Gazdasági világválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bernanke egy idióta, csak tovább rontja a helyzetet!
Itt a CNBC riport.
nem elég az az adósság ami volt eddig
úgy sem lehet visszafizetni soha
\"Amikor a szeretet hatalalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét\"
Diablo3 Battletag: MoMo#2340 http://eu.battle.net/d3/en/profile/MoMo-2340/hero/39319986
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Eredetileg sziciláról és korzikáról származik ez a szervezet. A romai kápók mintájára építettek. Ha jól tudom, maga a szó "maffia", olaszul annak a mondatnak a kezdõbetûibõl áll ami valahogy így szól:
Mazzini engedélyezte a rablást és a zsarolást, "esetleg gyilkosságokat".
Ez a mazzini viszont szintén tagja volt valamilyen illuminati, s szabadkõmûves páholynak.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
USA nem veletlenul hozta letre az FBI-t, es rakta az elere Edgar Hoover-t, aki vaskezzel harcolt a maffia ellen.
Ezt látjuk most...
De azért rá akarják venni az autógyártók az embereket a sokadik hitelükre csak vigyék.
Azt nem látják hogy nem ez a megoldás hanem az egyész ki*aszott renszert újra kellene írni,csak ez egyes embereknek nem érdekük,egyszerûbb át*aszni a népet és amilyen iditák vagyunk sikerülni is fog😞
Új autót a népnek!!
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Többletkeresletet hozó intézkedést várnak a magyarországi autógyártók a kormánytól. A Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban egyik lehetséges megoldásnak a német példát említette, ahol a kormány elengedi a regisztrációs adó egy részét, ha valaki új autóra cseréli régebbi kocsiját.
Urbán László azt reméli, hogy a gazdasági válság hatására megváltozik a magyarok fogyasztói magatartása és a hazai gyártmányú autókat részesítik majd elõnyben, így megnõhet a kereslet. Az esztergomi Suzuki gyárban januárban a drasztikusan kevesebb megrendelés miatt csökkentették a termelést és a dolgozók egynegyedét, 1500 fõt bocsátottak el.
(Hír TV)
Ez valami olyan dilemma lesz a kormánynak, mint az ingyen disznóhús a zsidónak? (lehet, hogy az átlagember is jóljárjon, ha a képviselõ is? mert õket megjutalmazzák az autógyárak, az valószínû)
Olyan kérdés lehetne, hogyt pl.: a saját érdekei ütköznek azok érdekeivel, akik megválasztottak. Kinek az érdekében fog lépéseket tenni? vagy ismerõsei, rokonai kérnek szivességet, aminek a következménye, hogy azok érdekei sérültek, akik megválasztották. Mit tesz: a)elküldi az ismerõsöket a p*csába, akiknek ezt köszönheti
b)kér valamit cserébe, hogy legalább 1valaki legyen aki jól jár?
(így most hirtelen, de ennél sokkal trükkösebb kérdésekkel lehet igazán megtudni valakinek az igazi szándékait. Márminthogy hatalommal a kezében mit tenne) korrupciós és kontraszelekciós hajlamot kellene mérni, és az alapján szûrni.
-Sajnálom, hogy ennek a témának a kitárgyalása megakadt ezzel a hozzászólással, érdekesen nézne ki enek a kivitelezése:
1,
"-Ön szereti a hatalmat?
-Igen.
-Na jó gyerekek, õt nem hagyhatjuk politizálni..."
2,
"-Ön szereti a hatalmat?
-Nem.
-Ok, õ nem veszélyes, hadd csinálja."
3,
"-Ön szereti a hatalmat?
-Nem.
-Ok, akkor ne is gyakorolja a jogait."
4,
"-Ön szereti a hatalmat?
-Igen.
-Úgy mutatja a gép, eléggé érett arra, hogy felismerje a saját motivációit, ezért átment a teszten, politizálhat."
Nos, akkor tehát melyik variáció?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Úgy értelmezem az általad írtakat, hogy biztos a piramis alján, nem a legalján hanem kicsit feljebb az alján, ahol már esély van tisztán látni, de nincs esély nagyokat merni a kondérból, ott az ember hazudik másnak (pl. hogy jó élet az olyan mint ami most van). Mindezt azért hogy az ne kapálózzon és azt higgye hogy minden rendben van, és ennyit lehetett elérni és tenni, nem többet. Közben ugyanez a hazug ember magának nem hazudik, hanem látva hogy mi az ábra nekiáll kapálózni hogy minél feljebb jusson a piramisban a másik hátán, a másik kárára? És mikor mindezt csoportosan csinálják, azt hívjuk nacionalizmusnak?
Máshogy nem tudok értelmet adni annak amit írtál, úgyhogy segíts.
Én a maffia alatt azt értettem hogy az erõforrások megszerzése és felhasználása sínen van, a maffia kézben tartja a dolgokat. Mindketten ugyanahhoz a klubhoz tartoznak, azaz mindkettõ ugyanannak a keresztapának jelent.
Az, hogy te máshogy csinálnád az egészet, az egy más kérdés szerintem. Adj nekik ötleteket, lehet befogadnak.
Dehát amíg nem mi vagyunk azok aki a rövidebbet húzza, jól van ez így. Jól van ez így? Biztos?
Persze beszélhetünk róla, de az alaptételen ez mit sem változtat.

Es naponta 3x robbanna az olajvezetek, es 5 meterenkent fegyveres ornek kellene allnia. Sokkal jobb, ha egy babkormany van ott.
Egy tevegelõ nomád néptõl ez érdekes lenne.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Azzal a logikával van bajom, ami bemutatja hogy mi a probléma, mi annak az oka, és mi ezért a megoldás. Itt masszívan hazudunk. Hazudunk magunknak is, hazudunk másoknak is, és hazudnak nekünk is.
Ne tagadjuk le hogy az alapkérdés az hogy kinek van joga elvenni a másiktól ami a másik tulajdona vagy a másik dolgozott meg érte. Amíg mi vagyunk azok akik elveszik a másiktól, addig boldogan támogatjuk a rendszert. Mikor hirtelen nem kapjuk meg a megszokott jussunkat, akkor meg az utcára vonulunk. A politikának és a gazdaságnak meg az a szerepe, hogy a rendszer irányítóinak jussát maximalizálja és a többiekét minimalizálja. Ezt a szerepét soha eddig nem tapasztalt hatékonysággal tölti be. "Büszkék" lehetünk magunkra.
De ezekkel a dolgokkal még nincs is semmi bajom. Ahogy az ellen se küzdök hogy a nap reggel felkel, úgy ez ellen sem.
A bajom, ahogy már írtam, az a hazugsággal kezdõdik. Az elsõ hazugság az, hogy letagadjuk, hogy errõl szól az egész rendszer. Nyilvánvaló hogy miért, mert ha bevallanánk hogy ilyen rendszert üzemeltetünk, akkor az egész rendszer összedõlne úgy ahogy van. Mert az egyetlen ami mûködésben tartja a rendszer az az, hogy azt hazudjuk mindenkinek, hogy ez a rendszer nem is az aminek kinéz. Ezt a hazugságot tanítják az iskolákban, ennek a tudásnak a befogadására készítik fel a gyerekeket az óvodában, és ezt a tudást kérik számon az emberektõl a munkahelyükön. Arról kell a munkahelyen számot adni, hogy tudsz-e magadnak hazudni. Vagy ha nem tudsz, akkor legalább tudsz-e másoknak hazudni. (És akkor elõléptetnek.)
A pszichológia is ismeri a kollektív hazugság közösségépítõ szerepét: mi hasonlóak vagyunk, mert ugyanazon hazugság felett hunyunk szemet. Mosolyogva kacsintunk egymásra, mert cinkostársak vagyunk, szinte testvérek. Manapság attól függ egy ember "nagysága" hogy hány embernek tudja eladni a hazugságot. Obama nagy ember, mert százmilliók számára mutatja be azt a hazugságot ami majd a kollektív hazugság révén társadalomformáló tényezõvé válik.
Nekem az óriási problémám ezzel van, hogy a civilizációnk alapja hazugságok sorozata. Ha ugyanezt a rendszert ami ma van úgy kapnánk hogy nem kell hozzá hazudni, akkor attól teljesen függetlenül hogy a kizsákmányoltak vagy a haszonélvezõk oldalára sodor a sors, õszintén el tudnám fogadni hogy minden úgy van jól ahogy van. De mivel hazudunk, ezért semmi sincs jól.
Nem tudom milyen civilizáció alakulna ki hazugság nélkül, de az legalább igaz lenne, így elfogadnám. Valószínûleg óriási lenne a változás, és a változás bizony sokakat megrémít. Mert a változás bizonytalanságot jelent. És mi jobban szeretjük a változásnál ezt a jól ismert és biztonságos de korrupt világot, benne a jól ismert és biztonságos de korrupt életünkkel. Mert ez legalább van. A bizonytalan jövõ meg még nincs, és ki tudja hogy milyen lesz az. És ez a gondolat rettegést vált ki. Félelmet. Döntéseink mozgatórugója a félelem. Félünk a változástól, úgyhogy inkább hazudunk.
Aztán mikor a sok bólogatás után végül valami mégsem úgy sül el ahogy szerettük volna, akkor nekiállunk megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Azaz kreatív hazugságokkal lefedjük a rést ahol a valóság kitüremkedett. Mint pl. mikor a gazdasági világválság kapcsán arról marakodunk hogy mennyi is jutott nekünk a koncból. És okosan kitaláljuk hogy ki vette el tõlünk a konc ránk esõ részét: a politikusok, meg a kisebbségek, meg a többségek, meg a kitudjaki. Mindig az, akire a rendszer üzemeltetõi rá akarják húzni a vizes lepedõt. A legjobb a rendszer üzemeltetõi számára az ha mindenki mindenkit okol és utál, és képes lenne kikaparni a szemét. És mi ugrunk is a parancsra, mikor az megjön, mert abban bízunk hogy mikor azt mondják hogy miattuk szar nekem, akkor ha majd bólogatok vagy épp megyek és odacsapok nekik akkor jutalmul biztos nekem osztják ki azt amit eddig nekik. Így hát hülyének nézzük saját magunkat, és a saját torkunkon nyomjuk le erõszakkal a hazugságokat. A valóságban éléstõl bezzeg félünk, de felteszünk mindent a kaszinóban és azt reméljük ezúttal mi nyerünk...
Uh.... Kiakadtam, elnézést. Biztos sok felesleges dolgot írtam le. De talán nem csak azt.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

A maffia egyik alapszabálya: törõdj a keresztapa érdekeivel, és ne csinálj semmit, amíg õt nem fenyegeti semmi.
Azaz: mu"ködik jelenleg a dolog? Mu"ködik. Lehet hogy te máshogy irányítanád a maffiát, de nem te irányítod, és aki irányítja, annak ez így van jól ahogy van.
Az "uralja" szó pedig szerintem tökéletesen kifejezi azt, ahogy a nyugat sikerrel használta fel saját céljaira a világ erõforrásait. És teszi ezt ma is.
Miben tévedek?
Egészségügyi maffia. Amíg a rendszer irányítói gazdagodnak, addig a rendszer hivatalosan egészséges.
Már ötven éve tart a Madoff-csalás:
Újabb különös fordulatot vett a világ eddigi legnagyobb pilótajátékaként elíresült Madoff-ügy: a vizsgálódások során ugyanis semmiféle bizonyítékot nem találtak arra nézve, hogy a 70 éves volt Nasdaq-elnök valaha is akárcsak egy részvényt is vett volna az ügyfelei nevében.
Madoff saját bevallása szerint a pénzügyi tanácsadó cége egy pilótajáték-sémán alapult, melynek segítségével legalább 50 milliárd dollárt szipkázott ki a világ minden tájáról érkezõ befektetõktõl. A párhuzamosan mûködõ brókercég könyvei azonban egészen megdöbbentõ tényekrõl adtak tanúbizonyságot: a csaknem 50 éves mûködése alatt soha egyetlen egy üzletet sem kötöttek a tanácsadó cég megbízásából.
Így kell ezt, Jewrcsány, veresjani, van még mit "tanulni".
Tipikus rák jellegû mûködés, ahol a gazdaszervezet szívja meg a "mûködést".
Hát ez így van sajnos.
Ha a kisember bûnözik, rögtön meghurcolják, jogosan, teszem hozzá.
De ha az állam bûnözik, az említésre sem méltó.
Madoff jól mondja a képen, a társadalombiztosító már elõbb feltalálta a csalásnak eme módját.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying

A Cseszlovákok meg a Szlovének meg vártak egy kört, és szembõl elkapták. Mi meg rohanunk utána, de már lóg a belünk. A megoldás: GYORSABBAN KELL FUTNI!!!! HAHAHAHA, most látjuk (nem mindenki!!) hogy MINDENKI CSAL, csak mi voltunk akkora balf*szok, hogy nem, de lassan már a csalás sem segít, most már a többiek kicsinálása jön.
Nem vagyok álszent (mint pár itteni próféta), sõt amiket írtam, azokat nagyrészt magamból, saját gyarlóságaimból kiindulva írtam.
Mire írjak példát?
"Ma is lehetne római módszerekkel hódítani és rendfenntartani, csak nem aratna osztatlan sikert. Akkori normák szerint az teljesen elfogadott volt ami ott történt.."
Pontosan errõl beszélek, amit írtál. Ma már nem elfogadottak bizonyos módszerek, pont ezt hívtam fejlõdésnek. Azt hittem érthetõ.
Tehát ha bizonyos régi módszerek ma már nem kapnak szélesköru támogatottságot, akkor valószinusíthetõ hogy idõvel a mai, kifinomultabb, burkoltabb, de lényegében az eddigiekkel megegyezõ céllal bevezetett új módszerek is elfogadhatatlanná válnak majd a tömegek számára. (Mondjuk ehhez elõször fel kellene tudni fogni ezeket a módszereket.)