Slayers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Waterhorse
Remélem mindenki figyelt mert most kezdték el 9 percel korábban. Nem tudom mit csináltak, de a South Parknak elment a hangja az epizód közepén, aztán beadták, hogy a következõ mûsor a Slayers, és most 21-kor kezdták el.

Erőt, egészséget elvtársak...ugye?

Ottto
Na ezen a részen TOTÁL behalltam 😄
A holdtündérben nem volt ilyen gáz ruha XD

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

Adam5
lol rész 😄D

pont jól volt megoldva mert az elején lehetett röhöni amiko rénekeltek a végét metg csak feliratozták mer az más k lett volna...

Ottto
Jeszusom, áhh! 😄
Nekem is van ilyesmim csak tomb raideresbe!

Waterhorse
Nekem is kell ilyen:

Waterhorse
ffnf.uw.hu

Hová tette fel?
Adam5
jaja a Gertrúd hangja szerintem nagyon illik a Lina-hoz.

Adam5
pl

Seshomaru - Zelgadis

Rezo - Naraku

Waterhorse
De a Gertrúd is nõi név. Nekem személyes kedvencem a Tita mert õ szinkronizálta a Simpson Családban Lisát is. Meg az Inu Yashában is õ adja vkinek a hangját, azt nem tudom kinek mert nem néztem még 1 részt sem abból még. A magyar szinkronos animéknél már megfigyeltem, hogy újra-meg újra lehet találkozni ugyanazokkal a hangokkal kóülönbözõ animékben, ez lehet, hogy nem is feltétlenül felkérés alapján megy hanem válogatás van és azok mennek el szinkronizálni akik szeretik ezt a mûfajt. Goury hangját is hallottam már a Shaman King egyik szereplõjeként, ott negatív figurát alakított.

Ez a Gertrúd sem rossz, egész megkedveltem így Lina hangjaként, fõleg mikor ilyeneket mond: "Jhhaaaaaaj" meg "Áááhhháááháhá"😊))
Utánanézek majd neki, hátha van vmi más ismertebb szinkronszerepe is.

Ottto
loál 😛P

Adam5
Gertrúd, ez az.
ki a halál ad ilyen nevet egy gyereknek? 😛P

Waterhorse
A Slayers Next 1. részében ezek a szinkronhagok vannak:

Szabó Gertrúd - Lina
Pálmai Szabolcs - Goury
Bogdányi Titanilla - Amélia
Rosta Sándor - Zelgadis?
Juhász György - ?
Vári Attlia - ?

Adam5
Ez a Kanzel qrva jól néz ki szörny formájában szvsz.
Amiko vége egy résznek és mondják a szinkron neveket akkor ott mi az elsö? mert egyedül csak azt nem értem, azt lesmámítva csak 2nöi hangot szoktak mondani és abból a Mezei Kitti az tudom hogy a Martina hangja. Ha az elsö hang az férfi akkor az Améliát vagy a Linát férfi szinkronizálta 😛 ha nöi akko semmi.

Ottto
Nálam a rendes ending volt. Mármint NEXTé.

Adam5
jaja most nézem télleg Jama wa Sasenai néven lehet rá találni, úgy hogy "Cant stop me" aligha.

Adam5
kira rész

azt észre vettétek hogy az ending most sima slayers endingvolt?(mármint a zene a kép nem)

Lináékon akkor s ki lehet nyúlni amikor semmi komoly sztori nincs.

A két Rezó között volt pár rész amikor csak mentek és "kalandoztak" (hegyferobantás, sztintársulat, buzi sárkány) nállam azok vitték a prímet!
Ottto
Úgy látom hogy tényleg kezd beindulni a történet...

Ottto
Sztem az volt meglepõ hogy Xellos (ha ennyiért is) eladta az ékköveit

Adam5
azé elég meglepõ volt amiko lina hirtelen elõ kapott pár cuccot ami 1milliót ért...

Hát, a Slayers eleje is lapos volt amíg nem tûnt fel Rezo... ne aggódj, a Next és a Try jobb, mint az elsõ sorozat, be fog indulni rendesen.

Ottto
Az eleje megható volt, a vége már kicsit igénytelen, Philt rendesen eltúlozták szvsz
De az látszik, ennek a sorozatnak már nincs olyan jó kerettörténete mint az elsõnek, ahol Rezó körül erõsen forogtak a cselekmények. Itt jönnek mennek a gonoszok, csak Xellos marad, és az a bizonyos könyv keresése, de ez tulajdonképpen nem sokban befolyásolta eddig a történetet...

Adam5
mindig*

Adam5
ezeken a pofákon amiket tudnak vágni minig tudok nevetni 😊

a mai rész is jó volt szvsz

Nem, igazi könyvekre gondoltam.

Ottto
Sztem nem a mangát érti, ha jól tudom, a slyersrõl írtak néhány könyvet

Waterhorse
OFF: Jó értem, akkor asf és rm a legrosszab videoformátum😊))

ON: a regények alatt a mangát érted? Megvan néhány rész majd elolvasom õket mert felkeltetted az érdeklõdésemet. A manga.hu-n található ez a pár magyarra fordított példány nézd meg ha érdekel😊

OFF:Ez nem az én szubjektív véleményem, direkt ezért hoztam fel mellé technikai információkat. Én se szeretem a wmvt, de nem igaz, hogy az a legrosszabb.

ON:Azt olvastam, hogy most õsszel kezdték el lefordítani a Slayers regényeket angolra, amik eddig kizárólag japán nyelven voltak elerhetõk, és az egész sorozat alapjai. Állítólag egy kicsit más a hangulatuk, nem ilyen idétlen, hanem néhol már Dark Fantasy, nem úgy mennek bennük a dolgok, hogy ha bevágnak egy tûzlabdát akkor pár ember picit feketére lesz festve és mindenki röhög. Egyik nap láttam több neves online könyvesboltban már az elsõ 4-5 könyvet, elkezdek vadászni rájuk és írok, ha találok valamit.

Waterhorse
Ez már nagyon OFF!
Arról meg nem fogok vitát nyitni, hogy te mennyire szereted a wmv formátumot, ha oda vagy érte akkor kódolj át mindent abba aztán nézzed. Nem gondoltam volna, hogy személyes sértésnek veszed, ha lepocskondiázom a wmv-t ami általános viszonlatban nézve sem vmi közkezdvelt ill. népszerû. nem akartam a lelkedbe gázolni. biztosan okos vagy, de ennek kitárgyála nem ide tartozik, ezt inkább a Devla Fan Clubban vitassuk meg.

Már bocs, de ekkora baromságot még nem hallottam. Hogy lenne elavult a wmv, mikor sokkal újabb, mint mpeg vagy avi? Ebben nem vagyok biztos, de eléggé úgy emlékszem, hogy a wmv mpeg-4 kódoláson alapszik, ami a div-x lelke. Az, hogy jobb nála az mpeg eléggé tág fogalom, hiszen létezik mpeg1,2,4, amik között igencsak nagy a különbség. A wmv ekvivalens az mpeg-4el, es mivel az összes DVD mpeg-1 tömörítést használ, így jobb nála(azonos bitrátán, nyílván). AVIval alapból értelmetlen összehasonlítani, hisz mint a neve is mutatja,(audio-video interleave) ez nem egy codec, hanem egy filetípus, ami tartalmaz egy audio és egy video sávot, amik bármilyen kódolásuak lehetnek. Amennyiben egy olyan AVI filera gondoltál, amiben a video sáv speciálisan div-xel lett kódolva, akkor az a wmvhez hasonló minõséget nyújt.

Egyébként meg wma jobb minõséget nyújt azonos bitrátán, mint mp3.
Mondjuk már az elsõ mondatod elárulja, mennyire vagy tájékozott a témában...

Waterhorse
wmv-nek benne van a nevében a silány szó, vagyis windows. Amúgy meg pontosan mert wmv, nem jó minõség, tehát nem egy avi, vagy mpeg, igénytelen elavult formátum, olyan mint a wma és mp3 közti különbség. wmv-vel és wma-val nem nagyon operálgat senki.

Én nem állítottam 1 szóval sem, hogy dvd minõséget várok ettõl, ne viccelj wmv formátumban dvd minõséget😊))

Adam5
jaja 😄D

Ottto
Zelgadiss mint hogony, áhh azt hittem meghalok a röhögéstõl 😄DDD

Adam5
na ezen a részen is majdnem behaltam 😄DD

Tudnám javasolni a bittorrentes terjesztést, egyszerûbb használni mint DC-t, és SOKKAL nagyobb sebességet biztosít annál mintha csak egy emberrõl töltene mindenki.

Egyébként mi a bajod a wmv kódolással? Mit vársz 15-20 megás fileoktól, dvd minõséget?

Adam5
természetesen úgy értettem hogy

több száz mega/videó

Adam5
kivéve aki nem akar több száz megás videókat tárolni

Waterhorse
De nem ajánlom senkinek csak egyszeri megtekintésre az egyes epizódokat, ílyen formában fölösleges megtartani😊)

Waterhorse
Ezzel most nem akartam fikázni az oldal készítõjét, mert nagyon kedves tõle amit tesz meg minden, és én díjazom, így legalább más anime sorozatokat is tudok nézni amikre egyébként nem lenne lehetõségem.

Waterhorse
Én azt mondanám nem a legjobb...
A formátum az, elnézést a kifejezésért, de trágya, ki használ már wmv formátumot kódolásra😊))
A hang eléggé visszhangzik, ezt még el lehet viselni.
A kémpmiõségrõl már nem is mondok semmit...

Fentieket összegezve viszont alkotó barátunknak sikerült 15-20MB-ban belesûríteni 1 22-23 perces epizódot.

Na, de majd meglesz rajta lesz a szinkron a dvd-ripen akkor jöhettek dc-re lehúzni. Hacsak meg nem elõzne vki, de akkor is az a lényeg, hogy lesz...😊))

Adam5
itt fent vannak az eddig leadott magyar részek, a minõségrõl nem tudok mit mondani nekem megfelel.

Honnan lehet letölten a magyar részeket jó minõségben? A méret annyira nem számít. kösz
Waterhorse
Nekem is kiemelkedõen teszett a tegnapi, eddigi Next epizódok legjobbja volt.

A fürdõzõs jelenet is nagyon jó volt:
Zelgadis: töredeznek a hajvégeim?
És drótdörzsivel mosakodott😊))
Amelia meg a nagy melleivel, amikor Lina meglátta sárgult az irígységtõl😊

A tökön rúgós rész is jó volt, de itt a rajzolók nem figyeltek eléggé, mert a a fejpánt, amit a csaj elopott, Martina asszem, rajta volt Lina fején, amikor felülnézetbõl mutatták, hogy térdelnek a földön.
Martinát is nagyan megkedveltem az epizód alatt. Mikor szerepel majd újra.

Adam5
az

Ottto
Az brutal volt <#ticking>

Adam5
kifejezetten jó rész volt szvsz (humorban gazdag) loál az a tökön rugás 😄

Waterhorse
Vmi srác feltette a next elsõ részének a szinkronját mp3-ban és kitûnõ minõségben.
Amint lesz idõ kerítek is egy videoszerkesztõt, mondjuk Virdualdub-ot vagy hasonlót és vágom rá a dvd-ripes usteames verzióra😊)) Lesz szinkronos dvd-ripünk ez fantasztikus!😊)

Ottto
1 kérdés:
Amelia hol sérült meg? A lábán, vagy ahol a támadás után markolászta magát? <#circling>

Waterhorse
Lehet, hogy a haverja felöltöztette idõközben😊