Elkészült a Firefox 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ma amúgy a Maxthon is kifagyott teljesen, de szerencsére megjegyezte az oldalakat amit épp néztem.
Amúgy pont emiatt van több böngészõ fent: AvantBrowser, Maxthon, Opera, és megjelenése óta a Firefox 1.0 is.
Példákat, ha kérhetnék.
ekkor viszont nagyon sok dologról kell lemondani
ha meg felrakom az ext-t akkor megszûnik az igény alapú háttérben vagy fókusszal elõhozott tabozás
az hogy ez már a harmadik generációjánál van így a foxnak nagyan idegesítõ mert már most is szinte múzeumi darab lesz a bördöm és az ezeket mind tartalmazta:(
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
bookmark this group of tab
Nem tudom az MS miért nem képes kiadni valami lényegi újjítást is, esetleg az évek óta életben lévõ w3c ajánlsok figyelembevételével.
De duplikálásból tényleg csak egyféle van: az aktuális tabot lehet csak duplikálni és nincs rá gyorsmenü, csak a fõmenübõl mûködik. De írj a fejlesztõknek és biztosan megcsinálják, nem lehet nagy kunszt. És akkor újra megtérhetnél te is az IE-alapú böngészõk nyájába. ;)
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Most a background-ban tabloadolás miatt nem tértem még mindig át az 1.0-ra mert így köbö olyan idegesítõ mint amikor ie-ben a google találatait böngészem egy frissen telepített xp-n és a megnyitás új ablakban mindig fókuszelsõbbséget élvez
most sajna ugyanez van 1.0ban is
elég idegesítõ de mivel mint probléma létezik csak ezért használom még mindig a bördöt, egy duplicatenélküliséget viszont sok csnedet kívánó örömére nem élnék túl
-üres tabot
van
-duplikált tabot háttérben
-duplikált tabot aktív fókusszal
-új ablakba duplikálást
tab duplikálás (még) nincs teljeskörûen (csak a File menün keresztül van aktív tab megnyitása új tab-on)
-close the other tabs-ot
ez van
-és undo close-t tudsz elérni
ez is van, history-val is
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Egyszerûen míg le nem tölti az összes képet, hiába kattintok egy linkre. viszont ha letöltötte, már müködik a felugrós dolog. Több install, xp telepítés után is több verzió ezt csinálja. Szerintem tipus hiba...
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
én az extensiont a save all when exitre írtam
nekem nem hiányzott az open in new tab
miért írtad?
Én eddig a 0.9.3-at használtam, azzal sem volt semmi gond.
Az Adblock, és a FlashGot angol verzió alatt biztosan csont nélkül megy.
A magyar verzióban lehet gond a Flashgot-al.
A Flashgot tud mindent menteni az oldalon (Jobb gomb->Flashgot All)
A Mouse Gestures is jól megy 1.0-alatt, ajánlom mindenkinek.
background tabba
illetve active tabba nyitni a jobbegeres menüvel az léci írja le, hogy melyik extensiönök vannak fent nála és azok hanyas verziók (csak a tabosok vagy single window-hoz hasonlók érdekelnek)
mert most úgy nézem, hogy az egyik esetben talán volt igény alapú tabnyitásom
csak duplicate in new windowm nem majd, most hogy megint csináltam egy resetuppot most már van new window-m de az open in new tab active focussal megy ami irtó idegesítõ
http://piro.sakura.ne.jp/
az innen leszedhetõ verzió az 1.0ával tuti kompatibilis crashmentes (teszteltem)
a mozi ext-s oldalán nem található egyenlõre de szerintem most még egy darabig nem is fognak oda újakat felvenni mert amint látom még mindig roskadoznak a megrögzött update-elõk vagy a sok új extensionöket próbálgatók súlya alatt
én inkább nem csak egy allow hanem egy disable listát is csinálnék és beállítatnám vele, hogy allow vagy deny legyen a default
miért kell minden jó dologból egy okoskodó barmot csinálni :(
eddig egy opera\ie\gekko\ hírben nem jelent meg a neve ez az elsõ ilyen hír :)
vagy legalábbis én eddig csak ebben láttam:)
a jórészttel csak az a gondom, hogy nekem mind! kell:) többek között ezért nem cseréltem még le mind a mai napig az alfám. annyira kényelmessé teszik hogy nyüglõdés akár csak egyikük hiánya hiszen majdnem minden nap használom mindet
szóval ha tényleg csak jórész tudja akkor már csak tényleg a gyors frissítés/fejlesztésben bízok amit itt eddig hallottam mint érveket mellette
btw az 1.0 is crashhel a 2 tabos extensionnel remélem azért csinálnak végre frissítést hozzájuk :(((
engem legalábbis az alfa ezzel fogott meg és ezt azóta sem látom sem az újabb foxokban, sem az alternatív böngikben"
Pedig a Maxthon-ban ez már k* régen benne van (Groups menü), gyakorlatilag Favorites-szerûen lehet mentegetni, töltögetni az oldalakat, külön kis organizer-e is van, stb. Valamint a felsorolt tab-os extráidat is jórészt tudja. :)
annyit lehetne kérni, hogy ha a .hu-s oldalaknál ott a .hu akkor a mozillánál is a mozilla.org
léci:) csak mert a magyar link az nálam mindig tabu:)
ameddig nem leszel specifikusabb addig szerintem a firefox 9.0-ás verziónál is az about configot fogják javasolni neked vagy már esetleg rád sem fognak bagózni :(
bár szerintem az a tény hogy ie-re épül máris kinövi magát az 1%-ból :D
ez az amit sajna szétpakoltak 50 pici extensionba
alfa alatt én kettõt szoktam csak felrakni ebben a témában
elõször egy TabBrowserPrefrences-t
majd egy TabbrowserExtension-t
gond az hogy igazából hiba nélkül az 1.0pr elõtt láttam csak az újabb foxokkal hol mûködik hol nem
nehéz eltalálni a jó verziót. az 1.0pr-es cikk megjelenésének a napján tudom h volt egy verziója a 2 extensiönnek ami nem bugolt, csak akkor vagy az open in active tab v a duplicate in new tab hiányzott
ha ezek nem hiánycikkek neked akkor amondó vagyok, hogy adj neki egy próbát és telepeld fel mind2õt de csak egymás után
ebben van ugyanis az tab\options menünél egy olyan, hogy save session és save all + hogy restore upon start
egymás után telepeld õket és minden esetben böngirestart és azt hogy crashel e úgy tudod megnézni, hogy nyitsz vagy 3 eltérõ tartalmú tabot és a legülsõ win-es Xel zárod le a böngit
valami változott a foxok beállításainak a szintaktikájában és ilyenkor a history mentésen szokott kiakadni ha crashel
elõhoz egy ablakot amire vagy 5-15öt kell kattintanod aztán eltûnik.
ha crashelõs már a legelsõ ilyen tesztnél hibázni fog nem fog rejtõzködni x ideig
btw ha nem jönne össze egyik sem és nem lenne régebbi extension verzió sem sehol, akkor még mindig mûködõképes az a kerülõverzió, hogy bookmark all tabs in group és böngistartkor meg csak egy bookmarkra kell rámenned és open in tabs
ennek csak az a hátránya, hogy idõnként a kedvenceket gyomlálni kell mert különben úgy elszaporodnak hogy scrollozhatsz ezerrel:)
valahogyan periodikusan ûriti õket de hogy dátum vagy oldallátogatottsági gyakoriság alapján azt nem tudom.(mivel nem mindig menti le cachbe az oldalt ezért gyanítom inkább az utóbbi)
m.esetre szerintem emiatt ûrül ki neked mindig és nem lesznek oldalaid
szerintem 2 dolgot nézz meg
1. csekkold a foxból csinált mozillát, vagy a fox motorú netscape-et. mivel mind2 netscape-es menühagyományokat folytat és a régi 4.5-ös (:)) netscape-ekben még tuti megvolt egy ilyen menüparancs, hogy offline böngészés
ezért talán ezek a verziók jobban megoldják az offline kérdést
vagy
2. ha van helyed növeld meg a cache-nek ajánlható méretet vagy keress a menükben purge cache (x-days) és talán van olyan opció, hogy mennyi idõnként ûritsen
ez utóbbi dolog meglétében nem vagyok bzitos de mivel a fogalom él a fejemben ezért fix, hogy láttam valahol. mivel az operáékat nem nyúzom nagyon és ie is csak magyarul van meg ezért gyanús hogy geckkóban láttam:)
csak akkor csinálja ha ott a három lehetõség egyike a defaultról el van mozdítva
idõnként masszívan töltök le és egyszer ide belematattam és akkor nekem is voltak ilyen ("pitstoppok")
amondó vagyok hogy járd végig mind a három v. legalábbis kettõ biztos van a downloadkezelésre
úgy emléxem azt kellett neki mondani, hogy ne használja a download managert
de mivel most csak bird van nálam nem tudom tesztelni ezt meg nem akarom elállítani
rég randiztam hackercsajjal és azt mondják tényleg vannak lányok is köztük:)
eme mondat pontossága irtóra tetszik
ha majd esetleg általános duma nélkül megfogalmazod a problémád és esetleg egy általad war-nak nevezett eszmecserében vagy megoldódik vagy holtpontra jut egy szitu megoldása
vagy neadj isten billi bácsi belepumpál pár millát egy új ie fejlesztõ gárdába és olyan lehengerlõt csinálnak hogy nem lenne jobb 50%nál kényelmességben a róka akkor esetleg hajlok rá én is hogy ne legyen sehol war és befogom a számat mert egy jó böngészõt kapok és nem kell senkit semmirõl meggyõznöm (nor néznem azt amint õk azt mondják ez hûdejó böngi közben meg...)
szerintem igenis dimenzionáljunk túl mindent mert amíg van egy fórumunk (remélem holnap nem szûnik meg az sg:D) és vannak elégedetlen felhasználóink akik egy része hajlik arra hogy a másikkal megossza azt amit már kiszenvedett (method), akkor addig minden böngihírnél ha mással nem is de legalább egy userrel (akinek egy ilyen fórumon válaszolják meg a baját)gazdagabb lesz a világ és az illetõ produktívabban hozzájárul ehhez a sárgolyónak is nevezett valamin mûködõ humánkupachoz
az hogy ilyenkor az opera vagy a mozi vagy az avant felsorolt képességei miatt eggyel többre vagy kevesebbre változik a statisztika a használatról az szerintem olyan mindegy
szerintem inkább sírjunk és fájjon egyesek füle minthogy az az állapot legyen ami pár évvel ezelõtt volt, hogy volt ugyan egy böngi - ami valljuk be mai szemmel siralmas mit tudott- de mivel senki nem sírhatott mindenre azt kellett mondani, hogy rózsaszín és tetszik
van new tab és egy jól beállított extension
(most hogy fórumozás közben parallel mászkálok a mozillás mailek között azt írják van olyan tabextension ami nem bugol az új fox alatt)
"nem lehet fület duplázni"
õsidõk óta tudja és lentebb már írtam milyen formákban
a sima szöveges gotourl-re meg két megoldás is van
be lehet pakolni jobbegérgombos menübe is hogy fülre nyissa ill. duplakattintásra is lehet definiálni (nálam ez utóbbi van mert kímélem az egeret)
szóval én azt az egy súlycsoportot nem mondanám :)
lehet tényleg fanatikus vagyok:)
Õõõõ, huhhh <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Én már régóta Firefox-ot használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ismerõseimnek ha újra kell telepíteni gépét az IE-t alapból tiltom, hogy még véletlenül se indíthassák el, és Firefox-ot rakok nekik rá. Érdekes módon nem panaszkodnak...
lehet hogy van de nekem úgy jött le hogy itt ezért sírnak
ha van cáfoljatok meg nyugodtan:)
Egyébként szeretem." egy a kérdés
ha el akarsz menni active fókusszal az új lapra fontosak azok a képek mindeképp?
mert hehe warez oldalaknál már fogtam ki ilyet de ilyenkor minden lelkifurdalás nélkül rákattintok a megszakítra és szevasz
azt nem tudom hogy az ie-s esc gomb itt megy e
mondjuk amit ilyen röviden átugortál az így ebben a formában ahogy megfogalmaztad más böngiben is van
a tabkezelésben szerintem a mozinál az a jó, hogy te választod ki, hogy
-üres tabot
-duplikált tabot háttérben
-duplikált tabot aktív fókusszal
-új ablakba duplikálást
-close the other tabs-ot
-és undo close-t tudsz elérni
az összes fül csoportos bookmarkba mentése/megnyitása pedig már végképp hiánycikk az ietõl
engem legalábbis az alfa ezzel fogott meg és ezt azóta sem látom sem az újabb foxokban, sem az alternatív böngikben
mindegyikben ezekbõl csak egy kis kivonatot találni meg az összeset egyikben sem
én pl. örülök, hogy megint kijött egy gyorsabb/stabilabb verziója a bönginek de miért kell a kényelmet ezért feláldozni? :(
miért kell a teljesítményért egy butább felülettel dolgozni?
az hogy a tabmegnyitásokat 50 különbözõ extensionbe dobálták szét össze vissza mindenféle fejlesztõhöz az szerintem hatalmas visszalépés
nem értem ha az a srác egyedül összerakta anno azt az extensiont ez a sok válalkozó szellemû egyén miért nem segít neki?
az a bizonyos fókuszelvétel a tabbrowser extension hibája
sajnos 0.7 alfában is tapasztaltam de érdekes h csak az utóbbi idõben.
minek után én is eléggé sokat (és néhány aranyos fórumozó szerinte feleslegesen:)) itt lopom a napot tapasztaltam.
a bibi úgy kb. 1,5 hónapos ugyanis valamikor a nyár után jött ki egy olyan verziója a tabbrowser-es extensionnek ami ha felül váltassz a tabok között nem csak az ûrlapmezõket hanem néha a vágólapos dolgokat meg az egérkijelöléseket is behülyíti (címsorra jobbgomb mindet kijelöl+másol=az oldalon levõ szöveg jelölõdik ki)
mivel nekem autofókuszos a tabok közötti váltás (1msec-es rámutatás) ezért amire én tudok gondolni mint ok az az lehet hogy a kurzor pozíció valamelyik másik tabban marad amikor felül vált az ember a fülek között. az autófókusz tiltásával még nem néztem mert már nagyon hozzászoktam hogy kiméljem az izületeket, de amit egyenlõre javasolni tudok, hogy nézz régebbi verziót az extensionbõl (ennek egyedüli hátulütõje lehet, hogy nem tudom az új foxxal mennyire kompatibilis) én még majd csak holnap tesztelem
m.esetre nem fox hanem extension hiba
egy japán csákó szerkeszti ha minden igaz
az észrevételeimre eddig csak egyszer reagált igaz akkor legalább tényleg kijavította a hibát és amiatt szólt hogy az új bugmentes
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
opera?
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura