Gazdasági világválság
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nehogy már a lekvár nyalja ki a nagymamát...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Saját fórumot meg ugye lehet moderálni, attól meg nem kell félni, hogy néhányunk átmegy az NWO topikba olvasgatni 😊
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Miért lenne rejtett adó (adót csak állam vethet ki különben is) az, hogyha más pénzét használva termelsz és az illetõ akinek a pénzét használod ezért cserébe kamatot vár el?
Ennyi erõvel az is rejtett adó, hogyha egy külföldi alapít itthon egy céget majd a jövedelmeit kiveszi abból a pénzbõl. lévén õ a tulajdonos.
Nem csak a pénzügy terén állsz ingoványos talajon, hanem az alapvetõ tulajdonjogok terén is...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Annyira nyilvánvaló a pénzrendszer mûködése, annyira triviális, hogy a pénzünk adóság alapú, ezen nincs mit magyarázkodni, mert már rojtosra beszéltem a számat. De mindig találni olyat akinek még mindig nem világos.
Sõt, az emberek 95% nem tudja megmondani,hogy jön létre a pénz.
Csak annyit tudnak, hogy dolgoznak és pénzt kapnak érte, vagy kereskednek és profitot realizálnak. De arról nem sokat tudnak mi történik abban a másodpercben ami elõtt nem volt semmi, és ami után már ott áll elõteremtve 1 millió dollár.
Pedig olyan egyszerû a folyamat,hogy ép ésszel fel nem fogható.
Sokan hatalmas csalásnak tartják ezt, mert egyesek egy életen át dolgoznak a pénzért, mások meg gombnyomásra hoznak létre belõle.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Ezzel nekem adtál igazat. Mert az egy dolog, hogy ha egy munkás megdolgozik a pénzért, õ azt a pénzt kamatmentesen kapja meg, adóságot felé a pénz nem mutat, csak infláció formájában, nem hivatalosan.
AZT NÉZD, amikor a pénz létrejön, azt a pillanatot. Mert az euró csak úgy jön létre, ahogy most beismerted, hitelpénz formájában. Ez most nem nwo téma. Az eurón akkor is kamat van amikor azt kifizetik a munkásnak, de a kamat azt a személyt terheli aki felvette az euro hitelt.
Ezt a kamatot, adóságát, be kell építenie a termékek, szolgáltatások árába, amivel így a bankhálózatok megsarcolják a társadalmat.
Ez egy rejtett adó.
Euro-t pedig sehol nem kapsz ingyen (hitel formájában). Egyedül akkor, ha megdolgozol érte (mert hiába fizet neked valaki hitelbõl az bármikor készpénzre váltható követelés lesz amit bármikor felvehetsz. Persze ha ezt megteszed akkor az infláció elviszi az reálértékét. (bár ez most nem nagyon fenyeget))
Azon egy peták kamat sincs számodra. Ehhez a pénzmennyiséghez tartozó kamatot majd az fizeti meg aki felvette a hitelt abból a szándékból hogy feléd a vételárat kiegyenlítse.
Az NWO-val meg lehetne végre takarodni a topicból mert unalmas a cionizálás meg egyebek.
(OkKultistnak meg sikerült a peak oil topikban a leghülyébbet megtalálni idézgetés céljára. I AM meg Arma Gedeonka kb 3-4 hsz után a komolyabb hozzászólóknál trolllistára került-> nem látják mit írnak. akárcsak breien.)
Na csak tisztázás végett írtam, ha már le vagyok hülyézve.
A Pénzrõl meg légyszíves áruld el nekem, hogy amikor pénzrõl beszélsz M0-ra M1-re vagy M2 és 3-ra gondolsz?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
---
Legyen már elég összeesküvésesdire az NWO, a repülõs-összeesküvõs, a Nibirus topik! Nem igaz, hogy a világ nem elég nektek, paranoidoknak, hogy mindenhová be kell szemetelni a hülyeségeket... Menjetek szépen NWO-ba, aztán vitassátok meg ott, hogy a zsidó hüllõ érzelemzabáló élienek okozzák ezt a világválságot, hogy lakomázzanak, nem érdekel, de NE IDE ÍRJÁTOK!
Egyébként ezért kapjátok a flémet is, ha itt NWO, akkor be is kaphatjátok akár, nem fogok finomkodni. Ha valami abszolúte teljes mértékben légbõl kapott hülyeség, akkor arra a cáfolat mellett jelzõket is fog kapni az illetõ az értelmi képességeirõl is.
Ha már figyelmeztettetek, akkor most kaptok egyet ti is tõlem. Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ez most csak egy feltételezés.
De mivel az apacsok nem gazdasági téma, hanem inkább western film téma, ezért nem engednék elvileg,hogy az igazsággal magyarázzuk.
Most is ez van.
Több száz oldalakon kereszül bizonygatjuk,hogy az nwo-s figurák szervezték meg már mióta ezt a válságot, rengeteg autentikus forrásból idézve. Sok kompetens hozzászólással, a témában. De még mindig úgy látom,hogy be van tiltva az igazság.
Nehogy már mi takarodjunk el a topikból, akik látják mi megy a háttérben, és szeretnék felhívni erre mások figyelmét.
Jöjjenek csak ide az nwo-védõk. Érvekkel, dedukcióval bizonyítsák be a nagyérdemûnek,hogy itt bizony õk nem tehetnek semmirõl. Legalább megismerjük õket, és akkor már tudjuk hányadán állunk. Számomra ez hasznos információ, hogy ki milyen beállítotságú, mert úgy gondolom lesz még kutyára zivatar. Eljön még majd az idõszak amikor nem lesz elég villanyoszlop számukra. Úgyhogy ne tessék elmenekülni, lehet küzdeni az igazságért, vélt vagy valós. Én is ezt teszem, ehhez nekem jogot formál a forum szabályzat is.
A moderátornak meg lehet saját véleménye a témával kapcsolatban, de csak mint forumozó, és nem moderátor. Mint moderátor, pártatlannak kell lennie, és nem diszkriminálhat személyes meggyõzõdése alapján, azt bûntetik az adminok is mert súlyosan rontja az oldal minõségét, szabadságát.
Az SG.HU egy viszonylag befolyásmentes, szabad média MÉG. Próbáljuk már meg ezt fentartani, felmutatni mint erõs oldalunkat. Amivel a többi internetes portál amely ilyen nagy látogatottságú, nem rendelkezik vele. De ismeri a cenzúra minden fajtáját.
Frayer: sztem õ is beleértette a "szigorúan gazdasági szemszögbõl"-be az általad említett 3-at, õ csak azt akarta mondani, hogy ott nem kellene belemászni az összeesküvés elméletekbe, meg azokba a dolgokba, ami ezt a topikot ilyen harcszíntérré teszik.
Na a hsz értelmezést befejeztem 😄.
Mondjuk vannak kétségeim afelõl, hogy ezt mindenki betartaná, és még ugye ezzel a topikkal is kellene kezdeni valamit pl cím átnevezés, vagy ilyesmi... Akár mehetne a saját fórumokba is.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tehát ha van egy mérgezett légkör, akkor türje el, és ne foglalkozzon vele? Ez rossz megoldás, ezt hívják topicrombolásnak, és emiatt szoktak kialakulni a flamek...
Én is lehetnék hatalmas mártír és elmehetnék az országból és könnyebben boldogulnék, de más értékek mentén hozom meg a döntéseimet.
Ennek mi köze a témához?
Ha hasonlatnak szántad, akkor az, hogy valaki hányingert kap a topictól, és elhagyja azt, attól nem lesz mártír.
Beszélj velük normálisan akkor is, ha õk nem ezt teszik, vagy ne végy tudomást róluk!
Nem mindenki mazohista. Valaki szeretne csak normálisan értekezni a témáról, a nélkül, hogy provokációkat, politizálást és ostobaságokat olvasson folyton. Én meg ezért harcolok, és ez a véleményem. Ha polidilire vágynék, azt kis túlzással bárhol megkaphatom, mert szinte mindenhol az megy. Egy tudományos fórumrészben viszont ne ez legyen a téma. Hogy az SG más fórumaiban mi megy, az nem érint meg, de itt próbálom egy kissé a tudományosabb megközelítés felé terelni a népeket, abba pedig ez már nem fér bele szerintem.
Bocs, hogy furcsán fogalmaztam meg.
Ja, és igazad van, nem a megfelelõ hasonlatot alkalmaztam, de véleményem szerint értetted volna, a kartad volna.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Ugyanis a gazdaság, a politika, a háborúk ugyan azok. Ezek egyet jelentenek. Hosszú távon egyszerûen nem lehet megkerülni ezt a hármat, akár melyikbe is kezdesz bele, mint fogalom.
Azt hiszed nem próbáltuk? Minden összefügg mindennel.
Mi a véleményetek?
Érted, mire célzok?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egészen egyszerûen át kell venni a módszereiket, és azokkal harcolni ellenük.
Néhány véletlen húzással idõnként egész nagy zavar tud keletkezni soraikban. Csupán ezeket kell rendszeresen, tudatosan csinálni.
(a Bankrendszer emberei ott vannak a bizottságokban, akik nyomják a globalizációt, a multicégeket, ha nem is ugyanazok, de szoros kapcsolatot tartanak, együttmûködnek, nem úgy mint az ellenoldal, a szélsõjobb , antiglobalisták, patrióták nem igazán tudnak együttes erõvel fellépni , sajnos)
Na, onnantól bucsernek se híre se hamva. Még láttam párszor a geotermikus topikban, de ezzel ennyi volt.
Nem hülye gyerek pedig, csak nagyon félre magyaráztak neki az életben más okoskodó emberek, akiknek hitelt adott a szavára.
Hát, emberek, figyeljünk már oda mit tanítanak nekünk az iskolában.
A corvinus közgáz egyetemen, HIBÁS kamatmarzs elméletet tanítanak, mert azt kötelezõ. A hibáját a professzorok is beismerik, de felsõbb utasításra ezt az anyagot kell leadniuk, ily módon tévesztve meg a több ezer közgazdász tanulót, akik késõbb ezekre a hibás tanulmányokra hivatkozva vezetnek meg másokat is. 😞(( Ez nagyon szomorú.
"Scenario One: Optimists argue that the Crash of '08 was all about the banking and financial sectors, and if the rest of the world follows America's example, painfully spending now to bail out those sectors, this will all be over in two to five years. This is the rose-tinted glasses perspective, most vigorously argued by economists from the financial sectors. In such a forecast, it would seem reasonable to argue, as Zoellick has, that a small boost in annual foreign assistance from the European Union, Britain, Canada, the United States, and Japan each year until 2015 would adequately offset stress to poorer countries and the bottom billion neediest people in the world.
Klaus Schwab, the founder and leader of the World Economic Forum, is an adherent of this perspective; he made the official theme of the Davos gathering "shaping a post-crisis world." Schwab laid out five ethical and economic goals for this new world, which he told the Davos crowd would be a better place when this economic mess was cleared up, having transformed itself from one dominated by what he labeled "ego-capitalism," to a greener, more equitable planet of "eco-capitalism."
Scenario Two: The doom-and-gloom view argues that this is the single greatest upheaval in economics since at least the Great Depression. It has only begun, and though it was sparked by the banking and financial sectors, it will extend to every single facet of business and economics, from American industries all the way down to subsistence farmers in Zambia. It will take a toll at least as severe as the Great Depression and will endure despite government stimulus spending for years, perhaps decades. When it is over the entire structure of global economics, trade, and international relations will have been transformed in ways far more profound than anything the world has seen for well over a century. In such a dismal, ominous view it is hard to see how even a $50 billion aid package from the United States, coupled with billions more from Europe and Japan, will amount to a hill of beans for poor countries: the global ship of state is sinking, and the poor countries are simply the folks trapped in steerage on the Titanic.
Scenario Three: Adherents to this scenario agree with the dire Scenario Two forecast but strongly believe that political and economic actions taken in 2009 will decide what sort of world we live in when this economic horror has passed. Adherents argue that it is every bit as urgent to get the governance of this moment right as it is to pump money into banks and revive the global credit machinery. They insist that avoiding unpopular or controversial political decisions today will lead to lost opportunities, even massive political despair tomorrow. The optimists in this line of thinking insist that this is the historic moment we have all been waiting for to transform globalization into a force for good.(HAHAHAHAHAHA, na persze a JÓ érdekében, hogyne) It's time to use economic transformation to push the planet to lower carbon emissions, build "green" industries and renewable energy platforms, create global governance that reflects the poor world as well as the rich one, invest in public goods and services worldwide (e.g. health systems, water, roads, agricultural development, broadband, and essential infrastructure), and set up international systems of monetary and financial regulation."
1: Minden OK a válság elmúlik
2: Végünk van
3: Világkormány kell...
(Peak Oil zsindexfórumról I_AM-et idéztem)
KÉSZ, B+, végünk van ÉS világkormány lesz, méghozzá ilyen zászló alatt: (ha valakinek nem lenne világos)

Én is lehetnék hatalmas mártír és elmehetnék az országból és könnyebben boldogulnék, de más értékek mentén hozom meg a döntéseimet.
Nem jártam be ide túl gyakran akkor, amikor itt az igazi flame ment, de annyit elmondhatok, láttam már pár gyíkot itt az sg-n és a legritkább esetekben hatásos ellenszer a büntetõpont, meg hogy hi õk bejárnak egy topikba, akkor én nem.
Beszélj velük normálisan akkor is, ha õk nem ezt teszik, vagy ne végy tudomást róluk!
Nekem ez a véleményem.
Ha nagyon súlyos lesz a helyzet az országban, én ha kell a gyilkosságot is vállalom ha ezzel megvédhetem a hazámat. Büszkén vállalom.
" Én anno felvetettem, hogy lehetne egy külön topic akkor szigorúbban véve a témának, de nem nagyon volt rá vevõ senki..."
Nem rossz ötlet. Gondolkozok rajta, és megszervezek egy topikot majd külön az összesküvéseknek. De mint tudjuk ez nagyon tág téma. Itt lesz helye, tudománynak, politikának, háborúnak, gazdaságnak, médiának.
Nagyon a tárgytól eltérni nem lehet majd, kivéve ha valaki el kezd anyázni, bazmegelni, köcsögözni. De majd akkor szólok nektek, végül is ezt a feladatot önként vállaltátok fel, hogy rendet tartsatok. Én is ezt akarom, csupán.
Tartok tõle, hogy két külön véleményen vagyunk alaphangon, minden esetre hajdan én is ezzel a véleménnyel szóltam hozzá a topichoz, de a vége az lett, hogy azok mentek el, akik próbáltak valamilyen szinten normálisan hozzáállni a témához (Bucser, Joebácsi, Patiang,....).
De ez szvsz a liberálisok iskolamodelljének az eredménye, ami nem tanítja meg a valódi értékek tiszteletét.
Ha azok a csicskák ott a lehmann bros.-nél tudnák, micsoda meló megkapálni egy sor szõlõt, valszeg most sem lenne válság, mert tisztelnék az igazi világ dolgait.
De õk kezdettõl fogva zakósmajomnak készültek és neoliberális maszlaggal tömték csak a búrájukat, amitõl felsõbbrendûségi komplexussal eltelve gombnyomásra tesznek tönkre tisztességes embereket.
Biztos, hogy ebbe bele kellene keverni a politikát?
Vagy én is ebbe a "zakósmajom" csoportba tartoznék, és húzzak a fenébe?
A lehmann brothers, és manhattan chase, meg jp morgan bank csoport nem csak ebben a topikban merül fel a FED-del egyetemben, hanem az NWO témákban is. Nem véletlenül, és nem azért mert én felmerítem máshol is. Egy ember vagyok, kevés vagyok én ehhez. Hanem mert mások is észre veszik a nyilvánvaló gaztetteket. Más-más témával foglalkozó emberek is oda jukadnak ki. Sõt, azt kell,hogy mondjam, a neonáci, nacionalisták is végül a FED-hez és a bankhálózatokhoz lyukadnak ki, és ott állnak a kopasz fejüket vakarva,hogy akkor most mi is van?!!
Pl.: #1778
Most ezért csukjuk be a szemünket, és ne foglalkozzunk az NWO-s tervekkel, alakokkal akik az egészet kiváltják?
Nagyon nagy dõreség és naívság lenne , nem figyelembe venni a közelgõ veszélyt.
Tehát aki meg alapvetõen a gazdasági oldalával foglalkozna, és nem hisz az NWO-ban, nem hisz a világ háta mögötti összeesküvésben, csak abban, hogy akadnak kapzsi és hataloméhes emberek, illetve hogy az egyes országok igyekeznek a saját érdekeiket óvni, az meg folyamatosan az NWO magyarázatot olvassa, mert szerinted belefér?
Én anno felvetettem, hogy lehetne egy külön topic akkor szigorúbban véve a témának, de nem nagyon volt rá vevõ senki...
Ha a józanabbja nem vesz tudomást róluk, vagy kultúráltan beszél velük, elõbb-utóbb eltakarodnak oda, ahol hajlandóak leereszkedni a szintjükre.
De ez szvsz a liberálisok iskolamodelljének az eredménye, ami nem tanítja meg a valódi értékek tiszteletét.
Ha azok a csicskák ott a lehmann bros.-nél tudnák, micsoda meló megkapálni egy sor szõlõt, valszeg most sem lenne válság, mert tisztelnék az igazi világ dolgait.
De õk kezdettõl fogva zakósmajomnak készültek és neoliberális maszlaggal tömték csak a búrájukat, amitõl felsõbbrendûségi komplexussal eltelve gombnyomásra tesznek tönkre tisztességes embereket.
A topik témája nagyon rugalmas, mindent átölelõ.
Arról én meg nem tehetek,hogy aki belenéz a gazdasági összeomlások mögé azokat az arcokat látja mint szervezõk, akik a világkormány létrejöttében segédkeznek? Én errõl nem tehetek, hogy õk ezt csinálják. Miért? Szerinted beszéljek arról,hogy a szomszéd Erzsike néninek milyen köze van a világválsághoz? Amikor azt se tudja mi van a környezetében amiben él?
Vagy derítsük fel,hogy mi az okozója az egésznek? Szándékos válság okozásról van itt szó, kik a szervezõk? Errõl már lehet, és érdemes is vitakozni.
Ez a válság, annyira megszervezett volt,hogy a klinton kormány idejében már részletekbe menõen tudtunk róla, mi néhányunk, a jól informált külsõsök. Meg lett mondva pontosan, hogy mi lesz, és figyelmezettek, hogy készüljünk fel rá.
És most nemcsak,hogy minden forgatókönyv szerûen ment végbe, de lesz még rosszabb is. Most jön egy kis konszolidációs idõszak, aztán megint megindulunk lefelé a lejtõn, és félõ,hogy ha nem teszünk ellene, többé már nem jövünk fel onnan, csak komoly háborúskodás árán.
Most ezért csukjuk be a szemünket, és ne foglalkozzunk az NWO-s tervekkel, alakokkal akik az egészet kiváltják?
Nagyon nagy dõreség és naívság lenne , nem figyelembe venni a közelgõ veszélyt.
Itt tényleg nem lehet rendet rakni? Hívok ide még más modikat is, tizen huszan csak elbírnak majd velünk 😄
Itt egy szomszédját megvédõ nyugdíjas,(Joe Horn) kicsit más a történet: (San Diego, persze a rasszistázással ott is próbálkoztak, de elhajtották a masírozó négereket a francba)
Joe Horn az ÉV SZOMSZÉDJA Díjat kapta, azért amit tett!
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
-
Rendben hozd összefüggésbe a kettõt.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Egyébként pedig ha egy állami vállalatnál, költségvetési szervnél kiadáscsökkenés, vagy többletbevétel alakul ki, máshol pedig többletkiadás valósul meg, akkor de igen, komolyan gondolom, hogy összefüggésbe hozom a kettõt.
Mert szerintem a pénznek nincs szaga, kivált a bankszlapénznek.
#2211: a vita nem ott kezdõdött hogy utáljuk a cigányokat/magyarokat/akárkit, hanem ott, hogy lemondatták a rendõrkapitányt. Ez okozott ekkora feszültséget itt (vagy inkább növelte az alapfeszültséget, ami mindenhol megvolt eddig).
Tulajdonképpen én sem azért beszélek hozzád emberi hangon, mert te normálisan viselkedsz, hanem mert engem ilyen selejtesnek neveltek.
Jómodor, erkölcsök...
És elhiszem, hogy jó dolog, hogy most hirtelen lettek polgárõrök, meg járõrözés, de ha a dobozban nem menne figyelemelterelésként éppen a cigánytéma, akkor nem lenne változás a rendõrség részérõl, noha minden szükséges információ a rendelkezésükre állt eddig is.
Csak azt akarom mondani, hogy az a parasztvakítás, hogy most egyszercsak rendszeresen köröznek a zsaruk, csak kirakat és valószínûleg idõleges. Rengeteg adatuk van ahhoz, hogy kiemeljenek többezer, ha nem tízezer, vagy százezer ismert bûnözõt(fehéret és nem fehéret egyaránt), de nem teszik továbbra sem.
Persze a fejemhez vághatod, hogy a tv-bõl szedem az információiat, de ebbõl csak arra következtetek, hogy valamiért ezt feltételezed rólam.