GPS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MyGuide 3100van itt. iGo-t most raktam ra. PNA, szoval joval macerasabb volt, mint egy PDAn szoftvert cserelni. De aki nem akarja barmolni annak tokeletes. Amugy a gyari szoftver is majdnem ugyanaz volt mint az iGo, ez olyan mint a Linux disztribuciok. Csak hat ha mar nyugat EU map is kell bele amikor nincs...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Es mindegyik szoftver egy kis utanajarassal beszerezheto a neten. Mindegyik terkepfajllal egyutt.
De ha valaki nem akar szorakozni mindenfele "biztonsagi masolattal" akkor olyan PNAt vegyen amiben mar a teljes nyugat europa terkep van. Ugyanis most a kelet europaval szerelt dolgokat nyomatjak akcioban, mert megszunik a kulon kelet es nyugat EU forgalmazasa es termektamogatasa is! Szoval hivatalos update kizarolag a teljeshez lesz majd elerheto!
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
a pdamánia hozzátartozó fórumát elolvastad?
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Elõször is kösz szépen ezt a sok választ!
Rájöttem, hogy nekem térképes navigáció kellene, ami mutatja egy kis nyíllal 3D-sen, hogy hol vagyok és hova megyek épp.
Bocs, hogy így fogalmazok de igen laikus vagyok a témában még 😊
Egészen pontosan vmi ilyesmire gondoltam: MyGuide 3120
szerintetek jó vásár? A kategóriájában van jobb? Pls help!
Elõre is kösz!
Persze aki dolgozik, idõre megy, vagy csak unja már az utcatáblák nézegetését, annak tökéletes lehet az iGo, mert nem téved, SirfStarIII-mal nem is veszik el.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Nem tudom, elhangzott-e már itt a fórumon, de az újonnan vásárlók ha Bp-en belül akarják használni, készüljenek rá, hogy a kis utcakanyonokban hamar eltûnik az égbolt a fejünk felõl - és már kakukkol is, hogy GPS-jellel gyengén lefedett terület.
Na, de nem is ezért vettem, hanem túrázni: elég jó barátságban vagyok a turistatérképekkel és a kis SILVA tájolómmal, így eleve nem is akartam térképpel felszerelt GPS-t, mert egyetlen kis vacak kijelzõ nem ér fel az elõtted levõ részletes és színes térképpel. A térképen egy pillantással hatalmas területet tudok áttekinteni, tudok irányokat mérni, tereprõl átvinni adatokat, kiszerkeszteni olyan dolgokat, mint pl. adott helyrõl látható-e egy másik pont vagy sem, stb... Ezeket a szoftverek is biztosan tudják, csak nekem nincs tapasztalatom.
Ajánlom bemenni egy könyvesboltba és megnézni a Freytag&Berndt térképeit, kb. egy ezres 1db, 2006 októberben lettek "lezárva", van rajtuk GPS koordináta-hálózat és kb. 0.01 ívperc pontossággal fel lehet vinni rájuk a poziciónkat. Ennél nagyobb pontosság felesleges, a terep jellegzetességei alapján könnyen lehet a poziciónkat tovább finomítani.
Szóval én egy olcsó régiséget lõnék magamnak és kipróbálnám, mit is tud, azután elgondolkodnék, valóban van-e szükségem a "Forduljon balra - Jobbra - Le a rakpartra - Bla, bla..." típusú navigációs eszközökre...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Szerintem neked egy SD kártya olvasós PDA kell. Ha ez nem tartalmaz GPS modult, akkor azt is csatlakoztatni kell.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Egy kérdésem lenne:
Milyen GPS-t érdemes venni max. 50000FT értékben? (új legyen)
Nekem nem kell rá mp3, se képnézegetõ, csak magyar nyelvû legyen, megbízható, és könnyen lehessen kezelni!
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Üdv: Dave
Ha az eredeti kartyat is atmasolod egy masikra, az sem fog mukodni. Megy a program, de nem jelenit meg terkepet egyaltalan, csak egy ures zold mezo.
Ha tudod hogy kell crackelni akkor szolj 😊
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
GARMIN Honlap
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Két betû és egy szó. Mi az?
NÕ.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
Fordított esetben se kellemes, amikor a saját térképén máshol van a lakott terület határa, és folyton figyelmeztet hogy túl gyorsan hajtok.
a többirõl ITT
Megoldásra váró problémám a következõ:
Szeretném a turistautak.hu-ról letölthetõ térképeket a mobiltelefonomon (Nokia 6600) BT GPS segítségével használni.
Hogyan melyik programmal, hogyan tehetem meg ezt?
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Köszi,
vmelyik progi nekem is felülírja a rendszer beállításait..
bluetooth-os gps elõnye lehet hogy könyebben tudod más eszközhöz is csatlakoztatni késõbbiekben, pl pda, stb..
annak utána kéne kicsit járni, hogy a vezetékes változatot a kábelen keresztül tudja e táplálni a gép?
Szerintem minden progi jó hozzá, kompatibilisek egymással, NMA protokollt mindegyik tudja.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
én mindig Brando-t veszek, 2000 bruttó, de leszedhetõ, törölhetõ és elég vastag és nem is esik le. szerintem ennyit megérdemel a kijelzõ legfõképpen ha nagyon használod és ilyen nyitott gépnél én nagyon ajánlom. (nagyjából egy kijelzõbõl áll az egész gép.)
és nem mellékesen az értékét is növeli ha nem egy agyonkarcolt, mattult kijelzõvel akarod eladni, vagy használni egyeltalán valakinek megmutatni 😉
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Most nagyon leestek a flashek árai, hogy nem érdemes kicsit venni.
Én 2 GB set vettem, amibõl egy giga elment igo-ra, a maradékra meg még kicsi fér. Arra érdemes ügyelni, hogy elég gyors legyen. 150x es sebességû kártya sem drága. Igaz USB 2.0 val lehet kihasználni, de kártyaolvasóval rámásolod a nagy fájlokat és visszarakod a PNAba.
Vannak, akik a szemüvegekhez használatos törlõkendõre esküsznek, de sajna ez nem védi a kijelzõt a karcolásoktól.
Milyen SD kártyát vegyek a MIO H610-hez?
Hol találok?
A MIO H610-en kb. 700 MB-ot foglalnak le a térképek. Viszont ha bõvíteni szeretnétek, akkor ki lehet belõle törölni olyan térképeket, amelyekre nincs/nem lesz szükség. Ha pedig a késõbbiekben mégis jól jönne a likvidált darab, akkor sincs gond, mert a mellékelt cd-rõl újra fel lehet tölteni azt a kütyüre.
Valahol olvastam, hogy talán van benne 1Gb szabad tárhely.Errõl tudsz valamit?
Az Aeromap ellenben pl. sokkal gyorsabban áll be, pedig ugyan az a protokoll ( nem sirf, stb ), nem állítok át semmit a gps egységen.
A Mitac Mio H610 nem csak navigátor, de képes zenék és videók lejátszására is. Emellett találhatunk számológépet., képnézegetõt és naptárt is a készülékben. A PNA elõlapja lecserélhetõ, többféle divatos elõlap áll rendelkezésre. Ráadásul a készülék szokatlanul kis méretû, és ettõlkülönösen attraktív megjelenéssel bír.
hátránya:
az egyik elõnye, hogy 2.8"-os a kijelzõ. Kicsit kicsi, de ha neked elég akkor jó gép.
Megérte az árát ha ajándékba volt 😉

Úgy látszik ez az új MIO H610 egyre népszerûbb, én is kaptam egyet a napokban. Sajna nem nagyon értek az ilyen szerkezetekhez, de szeretném tudni, hogy mûszaki összehasonlításban megállja-e a helyét a hasonló termékekhez képest, vagy inkább cseréljem le egy másikra. (Még vissza lehet vinni az üzletbe.)
Elõre is köszi a hozzáértõ segítséget!
2. teszteken éppen a sebességével emelkedik ki az iGO, nekem igaz PDA-n fut, de hogy lassú azt biztos nem mondanám rá...
gondolom ugyan olyan szoftver fut rajta mint a telepíthetõ PDA-s verzió, tehát ugyan azt is tudja, lefedettségileg, stb.
Ha Tomtom van rajta, arról hallottam hogy térképei nem olyan precízek magyarországról mint az igonak. Az igo viszont lassan menetkész, míg beizzik többet kell várni.
Nem értem ezt a megosztási kérdésedet.
van ROM, RAM és Storage ..
Jó a kérdés... 😊
Én majdnem mindent felvételrõl nézek vissza, hallgatok meg. Engem is érdekel, mert jól bemért multimédiás meg játék eszköz, és aztán pont ezekre építegy csomó mindent lehagyva.
Találtam egy linket angolul a tárhelyhez, azt mondja fele-fele osztoznak a programok és a tárhely.
http://www.mio-tech.be/Faqs/index.php?action=artikel&cat=386030&id=319&artlang=en
Elég nagystílû!
szem
A Mio H610 nagyon tettszik méretben, meg kivitelezésben. szerintem szép, de itt látom a technika a fontos.
Ezért is kérem áruljátok el, ha véletlen ebben otthon vagytok,: mi a megosztás ennéle a kütyünél a multimédia tárhely (film, zene)és a programok (térkép, játékok, lejáttszók) között?
Megtaláltam a külföldi honlapját, de a magyarországi lefedettség jó ezen a gépen? Úgy látom kocsiba teljesen fitt, mert ugyan pici a gép, a képernyõ majdnem, az egészet kitölti 😊 Tapõasztalatok?
Kösz elõre is,
lili
Ár: 55.000 Ft
[email protected] címen érdeklõdj!
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Láttam hogy ingyenes lett, letöltöttem, majd hozzá a turistautak.hu-ról magyar térképeket. A fájlok közül csak 3 at hajlandó megnyitni.
Mi lehet a probléma?