2824
Autós navigáció egyszerűen
-
toogyer #2704 Sziasztok
Nemrég kaptam egy Garmin Nüvi 255W készüléket a térkép frissítése céljából, de nem értek hozzá egy kicsit sem eddig csak iGO-kat frissítettem. Segítséget szeretnék kérni hogy merre induljak el. A készülék beépített 2GB memóriával van felszerelve itt van maga a szoftver plusz van benne egy 256MB kártya ahol a Magyar térkép van.
Segítségeteket előre is Köszönöm.
Üdv Toogyer
-
Tomy Lee #2703 Hello!
Van egy Yamoto 5 gps-em és akad kis problémám vele.Régebben mikor vasúti sinhez érkeztem mindig jelzett női hangal aztán napokban muszáj volt reset-elnem és azóta eltünt ez a hangjelzés.
A normál hangjelzés működik a férfi hang az alapokat mondja de ez a női hang aki figyelmeztetett sineknél,figyelő kameráknál ez eltünt.Sőt néha előjön valami hangos sipolás.
Reset-el elrontottam valamit?Hogy tudnám visszatenni ezt a dolgot?Beállításokban nem találom.Fontos lenne,köszi ha valaki tudna segíteni! -
#2702 Ezért kérdeztem olyan sok tényezőt.
GPS-eknél általában az első indításkor (vásárlás vagy a szoftver telepítése után) kicsit többet kell várni a műholdak jelének befogására - habár a te esetedben történt fél órától több óráig tartó ciklus túl sok. Csak néhány perccel kellet volna továbbtartania.
Ezt valami más okozhatta.
Esetleg rosszul tartottad a készüléket, véletlenül eltakartad azt a részét, ahol a GPS-vevő antennája lapul a burkolat alatt, stb... -
Vukki #2701 Na most befogta a jelet :)
lehet, hogy kellett ennyi idő??
Kikapcsoltam utána, és azonnal bejön bekapcsoláskor a jel. -
Vukki #2700 Először a Vörösmarty téren ülve kapcsoltam be, miután megvettem. Akkor vagy fél órát ültem a padon. Itthon is bekapcsoltam, miután feltöltöttem, most már közel három órája van bekapcsolva, és semmi. Kertesházban lakunk, nem sűrűen beépített területen, és a szobámban a régi készülék működött.
A GPS menüben a körben, ahol a pontoknak látszani kéne, egyetlen pont sincs. Az oldalsó sávokban az egyik sávban van csak narancssárga szín, félig, mellé 30 van írva. A többi sávban nincs.
A menü szerint a GPS vevő csatlakoztatva van. -
#2699 Mennyit vártál? Hol próbáltad?
Zárt térben a lakásban? Szabad ég alatt? Sokemeletes házak között? stb... -
Vukki #2698 Sziasztok!
Vettem egy CNS Globe készüléket iGo 8 szoftverrel. Vadonatúj. A probléma az, hogy a GPS bár azt írja, csatlakozva van, nem csatlakozik a műholdakra. Már reset is megvolt, mi a csudát tudnék még csinálni? :S
-
#2697 http://www.oldszamitogep.com/viewtopic.php?f=23&t=125 -
amdopteron #2696 Halli van egy Mio c720 as.om hogy lehet rá felrakni az igot már próbáltam több félén egy lépésről lépésre leírná valaki !Megköszöném
neten már néztem de ahogy csináltam nem nagyon müködött -
#2695 Akkor nincs rá szükséged az említett programokra, mert "mass storage" módban látja a géped a GPS-t.
Visszatérve az eredeti kérdésedre, a sys.txt-be próbáld meg ugyanazokat bemásolni, amivel az igo8-ad működik.
Természetesen, ha más mappába került a Primo, akkor aszerint módosítsd a [folders] szekciót. -
kaffer1 #2694 köszi srácok
akkor most nem vágom hogy nekem kell ez a progi, vagy nem??
ha összekötöm a gps-t a számítógéppel, látja felismeri, tehát akkor ez a progi nekem ugye nem segít??
Összevan kötve, bekapcsolom, és látok két meghajtót, az egyik a mio masináé, a másik meg a benne lévő SD karié. -
kecske01 #2693 Ibrik megelőzött Tökéletesen és érthetően elmagyarázta köszi :)
-
#2692 Részletezés:
- Ha WinXP-t használsz, akkor telepítsd fel a Microsoft ActiveSync programját
- Ha Vista-t vagy Win7-et használsz, akkor azokra a Windows Mobile Device Center (Mobil Eszköz-központ) telepítendő
Mindkettő a Microsoft oldaláról ingyenesen letölthető - illetve Windows Update-el is telepíthető.
A Windows Mobile és WindowsCE alapú eszközöket (mint pl. a legtöbb GPS vagy Windows-os okostelefon) csak ezen programok segítségével ismeri fel a Windows - feltéve, hogy a mobil eszköz tudja az AcriveSync módot.
Ugyanis sok GPS-t ha USB-vel kötsz számítógéphez, akkor "mass storage" üzemmódban csatlakozik (mintha egy pendrive lenne).
Ez utóbbi esetben nincs szükség a fent említett programokra. -
kaffer1 #2691 Hali!
picit részleteznéd jobban hogy hogy is van ez a Microsoft ActiveSync telepítés??? -
argo001 #2690 Van hard reset Wayteq n400-as GPS-en? És ha igen, melyik gomb kombináció az? -
#2689 Sziasztok!
Van egy elég anonim gps készülék (bár célnak tökéletesen megfelel) amin most frissítettek szoftvert. Igo primo 1.2 került rá. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell bekapcsolni a GPS vevőjét, mert egyszerűen nem találom. És így nem navigál, és nem is talál műholdakat.
Köszi előre is! -
dodopek #2688 Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy Magneo i500 GPS készüléket.Használta már valaki?Tényleg annyira gyenge a fényereje? Egy helyen ezt olvastam. Egy évig ingyenes a térkép update.Utána mennyibe fáj? Nem forintra, csak nagyságrendileg. Ez a masina vajon tudja érzékelni a traffit?
Előre is köszi a válaszokat!
Dodo -
Szabónékriszta #2687 Sziasztok!
Amkor 4400-es gps-ről le lett törölve a könyvtárak tartalma. Ha van valakinek ilyen navigátora, vagy tudja, hogy honnan tölthető le az kérem írjon. Köszi!
Kriszta -
kecske01 #2686 telepítsd ezt Microsoft ActiveSync és próbáld ezzel nekem működik -
argo001 #2685 Sikerült életet lehelnem a gépbe, viszont a navigáció betöltésnél fatal errort ír ki (a load themenél), és újraindítja az egészet. Na ERRE van-e megoldás? :D -
argo001 #2684 Nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a betöltőképernyőnél kifagy.
Erre létezik valamilyen megoldás? -
argo001 #2683 Van egy Wayteq n400-as GPS-em, ami "nem működik".
A betöltőképernyőnél nem megy tovább, illetve a számítógép sem ismeri fel, ha rá akarom csatlakoztatni.
Próbáltam már Windows Mobile Device Centerrel is, és ott sem ismeri fel. Valaki tud erre valami megoldást? -
kaffer1 #2682 a primonak ez van jelenleg a sys-be:
[interface]
show_exit=1
resolution_dir="480_272"
vga=0
extra_settings=1
[gps]
set_messages="0"
port=7
baud=57600
[shutdown_time]
interface=0
[debug]
experimental_features=1
speedcam_enabled=1
stb.
a működő igo8-nak pedig ez:
[folders]
app="Storage Card\igo8"
sdcardpath="Storage Card\igo8"
#content="..."
#[device]
#type="..."
[project]
name="igo8_generic"
stb.
-
kaffer1 #2681 Tudna valaki segíteni??
jelenleg egy mio moov 330 on fut szépen a saját miomapja, és kártyárol olvassa az igo8 et.
A primot szeretném rajta elindítani, de nem vágom hogy mit kellene a sys be átírni, hogy elinduljon a kártyáról.
-
kecske01 #2680 senki nem tud segíteni?????? kecske01 -
#2679 Hmm, csinálok egy statisztikát asszem, h mennyit esett a topik forgalma, amióta bejött az Android és vele minden, ami Google, pl.: Maps és társai... -
bluberry #2678 szevasztok.gps-em ezt irja ki.Error loading file:i18n/hlp_settinggps.xhtml tudna valaki sgiten mit jelent ez. -
kecske01 #2677 sziasztok a segítségetek kérem A kolegámnak van egy navigon1310 gps e megpróbáltam egy igó navigációt telepíteni rá de egyszerüen nem tudom hogy kell az elérési útvonalat beállítani mert nem látja az sd kártyát csak a belső memóriáról indul a progi szeretném ha valaki tudna tanácsot adni hogyan tudom megváltoztatni az elérési útvonalat h kártyárol induljon már mindent megpróbáltam de egyszerüen nem megy már arra is gondoltam h nem bírja a 2 gigás kártyát de ezt kizártnak tartom mivel egy komolyab europa térkép is szinte több mint egy giga és akkor még nem beszéltünk a poik rol stb ha valaki tudna segíteni nagyon meg köszönném a mail címem : [email protected] előre is köszönöm -
sanyi68 #2676 Sziasztok!
Nekem van egy Wayteq x820 bt navigációs készülékem , sikerült az igo primo 1.2-es verzióját megszereznem ,de rá másolom az sd kártyára és nem indul el . Az előző verzió az tökéletesen működik . Tudna valaki segíteni miért nem indul el. Nagyon meg köszönöm ha tudna valaki segíteni!! -
Jenc #2675 Sziasztok!
GPS-t szeretnék venni, de nem tudom melyik a jobb és melyiket lehet könnyebben frissíteni? (Nekem elég ha csak M.O térkép van rajta, és 20-25-nél többet nem adnék érte.)
Előre is köszönöm! -
#2674 Sziasztok !
Kérlek benneteket ne nagyon röhögjetek ki az amatőr kérdés miatt, de ez számomra egy teljesen új világ:
Az új androidos telefonomra "felvarázsolódott" egy IGO 8.4-es navigáció.
Működik is normálisan. Azt kérdezem hogy a használatáért kell e fizetni bármiféle telefon, vagy adatforgalmi díjat. Azért kérdezem mert a telefonomon le van tiltva mindenféle adatforgalom, a program így is működik rendesen. Viszont nem akarok hasra esni ha majd jön a számla. -
#2673 végignyaltam a naviextras suportját is, ahol olyan okosságokat írnak, hogy csatlakoztassam a készüléket
köszi
ennél jobban hogyan? -
#2672 van egy igo-s my way gps-em
szeretném frissíteni a térképeket
sd kártyát berakom a noti sd kártya olvasójába
erre a naviextras toolbox közli, hogy csatlakoztassam a készüléket
ha a készüléket csatlakoztatom (kkijelzi hogy csatlakozott egy pc-hez) akkor sem látja a toolbox
vmilyen megoldás? -
Szetaki #2671 helló, lenne 1 kérdésem. Frissítettem a mio moov 330-omat. de Angol lett a nyelv. és nincs benne Magyar. lelehet valahonnan tölteni Magyar nyelvet hogy Magyarul beszéljen? -
#2670 Még egy kérdés: Mi annak a játéknak a neve, amikor a négy fő égtáj irányába kell fotót készíteni egy olyan helyen, ahol a hosszúsági és szélességi koordináta is egész fok?
Van is honlapja, de az Istennek se találom! -
#2669 Nos, kicsit talán furcsa kérés: valaki tud Garmin GPS12-höz soros porton kommunikáló progit, ami nem regisztrálós? Track point adatokat kellene átpakolni és utána azokat számítógépen feldolgozni. Kábel van :)
Előre is köszi! -
#2668 ohh :) nem kell valakinek tomtom ? -
#2667 nalam teljesen metalul mukodik az xl classic a UK-ben. -
#2666 Sziasztok! Tomtom GPS-ekről mi a vélemény ? -
#2665 semmi gáz a wayteq-kel. Már több is volt nekem, minden lényeges dolgot tud, amit a drágább, márkás kütyük. Sőt, van 1-2 kollégám, akik megvették a drága miót, aztán hackelt igoval navigálnak. Szal sztem ennél nem kell jobb, csak ha felvet a pénz. :P