94
  • Jinx McHale
    "Az meg, hogy nekem fórumozásra használhatatlan nyilván nem általános jelenség (mert ekkora hibával nem adták volna ki)"

Őőőő, huhhh

Én már régóta Firefox-ot használok, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ismerőseimnek ha újra kell telepíteni gépét az IE-t alapból tiltom, hogy még véletlenül se indíthassák el, és Firefox-ot rakok nekik rá. Érdekes módon nem panaszkodnak...
  • Mice
    nekem is telepelve szokott lenni de :D nem szoktam használni (nekem jó a bedobó kosár) bár nem teszteltem mélyrehatóan de most így 0:17kor nekem úgy tűnik, hogy nem azt állítja a kolléga, hogy nincs flashget support hanem h nincs olyan menüpont a flashgot ext-ben, hogy download all with fla

lehet hogy van de nekem úgy jött le hogy itt ezért sírnak

ha van cáfoljatok meg nyugodtan:)
  • Mice
    "míg egy lap összes képét nem töltötte le, az új ablakos parancsok nem hajtodnak végre, se javascriptes se más dolgok, pl párbeszédpanel, bejelentkező ablak fórumoknál. Néha ez is számít.
    Egyébként szeretem." egy a kérdés
    ha el akarsz menni active fókusszal az új lapra fontosak azok a képek mindeképp?

mert hehe warez oldalaknál már fogtam ki ilyet de ilyenkor minden lelkifurdalás nélkül rákattintok a megszakítra és szevasz

azt nem tudom hogy az ie-s esc gomb itt megy e
  • Mice
    mondd amúgy én fanatikusnak számítok?
  • Mice
    "-egy oldalon belül több oldalt is meg lehet nyitni (tab-ok)"

mondjuk amit ilyen röviden átugortál az így ebben a formában ahogy megfogalmaztad más böngiben is van

a tabkezelésben szerintem a mozinál az a jó, hogy te választod ki, hogy

-üres tabot
    -duplikált tabot háttérben
    -duplikált tabot aktív fókusszal
    -új ablakba duplikálást
    -close the other tabs-ot
    -és undo close-t tudsz elérni

az összes fül csoportos bookmarkba mentése/megnyitása pedig már végképp hiánycikk az ietől

engem legalábbis az alfa ezzel fogott meg és ezt azóta sem látom sem az újabb foxokban, sem az alternatív böngikben

mindegyikben ezekből csak egy kis kivonatot találni meg az összeset egyikben sem

én pl. örülök, hogy megint kijött egy gyorsabb/stabilabb verziója a bönginek de miért kell a kényelmet ezért feláldozni? :(

miért kell a teljesítményért egy butább felülettel dolgozni?
    az hogy a tabmegnyitásokat 50 különböző extensionbe dobálták szét össze vissza mindenféle fejlesztőhöz az szerintem hatalmas visszalépés

nem értem ha az a srác egyedül összerakta anno azt az extensiont ez a sok válalkozó szellemű egyén miért nem segít neki?
  • Mice
    bár nem néztem még a stabilt, de te a jobbmenüsre vagy a zöld ikonra mondod, hogy van?
  • Mice
    mivel látom ezt nem írták

az a bizonyos fókuszelvétel a tabbrowser extension hibája

sajnos 0.7 alfában is tapasztaltam de érdekes h csak az utóbbi időben.
    minek után én is eléggé sokat (és néhány aranyos fórumozó szerinte feleslegesen:)) itt lopom a napot tapasztaltam.

a bibi úgy kb. 1,5 hónapos ugyanis valamikor a nyár után jött ki egy olyan verziója a tabbrowser-es extensionnek ami ha felül váltassz a tabok között nem csak az űrlapmezőket hanem néha a vágólapos dolgokat meg az egérkijelöléseket is behülyíti (címsorra jobbgomb mindet kijelöl+másol=az oldalon levő szöveg jelölődik ki)

mivel nekem autofókuszos a tabok közötti váltás (1msec-es rámutatás) ezért amire én tudok gondolni mint ok az az lehet hogy a kurzor pozíció valamelyik másik tabban marad amikor felül vált az ember a fülek között. az autófókusz tiltásával még nem néztem mert már nagyon hozzászoktam hogy kiméljem az izületeket, de amit egyenlőre javasolni tudok, hogy nézz régebbi verziót az extensionből (ennek egyedüli hátulütője lehet, hogy nem tudom az új foxxal mennyire kompatibilis) én még majd csak holnap tesztelem

m.esetre nem fox hanem extension hiba
    egy japán csákó szerkeszti ha minden igaz

az észrevételeimre eddig csak egyszer reagált igaz akkor legalább tényleg kijavította a hibát és amiatt szólt hogy az új bugmentes
  • antijedi
    de van new tab de mind1... :P
  • galocza
    ie<<<<<crazy<slim<avant<maxthon<<<ff(moz)
    opera?
  • Improve
    Oké, sorry a középső gombos dolog az Options/Tab/New tab -nál állítható be...
  • Improve
    A Maxthon tényleg jó, például most is ez alól írok.
    Viszont a mouse gesture-nél nem tudom beállítani, hogy a középső gombra kattintva a linkeket új ablakban nyissa meg. Ezenkívül előre-hátra lépésnél újra betölti az oldalt és ezért lasabb mint pl az Opera.
    Amúgy tényleg nagyon sűrűn frissítik és rengeteg funkciója van.
  • Mr Manson
    Akkor is elszál!
    Próbáltam!
  • Kefete
    Ez tényleg nagyon jó progi, én is ezt használom jó pár hónapja.

Linuxba persze Firefoxot használok itthon is, meg suliba is, de Windózra jobb a Maxthon.
  • Improve
    AvantBrowsert is használok, de nálam ha egyszerre több lapot megnyitok és elkezdi tölteni őket, akkor néha(túl gyakran...) megfagy, de nem végleg. Feladatkezelőben Nem válaszol-t produkál, és kb. 1 vagy 2 perc után visszajön, és minden újra oké.
  • fako
    A dokumentum nem tartalmaz adatokat! hibara van valami beallitas az about:config-ban.

• PetruZ
    Akik nem tudnak elszakadni az IE-től, de élvezni kívánják az FF/Opera/Mozilla előnyeinek 99%-át is, lehet, hogy csak nem ismerik a Maxthon-t - ami öreg hiba, merthogy szerintem ma jelenleg ez a legjobb ingyenes IE-re épülő (azaz nem önálló) alternatíva. Tab-ok, mouse gesture, skinezés, a legaprólékosabban és egyedi szűrőfeltételekkel konfigurálható popup/content blocker, átszabható felület, on-the-fly kapcsolható tartalomvezérlők (activex, scriptek, flash, hangok, ...), searchbar ezernyi opcióval (page highlight is) és külső keresőrendszerek közvetlen belinkelésével (egyszerre több motorral is lehet keresni), plug-in-ek százai csupa hasznos dologgal, meg még egy csomó egyéb feature...
    Több, mint egy éve használom (akkor még MyIE néven futott), soha nem volt gondom vele. Ja, és a frissítése is példaértékű. Pl. amint megjelent a multitab-os biztonsági hiba a Secunia-n, pár nap múlva jött a frissítés, most pedig az iframe-es túlcsordulásos hibára jött két napon belül javítás. Ha frissítés van, rákérdez és magától letölt és telepít mindent, majd visszaállítja a megnyitott oldalakat, ahogy voltak, stb.

Nagyon kezes, nagyon gyors, nagyon szeretem :)
  • FTeR
    egyre jobban kibékülök a firefoxal, jelenleg csak 2 gondom van
    1. valamelyik ext. miatt bugzik a jobbkat és néha nem jelenik meg
    1/a. néha két ablakot nyit meg amiből az egyik nem mükszik ( megint csak akad vmi)
    1/b. az IE-s menü még 1x sem működött, megnyitja az IE-t ami gyakorlatilag besz*r ( megintcsak vmi akad)
    2. a visszára ( legyen gomb. vagy gérrel) az előző oldalt újra tölti és így a nézet a lap tetejére ugrik, pl sg olvasása közben is idegesítő tud lenni, ha a lap alján lévő utolsó előtti cikkre vissza karok menni, h mennyek a következére és lehet újra legörgetni ( ha nem ennyire egyértelmű helyen van, hanem még keresni is kell még idegesíatőbb)

aki tudja a megoldásokat kérem jelezze

de a legjobb dolog a developers ext., bármit el lehet tüntetni 1 lapról (meg sok mást is tud). fejlesztésen kívűl nagyon jól jön idegesítő mozgó reklámok eltüntetésére ;)
    a mouse gesture (2 változat is van) viszont jobb mint az operában (az all-in-one-gesture ext. nem a másik ), jobban konfigurállható és a működése is jobb

btw, van olyan ext aminek az a neve, h duplicate tab (meg van close on doubleklikk)

2 dolog hiányzik az operából
    1. beállítás, h 1 tab bezárása után melyikre mennyen és a tabok átrendezése
    2. hogy nem egybe van a refresh és a stop button, hiszen 1xre sose sincs szükség rájuk

valaki mondta még régebben, h van olyan ext. ami megjegyzi az állapotot bezáráskor, plz a nevét, mert nem találom

feljesztői oldalról kérdem, ha css-ben azt mondom hogy body aljára tegyen 1 bordert akkor mé a tetejére teszi? (mozz alapú böngiktől eltérők jól jelenítik meg)
  • Mr Manson
    Állandóan még ez is:

A dokumentum nem tartalmaz adatokat!

-hiba, már az örületbe kerget!
  • GaVino
    Firefox párti vagyok, és megjegyezném ha valaki hiányol belőle valamit rengeteg hasznos és ötletes kiegészítő letölthető hozzá. Barkácsoló szelleműek előnyben. Nekem bejött maximálisan.
  • Faterx
    1. Popupot, javát ie-ben is lehet állíítgatni
    2. Továbbá a kötelezően használandó tűzfalakban
    De ha kiforrja magát az ff lehet hogy azt fogom használni, igaz akkor az is sebezhetőbb lesz a népszerűsége miatt.
  • echo
    Ja és még egy észrevétel, valahogy offline nem igazán működik a dolog. Megnyitom a cikkeket amiket el akarok olvasni lecsatlakozom. Ezek után még egy back se megy álltalában, nem hogy historyból megnyissam a lapokat ahol már jártam...
  • echo
    Jó nagyon a firefox, de egy dolog eléggé idegesítő: amikor képet mentek el 1-2 másodpercre megáll azaz ablak, nem tudok másik tabra váltani semmi. Más nem tapasztal ilyet? Arról nem is beszélek, hogy hiányzik kicsit az IE azon funkciója hogy a képen megjelenő az elmentés opcióval megspórol egy jobb clicket... De mindezekkel együtt sem térnék vissza az IE-hez...
  • [HUN]PAStheLoD
    gondolom az nem tetszik ,hogy ez biztonságosabb jóval mint az IE .. de biztos van olyan plugin ami lebutítja és telerakja sec.holeokkal , és akkor tényleg egál les az IE-vel ..
  • [HUN]PAStheLoD
    mi az hogy közel sem tud annyit mint az ie ? az értelem végső forrása nálad biztos a tapasztalat , de azért ezt éld át még 1x ... IE elbújhat a sarokba FF mellet..
  • [HUN]PAStheLoD
    fapados , de azokat a padokat könnyű feltölteni .. extensionokkal ... és akkor jóval többet tud ..
  • Zoldalma
    "- nem lehet a new tab gombot bepakolni az ablakok fülecskéihez"

Jobb gomb a menun es Customize...utana olyan gombot pakolsz oda amilyet akarsz...

"- nem lehet a new tab gombot bepakolni az ablakok fülecskéihez"

Skinek....

• CSOCSO
    sokakkal egyetertek.. en is hsznaltam /hasznalom a firefoxot.. ezer evente..
    nehany dologban jobb mint az IE.. de igy is feleannyit tud..szal kozelsem jobb mint az IE...inkabb az IE-t kene lelopniulk es tokeletesiteniuk:)
  • archkoven
    Számomra az egyetlen dolog ami tényleg jobban tetszik a Firefoxban mint az Explorerben az a tabok használata, ezt tényleg hasznos dolog, de kevés ahhoz, hogy ezért szemet húnyjak a bosszantó apróságok felett.
    Az meg, hogy nekem fórumozásra használhatatlan nyilván nem általános jelenség (mert ekkora hibával nem adták volna ki) viszont nálam és még feltehetőleg jópár felhasználónál jelentkezik.
    Sokszor már azon kapom magam, hogy az IE-t indítom és semmi motivációt nem érzek, hogy kikapcsoljam és elindítsam helyette a Firefoxot ugyanis számomra a tabok kivételével semmi olyat nem nyújt amiért szükségesnek érezném, hogy azt használjam, az meg, hogy jobban néz ki az egy baromság, csak elfogultságból lehet ilyet állítani.
    Régebben a Mozillát is használtam egy ideig (a FF sokkal kezesebb szerintem) és amikor a vindózom kezdett behányni akkor a Mozilla az elsők között adta be a kulcsot, úgyhogy választásom sem volt, hogy onnantól melyiket használjam.

Véleményem szerint egy átlagos felhasználó számára aki nem akar folyton valami nagyot varázsolni a böngészőjével a Firefox és a IE egyaránt megfelelő, ha valakit nem érintenek az engem idegesítő dolgok annak is csak egy hajszállal jobb a Firefox.

Szerintem nem kellene az Exporer vs Firefox (vagy Mozilla, Opera stb.) dolgot annyira túldimenzionálni.
  • Emmegki
    Véleményem a Firefoxról (1.0 pr):
    Operát használok, így most nem az IE-hez fogom hasonlítgatni, bár inkább azzal van egy súlycsoportben. Az oldalak megjelenítése korrekt. Nem teszteltem sok weblapon, de minden helyesen jelent meg benne, még a válasz gomb is itt az SG-n
    (O/A 7.5-ben is műxik, csak a dátum és a hozzászólás száma is besárgul) Az nem tetszik, hogy:
    - explorer kinézet
    - nincs Wand
    - nem lehet felküldeni a progress bart /ami ott alul kiírja, hogy mit csinál/ a cím mező helyére. Meg egyébként se túl beszédes valami.
    - nem lehet a new tab gombot bepakolni az ablakok fülecskéihez
    - nem lehet fület duplázni
    - nincs GO TO URL funkció a sima kijelölt szövegnél

Meg úgy összességében fapadosnak érzem az operához képest, de mint írtam nem egy súlycsoport.
  • TeszteloPontHu
    Avant Browser a megoldás: Egyesíti a Firefox és az IE előnyeit.
  • Sadist
    Tényleg a popup blockerét ki is felejtettem. IE-n már untam azt az állandóan előbukkanó kis lócitromot (citromail).
  • [HUN]PAStheLoD
    ctrl-f hatására ELŐVILLAN mint ha CSODA történt volna... és nem foglal helyet , amikor nem kell :)
  • [HUN]PAStheLoD
    DE VAN ! én használom is .. FlashGot az extension/kiterjesztés ..gyk plugin neve ..
  • mrzool
    hol?
  • antijedi
    a jobb felső sarkos gyorskerső télleg kriály vót de 1.0pr-ben már nem lehet az odlalon belül keresni vele az a gáz...
    van ugyan egy also bar ami helyetesiti még jobban is és be is jönne ha lehetne rögziteni oda , de nekem mgé nem sikerült, igaz nem is sokat szöszöltem vele :)
    valakinek erre nicns valami 5lete?
  • antijedi
    normális honlapkat kell nzéegetni és nincs iylen gond..., én speciel pl még nem találtam oylan honlapot ami nem ment volna... 8kivéve ugy sg forum csoda szövegeffectjei, de én ezért pl direkt hálás vagyok :P)
  • antijedi
    de van...
  • dikki*yysw
    Azokat az oldalakat, amiket gyakran látogatsz és megbízhatóak, add hozzá a popup-védelem mellőzéséhez. Azért nem nyílik meg semmi, mert a popupblokker lefogja.

Ami még tetszik FF-ban: egér-emotiönök, View Source highlightolt, stb.
  • dikki*yysw
    Több mint egy éve használok Firebird/foxot, de nem igen találkoztam az általad említett hibákkal. Tényleg van pár oldal, amelyet nem jelenít meg helyesen, csakhogy ez az oldal készítőinek a hibája. A Firefox tökéletesen megfelel a szabványoknak, és a fos IE tér el azoktól.
    Az oldalak 99%-a így is működik. Az az 1% nekem nem éri meg, hogy homepage-átállító trójaikat, kereső-meg adbarokat, vírusokat és wormokat szopjak be.
    A Firefox minden szempontból > mint az IE.
  • avman
    viszont továbbra sincs minden letöltése flashgettel...