az volt ugye, hogy ne adja hozza a bookmarkokat es historyban szereplo oldalakat az awesomebarhoz ha meglatogatom oket, csak es kizarolag amit en irtam be a location barba.
    Nos az eszkozok>beallitasok>adatvedelem>cimsav menunel azt allitottam be hogy csak az elozmenyeket jelenitse meg.
    Ezzel ugye a bookmarkokat kipipaltam addig amig nem latogatom meg oket es nem kerulnek bele a historyba. Na de erre van a HistoryBlock.
    Ahhoz hozzaadtam a bookmarkok cimeit es ha a konyvjelzokbol hivom meg ezeket az oldalakat, akkor sem kerulnek bele a sz*ros awesomebarba, igy nem kell mar torolgetnem oket.
    Most mar csak azok jelennek meg amiket beleirok, igy gyakorlatilag a regi locationbart mukodeset kaptam meg, tehat a cimlistaban tudom tarolni a par oldalt amire surun jarok es egyszerubb onnan meghivni mint a konyvjelzok kozul. :DDD
  • 404
    van neked
    userContent.css-ed és
    userChrome.css-d? ha átnevezed a *examle*-ket, az is jó
    először csináld ezeket meg (ha nincsenek), és utána buheráld az about:configot
  • morcosqtya

ez nekem már mélyvíz.
    én kilépésnél mindig töröltetem az összes sütit és előzményt... így szoktam meg... meg.. jobb ez így..
  • Jakuza001
    En sem tudok mindent :D

Most nekem lenne egy kerdesem mert mar a t*k*m ki van az awesome barral.
    Azt szeretnem hogy csak cimsorba begepelt cimek maradjanak benne, de egyszeruen nem tudok mit csinalni mert allandoan beleteszi a bookmarkolt vagy az elozmenyekben mar megtalalhato cimeket is, mihelyt meglatogatom az ilyen oldalakat.

Mar probalkoztam mindennel, oldbar es old location bar kiegeszitokkel es azok beallitasaival az about:config szerkesztesevel, pl. browser.urlbar.matchOnlyTyped to true beallitassal es egyszeruen nem tudom megoldani, hogy bookmatrkolt oldal meglatagatasakor be ne tegye oket a cimsorba es allandoan torolnom kell onnan oket.
    Most kapott el az ideg, 2 nap folyamatos szivas utan.
  • morcosqtya
    thx
    Te ilyeneket honnan a f..omból tudsz? :)))

Egyébiránt egy sima uninstall is levinné nem?
    Bajt okozhat-e ha marad, és nem nyúlok a dll-ekhez? (és természetesen le van tiltva)
  • Triantafillo
    Csatlakozva az előttem szólóhoz:
    1 - futtatás>msconfig>szolgáltatások - ha túl sok fut, az is lassíthat
    2 - lassulásnál nézd meg a teljesítményt : jobb gomb a tálcán> feladatkezelő>teljesítmény fül - ha a proci vagy a memória fokozottan terhelt, akkor valami nagyon lefogja - a folyamatok fülön megnézheted, hogy mi mennyit használ
    3 - esetleg egy nagytakarítás, valamilyen tisztító programmal, aztán töredezettség-mentesítés
    Ugyanilyen tüneteket produkálhat egy hardware esetleges "haldoklása"
    De ezek csak tanácsok-tippek, más okok is lehetnek - akár vírus is.
  • gergely1991
    Ha ezt nem a FF futása közben csinálja akkor a futatás>msconfig automatikus indítás fülnél milyen alkalmazások szerepelnek?
  • Wreck86
    Töröld le a foxot és úgy nézd meg.
    Ha nem megy a fox,akkor is ezt csinálja?
  • examinee
    Sziasztok!

Kb 2 hete van a következő problémám:
    Elindítom a gépet és kb 10-15 perc után de van hogy egyből az indítás után már nagyon lassú. 15mp-ket vár bármely kattintás után, alig él. Van hogy megy normálisan 2 órán keresztül is gyorsan.

Nem tudom hogy Ff hiba-e, gondolom megkérdezem, mert akkoriba frissült az FF-em.