Gazdasági világválság

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
"Az, hogy mások gyengék voltak, és feladták, nem jelenti azt, hogy jól tették."

Inkább csak sajnálják az idõt a szélmalomharcra ebben a topikban, és nem akarnak arra a sorsra jutni, mint mások, hogy amíg apu világot vált, addig kicsi családja éhenhal 😊

Frayer, okkultist szerint a hitelen a kamat az rablás. Namost teszem azt, matematikáról se vitatkozhatsz egy olyan közösségben, ahol nem fogadják el azt, hogy 1+1=2.

Áthozhatok a bftopikokból 20 szájkaratézós embert, akik teletömik a topikot azzal, hogy ez az egész recesszió valójában Isten tudatos mûve, belinkelve mindenféle cikket, ami ezt alátámasztja, és aki ezt nem látja át az elbutított hülye. Csak, hogy az NWO-sok is kapjanak egy hozzájuk hasonló szintû ellenpólust. Meg csak, hogy tökösnek tarts.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Bucser
Jó nagy része gázártámogatásban. Aztán nyugdíjpénztár foltozásban, majd sokáig kellett foltozni a gyógyszer és TB pénztárat (tudod mielõtt racionalizálták a kórházakat azok elvittek éves jópár milliárdot).

Sajnos hatalmas része ott van a segélyekben. Valamint épül az M5-ös befejezõ szakasza, M0 végetér, M3, M1, M6 autópályák. Azután a MÁV szanálása potom 300 milliárdot vitt el. a Gripen beszerzés 200 milliárdot. Az önkormányzatok elköltöttek bevétel nélkül csaknem 200-300 milliárdot. (Ennyi az önkormányzati szektor hiánya).

Ott a lóvé.

Mindennek megvan a helye. Minden drágán épült. Ez van. De ha nincs IMF hitel akkor szopunk mint a torkosborz. akkor valóban lekapcsolják a villanyt itthon meg a fûtést. remélem felfogtad (úgysem).

A Bankok pedig csak egy EUR/HUF FX swapline-t kapnak, hogy a rövidtávú forrásaikat középtávúra cseréljék kedvezõbb kamatokkal ezzel is csökkentve a devizahitelesek kamaterheit. (és ennek használatához ha jól tudom garanciákat is kell adni, hogy csak a meglévõ állomány refinanszírozására használják).

Lteebee A Bank konszolidációs összegek célja nem az hogy eljusson az ügyfelekhez. A bankkonszolidáció célja, hogy feltõkésítse a bankot így a veszteségleírások során ne kerüljön negatív saját tõke állapotba ami hitelképtelenné tenné a bankot.

Azaz pont a tõkeáttétes hitelezés összedõlésének hatását kívánják tompítani.

A gond a swaplineokkal van amiket a fed biztosít. ennek a célja az lenne, hogy a forrásokért cserébe a cégeknek és a lakosságnak hitelezzenek, csakhogy a bankok nem mernek. félnek, hogy a kveés forrás amihez jutottak olyan helyre kerül ami összedõl. nekik meg marad a tartozás.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Lteebee
A hírek arról szólnak, hogy jelenleg nem látják az amcsi bank-konszolidációs összegek eljutását a bankok ügyfeleihez, a gazdasághoz.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Az IMF hitel 6%-os kamaton lett adva. Mindezt olyan finanszírozási körülmények között amikor a magyar állam a piacról nem volt képes biztosítani az államháztartás lejáró adósságának finanszírozásához szükséges forrásokat. Most már tudja. de nem 6%-on hanem 11-en.

Valóban nincs szükség az IMF hitelre...

KÉRDÉS, hogy mit kértek cserébe? Minden aláírt papír nyilvános ezzel kapcsolatban? Ha nem, akkor az vonatkozik-e mindenkire, vagy érint-e mindenkit? (Magyarországon belül)
Ha a válaszokban van NEM is, akkor vajon mennyire szivattak meg 9,999millió embert. A másik nagy kéréds, hogy HOL A LÓVÉ????? (izlandon legalább jutott mindenkinek, nagy fizetés, nagy ház, külföldi nyaraló 2-3autó, bankbetét, stb.. VAN NYOMA A PÉNZNEK, itthon nagyon nem ez a helyzet, és megint a bankokat tömik pénzzel, nem az adósokat)
Bucser, sajnálom hogy engem nem találtál méltónak arra hogy beszélgetést folytassunk (pénz, hitel, kamat témában... emlékszel? nézd csak meg a privát üzeneteidet). De látom a "hangoskodáshoz" annál több kedved van. Tényleg sajnálom.

Lteebee
Nem, nem tudok hozzászólni.
Csak jöttem segíteni.

Lteebee
Elrontottam 😊

Bucser
Az, hogy többen hangoskodnak, hogy ez nekik jó, nem azt jelenti, hogy többen vannak, akiknek jó.

ugye ugye??...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Hozzá is tudsz szólni a témához, vagy csak jöttél okoskodni és asszisztálni az NWO-s haveroknak??

Bucser
"Bemásoljak ide pár száz oldalt az imf-rõl?"

Igen akkor legalább kiderülne, hogy milyen szépen félre vagy vezetve ebben a kérdésben is!

Lteebee
Jó, de minek ezt itt bejelenteni?
Nyissál!
Az, hogy többen hangoskodnak, hogy ez nekik nem jó, nem azt jelenti, hogy többen vannak, akiknek nem jó.

[NST]Cifu
Az a baj, hogy továbbra is megy a flame és a provokálás, így meg a topic marad olyan, amilyen volt.

Azért bukkan fel néha itt az nwo téma, mert egyszerûen az nwo-sok csinálták ezt az egész církuszt. Amikor a válságról beszélünk, arról beszélünk, hogy ez mit tettek velünk.

Ez a te véleményed. Van, aki meg nem ért veled egyet, az meg tüske és utána hit és vallásvitába megy át az egész.

Nyitok egy különálló topicot, és ez meg maradjon akkor a ti játszóteretek, én ebbõl nem kérek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lteebee
Mégegyszer szólok: fogalmazz felnõtt, értelmes emberhez méltó módon!

Köszi.

Lteebee
Igaziból Supergamez volt a neve😊
Mindenesetre sikerült lealacsonyodnod Bucser szintjére azzal, hogy beszálltál az "én régebb óta fórumozom" versenybe.

Lteebee
Szólok, hogy ez a stílus itt nem pálya, kicsit vegyél vissza a fiatalosból!

Köszi

Frayer
Addig nincs mirõl beszélnünk amíg tereled a témát. Az IMF-t már rég kibeszéltük. Ha kell behúzok ide egy egész könyvnyi anyagot csak az imf-rõl mint nemzetközi szervezetrõl. Az IMF, végülis egy hatalmi szerv. Eszköz. Nem azért van,hogy neked házad legyen, jobb életed. A kontroll eszköze. A hitel fegyver a globális gazdaságban.
Bemásoljak ide pár száz oldalt az imf-rõl?

I love to walk in the rain, because no one knows im crying

Bucser
Már megint kezditek az IMF-es baromságot?? Utánnaolvastatok már , hogy mi az IMF mi a szerepe kik az alapítók és milyen jogai és kötelességei vannak és milyen kamaton adja a hitelt?

Mert addig amíg ezekre nincs válasz addig nincs mirõl beszélnünk.

Torkos matildnak üzenem: Az IMF hitel 6%-os kamaton lett adva. Mindezt olyan finanszírozási körülmények között amikor a magyar állam a piacról nem volt képes biztosítani az államháztartás lejáró adósságának finanszírozásához szükséges forrásokat. Most már tudja. de nem 6%-on hanem 11-en.

Valóban nincs szükség az IMF hitelre...

Frayer
Az is alapvetõ netikett, hogy ne "basszál már be"

Frayer
Sok ilyen van még a tarsolyban.

Frayer
"A napokban ismét történelmi mélypont közelébe került a forint árfolyama, amit a pénzpiacon az IMF vezetõje, Strauss-Kahn magyarországi látogatásának híre idézett elõ. Az IMF állítólag azzal fenyegette meg a kormányt, hogy ha nem hajt végre további megszorító intézkedéseket, felmondja a 25 milliárd dolláros készenléti hitelrõl szóló szerzõdést.A szuverénnek nevezett országunkban uralkodó közjogi állapotokra jellemzõ módon a dokumentumot, amely csupán egy szándéknyilatkozat az IMF-hitel igénybevételére az "önként vállalt" költségvetési megszorító intézkedésekkel, tavaly õsszel Simor András jegybankelnök és Veres János pénzügyminiszter látta el kézjegyével. És csak utólag hozták az Országgyûlés tudomására.
A kormány a jegybankelnökkel együttmûködve lényegében a csillagászati összegû készenléti hitelért cserébe feladta a jogát gazdaságpolitikai

önrendelkezésére, és az IMF gyámsága alá taszította az országot.A szerzõdés részletei máig nem ismertek, csupán a kormányzati és a jegybanki kommunikációból, valamint az utóbbi hetekben követett monetáris és fiskális politikából és az elfogadott költségvetési törvénybõl rajzolódik ki lassan, hogy milyen kötelezettségeket vállalhatott a Veres–Simor páros a készenléti hitel biztosításáért cserébe. A terhet unokáink is nyögni fogják."
- Torkos Matild

Bucser
Ha már idézel linket basszál már be a forráshoz... ALAPVETÕ NETIKETT!!!

Mert csak így érted...

Mit tanulhatnak vajon a közgázon a hallgatók, és mit oktatnak a tanárok? Még mindig azt akarják elhitetni, hogy az eladósodás jó, a gigantikus infrastruktúrális beruházások jók, a multicégek becsalogatása jó, a privatizáció jó.... bokrossurányi jó, a bilderberg jó, értem?
OMG

Most jött ki nemrég valami hivatalos adat az EDDIGI MAGYARORSZÁGI PRIVATIZÁCIÓRÓL, az Állami Számvevõszéktõl:

Az Állami Számvevõszék egy 2003-as háttértanulmányára utalt, mely egyértelmûen kimondja: 1990 és 2002 között mintegy 4000 milliárd forint közvagyon egész egyszerûen „eltûnt”, illetve „elemzõk szerint ez magánvagyonná vált”. Ez az adat ráadásul nem tartalmazza egyrészt a spontán privatizáció alatti állami vagyonvesztést, illetve természetesen nem foglalhatta még magában a 2002 és 2008 közötti idõszak privatizációs folyamatait sem.

MÉG:

Bencze Izabella úgy összegzett: az elmúlt húsz esztendõ összprivatizációs hatalmi ügyleteinek következtében - mai értéken számolva - mintegy 10 000 milliárdnyival lett szegényebb az ország, azaz ennyit loptak el tõlünk, ennyire került magánzsebekbe. Ez pedig az IMF pénzügyi segélycsomagjának kétszerese, azaz igencsak jól jönne az országnak most, a gazdasági válság hajnalán. Ez a hiányzó 10 000 milliárd ugyanis annyit jelent, mintha mind a tízmillió állampolgárnak fejenként egymillió forintot juttatott volna az állam.

A bevétel felét elvitték a privatizációs költségek - Napi Gazdaság

Tizenhét év alatt összesen 2952 milliárd forintnyi privatizációs bevételre tett szert a magyar állam, de ennek csaknem felét, 1370 milliárdot a járulékos költségek emésztették fel - derül ki a kormány 1990 és 2007 közötti idõszakot lezáró jelentésébõl, amelybõl a Napi Gazdaság közöl részleteket. A beszámoló szerint a legeredményesebb év 1995 volt, akkor a közmûcégek eladásával 480 milliárdot söpört be az állam. Az utolsó privatizációs hullám 2006-ra esik, ekkor körülbelül 350 milliárdos bevételt könyveltek el. Ennek nagy részét a MOL opciós értékesítése adta: egy összegben 237 milliárd forinthoz jutott a vagyonkezelõ révén az állam. Ami a ráfordítást illeti: a csaknem 3 ezer milliárdból 390 milliárd ment el a társaságok alapítására, 350 milliárd volt az úgynevezett reorganizációs kiadás, és 150 milliárd forintnyi segítséget kaptak az önkormányzatok. A privatizációs folyamatok lezárásakor, 2007 végén 1615 vállalatból mindössze 139 mûködõ cég maradt állami tulajdonban

TÉNYLEG JÓ ÜZLET VOLT, CSAK ÍGY TOVÁBB!
(már annak a pár tucat embernek, akiknek OFFSHORE cégeik is vannak, multicégek, ill. nagyobb magyar cégek tulajdonosai, ig.tanács tagjai, stb.. bucser te is vesztes vagy, csak még nem fogtad fel)
Bucser
Frayer a regisztráció idõpontja 2007.03.09...

Annyira aktív nem lehettél, ha csak az SG-vé alakulás után 6 évvel regisztráltál újra...

Engem meg nem kell oktatgatnod a tiszteletrõl. Megadom annak aki kiérdemli. Aki hülyeséggel vezeti félre az embereket az nem ezek közé tartozik.

Magyarázol egy rendszert aminek az alapvetõ mûködésével sem vagy tisztában. Ja mindezt névtelenül nehogy valaki rájöjjön mégis mirõl nyilatkoztatsz ki milyen háttértudással.

A jól elvagyunkat meg biztos úgy érted, hogy 3-an magyarázzátok az NWO-s zagyvaságot1-2 embernek aki esetleg értelmes társalgásra vágyna...

Frayer
Nem bokros fan. Meg merem kockáztatni, Õ maga bokros.

Frayer
Na errõl beszéltem. A víz nem válik vérré.
Csak olvasd el amit írtál. Magáért beszél.
Én jóbarátilag próbáltam, építõjelleggel figyelmeztetni téged, erre máris támadó poszttal válaszolsz. Sajnos magadat minõsíted.
A másik, én már akkor itt voltam az sg-n, amikor még teljesen máshogy nézett ki, és SUPERGAMES.HU volt a neve, ugyan ezzel a forummal. Sõt, nekem még van olyan indított topikom is, ami már majd tíz éves, úgy hogy a mai nap is aktívan írnak bele, tehát nem sülyedt el.

Lehet,hogy neked kéne megadnod a tiszteletet az idõsebbnek, és nem fordítva.
Nehogymár mindenki hozzád alkalmazkodjon.
Most is miért van ez a flame??????
Na miért???
Már megint itt vagy. Csakis ezért. Miért nem lehet már normálisan fórumozni? Mikor nem vagy itt, milyen szépen elbeszélgetünk, amint felbukkansz egybõl megy a sértegetés, meg hogy te mindent jobban tudsz.
Miért nem hagysz már minket békén?

Bucser
Olvasni is tudsz vagy csak pofázol hülyeséget?

olvasd el a 2273-at... pont az nem történt amirõl te ugatsz.

OMG URAMISTEN, te hívõ vagy? EMBEREK egy BOKROSFAN!!! Minden "reform" csak további központosítást és a multik számára kedvezõ piacátrendezõdést okozott. Ezrével mentek csõdbe a kiscégek amikor a bokrocsomag beindult, mert nem volt tartalékuk, mint a nagy cégeknek és a multiknak, akiket az anyacégük és azok bankjai finanszíroznak. Az ország függetlenségét csökkentette Bokros, utána jutalomból kapott valami állást is a Világbanknál (ha jól emlékszem) persze ezek összeesküvés-elméletek. A korrupciót és a felesleges deviszont méregdrága gigaberuházásokat nem állították le, a profitszivattyú és az adósságcsapda ment tovább, ennyi bucser, egyes, leülhetsz, esetleg mehetsz bokros-surányihoz lakájnak, ha hajlandók felvenni.
Bucser
1.: Nem vagyok a barátod.
2.: Nem vagyok megmondó ember, csak nem fogom 80-ad alkalommal is leírni ugyanazt, mert te nem vagy képes az eszedet használni.
3.: mikor a topic létrejött te még sehol sem voltál SG-n. Szóval te itt nem hoztál létre semmit max romboltál.
4.: Ha NWO-zni akarsz akkor lépj át az NWO topicba, mert ahogy Cifu a 666-os hsz-ben kifejtette: csináltatok egy második NWO-s topicot... csak tudnám mi faszért.. egy dühöngõ nem elég a hülyeséghez??

5.: Veled ellentétben én mindenhez forrással szolgálok. A Bokrossal kapcsolatos forrásom is a CSOMAGRÓL szól és nem Bokros személyérõl (amirõl elég undorítóan szalmabábozol). Esetleg kattints a linkre olvass és sírj.

6.: Magán és szakmai életem pedig köszöni szépen jól van. A cég elég sok hasznomat veszi és hála az égnek ott több szakmabelivel tudok nap mint nap beszélni (10-15 éves tapasztalattal rendelkezõ öreg rókákkal). Nem a te fantasztikusan kiokumlált logikai hibás állításaidra vagyok szorulva.
7.: A Becsmérlést pedig tõlem mindenki csak érdemeihez mérten kap általában. ha faszságot írsz akkor faszságot írsz, élj együtt vele. Mint mondtam belenyomom az orrod... nem fogom a kicsi lelked miatt a dezinformációidat elnézegetni.

9.: a Vélemény olyan mint a segglyuk. mindenkinek van mégsem vagyok mindenkiére kíváncsi. Nem miattad jöttem vissza, csak a hülyeség már fájt.

Frayer
Bokros, köztudottan Bilderberg csoport meghívott és tag. Tagja a CFR-nek és megjelent párszor a trilaterális bizottság ülésein is néhányszor, Surányival és Sorossal közösen. Soros még a CFR egy elnöki poziciójában is volt egy idõben. Innentõl fogva, eléggé kérdéses, bokros lajos tettei a hazánkért. Ha fogalmazhatok úgy, õ egyenes hazaáruló. Olyan aki cinikusan kiröhögi a magyarokat miután átbaszta az egész nemzet fejét, és van bõr a képén beismerni gaztetteit. Hisz tudja, hogy nincs következménye a tetteinek, szinte bármeddig elmehet. Különleges erõk vannak bokros hátterében.

Frayer
Ha én is beszélhetek úgy mint te, neked is lehet visszatérni oda ahol eddig voltál. Nincs itt semmi baj amíg meg nem kavarod a jólevegõt.

Azért be kell ismerni,hogy állítasz néha képtelenségeket.
Más véleményét abszolút de nem tartod tiszteletben, és a saját elképzelésedet helyezed elõtérbe másokkal szemben, a pártatlan döntési képesség szikráját sem tudtad felmutatni eddig. Eddig ahányszor megjelentél, te voltál itt a fõ megmondó ember. Mindenkit hülyének nézel, és hülyére akarod venni a topik közösséget.

Linkeljél már be valami hasznosat, vagy mondjál már valami okosat a világ válsággal kapcsolatban, ne csak olyanokat írjál amikor hébe hóba betévedsz ide hogy: " Ennél több faszságot nem hordtál még össze mint ebben az egy postban..."

"Ezek miatt vagy te 0 a szememben... Írsz és másolgatsz dolgokat, de saját kútfõbõl csak a gondolatugrásos valóságtól elrugaszkodott dolgok jönnek ki."

"Akkor most fordulj be a sarokba és sírj vagy járj olyan helyre ahol másokat érdekel is amit mondasz."

"Te meg hülyeségeket beszélsz. "
"Nem csak a pénzügy terén állsz ingoványos talajon, hanem az alapvetõ tulajdonjogok terén is..."

Ki vagy te, hogy becsmérelni mersz másokat? Milyen alapon ítélkezel mások felett?
Hát nem veszed észre,hogy miattad van a flame, és hogy TE nem tudsz kulturáltan forumozni? Szomorú,hogy nekem kell figyelmeztetnem téged, mert annyi önkritika nincs benned, hogy állítsál a saját modorodon.
Én ezt most mint jóbarátod mondom neked, hogy vegyél vissza mert ezzel a stílussal nem hogy itt, de máshol az életben se fogsz sokra menni.
Mindenhol egy beképzelt tahónak fognak tartani. És ezt most azért mondom, mert a javadat akarom. Azért, hogy meg tudd változtatni azt ami nem éppen az erõsséged, a modorodat, és a kisebbrendûségi komplexusodat.
Már majd nemhogy olyan vagy, mint okoska a törpikékbõl. Mindenki hülye rajtad kívül, csak te vagy a valaki.
Állíts magadon, ezt szívéjesen ajánlom neked, nem akarom, hogy a jövõben mások ne legyenek veled ilyen elnézõek mint mi, és netalántán beverjék a pofádat.
Tiszteletem. Mint egy jó barát megkérlek, moderáld magadat. Értelmesen szólj a topik témájához. Nem azért hoztuk létre,hogy ilyen stílusba írkáljanak ide egyesek.

Bucser
elvoltatok az NWo topicban ugye?

Akkor lehet oda visszatérni. Engem az nem érdekel. Ellenben a gazdasági világválság igen.

A konspirációs teóriákat is lehetne oda postolni. Itt senkit nem érdekel rajtatok kívül. Ti meg úgyis betéve fújjátok a vadabbnál vadabb sztorikat..

Lteebee
Nos az pont 3 ember, ahogy látod.

sz4bolcs
Kedvenc képem. 😊))

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Bucser

Erre nincs jobb válaszom... Ennél több faszságot nem hordtál még össze mint ebben az egy postban...

Egy kis összefoglaló a Bokros Csomag valós eredményeirõl és intézkedéseirõl. Forrás: Origo: Üzleti negyed.

#2234 OLVASD el, DAVOSI nyilatkozatok
Ha a DAVOSI fórumon résztvevõk nyilatkozatait elolvasod, akkor rájössz, hogy az NWO lassan hivatalossá válik: #2234
A bokroscsomagnak semmi köze nem volt a válsághoz, az nem megoldás, hogy eladom az összes ENERGIASZOLGÁLTATÓT, és utána felélem a bejövõ pénzt, pont ellenkezõleg, ENERGIA és ÉLELMISZER elátásban függetlennek kellene lenni, és akkor nem menne el feleslegesen ennyi milliárd, persze én az 5X-ös áron épülõ autópályákkal, meg a hasonló korrupt látványberuházásokkal sem értek egyet, ha nem megy valami normális áron, akkor nem építeném meg. Annak semmi értelme, hogy pár tucat ember milliárdossá válik, egy egész ország meg eladósodik. A multicégeket sem engedném be, hogy itt ugyanazért a munkáért az osztrák bérek töredékét fizessék. Menjenek Pakisztánba, ott a bennszülöttek jól élnek havi 50ezer Ft-ból. Miért jó nekünk, hogy az EU hátsó udvarává válik az ország? (mint DélAmerika az USA hátsó udvarává, meg lehet õket nézni)
Bucser
Ha már másolsz és idézel jó lenne ha megjelölnéd a forrást is elismernéd az eredeti szerzõt és idézõjelbe tennéd.

köszi.

inflációt honnan is másoltad?? Meg innen is egy kicsit ugye?

Ezek miatt vagy te 0 a szememben... Írsz és másolgatsz dolgokat, de saját kútfõbõl csak a gondolatugrásos valóságtól elrugaszkodott dolgok jönnek ki.

Kamatmentes hitelt meg soha sehol nem kapsz. Dolgozz meg az eurodért. Én is azt teszem.

u.i.: Egyébként abban is kételkedem, hogy diplomád lenne hisz a kutatásmódszertan forrás idézésére vonatkozó legalapvetõbb szabályával sem vagy tisztában... Attól, hogy be tudod írni a google-ba hogy infláció és Pénzügy még nem leszel közgazdász, sem pénzügyi szakértõ...

Frayer
mongyá má egy bankot ahol euro hitelt tudok felvenni kamatmentesen
Még mindig nem árultad el azt a titkos helyet, ó nagy mester.

Frayer
Az infláció nem egy bonyolult dolog, mint amilyennek beállítod.
Már az ovodában megtanulják jobb helyeken, miért drágulnak az élelmiszerek. Gyenge próbálkozás, ha meg akarsz fogni az inflációval.

Az árforradalom óta tudjuk, hogy az infláció egyik leglényegesebb kiváltó oka a gazdaságban jelen lévõ pénzmennyiség nagymértékû növekedése. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más, a reálgazdasághoz kapcsolódó tényezõk nem idézhetnek elõ árszínvonal-növekedést. Ilyen tényezõk lehetnek például:

* a lakossági megtakarítások csökkenése, illetve a hitelállomány növekedése;
* a foglalkoztatottak lakosságon belüli arányának, termelékenységének, munkaidejének csökkenése;
* a fogyasztási cikkeknek az országból való kiáramlása;
* a külkereskedelmi cserearányok romlása.

Infláció, az infláció hatása
Az infláció, és az infláció hatásai
Bizonyára hallotta már az infláció kifejezést, amely a pénz vásárlóerejének csökkenését jelenti. A legtöbb ország gazdaságában jelen van az infláció, azaz a pénz folyamatos értéktelenedése. Szakértõk szerint egy jól mûködõ gazdaság egészséges velejárója, csak a mértéke nem mindegy, hogy mekkora. A legfontosabb, hogy az infláció hatására az Ön által megtakarított pénzösszeg értéke folyamatosan csökken. Amennyiben pénzét otthon tartja, számíthat rá, hogy megtakarítása az infláció mértékével évrõl évre kevesebbet fog érni. Magyarországon az elmúlt években jellemzõ 6-12%-os inflációt figyelembe véve, a befektetéseink értéke jelentõsen romlott az évek során.

Gondolja át a következõ példán keresztül, hogy az árak folyamatos emelkedése miatt a pénzének a vásárlóértéke mennyivel csökkenhet. Tegyük fel, Ön rendelkezik 100.000 Ft megtakarítással. Ebben az évben az infláció 8% lesz, így az év végére pénzének értéke 8000 Ft-tal csökken, azaz 92.000 Ft lesz a vásárlóértéke. A következõ évben ismét 8% lesz az infláció, ekkor az Ön megtakarítása 7360 Ft-tal fog kevesebbet érni. Ekkor már csak 84.640 Ft lesz a vásárlóértéke. Valójában akkor is 100.000 Ft-tal fog rendelkezni, de az árak emelkedése miatt már kevesebb mennyiségû árut tud ezen az összegen vásárolni.

Az elõbbi példa alapján jól látható, hogy a pénzén évente, átlagosan az infláció mértékének megfelelõen, egyre kevesebb terméket tud megvásárolni. A valóságban az élet minden területérõl számos termék tartozik egy fogyasztói kosárba, ezért sokkal bonyolultabb meghatározni az infláció mértékét.

Elgondolkodott már azon, hogy a statisztikák szerinti 6%-os infláció mellett, hogyan növekedhet az élelmiszerek ára 10%-kal, az energia ára pedig 20%-kal? Hogyan lehetséges ez?

A titok a számítási módszerekben van, ugyanis a statisztikai hivatal az infláció meghatározásakor rengeteg termék árváltozását veszi figyelembe. Olyan termékeket, amelyeket Ön sohasem vásárol, mint például: mezõgazdasági gépek, ipari szerszámok, ipari alapanyagok stb. Ezenkívül olyan terméket is figyelembe vesznek, amelyeknek nem változik, vagy éppen csökken az ára, így ezek ellensúlyozzák más termékek árának a növekedését. Ezért lehetséges az, hogy 6%-os infláció mellett az élelmiszer, a közlekedés, az energia költségei akár 10-20%-kal emelkedjenek. A hivatalos inflációadatokat mindig kezelje óvatosan, mivel azok egy átlagot jelentenek.

Bucser
"Azért bukkan fel néha itt az nwo téma, mert egyszerûen az nwo-sok csinálták ezt az egész církuszt. Amikor a válságról beszélünk, arról beszélünk, hogy ez mit tettek velünk."

Akkor most fordulj be a sarokba és sírj vagy járj olyan helyre ahol másokat érdekel is amit mondasz.

mert úgy látom remark OkkUltist és lteebee kivételével senki nem kíváncsi a sületlenségeidre.

Bucser
Legalább tudnád, hogy mi az infláció...

A Klasszikus megfogalmazásban az Infláció a money supply növekedése. A mostani megfogalmazásokban az infláció inkább a fogyasztási kosarak drágulásának mértéke. lehet mérni éves havi vagy gördülõ rendszerben.

HA több pénz van forgalomban ugyanazon reálérték felosztására akkor a reálértéke csökkenni fog a pénznek.

De valszeg anno én is azt hittem volna, hogy a 2 félév közgáz meg az 1 félév jog szakértõvé tesz ha egy TTK-s szak keretében végeztem volna.

Mint mondtam alapokkal sem vagy tisztában, mégis akkora mellényel beszélsz róluk mint 2 végzett közgazdász. (kicsit olyan vagy mint az aranybányász aki jó helyre csapja a csákányt aranyat talál és azt hiszi, hogy ettõl õ már geológus is..)

Frayer
<#ravasz1> <#hehe>

Lteebee
Mondjuk az origo bizonyos elmélettagadó körökben valóban autentikus forrásnak számít😊

Frayer
Persze értem én. Az igazság attól még igazság marad. Csak óvatosan kell fogalmaznunk, nehogy kiejtsük az NWO- szót 😊
Helyette használjuk inkább a világgazdasági-kormány szót.

Tessék elolvasni. Ez egy gazdasági cikk, az origo üzleti negyedébõl.
Autentikus forrás. Nézzük csak mit ír.

A világkormányzás megerõsödhet-e a válságban?

"Több évtizede tart a piacpárti és az intézményi irányításban hívõk között az elméleti vita, hogy több vagy kevesebb globális felügyeletre volna szükség ... senki nem tett semmit az egyensúlytalanságok ellen - azaz az USA laza hitelezési szabályozása, a Fed hektikus kamatpolitikája és a hitelminõsítõk ellenõrizetlensége ellen ... Az egységes szabályozás arra is alkalmas lenne, hogy a banki számvitel alapjaiban megváltozzon, és elkerülhetõ legyen, hogy a bankpiac szereplõ tömegesen rejtve tartsák könyvelési technikákkal az újabban "mérgezõnek" (toxic) hívott rossz hitelállományukat. (( Magyarán egységesített globális bankhálózat kialakítása ))
...
Egy évtizeden belül ez már a második komolyabb megtévesztés, hiszen 2001-ben az Enron botránya ugyanígy indult. Másodszor a SEC nem érvényesítette szabályozási és ellenõrzési jogait a számviteli szabályok betartása és a pénzügyi beszámolók valóságossága érdekében. Elsõsorban az AIG, a Lehman, a Bear Stearns pénzügyi társaságok, illetve a Fannie May és a Freddie Mac alapok görgethették így titokban pénzügyi gyengeségeiket hosszú ideig.
...

Sosem volt idõszerûbb a pénzügyi világfelügyelet

Amennyiben feltételezzük, hogy a megfelelõ szabályozás képes megelõzni a válságokat, mert idõben jelzi, sõt idõben korrekcióra kényszeríti a hibás döntést hozó állami és piaci szereplõket, akkor a pénzügyi világkormányzás sosem volt indokoltabb, mint a XXI. század elején, a felgyorsult globalizáció korszakában, amelyben gyakorlatilag nem léteznek elszigetelt nemzeti pénzpiacok. Meg kell jegyezni, hogy ez a fajta nemzetközi intézményi szabályozási átalakításra vonatkozó igény nem új keletû, hanem már közel negyven éve felvetõdött.

A jelenlegi válság csupán jelentõsen megnövelte annak esélyét, hogy a világgazdaság meghatározó szereplõi rászánják magukat a nemzetközi intézményrendszer reformjára. Henry Kissinger például már egy alapjaiban új világ(gazdasági) rend lehetõségeit latolgatja.

Vannak azonban kérdõjelek, amelyek nem teszik olyan egyenessé a világkormányzás.

Az európai integrációs folyamat erre kiváló példa, amely azt mutatja, hogy regionális szinten már elszánták magukat az államok, hogy a monetáris politika, banki szabályozás és a pénzügyi szolgáltatások ellenõrzése terén nemzetközi szabályozó intézményeket hozzanak létre.

Innentõl fogva meg ne halljam azt,hogy a gazdasági válság, a világ politikai folyamatai, elválaszthatóak lennének a világkormányzati törekvésektõl. Ne legyetek már impotensek. Vegyétek észre,hogy mi zajlik a világban. Már annyira nyílt,hogy csak röhögni tudok azon aki még mindig elhiszi azokat a baromságokat amikkel a tv-ben etetnek minket. Ne legyetek már buták. És ne védjétek azokat akik hazugságokkal tömik a fejeteket.

Az igazságot meg ne üldözzétek ki a topikból.
Azért bukkan fel néha itt az nwo téma, mert egyszerûen az nwo-sok csinálták ezt az egész církuszt. Amikor a válságról beszélünk, arról beszélünk, hogy ez mit tettek velünk.

Lteebee
Kezded érteni😊
Ez egy ilyen világ, ez pedig itt egy ilyen topik.

Frayer
Ha azt mondom,hogy: Mi az államnak adózunk, az állam kiveti a magas adókat, aminek bevételének nagy részét, kb 80%-át kiutalja wartburg bácsiéknak az imf-nek és brüsszelnek, adósság szolgálat rendezés képpen, jogosan.

Az rendben van. Ez így korrekt.

De ha én azt mondom,hogy wartburg bácsiék a köponti hitelezõ bankokon és a nemzetközi bank hálózatokon keresztül megadóztatják a magyar népet, az már összeesküvés elmélet, nwo téma. lol

Pedig a két állítás ugyan az. Csak másképpen van lekommunikálva. Na látjátok, ez a politika módszertana. A kommunikáció.

Lteebee
Tulajdonképpen úgy érti, hogy noha az adósságszolgálat miatt, de a magasabb adót mégiscsak az állam vetette ki.
Tehát azt mondani, hogy Wartburg bácsinak adózol, az összeesküvés elmélet, de mindenképpen antiszemita megközelítés és egyszersmind az nwo topik egyéb paranoid baromsága közé sorolandó.

Érted már?

Ja, és ha a sajátban lenne a topic, ahol moderálhatná valaki végre, akkor bizonyosan repülnél hozzászólással együtt😊

Frayer
Félre beszélsz.
Az infláció, az általános áremelkedés az egy rejtett adó.
Adót csak az állam vethet ki, na persze.
Közben meg folyamatosan rajtunk a teher az adóság szolgálat miatt, mert sajnos tartozunk a GDP 66 % ával. Ezt az adót az államon kersztül a külföldi bankár mágnások vetették ki ránk barátom.
Nehéz elképzelni mi, hogy közgazdaságtant és jogot is tanultam? Kár lenne velem vitatkozni, biztos csak 8 általánosom van. Meg biztos egy büdös paraszt vagyok, te meg az atyaúristen.
Messze vagy még a valóságtól barátom.