GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
Hat mostanaban eleg sok GPS forumot vegigbongesztem. Meg sehol nem lattam olyat a ma kaphato cuccokkal (vagyis egy EasyNav dolgot szidtak nagyon), hogy elveszne a muhold kapcsolat vagy csipogna hogy gyenge lenne. Olyan van, hogy lassan all be ha szuk utcaban vagy bekapcsolaskor, de utana nagyon jo.
MyGuide 3100van itt. iGo-t most raktam ra. PNA, szoval joval macerasabb volt, mint egy PDAn szoftvert cserelni. De aki nem akarja barmolni annak tokeletes. Amugy a gyari szoftver is majdnem ugyanaz volt mint az iGo, ez olyan mint a Linux disztribuciok. Csak hat ha mar nyugat EU map is kell bele amikor nincs...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
PNAkon (ami csak GPS) is windows oprendszer van, szinte kivetel nelkul. Persze mas verzio mint a PDAkon. iGo meg a terkepszoftver, letezik belole mind PDAs es PNAs verzio. Es az osszes GPS cucc (vagyis majdnem) iGo alapu. Az egy dolog, hogy most mioMapnak vagy MyWaynak hivjak, ugyanaz az iGo alapu szoftver. A terkepfajlok 100% komptaibilisek egymassal.
Es mindegyik szoftver egy kis utanajarassal beszerezheto a neten. Mindegyik terkepfajllal egyutt.

De ha valaki nem akar szorakozni mindenfele "biztonsagi masolattal" akkor olyan PNAt vegyen amiben mar a teljes nyugat europa terkep van. Ugyanis most a kelet europaval szerelt dolgokat nyomatjak akcioban, mert megszunik a kulon kelet es nyugat EU forgalmazasa es termektamogatasa is! Szoval hivatalos update kizarolag a teljeshez lesz majd elerheto!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

PíszLávJuniti
Bár nincs vele tapasztalatom, de ez "20 csatornás Centrality II GPS vevõ antenna" nem biztató. Mindenki a Sirf III-ra esküszik, nekem is az van..
a pdamánia hozzátartozó fórumát elolvastad?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Sziasztok!
Elõször is kösz szépen ezt a sok választ!
Rájöttem, hogy nekem térképes navigáció kellene, ami mutatja egy kis nyíllal 3D-sen, hogy hol vagyok és hova megyek épp.
Bocs, hogy így fogalmazok de igen laikus vagyok a témában még 😊
Egészen pontosan vmi ilyesmire gondoltam: MyGuide 3120
szerintetek jó vásár? A kategóriájában van jobb? Pls help!
Elõre is kösz!
Taranov
Én teszteltem egy iGo-sat 2 hétig autóban, de végül nem vettem meg, mert teljesen elrontaná a tájékozódás élményét.
Persze aki dolgozik, idõre megy, vagy csak unja már az utcatáblák nézegetését, annak tökéletes lehet az iGo, mert nem téved, SirfStarIII-mal nem is veszik el.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

KM
Erre a megoldás a SirfStarIII-as GPS vevõ, ahogy Sir is említette. Sajnos, azoknak a Garminoknak pont ez a gyengéjük.

Sir Quno Jedi
Nekem még vasbeton házban is megy a Sirfstar III-as GPS a PDA-mban, csak lassabban leli meg a mûhódakat, de ha már megvannak, akkor hawai!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PíszLávJuniti
Abban az esetben igazad van, hogyha túrista navigációt szeretne. Ha viszont autós navigációt, akkor mindenképp PDA iGoval, vagy TomTommal..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

ZilogR
Háát, én ennyit nem áldoznék egy ilyen eszközre... végülis megvettem egy tizesért a Garmin GPS12-t, ez tökéletes lesz, hogy rájöjjek, hogyan mûködik ez a dolog.

Nem tudom, elhangzott-e már itt a fórumon, de az újonnan vásárlók ha Bp-en belül akarják használni, készüljenek rá, hogy a kis utcakanyonokban hamar eltûnik az égbolt a fejünk felõl - és már kakukkol is, hogy GPS-jellel gyengén lefedett terület.

Na, de nem is ezért vettem, hanem túrázni: elég jó barátságban vagyok a turistatérképekkel és a kis SILVA tájolómmal, így eleve nem is akartam térképpel felszerelt GPS-t, mert egyetlen kis vacak kijelzõ nem ér fel az elõtted levõ részletes és színes térképpel. A térképen egy pillantással hatalmas területet tudok áttekinteni, tudok irányokat mérni, tereprõl átvinni adatokat, kiszerkeszteni olyan dolgokat, mint pl. adott helyrõl látható-e egy másik pont vagy sem, stb... Ezeket a szoftverek is biztosan tudják, csak nekem nincs tapasztalatom.

Ajánlom bemenni egy könyvesboltba és megnézni a Freytag&Berndt térképeit, kb. egy ezres 1db, 2006 októberben lettek "lezárva", van rajtuk GPS koordináta-hálózat és kb. 0.01 ívperc pontossággal fel lehet vinni rájuk a poziciónkat. Ennél nagyobb pontosság felesleges, a terep jellegzetességei alapján könnyen lehet a poziciónkat tovább finomítani.

Szóval én egy olcsó régiséget lõnék magamnak és kipróbálnám, mit is tud, azután elgondolkodnék, valóban van-e szükségem a "Forduljon balra - Jobbra - Le a rakpartra - Bla, bla..." típusú navigációs eszközökre...

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

vizes
Térképes navigációra gondoltál vagy sima GPS-re?

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Taranov
Én úgy tudom, hogy Magyarországon jelenleg az iGo a legjobb, amihez viszont Windows oprendszer kell a PDA-ra. Ilyet nem hiszem, hogy újonnan 50-ért lehet venni.
Szerintem neked egy SD kártya olvasós PDA kell. Ha ez nem tartalmaz GPS modult, akkor azt is csatlakoztatni kell.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Milyen GPS-t érdemes venni max. 50000FT értékben? (új legyen)
Nekem nem kell rá mp3, se képnézegetõ, csak magyar nyelvû legyen, megbízható, és könnyen lehessen kezelni!
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Üdv: Dave
Falconer
Elvileg kene mennie, gyakorlatilag nem megy. Legalabbis en nem jottem ra eddig hogyan kell. Ugy tunik hogy masolasvedelem vagy mi van rajtuk.
Ha az eredeti kartyat is atmasolod egy masikra, az sem fog mukodni. Megy a program, de nem jelenit meg terkepet egyaltalan, csak egy ures zold mezo.
Ha tudod hogy kell crackelni akkor szolj 😊

Lenne egy olyan kérdésem, hogy Mio C520as vételét tervezem és ha letöltenék hozzá egy full IGO térképet, arra a GPSre fel lehet e tölteni egy az egyben az új programot? Elõre is köszönöm a választ.

Sir Quno Jedi
ASUS P535-tel kapcsolatban van GPS-es és/vagy IGO-s tapasztalatotok?!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ZilogR
üdv! a mostani kínálatot figyelembe véve mennyit ér manapság egy garmin gps12 típusú õskövület GPS készülék???

GARMIN Honlap

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

vizes
A GPS nem jelezte a közeledõ vonatot. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Két betû és egy szó. Mi az?
NÕ.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

PíszLávJuniti
És mi van ha egy szakaszon útfelújítás van, akkor azon is áthajt mert a navi szoftver nem mutatta neki? Ennyire hülyének lenni már fáj 😊
Fordított esetben se kellemes, amikor a saját térképén máshol van a lakott terület határa, és folyton figyelmeztet hogy túl gyorsan hajtok.

KM
PíszLávJuniti
A turistautak.hu -ról garmin os térképformátumban lehet letölteni a térképeket. Ilyet kezel pl a Russa nevû progi, nézd meg, hátha van változata ami Windows Mobile on kívül is fut..
a többirõl ITT

Hello,

Megoldásra váró problémám a következõ:
Szeretném a turistautak.hu-ról letölthetõ térképeket a mobiltelefonomon (Nokia 6600) BT GPS segítségével használni.
Hogyan melyik programmal, hogyan tehetem meg ezt?

Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

Köszi,
PíszLávJuniti
csak egy tipp:
vmelyik progi nekem is felülírja a rendszer beállításait..

Valaki felvilágosítana, hogy miért nem lehet a Mio h610-en a játékokat lenémítani?
Pistike 007
Végre... Köszi!

PíszLávJuniti
azt, hogy érdemes e, csak te tudod.
bluetooth-os gps elõnye lehet hogy könyebben tudod más eszközhöz is csatlakoztatni késõbbiekben, pl pda, stb..
annak utána kéne kicsit járni, hogy a vezetékes változatot a kábelen keresztül tudja e táplálni a gép?

Szerintem minden progi jó hozzá, kompatibilisek egymással, NMA protokollt mindegyik tudja.

Pistike 007

KM
Ezzel teljes mértékben egyetértek!

M@TriX
természetesen a készülék értékének függvényében ajánlott a fólia, pl egy pár ezres mobilhoz én sem vennék, de 50K feletti gépre ami érintõkijelzõs annak ajánlom

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
éppen emiatt én nem spórolnék pár 1000est, ugyanis a kijelzõ kopik, mattul és karcolódik is.

én mindig Brando-t veszek, 2000 bruttó, de leszedhetõ, törölhetõ és elég vastag és nem is esik le. szerintem ennyit megérdemel a kijelzõ legfõképpen ha nagyon használod és ilyen nyitott gépnél én nagyon ajánlom. (nagyjából egy kijelzõbõl áll az egész gép.)

és nem mellékesen az értékét is növeli ha nem egy agyonkarcolt, mattult kijelzõvel akarod eladni, vagy használni egyeltalán valakinek megmutatni 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

PíszLávJuniti
Hallottam már olyan megoldást is, hogy egy egyszerû fóliát rakott rá az illetõ, de a csúszóssága, meg a hajlékonysága kritikus lehet..
Most nagyon leestek a flashek árai, hogy nem érdemes kicsit venni.
Én 2 GB set vettem, amibõl egy giga elment igo-ra, a maradékra meg még kicsi fér. Arra érdemes ügyelni, hogy elég gyors legyen. 150x es sebességû kártya sem drága. Igaz USB 2.0 val lehet kihasználni, de kártyaolvasóval rámásolod a nagy fájlokat és visszarakod a PNAba.

A Just Mobile Sd WLAN kártya jónak tûnik. PDA-khoz és mobilokhoz egyaránt használható, így a Te MIO h610-edhez is. Kifejezetten akkukímélõ megoldás, mert alapüzemmódban van mindaddig, amíg adás vagy vétel nem történik.
Igazad van, én is így vagyok vele.
Vannak, akik a szemüvegekhez használatos törlõkendõre esküsznek, de sajna ez nem védi a kijelzõt a karcolásoktól.

Milyen SD kártyát vegyek a MIO H610-hez?
PíszLávJuniti
én láttam pl. a Coraban is, de sok ezer Ft os fóliát nem fogok venni.

Éjjel-nappal a MIO H610-el játszok, meg is látszik a kijelzõn. Jól jönne egy spéci védõfólia (de nem olyan, mint amelyik 2 nap alatt leesik a mobilomról)vagy egy ceruza.
Hol találok?
Helló Mindenki!

A MIO H610-en kb. 700 MB-ot foglalnak le a térképek. Viszont ha bõvíteni szeretnétek, akkor ki lehet belõle törölni olyan térképeket, amelyekre nincs/nem lesz szükség. Ha pedig a késõbbiekben mégis jól jönne a likvidált darab, akkor sincs gond, mert a mellékelt cd-rõl újra fel lehet tölteni azt a kütyüre.
M@TriX
2GB ROMja van, szóval szerintem azt a térképek nem emésztik fel, szvsz szerintem 1GB üres helynek kellene lennie, de SDvel bõvíthetõ is, ami már nevetséges áron vehetõ...

Köszi az infót a MIO h610-el kapcsolatban.
Valahol olvastam, hogy talán van benne 1Gb szabad tárhely.Errõl tudsz valamit?
PíszLávJuniti
Igoval kapcsolatban azt írtam, hogy lassan áll fel a rendszer, aktuális pozíciót több percig keresi (gps). Ha már beindult, akkor jól fut.
Az Aeromap ellenben pl. sokkal gyorsabban áll be, pedig ugyan az a protokoll ( nem sirf, stb ), nem állítok át semmit a gps egységen.

M@TriX
elõnye:
A Mitac Mio H610 nem csak navigátor, de képes zenék és videók lejátszására is. Emellett találhatunk számológépet., képnézegetõt és naptárt is a készülékben. A PNA elõlapja lecserélhetõ, többféle divatos elõlap áll rendelkezésre. Ráadásul a készülék szokatlanul kis méretû, és ettõlkülönösen attraktív megjelenéssel bír.

hátránya:
az egyik elõnye, hogy 2.8"-os a kijelzõ. Kicsit kicsi, de ha neked elég akkor jó gép.

Megérte az árát ha ajándékba volt 😉

Helló Mindenki!

Úgy látszik ez az új MIO H610 egyre népszerûbb, én is kaptam egyet a napokban. Sajna nem nagyon értek az ilyen szerkezetekhez, de szeretném tudni, hogy mûszaki összehasonlításban megállja-e a helyét a hasonló termékekhez képest, vagy inkább cseréljem le egy másikra. (Még vissza lehet vinni az üzletbe.)

Elõre is köszi a hozzáértõ segítséget!
M@TriX
1. nagyon nem olyan precízek iGO
2. teszteken éppen a sebességével emelkedik ki az iGO, nekem igaz PDA-n fut, de hogy lassú azt biztos nem mondanám rá...

PíszLávJuniti
ez pna?
gondolom ugyan olyan szoftver fut rajta mint a telepíthetõ PDA-s verzió, tehát ugyan azt is tudja, lefedettségileg, stb.
Ha Tomtom van rajta, arról hallottam hogy térképei nem olyan precízek magyarországról mint az igonak. Az igo viszont lassan menetkész, míg beizzik többet kell várni.

Nem értem ezt a megosztási kérdésedet.
van ROM, RAM és Storage ..

Szia!

Jó a kérdés... 😊

Én majdnem mindent felvételrõl nézek vissza, hallgatok meg. Engem is érdekel, mert jól bemért multimédiás meg játék eszköz, és aztán pont ezekre építegy csomó mindent lehagyva.

Találtam egy linket angolul a tárhelyhez, azt mondja fele-fele osztoznak a programok és a tárhely.

http://www.mio-tech.be/Faqs/index.php?action=artikel&cat=386030&id=319&artlang=en

Elég nagystílû!

szem
Sziasztok!

A Mio H610 nagyon tettszik méretben, meg kivitelezésben. szerintem szép, de itt látom a technika a fontos.

Ezért is kérem áruljátok el, ha véletlen ebben otthon vagytok,: mi a megosztás ennéle a kütyünél a multimédia tárhely (film, zene)és a programok (térkép, játékok, lejáttszók) között?

Megtaláltam a külföldi honlapját, de a magyarországi lefedettség jó ezen a gépen? Úgy látom kocsiba teljesen fitt, mert ugyan pici a gép, a képernyõ majdnem, az egészet kitölti 😊 Tapõasztalatok?

Kösz elõre is,
lili
Eladó sürgõsen egy Mitac Mio 180 Digiwalker típusú PDA kitûnõ állapotban, töltõvel, telepített IGO 2006 szoftverrel, 1 gb-os SD memóriakártyával. Csak készpénzért, csere nem érdekel!
Ár: 55.000 Ft
[email protected] címen érdeklõdj!

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

Egyesült Arab Emirátusok térképet keresek PDA-ra, hallott valaki már ilyenrõl? Aki igen ossza meg velem legyen szíves!
PíszLávJuniti

PíszLávJuniti
Russa-t szoktatok használni?
Láttam hogy ingyenes lett, letöltöttem, majd hozzá a turistautak.hu-ról magyar térképeket. A fájlok közül csak 3 at hajlandó megnyitni.
Mi lehet a probléma?

Pistike 007
#249, 250...

zmeor
köszi!
amugy így értettem.. és hol nézhetek utána? valami ajánlott bolt?

leszarom a konfigod...