19494
  • KranaZoli #15484
    Bővítettem az addon listám. :)

Amit nem tudok, hogy van-é benne felesleg; redundancia (de talán nincs). Mivel 3.6.15-ről frissítettem és az RC az első 4-es, melyet felpakoltam így nem tudom, hogy vajon vmelyik addon-t nem tudja-e alapból is a 4-es.

Ill. létezik-e megfelelőbb addon annál, amiket Én találtam. Pl. egy jobb alternatíva vmelyik addon-ra.

1. Adblock Plus (v1.3.3) — A reklám a múlté!
    2. Back to Top (v6.0) — Go to the top (or bottom) of a page
    3. Default Full Zoom Level (v4.5) — Default FullZoom Level
    4. Download Manager Tweak (v0.9.5) — Allows the download manager to also open in a tab or sidebar, and adds some optional display changes.
    5. Download Statusbar (v0.9.8) — Tekintse meg és kezelje a letöltéseket egy takaros állapotsorból
    6. Empty Cache Button (v1.7) — Empty cache and reload with a single click.
    7. FEBE (v7.0beta1) — Backup your Firefox data
    8. Fasterfox (v3.9.4) — Fasterfox provides performance and network tweaks for Firefox. Fasterfox makes your browsing much faster! Watch Youtube Faster with Fasterfox!
    9. Flagfox (v4.1.1) — A csatlakozott kiszolgáló elhelyezkedésétől függően jeleníti meg az adott ország zászlóját.
    10. Forecastfox (v2.0.12) — Get international weather forecasts with this highly customizable extension
    11. Navigational Sounds (v1.2.2) — A simple extension that plays the Windows Internet Explorer start and end navigation sounds, popup blocked and information bar sounds, feed and search provider discovered sounds, and download completed sound.
    12. Personas (v1.6.2) — Your Firefox, your style. Easy-to-change themes.
    13. QuickDrag (v2.1.0.1) — Extends the function of the drag-and-drop mouse gesture so that it can be used to load URLs, do a web search of selected text on a page, or save an image on a page.
    14. SearchPreview (v5.0) — Webhelyek előnézeti képét illeszti be a Google és a Yahoo keresési eredményébe.
    15. SkipScreen (v0.5.21amo) — Skips unnecessary pages on sites like Rapidshare, Megaupload, zShare, Mediafire, and more. Wherever there are unnecessary pages and superfluous links, Skipscreen will be there.
    16. Status-4-Evar (v2011.01.17.02.4) — Status bar widgets and progress indicators for Firefox 4+
    17. Stylish (v1.1.1) — Öltöztesse át a webet a Stylish-al, a felhasználói stílusfájl kezelővel!
    18. Tab Mix Plus (v0.3.8.5) — Jelentősen továbbfejlesztett böngészőlap-kezelés.
    19. Tab Scope (v1.1) — Previews and navigates tab contents through popup.
    20. Vacuum Places Improved (v1.2) — Kitisztítja a places.sqlite adatbázist, így gyorsítva a Firefoxot
    21. WebMail Notifier (v2.7.5) — Webes e-mailek érkezésekor figyelmeztet
    22. about:addons Button (v2.0) — Toolbar button to launch the Add-ons Manager
    23. startup.service (v0.2) — Start Firefox Faster on Windows

Ezt a 23.-ast ajánlom figyelmetekbe:

"This addon uses low-level Windows API to start Firefox faster"

There is a significant startup speed optimization that Firefox 4 doesn't yet do. This optimization is hard to integrate into Firefox, so I'm releasing this functionality as an addon so people can benefit from it while we figure out how to properly integrate it into Firefox. Think of this as a work-in-progress technology preview :)

This addon bypasses the Windows prefetch feature to start Firefox faster (see http://en.wikipedia.org/wiki/Prefetcher). It adds a 'faster firefox' shortcut to the Desktop which should launch Firefox up to 2x faster than without this addon.

Ha jól értelmezem, akkor nem tiltja le véglegesen - iktatja ki- a Windows prefetch szolgáltatását (Nálam megmaradt a szolgáltatások között) - viszont létrehoz egy újat is Firefox Service néven. Fejlesztői addon. Jónak tűnik, egyelőre tesztelem. Van olyan komment, aki azt írja semmi különbséget nem észlelt. Szerintem viszont hamarabb indul a fox.
  • [HUN]FaTaL
    Tudsz frissíteni.

#15482: Sehogy, FF ugyan felajánlja, de szart se tud vele csinálni. IE8 meg buta ehhez, mint a tök.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Hogyan lehet az Opera böngésző Könyvjelzőit az IE8 és a Firefox böngészőbe importálni. Nem tudom, hogy az Opera bookmarks.adr könyvjelző fájlokat milyen módon lehet a fent említett böngészők könyvjelzőihez társítani.
  • R3TR0
    Ha felrakom a most kijott RC kiadást akkor ha kijon a végleges akkor ez fel tud frissülni vagy le kell szednem?
  • KranaZoli #15480
    Régebben Én is használtam a Fission-t. Így már értem. :)
  • [HUN]FaTaL
    Fogalmam sincs, ext nélkül nem lehet.

#15478: Betaban rohadtul megszoktam, hogy ilyen, meg Fission alternatívát kerestem lévén a 4.0hoz az nem jó, és így találtam rá erre a kiegre. Aztán írták, hogy a legutolsó bétában ez is beállítható, ennyi az egész. :D
  • KranaZoli #15478
    Feltettem. Eddig okés. Le is tiltottam a rákba. :) Honnan a francból tudsz Te ilyeneket?! (költői kérdés :)

• ProGabe #15477
    tényleg, miért állították át erre? szerintem nagyon csecse volt pár betaval ezelőtt, amikor a címsor végébe írogatta ezeket

ext. nélkül ezt nem lehet beállítani?
  • [HUN]FaTaL
    Ez az alapbeállítás (chromeban is ilyen). Ha felrakod a legújabb beta status-4-evart (az utolsó végleges nem igazán megy az rcvel illetve az utolsó bétával sem) akkor beállítható hogy a statusbaron, a címsorban, vagy felugró popupként (mint a képen) legyen e, esetleg sehol :D
  • KranaZoli #15475
    Fujjugok!

Most nem tom vmelyik addon-tól van-é, vagy addon beállítástól, vagy nem tudom mitől (lehet alapból is ilyen volt :) de ha amikor a fox tölt be egy lapot; vagy ráállok egy URL-re, a bal alsó sarokban megjelenik egy kis popup szerűség, hogy mire is mutat a hivatkozás. Oldal betöltésekor meg "Várakozás a ..."; "beolvasva..." szövegek jelennek meg.

Ezt meg lehet-é szüntetni vhogyan?!

• lck
    Amelyiknél a 4-es verzió valamelyik korábbi bétája van írva, az nyugodtan átírható 4.0.*-ra.
  • KranaZoli #15473
    Nekem most ezek vannak:

1. Adblock Plus (v1.3.3) — A reklám a múlté!
    2. Back to Top (v6.0) — Go to the top (or bottom) of a page
    3. Default Full Zoom Level (v4.5) — Default FullZoom Level
    4. Download Manager Tweak (v0.9.5) — Allows the download manager to also open in a tab or sidebar, and adds some optional display changes.
    5. Download Statusbar (v0.9.7.2) — Tekintse meg és kezelje a letöltéseket egy takaros állapotsorból
    6. Empty Cache Button (v1.7) — Empty cache and reload with a single click.
    7. FEBE (v7.0beta1) — Backup your Firefox data
    8. Fasterfox (v3.9.4) — Fasterfox provides performance and network tweaks for Firefox. Fasterfox makes your browsing much faster! Watch Youtube Faster with Fasterfox!
    9. Flagfox (v4.1.1) — A csatlakozott kiszolgáló elhelyezkedésétől függően jeleníti meg az adott ország zászlóját.
    10. Forecastfox (v2.0.12) — Get international weather forecasts with this highly customizable extension
    11. Navigational Sounds (v1.2.2) — A simple extension that plays the Windows Internet Explorer start and end navigation sounds, popup blocked and information bar sounds, feed and search provider discovered sounds, and download completed sound.
    12. QuickDrag (v2.1.0.1) — Extends the function of the drag-and-drop mouse gesture so that it can be used to load URLs, do a web search of selected text on a page, or save an image on a page.
    13. SearchPreview (v5.0) — Webhelyek előnézeti képét illeszti be a Google és a Yahoo keresési eredményébe.
    14. SkipScreen (v0.5.21amo) — Skips unnecessary pages on sites like Rapidshare, Megaupload, zShare, Mediafire, and more. Wherever there are unnecessary pages and superfluous links, Skipscreen will be there.
    15. Stylish (v1.1.1) — Öltöztesse át a webet a Stylish-al, a felhasználói stílusfájl kezelővel!
    16. Tab Mix Plus (v0.3.8.5) — Jelentősen továbbfejlesztett böngészőlap-kezelés.
    17. Tab Scope (v1.1) — Previews and navigates tab contents through popup.
    18. Vacuum Places Improved (v1.2) — Kitisztítja a places.sqlite adatbázist, így gyorsítva a Firefoxot
    19. WebMail Notifier (v2.7.5) — Webes e-mailek érkezésekor figyelmeztet

A 15.)-össel + user script-el sikerült megoldani a több soros könyvjelzősort is.
  • Ironman2
    Én megvárom mig kompatibilisak lesznek a 4-essel.
  • Jakuza001
    Az mas kerdes, hogy a legtobbjuk teli lesz mukodesi hibaval a jocskan eltero mukodes miatt.
  • Ironman2
    Kell oda a 3 Java konzol? Vagy elég belőle a legfrisebb verzió?
  • lck
    Bocs: 4.0.* -ra cserélni.
  • lck
    A a FF profilmappa\extensions\kiegészítőmappájában mindig van egy install.rdf nevű fájl.
    Ez szövegszerkesztővel megnyitható.
    Van egy ilyen sor benne:

<em:maxVersion>4.0.*</em:maxVersion>

Ahol régebbi a verziószám, meg lehet próbálni a verziószámot 4.0.4* -ra kicserélni. És így kipróbálni a kiegészítőt.
    Nagyon sok esetben így már működik.
    Pl. az Undo Closed Tabs Button is.
  • Ironman2
    Sziasztok! Nekem csak ezek mennek egyelőre:

Szeretném kérdezni,hogy szükséges-e a 3 db Java konzol megléte? Vagy elég ha a legfrisebb fut belőle?
  • Malakai
    Sok fejlesztő nem küldözgeti mozillának a béta verzióit és pedig a még béta böngészőt sokan csak béta verziókban támogatják, ilyen a firebug is pl, oldalukról szedhető a legfrissebb.

Ezen kívül rengeteg addon működik attól függetlenül, hogy nem lett frissítve 4-es verzióra.
  • Rage47
    nálam minden kompatibilis
  • ProGabe #15464
    végre RC, erre vártam, fel is tettem, de!

a hw-s gyorsítással én sem vagyok teljes mértékben megelégedve. olyan mintha rossz lenne a passzer :D

tehát olyan, amikor valami olcsó újságban el vannak csúszva a színek és a fehér betűnek van valami hajszálvékony kontúrja. WTF?!?!?

lehet csak megszokás kérdése az egész? mert amúgy szebbnek, jobbnak látom az egészet, csak kicsit használhatatlanabbnak :S
  • lck
    Nálam 17 kiegészítő van fenn. Nagyjából ezek voltak a 3-ason is. Ebből csak az UCTB nem megy. Szerintem jó arány.
    Linkification-ból az 1.3.9-es van fenn és kompatibilis régóta.

Egyébként ezeket használom:

Adblock Plus 1.3.3
    BetterPrivacy 1.48.2
    Download Statusbar 0.9.7.2
    DownThemAll ! 2.0.1
    Element Hiding Helper 1.1
    Fast Dial 3.4
    Fasterfox Lite 3.9.1
    Flagfox 4.1.1
    Gmail Manager 0.6.4
    Last tab close button 0.3.3
    Linkification 1.3.9
    Menu Icons Plus 2.1
    SearchPreview 5.0
    TrackerBlock 1.1.1
    Vacuum Places Improved 1.2
    VideoSurf Videos at a Glance 0.79
  • Jakuza001
    Nem teszem fel a grease monkeyt teljesen felesleges. Eleg egy szimpla kieg.
  • [HUN]FaTaL
    Egyébként az oldalán van már linkification, csak a mozillához nem került még be (nem tudom miért):

[URL=http://yellow5.us/firefox/linkification/]
  • [HUN]FaTaL
    Linkificationhöz minek kieg? Használj greasemonkey scriptet.
  • Jakuza001
    Amugy megneztem csak kivancsisagbol, hogy korulbelul hogy allnak a kiegeszitokkel.

En peldaul nem sokat hasznalok, mintegy 19 darabot es ebbol tobb mint a felehez nincsen a 4-eshez meg kiegeszito es raadasul meg csak nem is az ismeretlenek kozul hasznalom legtobbjuket.

ilyen peldaul a Linkification vagy a Firebug, Autocopy es sorolhatnam.
    Szoval azert az a majdnem mindegyik kesz nem kicsit tulzas.
  • KranaZoli #15458
    Én nem tudom, mert csak ma du-n óta használok 4-es fox-ot, cirka pár óra.
  • JoeFromHun
    Ki lehet adni hibátlan .. Linux-on és windows-on is.
    Ami esetleg lehet benne pár apró bug bár én nem nagyon találtam az már szörszálhasogatás.
    Sztem így ahogy van mehet!
  • KranaZoli #15456
    Tökéletes!
  • [HUN]FaTaL
    Egybe van a stoppal, én áthúztam a baloldalra.
  • Stefling
    Akkor sem jó, ki kell kapcsolnom az adblock-ot, mert más oldalon is akadályoz 1-2 dolgot. :/
  • Malakai
    Customize és rángasd el az addressbar jobb oldalról, vagy tegyél közé valamit, akkor különálló gomb marad. :)
    Ha szeretnéd, hogy továbbra is egybe legyen a stop gombal, akkor azért a [reload][stop] sorrendet tatsd meg egymás mellett!
  • Malakai
    A default theme az theme és a personák alapból arra kerülnek plusszba rá és ez ugyanígy volt 3.6-ban is.
  • KranaZoli #15451
    Áhámmm! Értem. :)

Még 1 kérdés: A reload nyilat nem lehet vhogyan ikonként felvenni, hogy ne a címsor végén legyen, vagy ne csak a címsor végén legyen?
  • [HUN]FaTaL
    A personak themeként települnek, alapból default theme van, de az nem persona sztem.
  • KranaZoli #15449
    Köszi Fatal!

Malaki Hát Én akárhányszor tettem fel 3.6-ost nem volt benne persona.

De! Lehet-t transzparens, vagy mindenképp kell(!) választani persona-t?! Szűz firefox 4-es telepítésekor beállít vmi default persona-t, vagy mi?!

Jól elvagyok a jelenlegi persona-val, csak ha lehetne transzparens, lehet jobb lenne.
  • Malakai
    Personas már 3.6-ba is bekerült. :)
  • [HUN]FaTaL
    Personákhoz nem kell már kieg ja. Tabmix plus sokat tud :)

Nekem minden megy, bár a könyvjelzőket nem rakom több sorba.

Igaz most Opera van megint :D Felraktam a 3.6-t mert kellett mutatnom benne valakinek valamit, aztán elpukkant a profil és lusta voltam újrarakni még :D
  • KranaZoli #15446
    Az Engem nem érdekel. :)
    Nekem a könyvjelző sáv kellene több sorban. :)

Feltettem itthoni gépre is ezt a 4-es RC-t.

Következőt nem értem. Eddig a 4-es verzió kimaradt az életemből. Meg akartam várni min. az RC állapotot. Van a Personas addon. No, ezt letiltotta a 4-es, ugyanakkor meghagyta a persona-t. Ill. ahogy látom működik a weboldalról is, csak épp most nincs persona menüelemem. Alapból benne van a 4-esben ez a kieg, vagy vmi?!

Ez a TabMixPlus tökkéletesen bevált. Ugyanis benne van nem csak az undo closed tab, de a liquid tab is (ami kettős kattintásra bezárt egy tabot). Szal még 1x köszi a tippet!!!

Igazság szerint az összes addon-om működik már, kivétel a több soros könyvjelzőre nem találtam kieget. Nem akkora gáz, remélem majd azé lesz. :)

Ill. ez a persona dolog, ami most furcsa Nekem. Nem tudok másra gondolni, mint alapból benne van. Ha igen, akkor lehet-e transzparens, vagy mindenképp kell vmi persona?!

Ja, és semmi font elmosódás nincs, amiről elég sok hsz-t olvastam. Szerencsére! :)
  • [HUN]FaTaL
    Én a tabokról beszélek, nem a könyvjelzőeszköztárról :D