Elkészült a Firefox 1.0
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont a mouse gesture-nél nem tudom beállítani, hogy a középsõ gombra kattintva a linkeket új ablakban nyissa meg. Ezenkívül elõre-hátra lépésnél újra betölti az oldalt és ezért lasabb mint pl az Opera.
Amúgy tényleg nagyon sûrûn frissítik és rengeteg funkciója van.
Próbáltam!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
Linuxba persze Firefoxot használok itthon is, meg suliba is, de Windózra jobb a Maxthon.
Több, mint egy éve használom (akkor még MyIE néven futott), soha nem volt gondom vele. Ja, és a frissítése is példaértékû. Pl. amint megjelent a multitab-os biztonsági hiba a Secunia-n, pár nap múlva jött a frissítés, most pedig az iframe-es túlcsordulásos hibára jött két napon belül javítás. Ha frissítés van, rákérdez és magától letölt és telepít mindent, majd visszaállítja a megnyitott oldalakat, ahogy voltak, stb.
Nagyon kezes, nagyon gyors, nagyon szeretem 😊
1. valamelyik ext. miatt bugzik a jobbkat és néha nem jelenik meg
1/a. néha két ablakot nyit meg amibõl az egyik nem mükszik ( megint csak akad vmi)
1/b. az IE-s menü még 1x sem mûködött, megnyitja az IE-t ami gyakorlatilag besz*r ( megintcsak vmi akad)
2. a visszára ( legyen gomb. vagy gérrel) az elõzõ oldalt újra tölti és így a nézet a lap tetejére ugrik, pl sg olvasása közben is idegesítõ tud lenni, ha a lap alján lévõ utolsó elõtti cikkre vissza karok menni, h mennyek a következére és lehet újra legörgetni ( ha nem ennyire egyértelmû helyen van, hanem még keresni is kell még idegesíatõbb)
aki tudja a megoldásokat kérem jelezze
de a legjobb dolog a developers ext., bármit el lehet tüntetni 1 lapról (meg sok mást is tud). fejlesztésen kívûl nagyon jól jön idegesítõ mozgó reklámok eltüntetésére 😉
a mouse gesture (2 változat is van) viszont jobb mint az operában (az all-in-one-gesture ext. nem a másik ), jobban konfigurállható és a mûködése is jobb
btw, van olyan ext aminek az a neve, h duplicate tab (meg van close on doubleklikk)
2 dolog hiányzik az operából
1. beállítás, h 1 tab bezárása után melyikre mennyen és a tabok átrendezése
2. hogy nem egybe van a refresh és a stop button, hiszen 1xre sose sincs szükség rájuk
valaki mondta még régebben, h van olyan ext. ami megjegyzi az állapotot bezáráskor, plz a nevét, mert nem találom
feljesztõi oldalról kérdem, ha css-ben azt mondom hogy body aljára tegyen 1 bordert akkor mé a tetejére teszi? (mozz alapú böngiktõl eltérõk jól jelenítik meg)
A dokumentum nem tartalmaz adatokat!
-hiba, már az örületbe kerget!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
2. Továbbá a kötelezõen használandó tûzfalakban
De ha kiforrja magát az ff lehet hogy azt fogom használni, igaz akkor az is sebezhetõbb lesz a népszerûsége miatt.
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Jobb gomb a menun es Customize...utana olyan gombot pakolsz oda amilyet akarsz...
"- nem lehet a new tab gombot bepakolni az ablakok fülecskéihez"
Skinek....
nehany dologban jobb mint az IE.. de igy is feleannyit tud..szal kozelsem jobb mint az IE...inkabb az IE-t kene lelopniulk es tokeletesiteniuk😊
Az meg, hogy nekem fórumozásra használhatatlan nyilván nem általános jelenség (mert ekkora hibával nem adták volna ki) viszont nálam és még feltehetõleg jópár felhasználónál jelentkezik.
Sokszor már azon kapom magam, hogy az IE-t indítom és semmi motivációt nem érzek, hogy kikapcsoljam és elindítsam helyette a Firefoxot ugyanis számomra a tabok kivételével semmi olyat nem nyújt amiért szükségesnek érezném, hogy azt használjam, az meg, hogy jobban néz ki az egy baromság, csak elfogultságból lehet ilyet állítani.
Régebben a Mozillát is használtam egy ideig (a FF sokkal kezesebb szerintem) és amikor a vindózom kezdett behányni akkor a Mozilla az elsõk között adta be a kulcsot, úgyhogy választásom sem volt, hogy onnantól melyiket használjam.
Véleményem szerint egy átlagos felhasználó számára aki nem akar folyton valami nagyot varázsolni a böngészõjével a Firefox és a IE egyaránt megfelelõ, ha valakit nem érintenek az engem idegesítõ dolgok annak is csak egy hajszállal jobb a Firefox.
Szerintem nem kellene az Exporer vs Firefox (vagy Mozilla, Opera stb.) dolgot annyira túldimenzionálni.
Operát használok, így most nem az IE-hez fogom hasonlítgatni, bár inkább azzal van egy súlycsoportben. Az oldalak megjelenítése korrekt. Nem teszteltem sok weblapon, de minden helyesen jelent meg benne, még a válasz gomb is itt az SG-n
(O/A 7.5-ben is mûxik, csak a dátum és a hozzászólás száma is besárgul) Az nem tetszik, hogy:
- explorer kinézet
- nincs Wand
- nem lehet felküldeni a progress bart /ami ott alul kiírja, hogy mit csinál/ a cím mezõ helyére. Meg egyébként se túl beszédes valami.
- nem lehet a new tab gombot bepakolni az ablakok fülecskéihez
- nem lehet fület duplázni
- nincs GO TO URL funkció a sima kijelölt szövegnél
Meg úgy összességében fapadosnak érzem az operához képest, de mint írtam nem egy súlycsoport.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
van ugyan egy also bar ami helyetesiti még jobban is és be is jönne ha lehetne rögziteni oda , de nekem mgé nem sikerült, igaz nem is sokat szöszöltem vele 😊
valakinek erre nicns valami 5lete?
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Ami még tetszik FF-ban: egér-emotiönök, View Source highlightolt, stb.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Az oldalak 99%-a így is mûködik. Az az 1% nekem nem éri meg, hogy homepage-átállító trójaikat, keresõ-meg adbarokat, vírusokat és wormokat szopjak be.
A Firefox minden szempontból > mint az IE.
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
Tök más a kinézete, mint az a elbarmolt IE.
Önmagában nagyon fontos a tabozás, meg a jobb klikkes helyimenük gazdagsága, pl új ablakban-új lapon megnyitás.
Néha olyan lapot nyithatok új fülre, ami az IE-nél csakis új ablakban nyilik meg, lopva ezzel vmennyit a memóriából.
Sok jó van benne, lehet belemagyarázni, majd helyettem fanatizkusok megteszik.
Bár kimondottam én a sima Mozillát használom, a Fire-t kevésbé lehetett konfigolni, lehet, h ez hülyén hangzik indokként, de így van. Pörsze van a about:config, de nem vivódom vele. Vagy azt leleht, h a legútóbbi Mozilla config fájlja nagyjából elmegy a Firefox alattt is?
Ezt különféle okokból kérdem.
Egy kimondott hátránya van a mozzinak: míg egy lap összes képét nem töltötte le, az új ablakos parancsok nem hajtodnak végre, se javascriptes se más dolgok, pl párbeszédpanel, bejelentkezõ ablak fórumoknál. Néha ez is számít.
Egyébként szeretem.
Számomra a következõ elõnyökkel szolgált a Firefox használata:
-van egy oldal amit helyesen jelenít meg amit az IE helytelenül.
-egy oldalon belül több oldalt is meg lehet nyitni (tab-ok)
-az IE-vel ellentétben megjegyzi a kedvencek (itt könyvjelzõk) menüben a weboldal-nevekhez tartozó ikonokat.
Hátrányok:
-sajnos elég sok oldalt nem, vagy helytelenül jelenít meg.
-gyakrani mikor lenyitom a könyvjelzõk menüt, elkezdi a linkeket scollolni lefelé mint az állat, majd mikor megállítom akkor meg az ellenkezõ irányban, kibaszott idegesítõ.
-több oldalt amit nem tud helyesen megjeleníteni szoftverinstall szükségességét jelzi, de ráklikkelve nem telepíti fel õket.
-bizonyos oldalakon amikhez kénytelen vagyok Explorert használni (mivel nem mûködik Firefox-szal) a linkeket már Firefox-ban nyitja meg (amiben nem mûködik az oldal) így nem állíthatom be a Firefoxot elsõdleges böngészõmnek.
-és végül a legidegesítõbb ami már önmagában is elegendõ, hogy visszatérjek az Explorerhez: mikor szöveget gépelek egy fórumba rendszeresen megáll a szöveg és nem hajlandó reagálni a billentyûleütésekre bármit is csinálok. El szoktam menteni a szöveget, újra betöltöm az oldalt, majd beillesztem, de ez sem mindig megoldás, sajnos az egyetlen megoldás, ha erre az IE-t használom. Most, hogy ezt a szöveget írtam kipróbáltam, hogy a végleges verzió tartalmazza-e ezt a hibát és sajnos igen, úgyhogy ezt a szöveget is már Explorerben fejeztem be. Nem tudom, hogy ez a probléma hányakat érint, de akit igen az garantáltan nem fog sokáig kísérletezni ezzel a böngészõvel.
Szóval én nem temetném még annyira az Explorert, lehet, hogy nincs tömve funkciókkal, de az én igényeimnek -azt kell, hogy mondjam- jobban megfelel.
Azok akik azt állítják, hogy a Firefox nagyságrendekkel jobb, meg az Explorer hozzáképest egy elavult versenyképtelen szar azok vagy elfogultak az Microsoft-tal szemben (vannak itt szép számmal), vagy direkt hazudnak, vagy csak okoskodnak.
Még próbálkozom egy ideig a Firefox-szal hátha a végleges verziónak sikerül meggyõzni, de az akkor sincs jól, hogy fórumozáshoz és jópár oldal betöltésére továbbra is az Explorert kelljen használnom.
Inkább visszarakom az 1.0PR-t.
shit happens