GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LoSA
OKs, sry! 😊 Lama kérdés volt akkor, bocsi! <#nyes>

ibrik
A "SiRF Atlas V" nem egy program, hanem ez egy GPS-ekben használt processzor típus.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

LoSA
Srácok, a SiRF Atlas V GPS szoftvernak mi a honlapja? Ahol meg lehet nézni, hogy mit is tud az a program?! 😊 Köszi a segítséget, én google-n nem találtam. 😞

ibrik
Az úgy nem egészen lesz jó - bár készüléke válogatja.
Nem tudom, hogy a N770-es melyik Wayteq-ek közés tartozik, mert van olyan, amelynek szükséges, hogy a navigációs program - akármelyik, amelyik futtatható rajta - a "mobilenavigator" nevû mappában legyen, és a program indító fájljának (EXE) is "mobilenavigator.exe"-nek kell lennie.
Viszont vannak olyanok, amelyeknél a beállítás menüben kell megadni a program elérési útját és azoknál úgy tudom, már nem kell a "mobilenavigator" elnevezés.

Viszont néhány fontos dologra figyelni kell az iGO8-al (és az Amigo-val és a Primo-val) kapcsolatban.
A "sys.txt" nevû fájl szekciójában a legtöbb esetben meg kell adni az iGO mappáját, ahonnét futtatod az EXE-jét (tehát vagy "mobilenavigator", vagy "igo8", stb.). Ez így néz ki:

app="ResidentFlash\mobilenavigator"

A másik fontos dolog, hogy ha úgy használnád az iGO-t, hogy a térképeket egy SD kártyára raknád, hogy a program onnan olvassa be õket, akkor egyrészt a "content" mappa teljes tartalmát az SD-re kell tenned, másrészt a sys.txt-ben a folders részt is módosítani kell:

app="ResidentFlash\mobilenavigator"
content="%SDCARD%\igo8\content"

Megjegyzés: Nem emlékszem pontosan a belsõ memória nevére a Wayteq-ekben - talán "ResidentFlash" a neve, de ha más, akkor értelemszerûen azt kell odaírni. Azért használtam az "%SDCARD%" általános paramétert a memóriakártya nevére, mert most ebben a pillanatban szintén nem tudom, mi a pontos neve a Wayreq "keresztségben", de így anélkül is mûködik.
Értelemszerûen a fenti példában a "content" mappa helye a kártyán: \igo8\content

pontosítom az egészet
szóval ennek van egy belsõ beépített memóriája, kártya nincs benne
a belsõ memórián van egy mobilenavigator mappa
ezt a mappát ha lecserélem mondjuk egy igo 8-ra akkor az rendesen fog rajta mûködni?
bocsi igazad van
az a helyzet, hogy van egy WayteQ N770-es GPS
namost ezen van ugye alapból egy program és egy térkép
memóriakártyát nem adtak hozzá
ha veszek egy memóriakártyát és arra rámásolok egy pl.: IGO 8-at, akkor azt fogom tudni használni?
Az NPC Diamond készülékrõl mondana egy véleményt valaki aki ismeri és esetleg van is valamennyi tapasztalata GPS-ek terén?
Konkrétan ERRÕL lenne szó. Ami ott le van írva minden szép és jó, mondjuk olyan aprósággal, hogy az a "2010-es Navigációs szoftver" valszeg nem egy igo, persze ettõl független lehet jó, csak nem akarok zsákbamacskát venni..

ibrik
Változó.
A különféle Wayteq-eket megveheted program nélkül és - mint ahogy az elõbb írtam - "azokra sok mindent fel lehet rakni, könnyedén" - akár iGO8-at (meg Amigo-t és Primo-t) is, de azt nem részletezném, mert wareznak minõsül és itt még seggberúgnak érte...
Keress rá a neten, több ezer találat lesz leírásokkal.

Hivatalosan árulják Sygic Lite navigációs programmal is (illetve hivatalosan utólag csak az vásárolható hozzá, meg még jópár más márkájú GPS-hez is).
Igazából azt a programot nem ismerem, csak annyit tudok róla, hogy olcsó. Frissíthetõségét, támogatottságát stb. sem ismerem.

LoSA
Köszönöm a segítséget! Szóval Wayteq-t ajánlasz... Azon milyen program fut? Mi a neve?

ibrik
LoSA: A "Mio-n Igo program van" az nekem kerülendõnek tûnik.
Való igaz, hogy régen a Mio és a NavNGo szoros együttmûködésben voltak, de ennek már évek óta vége.
Tehát, vagy egy régi készülékrõl van szó és azért nem érdemes megvenni, vagy az újabbak közül való, amelyeknek már semmi köze az iGO-hoz és így csak valami ráhegesztett warez verzióról lehet szó. Az újabb Mio-kon hivatalosan futó program pedig egy szóval: "röhej".
Én inkább a Wayteq-et ajánlanám, azokra sok mindent fel lehet rakni, könnyedén. Errõl rengeteg leírást találsz a neten.

dennis88: Elõször is tisztázzuk a fogalmakat: A "térkép" és a "navigációs program" nem ugyanaz. Te most melyikrõl beszélsz?

LoSA
Sziasztok!

A héten szeretnék venni egy GPSt, de sajnos nem értek hozzá. Mio és a Wayteq közül melyik a jobb? Melyiket érdemesebb megvenni? 😉 A Mio-n Igo program van, a másikon micsoda? Köszi a segítséget!

sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy ha nekem van egy teljesen új térképem, akkor ha az eredetit letörlöm a memóriakártyáról és az újat rámásolom, azt fogja tudni kezelni a GPS?

köszi
ibrik
Mint ahogy azt már másnak is írtam, nem tudok GPS-t ajánlani, mert rengeteg van:
GPS-ek iGO8-al 35e-tõl lefelé

Mondjuk a fenti listában nem írtam a keresésbe a "TMC" kifejezést, mert:

- Nem néztem végig, van-e valamelyikben/valamelyikhez eleve TMC-vevõ

- Ha nincs benne, akkor is kapható TMC-vevõ már 4-5e-tõl

- Jelenleg még most sem tökéletes Magyarországon a TMC-szolgáltatás, és szinte csak Bp. és térségére, valamint az autópályákra korlátozódik és nem is mindig pontos. Nem sok más területen láttam forgalmi eseményt, ha használtam.

Stann
Igazából leírást már találtam rá, csak elvileg azok a PNA-k, amik nem IGO-t használnak, azokra nem telepíthetõ fel... Nem a kibontás után szeretnék egy nagyot nézni. :-) A lentebb írt kategóriára te milyen készüléket ajánlanál?

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

ibrik
norbi: Passz. Nem érdekel.

Stann: Elvileg semmi akadálya, de ne kérdezd, hogyan kell. Gugli a te barátod... (keress rá: igo8 m400).

Stann
Értem, köszi! De az pl. megoldható, hogy egy Mio m400-as PNA-ra rátegeyem az Igo Primot (warezolt verziót)? Vagy lehet nem bírná a vas?

norbi0325
jajaja így gondoltam én is (má hogy nem a térkép hanem a szoft warezolt! ) De ha már benn a kocsimban a igo8-a pna-mon a kkkuttyát nem érdekli (vagy nem tudja meg )mi van rajt ! vagy ?

Sepiaról is megnyalhatod az aszfaltot !! :-))

ibrik
norbi: Ha figyelmesen olvasol és nem warezolt térképrõl írtam, hanem programról. Nem ugyanaz.
Ha valaki ért hozzá és pont azzal foglalkozik, hogy az ilyeneket lebuktassa, azonnal rájön, ha egy készülékre warez programverzió került.
Így szoktak lebukni a boltosok is tört iGO8-as PNA-kkal. Érthetõ, hogy iGO8-al/Amigo-val/Primo-val könnyebben tudnak eladni egy PNA-t, de nem mindegyik PNA gyártó van szerzõdésben a NavNGo-val, így azok készülékein nem is lehet semelyik iGO8 verzió - ismétlem, hivatalosan nem létezik rájuk. Illetve egyik iGO8 verziónak sem létezik olyan változata, amelyik utólag megvehetõ és PNA-ra telepíthetõ lenne. Ilyen nincs.

Stann: Tévedés. A Primo verziója: v8.5.9.******. Illetve újabban szakítottak az iGO8 verzió megjelöléssel és saját verzió megjelölést kapott (pl. Primo v1.1 és v1.2).

Stann
Igo 8 alatt a 8.3-ast értettem (ha jól tudom, ezt a verziót hívják IGO Primonak).

Stann
Sziasztok!
GPS vásárlás elõtt állok, eddig a Navon 480 és 660, MIO 400-as modelljét néztem ki magamnak, és nem tudok dönteni (nyitott vagyok egyéb készülékekre is).
Igazából az alábbiak lennének az igényeim:
- Ár. Mo. térképpel max 30-35k
- IGO 8 szoftver
- TMC vevõ -> leírá alapján nagyon hasznos, de ez a funkció itthon is mûködik?
- Útvonaltervezésnél lehessen "közbensõ" célt megadni, és hasonló funkciók...
- Lehetõleg mutassa a sávokat is
- Memóriakártyával bõvíthetõ legyen

Külsõre a Mio jobban tetszik, de azt csak MioMapssal láttam, nem Igo-val... Ez megoldható? A Navon sem csúnya, de a kijelzõje a Mionak sokkal jobb, plusz a Navon nem tûnik túl strapabírónak sem...

norbi0325
ibrik ! és mi a buktatója a warezolt térképeknek ? ? le tudja valaki ellenõrizni hogy mi van a kis pna -mon??

Értem, akkor nézelõdök még és jelentkezem.
ibrik
Ennél bonyolultabb kérdést fel sem tehettél volna, olyan rengeteg van a piacon.
Egyszerûbb, ha kinézel valamit, leírod ide, mint az elõbb, és meg tudjuk mondani róla a frankót...

Megjegyzés: A térképek és a garancia nem függ össze.

Tudnál ajánlani vmi jó kis kütyüt?30E kes van rá, nem olyan sok, de szerintem ennyibõl is lehet venni egy jó készüléket.Igazából csak egy szempont érdekel,hogy Igo legyen rajta!!Na meg hogy késõbb le tudjam hozzá szedni a térképeket a netrõl, miután lejárt a garanciája.Köszi szépen a segítséget.
ibrik
Elsõ pillantásra jónak tûnt.
De aztán jobban megnéztem...
Az aggályosnak tûnõ pontok a hirdetésben:

- A termék helye: Chrzanów, Lengyelország

- "...bármely navigációs program feltelepíthetõ pl.: AutósTérkép, iGO, MobileMap, NAVIGON..." - Nekem ebbõl az jön le, hogy nincs rajta semmilyen navi program. De már most jelzem, ha az iGO tényleg fel is rakható rá, az biztosan csak warezolt lehet, mert hivatalosan nem létezik megvásárolható PNA-verzió.

- 12 hónap GYÁRTÓI GARANCIA LENGYELORSZÁGI SZERVIZZEL!

HEllo!
GPS vásárlás elõtt állunk.Kinéztem egy ilyet.
Ibrik mi a véleményed róla?KÖszi szépen
Ez az
Szia Norbi.
Köszi a segitséget ,a második OK.volt.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni,van egy GoClever navigációm,és rajta egy 8.5.9.142948 verzió és elindítom a navit folyamatosan gps vevõt keres .Ha tud valaki kérem segítsen mit állítsak rajta
zoliii
Sziasztok!

Hogy kell megadni a Mio Moov 360 gps-nek a SmartST elérési útvonalát?
Azt tudom, hogy a Sys-be kell bemásolni, de mit kell beírni, hogy jó legyen?

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van egy xroad v4150-es pna-m, és erre szeretném felrakni az igo8-t. Lehetséges-e és ha igen akkor hogyan kell és mit kell beállítani, átírni. Ehhez kérném a segítségeteket. Elõre is köszönöm.
zoliii
Szia!

Szerintem ki lehet cserélni bármire! 😄
Nekem SD kártyáról olvas csak, mert úgy adtam meg neki az elérési útvonalat! A többit, ha írsz nekem!

Hali!
Van egy mustek GP200 as gps-em!
Van rajta valami ratyi navigáció, azt ki tudom cserélni mondjuk igo-ra??
Valami DestinAtor6???
Segítséget elõre is köszönöm!

ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb

zoliii
Kéne egy kis help!
Felraktam a Mio GPS-re az IGO-t, és tök jól megy is 😄
De az elején bejön egy kék asztal, és ezt írja ki:
Window 'SmartST_CE' could not be found
Line: WaitFor(SmartST_CE,2)
De ezt leszámítva jól müxik a gép! 😄

norbi0325
Nem bírnám halhatni ...mint egy rossz buzi

zoliii
Ez inkább KARR hangnak jó! 😄
Knight Rider Mio GPS
Ezt nálunk, miért nem lehet kapni, magyarul?

norbi0325
EZT IS próbáljátok ki kicsit jobban érteni .....KITT navigál

Sziasztok!

Szeretnék mégegy utolsó segítséget az altina a660-nal kapcsolatban.
Leírás stb..
please, egy öreg bácsinak segítenék vele.
köszi
zoliii
zoliii
KITT beszél: http://data.hu/get/3119395/Kitt_hang_K.A.R.R._visszater.mp3.html
Versényi Lászlót kéne megkérni, hogy GPS hangokhoz adja a KITT hangját! 😄
Mennyien szednék le! 😄 Pákó már elég uncsi!

norbi0325
EZ ITT amolyan kitt hasonmás hang!! 😊
Prósziljátok ki

Sziasztok van egy MYGUID 3100 GO készülékem használtan vettem nincs GPS jelem ? 2006 térkép program van rajta talán régi és frissíteni kellene nemigazán értek hozzá elõre is köszönöm ha valaki tud segíteni legyen szíves megírni mi a teendõ .?
Halle valaki nem tudna segíteni nekem van egy navman f20.as om és arra szeretnék egy nyers igot rakni na már most hogyan?😊valaki segítene nagyon fontos lenne!!

Köszönöm!!!
norbi0325
Ha megtalálná vki a KITT hangját linkelje már be ! engem is felizgatott fordulj balra májkel

norbi0325
UTOLJÁRA RAKOM FEL , HA NEM FIGYELSZ LEMARADSZ !!! 10 LETÖLTÕIG ÉL CSAK !! TESSÉK

zoliii
Knight Rider GPS hang!
Nálunk, miért nincs magyar változatban? 😄

Csak most tudtam benézni, már nem él a linked,azt irja lejárt. még egyszer légyszi
zoliii
Sziasztok!

Mio Moov 360-ra, hogy lehet rátenni Igo8-at?
A gyári Mio térképszoftver elég gagyi!

norbi0325
Kirrrály találtam igo8.3.4.142975 -ös verzióba minden térkép + poi minimum 2010.07-es !!! És azt írja " NavGear .....Premium Navigation in-3D !!"

norbi0325
Jajaja csak me keresgélek mint állat de csak EZT találtam , hogy megjelent ! Reméltem vki már feldobta legalább torrentre NNA majd akkor még várunk !