3511
A nagy Gazdasagi Világválsag
-
#1505 Azokat én is, de azokat is akik mások terhére hiteleket vesznek fel.
Milyen fasza lenne, ha felvehetnék 20 millió forintot, és menne hozzád a behajtó,hogy behajtsa rajtad az én hitelemet, te meg csak néznél, pislogni nem tudnál. Ma ez a dolog teljesen elfogadott a kormány részéről, jogot alkottak maguknak erre. -
#1504 Én meg az olyan adócsalókat csuknám le akik megideologizált okból "optimalizálják" az adójukat... -
#1503 Válassz egyet azok közül, hogy kiknél van pozitív költségvetési egyenleg. Hollandiát javaslom, hisz ott eléggé szabadok a szabadságjogok is és 3 éve folyamatosan sufficites a költségvetésük. -
#1502 Hidd el nekem,hogy igen csak meg lehet oldani az egész ország fűtését geo energiából.
Nem egy helyről kell felhozni az összes hőt, hanem zónákra osztani az országot.
Gondolj bele, csak 5 km mélyen már 300 C os forró vízet tudnál felhozni nagy nyomáson. Vannak olyan szigetelt csövek, azok a nagy méteres átmérőjűek, amik több tíz kilométerre is tudnak szállítani úgy,hogy csak pár fok veszteség keletkezik. Vannak nagyon alacsony hőszállító rendszerek, pár joul/m2h. 20 % veszteség a szállításnál, az még az áramellátóhálózatban is benne van minimum. -
#1501 És hány embert lát el? Az egész ország ilyen módon való fűtését vízonálok nagyon nincsenek tisztában a hálózati veszetésekkel és az energiasűrűség fogalmával. -
#1500 Hát, jól megshortolta a fontot, szó szó. De ezzel nagyobb veszteséget okozott az országnak, mint amennyit ő nyert. Főleg zűrzavart.
Igaz amit mondasz, a spekuláns ezt csinálja, számító fajta.
De tudjuk,hogy a piac nem véletlen szerűen alakul, vannak bizonyos trendek, lehet tanulmányozni a chartokat évtizedre visszamenőleg is ezért egy kis ésszel már többször nyersz mint buksz. Azért mert ez nem szerencse játék, mert azért lehet tudni,hogy a tőzsdén, most éppen többször lesz fej, vagy írás, a kaszinókban meg nem.
Nem tudom, de én valahogy nem tudom elfogadni az ilyen dolgot ami spekulációnak mondanak. Nem tudom,de valahogy én úgy érzem,hogy hosszú hosszú fegyház büntetéssel sújtanám az ilyen számító embereket. Lehet bennem van a hiba nem tudom. De az is lehet, hogy azt meg kellene nekik engedni,hogy közvetlenül belenyúlhassanak bárki zsebébe, és kivenni annyi pénzt amennyit jónak látnak.
Isten bizony nem tudom, most ezen töprengek. -
#1499 Nehéz a szövegértésed? Pont erről beszélek. Nem mindenhol megvalósítható egyszerűen. Kis települések esetén még úgy ahogy. Ugyanis ez a fajta dolog nagy távolságra való szállításra alkalmatlan. Nagyvárost ezzel fűteni hiú remény. -
remark #1498 Melyik az az állam? Én szeretem Európát, úgyhogy jó lenne ha találnánk egy európai országot nekem. -
#1497 Fekete szerda
Soros ezzel alapozta meg spekulánsi hírnevét. Ő nem döntött be valutát. Egyszerűen csak annyira meggyengítette a fontot a Bank of England reakcióra való helyes tippeléssel/várakozással, hogy azt ki kellett emelni anno az ERM-ből.
Okozott gazdasági válságot?? nem. A spekuláns nem képes gazdasági válságot okozni, mert ő arra játszik, hogy a meggyengített árfolyam rugószerűen visszaáll mikor megszűnik rajta a nyomás. Ő akkor fog nyerni. Ha letörik az árfolyam (azaz tartósan lenértékelődik a valuta) az neki nem jó hisz bukni fog az üzleten.
De miután a Bank of England az árfolyam védelmében közbeavatkozott szabadpiaci intervenció formájában Soros jól tippelt és le is szüretelte az igen magas kockázatának a gyümölcsét. -
#1496 Bucser, miért akarják egyes nagy menő üzletemberek bedönteni más országok valutáját? Mire jó az?
"..Soros György véghez vitt már egy-két csínyt életében, többek között 1992-ben sikerrel pöckölte ki Nagy-Britanniát az egységes európai árfolyamrendszerből a font elleni spekulatív támadásával. "
Ha mindenki olyan szép és jóindulatú, akkor miért csinálta ezt? Kérdezem én tőled mint egy naív buta kisgyerek.
Ha Kis pista jó gyerek, okos, jótanuló hírében van, akkor miért állítja bele a baltát padtársa homlokába? Ha ő olyan jó indulatú mint amilyennek mondják a hivatalos források? Én ezt most nem értem.
Most akkor soros fasza csávó vagy most akkor mivan? -
#1495 Én meg egy ilyen szolgáltatónál nem tőzsdéznék, mert egyszer kijavítják ezt a Bugot és veszti minden tőkéjét a "drága ügyfél". Ez nem spekuláció, hanem exploitja a rendszerhibának. Ez a Csalás nem a várakozásokra való játszás (spekuláció). -
#1494 Ezaz amit te nem értessz. Az állam annyi hitelt vesz felamennyi forráshoz jut. És ha az ország teljesítőképessége sokkal jobb lenne (az emberek nem feketéznének és a gazdaságilag aktív népesség nem a lakosság 35%-a lenne) Akkor nem lenne szükség ilyen adókra, hogy a felvett hiteleket visszafizessük. Ha már javulnak a számok az is jobb ugyanis a görgetett hiteleket kedvezőbben kapjuk ugyanis a 10%-os kamatra felvettek helyett mondjuk csak 3-4 %-ot kéne fizetni felárnak...
De tudom szerinted az a baj, hogy hitelt vesz fel az állam. Valóban gond, hogy deficites a költségvetés. Csináljunk törvényt, hogy csak sufficites vagy nullszaldós költségvetést lehet cisnálni. Kíváncsi vagyok ki vállalja be, hogy ennek folyományaként teszem azt, a kórházak felét, az iskolák felét bezárják az önkormányzatok fele csődbe megy, és az álllami alkalmazottak fele megint utcára kerül. és nem csaka bürökraták, hanem at eoljes MÁV személyzet teszem azt... mert olcsóbb ha a máv nem is működik, mert csak veszteséget termelennek az országnak... -
#1493 El lehet költözni olyan államba (bármikor szabadon) ahol nem vettek fel hitelt, hanem speciel kölcsönadtak. hajrá. -
#1492 Itt egy jó példa,hogyan lehet pénzt csinálni a semmiből a bróker házak információs hálózatának késéséből, laggolásából.
Ilyenről már máshol is halottam.
De most olvastam egy forumon.
....Nekem is van az alpari-nál számlám.nagyon korrekt cég,a spread fix,és nem sok pld eurusd 2 pip.Sőt,van néha egy számomra meglepö dolog:néha,amikor szakad az ár,és leesik hirtelen 50- 120 pip et az ár fent ragad,de a connect él.Ráadásul hagynak poziciot nyitni,miközben amerikában már rég 100 pip-el lentebb van.Én ilyenkor teljes tökével pozit nyitok,majd fél perc mulva mikor beáll az ár náluk,lezárom.Többször vártam hogy törlik az eredmémyeket,de legnagyobb meglepetésre hagyták ugy ahogy van :)
... -
#1491 Na már csak a matula féle ökörségeket kellett idehozni... -
#1490 Vásárhelyen a Liszt ferenc/ormos ede utcai lakótelepen a távfűtés termálról jön lassan 15 éve (rapcsák egyik legjobb ötlete volt). -
#1489 jó reggelt, megjöttetek? Milyen volt az alvás?
Mire szavaznátok ha lehetne? Egységnyi munka fedezetű pénzre, vagy arany fedezetű pénzre? -
remark #1488 Néhány hozzászólást visszaolvasva (egyik oldal és másik oldal képviselőjétől is!) teljesen jogosnak érzem amit írsz annak ellenére hogy egyáltalán nem értek egyet azokkal akik a gazdasági válságot népszerű elméletekkel magyarázzák.
Szerintem normális hangnemben is meg lehetne beszélni azt hogy miben nem értünk egyet. -
#1487 Zavart érzek a forexben. :( -
OKkultist #1486 Ezt azért BÓLY lakóival is tudasd már, mert a szerencsétlenek az egész falut GEOTERMIKUS forrásból fűtik. (micsoda idióták, tudhatnák, hogy ha a tőke nem mozdul rá, akkor nem lehet jó!) -
remark #1485 Na itt derül ki hogy egyáltalán nem érted mirõl beszélünk. Ahogy a szabadság szó jelentését se érted.
Majd februárban leírom hogy mirõl van szó valójában. -
remark #1484 Te nem érted mi a baj a hitellel. Az a rossz hogy nincs választásod hogy felveszel-e vagy sem, mert az állam annyi hitelt vesz fel a nevedben amennyit nem szégyell, és te az adódból fizeted a törlesztőrészletet. -
remark #1483 Lehet hogy már javasoltam, de nézd meg hogy mirõl szól a PROUT. Én csak belenéztem, de amennyit felfogtam belõle az nagyjából az amit te is mondasz. -
remark #1482 "Napnál is világosabb, hogy milyen nagy pénzügyi szakemberről van szó..."
Ha mondjuk Milton Friedman mond hasonlókat, akkor az már számít? Pl.:
"We have a system that increasingly taxes work and subsidizes nonwork."
"Inflation is the one form of taxation that can be imposed without legislation."
"Underlying most arguments against the free market is a lack of belief in freedom itself." -
remark #1481 Véleményem szerint a betegségek döntõ többségét ma is és régen is a szegénység okozza, ami alatt alapvetõen a nem megfelelõ minõségu" táplálékot értem (plusz ruházkodás, fedél a fejünk felett, higiénia stb, de a legfontosabb szerintem a megfelelõ táplálkozás). Így mondhatjuk hogy a betegségek legfõbb oka a gazdasági kizsákmányolás, amihez a témánk is tartozik, a gazdasági világválság. -
remark #1480 Ahogy mondod. Az oktatás alapfeladata az hogy boldogan bégetõ birkává tegyen (indoktrináció). Én azt az opciót hiányolom, hogy akinek ez nem felel meg, azt hagyják békén. -
remark #1479 Szerintem amit írsz annak semmi köze ahhoz amit Frayer ír. -
remark #1478 "Az árstabilitás nem az MNB érdeke, hanem az egész EUROZÓNÁÉ."
Te idézted be azt hogy az MNB az árstabilitásért munkálkodik (azaz kvázi azért hogy nekünk jó legyen).
De tőlem akár témát is válthatsz. A kérdésem így is ugyanaz mint #1410-ben, csak az MNB-t helyettesítsd be az EKB-val: Miként tudnád szemléletesen bemutatni azt hogy az EKB (vagy bármilyen központi bank) milyen célokért küzd? Mert szerinted ez egyértelmű, és még a hülye is látja hogy nem úgy van ahogy Frayer mondja, hanem a központi bankok a "közjóért" küzdenek. Hát akkor lássuk hogy így van, kíváncsi vagyok rá.
"Mindent lehet megfelelő csatolásokkal bizonyítani és cáfolni."
És ezt most mégis mit jelent? Minden igaz és annak az ellenkezője is? Teljesen felesleges véleményt cserélni? Teljesen felesleges álláspontot foglalni? Teljesen felesleges a világ megismerésével foglalkozni? Merthogy minden úgyis relatív? Akkor te miért ágálsz ilyen vehemensen mások véleménye ellen annyira, hogy akivel nem értesz egyet azt szíved szerint cenzúráznád is? Pontosan azt csinálod itt kicsiben mint amit a "rendszer" csinál velünk nagyban. Dezinformálás, ködösítés, vádaskodás, mellébeszélés. Beígérted hogy ízekre szeded mások álláspontját... majd februárban. Jaj de várom már a februárt! Addig úgy látszik marad a flame...
Végül pedig: szerintem te nem érted mit jelent az a szó hogy szabadság. A szabadság nem azt jelenti, hogy mindent szabad. Te el vagy tévedve. Ahogy mások fejéhez szoktad vágni: alapfogalmakkal sem vagy tisztában. És ezért nem érted hogy mi a baj a mostani diktatúrával és hogy miért foglalkoztat sokakat az a kérdés hogy lehet-e ezt jobban csinálni? -
remark #1477 Nem érted. Nálad akar változást elérni mert hisz abban hogy ez vezet a megoldáshoz. Azt hangsúlyozza folyamatosan, hogy a megoldás kulcsa te vagy, meg a Bucser, meg a többiek. Furcsállom azt, hogy ez nem megy át...
Az egy teljesen más kérdés hogy szerinted se a probléma nem ez, se a megoldás nem az, amiről ő beszél.
A fórum meg arra lenne jó, hogy ezt az egészet megbeszéljétek. Engem speciel érdekel egy ilyen beszélgetés, és nem gondolom offnak. -
#1476 Az utolsó óra. Ez a címe annak az előadásnak, melyet dr. Hetesi Zsolt fizikus tartott a szolnoki Tisza Klubban. A Fenntartható Fejlődés Kutatócsoport vezetője úgy véli egyre kevesebb az időnk, ha nem takarékoskodunk az energiaforrásokkal. A neves előadó elmondja véleményét arról is, hogy mi vezetett a világ pénzügyi válságához, ez hogyan hatott az olajárakra és milyen esélye van a jövőben az emberiségnek, ha továbbra is a fogyasztás növelésére törekszik. A fizikus számokkal támasztja alá a csoport elméletét. Megdöbbentő jövőkép a Mérleg Pluszban. -
#1475 Azért ez messze nem ilyen egyszerű. A technikai kivitelezés nem olyan, hogy ledugok egy csövet és jön fel a meleg...
Nem tűnik fel nektek, hogy amiben pénz van arra mozdul a tőke? Gázzal áramot előállítani megéri. Ha tényleg olyan olcsó és jó lenne az a módszer akkor miért nem fektet bele senki? Ki akadályozza meg? Mert nem az, főleg hazai viszonyok mellett. -
#1474 Igazából ezt már nagyon sokan leírták: ha nem szórnátok tele a topikot hülyeséggel, akkor simán jó lenne a topik.... -
OKkultist #1473 MATULA 2006-ból, hahaha, visszafelé megyünk az időben, Marty McFly az egész ország:
ENERGIAMEZŐK MAGYARORSZÁGON -
#1472 A "gáz" ügy engem is érdekelne. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Azért meg dühös vagyok, hogy itt a seggünk alatt a sok-sok termál víz, és csak páran jöttek rá hogy "jééé ez melegít vazzee". -
horthy #1469 Még a végén tényleg kiderül hogy az USA gazdaság nem is olyan erős mint ahogy hirdették ? Lehet hogy a dollár valós értékét is meghamisitották a jenkik ?
Összeomlik a kártyavár bukik az USA birodalom lassan de biztosan ?
http://www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20090107-felelmetes-hiannyal-szamolhatnak-amerikaban.html -
#1468 Na már csak te hiányoztál... -
#1467 Tévúton? Hát jószerivel ő az egyetlen aki tisztességesen érvel. -
#1464 El kell olvasni a moderálási elveket. Ott le van írva,hogy házigazda jogot olyan kaphat akit a topik közösség elfogad. Na már most itt a fele nem fogadná el,ha bucser, aki hirtelen megjelent a semmiből, neki állna végleg kicenzúrázni neki nem tetsző racionális gondolatokat.
Én csak azt szeretném,ha a magyar ember nem lenne ennyire nagyon megsarcolva. Azt szeretném,hogy a magyar ember munkája érjen legalább annyit mint egy német, vagy osztrák ember munkája.
Szeretném ha értelmes dolgokra menne az adó, energia függetlenség megteremtése, bőséges, olcsó élelmiszer megteremtése, az olcsó lakás, házépítés feltételeinek megteremtése.
Ezekre mind vannak már nagyon jó ötletek, kidolgozott tervek, de semmit nem engedélyeznek, támogatnak.
Tudok, olyan építő robotról, "olcsó szerkezet viszonylag" amelyet felállítanak egy üres telken, két sínpályán mozog. Építőanyag, maga a földvályog, olcsó földhomok, olyan állagúra keverve mint a gyurma.
A robot két sínpályán mozog az építendő ház felett, és egy fúvóka szerű fejjel szó szerint KINYOMTATJA A HÁZ FALAIT.
Vályogföld anyag és energia költségen egy nap alatt kész van egy komplett 180 nm-es ház. Amit már csak be kell burkolni, be kell rendezni.
Ilyen értelmes dolgok még csak fel sem merülnek természetesen.
A válságból szépen könnyen ki lehetne jönni, ilyen nagyon szép hasznos fejlesztésekkel, ha csak utat engednének neki, hogy teret nyerhessen, ne legyen olyan drága a házvásárlás, ne kelljen egy életre adóságba vernünk magunkat,csak hogy legyen egy lyuk amiben eltengődhetünk.
-
#1463 ne flémeljetek már. -
Saintgerman #1462 Van talán itt moderátori jogod ? vagy az vagy amit mindig is gondoltam ?