2824
Autós navigáció egyszerűen
  • candejj
    Sziasztok!
    iGO8.3.4.117940.PDA.PNA verziónál miért nem működik az útvonaltervezés? Nem lehet rákattintani valamiért. Tipp?
    Esetleg tudtok ajánlani jól működi IGo 8 vagy 8.3 verziót?
    Köszönöm!
  • ibrik
    Ezzel a megoldással csak annyi a gond, hogy ha csak "Magyarországosat" veszel, az azon lévő licensszel más országok térképeit zároltnak fogja jelezni a program. Tehát elvileg nem lesz elég a többi letöltött országot simán ráraknod, azt már csak a feltört EXE-vel tudja használni - de ez meg már warez téma, és itt seggberúgnak érte...

Azért ebben a topikban visszakeresgélve fogsz találni néhány okos fórum linket...
  • Haversrác
    Szasztok egy NAVON N660 típusú GPS-t szeretnék megvenni, és kéne egy kis sgítség. A magyarország és a teljes eu térkép felszereltségű között kb. 20000 Ft különbség van. Letöltöttem az iGO8 teljes eu térképet. A kérdés az, hogy fel lehet-e rakni a magyaro. térképpel vásárolt készülékre. Ha igen,hol tudnék utánanézni?
    Előre is köszönöm.
  • ibrik
    Tücsök: Nem írtad, melyik programról van szó. Ha az eredetileg is rajta lévő Navigon Mobile Navigator-ra gondoltál, annak nem ismerem a felépítését. iGO-nál viszont lényegtelen a program működőképessége szempontjából a 3D épületadatokat tartalmazó adatbázis (3DC és 3DL) fájlok megléte.

Razor18: Igazából nekem eddig még csak egyetlenegy olyan iGO8 verzióm volt, amelyben eleve benne voltak ezek az ikonok és úgy működött. Ez még az a verzió volt, ami az első IconX A300-as és A400-as verzióin futott. Ha jól emlékszem, v8.3.1.xxxxx volt a verziója, de már rég nincs meg.
    Viszont ha figyelmesen elolvasod a poiplaza-s leírást, ott sem arról írnak, hogy egyszerűen berakod/módosítod a branding.zip/data.zip-et. Csak akkor működik a dolog, ha egy bizonyos POI adatbázishoz (pl. KML formátumban töltöd fel a készülékre) hozzárendeled a hozzá szánt ikonokat. Az alapban az iGO-khoz mellékelt POI adatbázissal (pl. Hungary.poi) nem működik.
    Ez azt jelenti - szájbarágósan leírva -, hogy egyrészt le kell töltened onnan pl. egy vagy több benzinkút POI-t és a kívánt ikonkészletet és berakni a leírás szerint. Aztán az iGO menüjében be kell állítanod a POI kezelésnél a POI láthatóságát és ott változtathatod meg a hozzárendelt ikont is.

Na én pont ezért nem foglalkozom vele, mert a töltőállomásokat nem lehet egyben letölteni, hanem csak külön társaságonként (van belőlük a világon kb. 100-féle), országokra lebontva. Mondjuk szerencsére az ikonokat egyben lehet letölteni, de akkor is egyenként kellene beállítani társaságonként.
  • Razor18
    Köszi, de ahogy az 1. rész alatti kommentekben írják, leginkább mindenki a branding.zip-et változtatgatja, érdekes módon ez a data.zip-et. De bármit csináltam eddig, a céges logok helyett nekem mindenhol a cikk közepén a POI lista screenshotjában látható piros-narancssárga ikon jelenik meg, soha nem sikerült Shell logot csalnom pl. a POI listába, így a térképre sem. Viszont ha a save mappát törlöm is, benne a poi_visibility.txt-tel együtt, akkor is az újraindítás után az előzőleg beállított pl. Shell és MOL láthatóságok jönnek vissza!
    Egész pontosan a"content,building" fájl nincs meg!
    Köszi!
    Az jó,mert amikor le akartam menteni valami oknál fogva törlődött egy két dolog és már nem is indul
    mit lehet vele kezdeni?
  • ibrik
    tücsök: A Navigon-okon nem működik az iGO - illetve olvastam olyat, hogy sikerült valahogyan ráhegeszteni és még el is indult, de nem tudott kommunikálni a GPS-vevővel, meg hasonló problémák merültek fel, így használhatatlan.

Razor18: Használd a keresőt.
    Pl. első találatként két összefüggő cikk navigyurcitól:
    http://navigyurci.hu/2010/06/11/szines-poi-ikonok-telepitese-igo8-ala/
    http://navigyurci.hu/2010/06/30/szines-poi-ikonok-telepitese-az-igo8-ala-masodik-resz/
    Egy másik leírás a POIPlaza-ról:
    http://www.poiplaza.com/?p=newsshow&id=10
  • Razor18
    Szia Ibrik,

egy-két helyen már kérdeztem, de nem oldódott meg. Wayteq x620-on (320x240)használok iGO 8.3.4 2010-es változatát. Szeretném, ha a POI-knál a benzinkutak ne a generális (kék körben fehér benzinkút jel) logó jelenjen meg, hanem adott kút brand logoja (Shell, MOL stb.). Netről már letöltöttem kétféle alternatív branding.zip-et is, feltettem, és nem csak a POI visibilities.txt fájlt, hanem a komplett save mappát kitöröltem. Viszont a POI-kat kezelő menüben is látszik, hogy a benzinkutaknak itt is generális ikonja van, csak más, mint az eredeti. Szóval valakinek logos branding.zip-je nincs végre?
    Hali!
    Segítség kellene!? Hogyan tudok felrakni igo-t navigon 1200-re
  • LoSA
    OKs, sry! :) Lama kérdés volt akkor, bocsi!
  • ibrik
    A "SiRF Atlas V" nem egy program, hanem ez egy GPS-ekben használt processzor típus.
  • LoSA
    Srácok, a SiRF Atlas V GPS szoftvernak mi a honlapja? Ahol meg lehet nézni, hogy mit is tud az a program?! :) Köszi a segítséget, én google-n nem találtam. :(
  • ibrik
    Az úgy nem egészen lesz jó - bár készüléke válogatja.
    Nem tudom, hogy a N770-es melyik Wayteq-ek közés tartozik, mert van olyan, amelynek szükséges, hogy a navigációs program - akármelyik, amelyik futtatható rajta - a "mobilenavigator" nevű mappában legyen, és a program indító fájljának (EXE) is "mobilenavigator.exe"-nek kell lennie.
    Viszont vannak olyanok, amelyeknél a beállítás menüben kell megadni a program elérési útját és azoknál úgy tudom, már nem kell a "mobilenavigator" elnevezés.

Viszont néhány fontos dologra figyelni kell az iGO8-al (és az Amigo-val és a Primo-val) kapcsolatban.
    A "sys.txt" nevű fájl [folders] szekciójában a legtöbb esetben meg kell adni az iGO mappáját, ahonnét futtatod az EXE-jét (tehát vagy "mobilenavigator", vagy "igo8", stb.). Ez így néz ki:
    [folders]
    app="ResidentFlash\mobilenavigator"

A másik fontos dolog, hogy ha úgy használnád az iGO-t, hogy a térképeket egy SD kártyára raknád, hogy a program onnan olvassa be őket, akkor egyrészt a "content" mappa teljes tartalmát az SD-re kell tenned, másrészt a sys.txt-ben a folders részt is módosítani kell:
    [folders]
    app="ResidentFlash\mobilenavigator"
    content="%SDCARD%\igo8\content"

Megjegyzés: Nem emlékszem pontosan a belső memória nevére a Wayteq-ekben - talán "ResidentFlash" a neve, de ha más, akkor értelemszerűen azt kell odaírni. Azért használtam az "%SDCARD%" általános paramétert a memóriakártya nevére, mert most ebben a pillanatban szintén nem tudom, mi a pontos neve a Wayreq "keresztségben", de így anélkül is működik.
    Értelemszerűen a fenti példában a "content" mappa helye a kártyán: \igo8\content
  • dennis88
    pontosítom az egészet
    szóval ennek van egy belső beépített memóriája, kártya nincs benne
    a belső memórián van egy mobilenavigator mappa
    ezt a mappát ha lecserélem mondjuk egy igo 8-ra akkor az rendesen fog rajta működni?
  • dennis88
    bocsi igazad van
    az a helyzet, hogy van egy WayteQ N770-es GPS
    namost ezen van ugye alapból egy program és egy térkép
    memóriakártyát nem adtak hozzá
    ha veszek egy memóriakártyát és arra rámásolok egy pl.: IGO 8-at, akkor azt fogom tudni használni?
  • Terence007
    Az NPC Diamond készülékről mondana egy véleményt valaki aki ismeri és esetleg van is valamennyi tapasztalata GPS-ek terén?
    Konkrétan ERRŐL lenne szó. Ami ott le van írva minden szép és jó, mondjuk olyan aprósággal, hogy az a "2010-es Navigációs szoftver" valszeg nem egy igo, persze ettől független lehet jó, csak nem akarok zsákbamacskát venni..
  • ibrik
    Változó.
    A különféle Wayteq-eket megveheted program nélkül és - mint ahogy az előbb írtam - "azokra sok mindent fel lehet rakni, könnyedén" - akár iGO8-at (meg Amigo-t és Primo-t) is, de azt nem részletezném, mert wareznak minősül és itt még seggberúgnak érte...
    Keress rá a neten, több ezer találat lesz leírásokkal.

Hivatalosan árulják Sygic Lite navigációs programmal is (illetve hivatalosan utólag csak az vásárolható hozzá, meg még jópár más márkájú GPS-hez is).
    Igazából azt a programot nem ismerem, csak annyit tudok róla, hogy olcsó. Frissíthetőségét, támogatottságát stb. sem ismerem.
  • LoSA
    Köszönöm a segítséget! Szóval Wayteq-t ajánlasz... Azon milyen program fut? Mi a neve?
  • ibrik
    LoSA: A "Mio-n Igo program van" az nekem kerülendőnek tűnik.
    Való igaz, hogy régen a Mio és a NavNGo szoros együttműködésben voltak, de ennek már évek óta vége.
    Tehát, vagy egy régi készülékről van szó és azért nem érdemes megvenni, vagy az újabbak közül való, amelyeknek már semmi köze az iGO-hoz és így csak valami ráhegesztett warez verzióról lehet szó. Az újabb Mio-kon hivatalosan futó program pedig egy szóval: "röhej".
    Én inkább a Wayteq-et ajánlanám, azokra sok mindent fel lehet rakni, könnyedén. Erről rengeteg leírást találsz a neten.

dennis88: Először is tisztázzuk a fogalmakat: A "térkép" és a "navigációs program" nem ugyanaz. Te most melyikről beszélsz?
  • LoSA
    Sziasztok!

A héten szeretnék venni egy GPSt, de sajnos nem értek hozzá. Mio és a Wayteq közül melyik a jobb? Melyiket érdemesebb megvenni? ;) A Mio-n Igo program van, a másikon micsoda? Köszi a segítséget!
  • dennis88
    sziasztok
    az lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy teljesen új térképem, akkor ha az eredetit letörlöm a memóriakártyáról és az újat rámásolom, azt fogja tudni kezelni a GPS?

köszi
  • ibrik
    Mint ahogy azt már másnak is írtam, nem tudok GPS-t ajánlani, mert rengeteg van:
    GPS-ek iGO8-al 35e-től lefelé

Mondjuk a fenti listában nem írtam a keresésbe a "TMC" kifejezést, mert:

- Nem néztem végig, van-e valamelyikben/valamelyikhez eleve TMC-vevő

- Ha nincs benne, akkor is kapható TMC-vevő már 4-5e-től

- Jelenleg még most sem tökéletes Magyarországon a TMC-szolgáltatás, és szinte csak Bp. és térségére, valamint az autópályákra korlátozódik és nem is mindig pontos. Nem sok más területen láttam forgalmi eseményt, ha használtam.
  • Stann
    Igazából leírást már találtam rá, csak elvileg azok a PNA-k, amik nem IGO-t használnak, azokra nem telepíthető fel... Nem a kibontás után szeretnék egy nagyot nézni. :-) A lentebb írt kategóriára te milyen készüléket ajánlanál?
  • ibrik
    norbi: Passz. Nem érdekel.

Stann: Elvileg semmi akadálya, de ne kérdezd, hogyan kell. Gugli a te barátod... (keress rá: igo8 m400).
  • Stann
    Értem, köszi! De az pl. megoldható, hogy egy Mio m400-as PNA-ra rátegeyem az Igo Primot (warezolt verziót)? Vagy lehet nem bírná a vas?
  • norbi0325
    jajaja így gondoltam én is (má hogy nem a térkép hanem a szoft warezolt! ) De ha már benn a kocsimban a igo8-a pna-mon a kkkuttyát nem érdekli (vagy nem tudja meg )mi van rajt ! vagy ?
  • ibrik
    norbi: Ha figyelmesen olvasol és nem warezolt térképről írtam, hanem programról. Nem ugyanaz.
    Ha valaki ért hozzá és pont azzal foglalkozik, hogy az ilyeneket lebuktassa, azonnal rájön, ha egy készülékre warez programverzió került.
    Így szoktak lebukni a boltosok is tört iGO8-as PNA-kkal. Érthető, hogy iGO8-al/Amigo-val/Primo-val könnyebben tudnak eladni egy PNA-t, de nem mindegyik PNA gyártó van szerződésben a NavNGo-val, így azok készülékein nem is lehet semelyik iGO8 verzió - ismétlem, hivatalosan nem létezik rájuk. Illetve egyik iGO8 verziónak sem létezik olyan változata, amelyik utólag megvehető és PNA-ra telepíthető lenne. Ilyen nincs.

Stann: Tévedés. A Primo verziója: v8.5.9.******. Illetve újabban szakítottak az iGO8 verzió megjelöléssel és saját verzió megjelölést kapott (pl. Primo v1.1 és v1.2).
  • Stann
    Igo 8 alatt a 8.3-ast értettem (ha jól tudom, ezt a verziót hívják IGO Primonak).
  • Stann
    Sziasztok!
    GPS vásárlás előtt állok, eddig a Navon 480 és 660, MIO 400-as modelljét néztem ki magamnak, és nem tudok dönteni (nyitott vagyok egyéb készülékekre is).
    Igazából az alábbiak lennének az igényeim:
    - Ár. Mo. térképpel max 30-35k
    - IGO 8 szoftver
    - TMC vevő -> leírá alapján nagyon hasznos, de ez a funkció itthon is működik?
    - Útvonaltervezésnél lehessen "közbenső" célt megadni, és hasonló funkciók...
    - Lehetőleg mutassa a sávokat is
    - Memóriakártyával bővíthető legyen

Külsőre a Mio jobban tetszik, de azt csak MioMapssal láttam, nem Igo-val... Ez megoldható? A Navon sem csúnya, de a kijelzője a Mionak sokkal jobb, plusz a Navon nem tűnik túl strapabírónak sem...
  • norbi0325
    ibrik ! és mi a buktatója a warezolt térképeknek ? ? le tudja valaki ellenőrizni hogy mi van a kis pna -mon??
  • piamania
    Értem, akkor nézelődök még és jelentkezem.
  • ibrik
    Ennél bonyolultabb kérdést fel sem tehettél volna, olyan rengeteg van a piacon.
    Egyszerűbb, ha kinézel valamit, leírod ide, mint az előbb, és meg tudjuk mondani róla a frankót...

Megjegyzés: A térképek és a garancia nem függ össze.
  • piamania
    Tudnál ajánlani vmi jó kis kütyüt?30E kes van rá, nem olyan sok, de szerintem ennyiből is lehet venni egy jó készüléket.Igazából csak egy szempont érdekel,hogy Igo legyen rajta!!Na meg hogy később le tudjam hozzá szedni a térképeket a netről, miután lejárt a garanciája.Köszi szépen a segítséget.
  • ibrik
    Első pillantásra jónak tűnt.
    De aztán jobban megnéztem...
    Az aggályosnak tűnő pontok a hirdetésben:

- A termék helye: Chrzanów, Lengyelország

- "...bármely navigációs program feltelepíthető pl.: AutósTérkép, iGO, MobileMap, NAVIGON..." - Nekem ebből az jön le, hogy nincs rajta semmilyen navi program. De már most jelzem, ha az iGO tényleg fel is rakható rá, az biztosan csak warezolt lehet, mert hivatalosan nem létezik megvásárolható PNA-verzió.

- 12 hónap GYÁRTÓI GARANCIA LENGYELORSZÁGI SZERVIZZEL!
  • piamania
    HEllo!
    GPS vásárlás előtt állunk.Kinéztem egy ilyet.
    Ibrik mi a véleményed róla?KÖszi szépen
    Ez az
  • bbecker
    Szia Norbi.
    Köszi a segitséget ,a második OK.volt.
  • medve01
    Sziasztok segítséget szeretnék kérni,van egy GoClever navigációm,és rajta egy 8.5.9.142948 verzió és elindítom a navit folyamatosan gps vevőt keres .Ha tud valaki kérem segítsen mit állítsak rajta
  • zoliii
    Sziasztok!

Hogy kell megadni a Mio Moov 360 gps-nek a SmartST elérési útvonalát?
    Azt tudom, hogy a Sys-be kell bemásolni, de mit kell beírni, hogy jó legyen?
  • mnbv
    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van egy xroad v4150-es pna-m, és erre szeretném felrakni az igo8-t. Lehetséges-e és ha igen akkor hogyan kell és mit kell beállítani, átírni. Ehhez kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.