GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Szeretnék segitséget kérni tõletek,vetem egy pna mio moov 200 tipusu navot.
Feltelepitettem az igo 2008 at mert csak magyarország térkép volt rajta.
Az sd kartyara tettem fel de se kép se hang 😞
mintha nem is látná, ha estleg tudna valaki tippet adni mit irjak át a rendszerbe nagyon megköszönném.

Köszönöm elõre is a segitséget
ibrik
PDA-knál mindegy, hogy milyen szoftvert veszel, csak PDA-s verzió legyen.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

leoon
Hali!
NEm vagyok otthon nagyon ezekben a navigációs dolgokban, ezért volna 1-2 kérdésem.
Ha veszek 1 készüléket amiben van GPS vevõ, de szoftver nincs mellé, akkor milyet szerezzek mellé? Teljsen mind1 vagy meg van határozva, hogy pontosan milyen szoftver kell mellé?
Elsõsorban GSM + PDA + GPS -es készülékre gonolok itt.
Elõre is kössz!

Utolsó mondatok: -Áááá, ezt bárki megcsinálja. -Dobd már ide azt a baltát! -Taposs bele, látom, hogy nem jön vonat!

fifi
úgy nézem Wayteq termékekbõl tudnék választani /ólcsó/...
mi a tapasztalat velük, ha van egyáltalán?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

A gocleverre vissza térve megvan a mapfactor6-7 is igo bol 3 fajta is de semmi egyiket se tudom felrakni rá. Sajna a pc-ém nem látja a goclevert igy nem tudom telepíteni a mapfactor 6-ot mert ha felmásolom a kártyára és beteszem a gps-be elindittom de nem történik semmi. A pécémre meg simán felmegy.Ha elindittom a pc-én a telepítést ad két lehetöséget:pc vagy gps de a gps-t nem látja ö se. Ijenkor mi van?
És estleg tudod hogy honét lehetne letölteni talán valamit kitudok hozni belöle.Köszönöm
fifi
ha veszek egy GPS-t, honnan tudom, hogy pl a gyári szoftvert le lehet-e cserélni IGO 8-ra, és ha igen, hogyan?
mert most találtam olcsón szimpatikusat, de fogalmam sincs, mehet-e a csere.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

ibrik
Úgy tudom, Blackberry-kre csak a Garmin-nak van navigációs szoftvere - bár nekem sosem volt egyik sem, így többet errõl nem tudok.

Sziasztok egy kis segitséget kérnék vásároltam egy Blackberry 8310 és szeretnék hozzá térkép szoftvert ha esetleg valaki segiteni tudna nagyon meg köszöném.
Sziasztok!!!
S.O.S!!!
Valaki segíthetne goclever 3560-as ügyben. Gps-emröl lementettem az adatokat a gépemre hogy szoftvert cseréljek de az összes adatom elveszett.Mármint a mapfactor7 teljes europatérkép. De másikat még nem sikerült feltennem rá. Valaki segíthetne valami infóval.
fifi
ja e-book olvasás filmnézés nem kritérium, de nem baj ha tudja...

köszi!

fifi
sziasztok!

visszaolvasgattam, de nem nagyon találtam érdemi infot...
kérdés:
szeretnék venni egy GPS-t... azt szeretném ha menne rajta az IGo /warezolt is/ lehessen rajta futtatni egy full Európa térképet/vagy legalább MO és tõle mindent nyugatra 😊/ és olyan 30 körül legyen az ára...
milyen típusoknak lenne érdemes utánanéznem?

hello érdeklödnék én hogy van e vkinek mitac mio n177es mit lehet tudni errõl mennyibe kerül egy ilyen???hol lehet kapni meg ilyesmi...k9öszzi hallo

ibrik
Nem olyan bonyolult ez...
Alapszabály: ha valamit nem értesz vagy nem vagy benne biztos, akkor elõbb próbáltasd ki a boltban.
Egyszerû, elmész a megfelelõ boltba a készülékeddel, kérsz külsõ TMC-vevõt (pl. GNS stb.), és mielõtt kifizetnéd, megkéred az eladót, hogy csatlakoztassa össze a készülékedet a TMC-vevõvel.
Ha "hardveresen" mûködik (pl. a navigációs program megtalálja), akkor megveszed...
Ha nem egyértelmû az eredmény, akkor kérsz másfajtát, vagy tanácsot az eladótól...

szbm
Jó, most végleg összekevertél! 😊
Honnan tudom meg, hogy az enyém alkalmas erre a TMC-"vevésre"?
Van USB-s szivargyújtós töltõm, mit szerezzek hozzá? 😄

ibrik
szbm: A külsõ TMC-vevõ általában úgy van megoldva, hogy a készülék adatcsatlakozója (mini US😎 és a szivargyújtós töltõ közé kell beiktatni (tehát a készülék nem közvetlenül kap tápot, hanem a TMC-vevõ zsinórján keresztül.
Léteznek beépített TMC-vevõvel rendelkezõ készülékek is (vagy olyan TMC-bölcsõs megoldások, mint amit Mio C320/C520/C720-hoz lehet kapni). Ezekhez már csak egy huzalantennát kell csatlakoztatni.

Ibrik nagy penge vagy! Köszönöm! Valóban csak ez volt a gond és én ezzel mit össze kínlódtam...

szbm
Milyen kimenetnek kéne lennie rajta?
Van egy fülhallgató, egy ilyen USB-s, és egy adapter...

ibrik
Amit csatlakoztatni kell a te esetedben: egy külsõ TMC-vevõ - bár azt nem tudom, hogy konkrétan a te GPS-edhez egyáltalán lehet-e csatlakoztatni, mert attól, hogy a programban van ez a lehetõség még nem jelenti azt, hogy a készüléked képes kezelni bármilyen TMC-vevõt...

szbm
Köszi a választ!
Tud zenét, videót, ebookot meg ilyeneket lejátszani, csak kicsit kissebb a kijelzõ mint a rádiónak, így azon nincs értelme. De akkor nem eröltetem se ezt a 3D-t, se a TMC-t (Egyenlõre).
Amúgy nekem IGO 8 van fent, és van olyan menü, hogy TMC, csak ugye kiírja hogy csatlakoztassak valamit... Majd jobban utánanézek ennek is, köszi!

ibrik
GPS-ek esetében "3D"-t ne úgy képzeld el, mint asztali gépeken.
A "normál 3D"-n a nõvéred szerintem azt értette, amit pl. az iGO2006 és a MioMap v3 tud: a 2D-s térkép térben megdöntve, a perspektivikus ábrázolás szabályai szerint. Szóval csak egy megdöntött sík térképet látsz. Ezt minden mostani navigációs készülék tudja, különösebb hardvert nem igényel.

Az iGO8 megjelenésével a "3D"-s megjelenítését egy kicsit tovább gondolták - amellett, hogy semmilyen újabb hardverelem (video-gyorsító, stb.) nem szükséges hozzá, azonban minimum 300-400MHz-es processzor és minimum 64-128MB RAM ajánlott.
A 3D-vel kapcsolatban két dolgot találtak ki (bár nem teljesen a saját találmányuk, de ebbe most ne menjünk bele).
Az egyik az épületek térbeli megjelenítése a "döntött" térképen. Ezekbõl is kétféle van. Az egyik, hogy a legtöbb város épületei szerepelnek egy olyan adatbázisban, amely tartalmazza az épületek alapterületét és magasságát és ezen adatok szerint jeleníti meg teljesen általános felülettel (ablakok és a fal színe). Valamint léteznek olyan adatbázisok, amelyek egy-egy adott ország híres vagy közismert épületeit tartalmazza. Itt már az alapterületen és a magasságon kívül az adatbázis tartalmazza az adott épület nézeti fényképeit is és így jeleníti meg azokat.

A másik "3D" fíccsõr az iGO8-ban a domborzat megjelenítése. Itt már nem csak egy megdöntött sík térképet látsz, hanem olyan mintha egy terepasztalon haladnál. Ettõl sem kell sokat várni - fõleg Magyarország tekintetében...

De az ilyen 3D-s "megjelenítést" most már nem csak az iGO8 tud, hanem vannak már egyéb próbálkozások is (pl. Garmin, stb.)

A 2GB-is memóriakártya "szükségességérõl" annyit mondanék, hogy csak akkor szükséges, ha egyszerre teljes Európa térképeit akarnád rárakni. Úgyis csak egy-két térképre van szükséged egyszerre, azok meg általában elférnek a készülék belsõ flash ROM-jában - kivéve azokat gagyi GPS-eket, amelyeknek alig van memóriája (kb. 32-64MB-os flash-re maximum a navigációs program magja fér el, az adatokat - pl. a térképeket - kénytelen az ember a kártyán tárolni.
Ha meg olyan készüléked van, ami tud zenét/filmeket lejátszani, esetleg képeket megjeleníteni - na ekkor már a kártya mérete a "csillagos ég" - illetve amekkorát a készülék kezelni tud.

Végül a TMC...
Magyarországon tavaly nyár óta van ilyen szolgáltatás. Az MR2 Petõfi rádió országos hálózatán sugározzák a közlekedési információs adatokat.
Hát...
Azt kell mondanom, olyan amilyen...
Budapest és egy-két nagyobb város tekintetében néha még pontos is, de inkább elmondható, hogy még nem állnak a helyzet magaslatán.
A TMC használatához a következõ feltételek szükségesek:
- TMC-képes készülék, a megfelelõ vételt biztosító hardverrel (ez létezik egyben is, de külön is lehet néhány készülékhez külsõ TMC-vevõt csatlakoztatni)
- TMC-t "tudó" navigációs szoftver
- az elõbbi szoftverhez olyan térképfájl, amely tartalmazza a TMC lokációs kódjait.
Magyarországon ilyet HIVATALOSAN csak a Garmin "T"-s készülékei tudnak, valamint néhány iGO8-as készülék: iconX G300/G400, Navon N550 BT-TMC.

Léteznek megoldások több más TMC-képes készülékhez és/vagy külsõ TMC-vevõs konfigurációra, amelyek nem tartoznak sem a Garmin-hoz, sem a hivatalos iGO8-as készülékekhez.
Nekem is egy Mio C520-asom van TMC-vevõs bölcsõvel és az iconX-eken futó iGO8-változat és térképe(i) vannak "ráhegesztve".
De az ilyen megoldások inkább a gyakorlott felhasználóknak ajánlottak.

szbm
Sziasztok!
Két kérdésem lenne!
Egyik, hogy ez a TMC-vevõ fogható Magyarországon? És hogy mit kellene hozzá beszereznem, ha igen.
A másik, meg hogy mitõl függ, hogy "normál 3d-s" a GPS? Nõvérem olyasmit mondott, hogy elvileg 2 GB-os kártya kell bele, és arra feltelepíteni, mert annyi hely kell neki. De a GPS-em fogja tudni 3D-be mutatni? Hol tudom ezt megnézni?
Elõre is köszönöm a választ!

ibrik
Ne a lakásból navigálj, hanem kint fogj GPS-jelet, akkor nem lesz gond a kiindulási ponttal a telepítés utáni elsõ bekapcsoláskor.

Sziasztok!
Wayteq N720BT készülékem van. Egészen addig remekül mûködött amíg a hozzá kapott sd kártyáról a 2008.03-as térképet futtattam. Nemrég sajnos úgy döntöttem, nekem a legújabb térkép kell. Szépen lementettem pc-re a korábbi térképemet(2008.03) és letöltöttem egy "Nav N Go iGO 8 R3 series - v8.3.2.64873 (Nov 13 2008)-UPDATE" nevû térképet. Minden ok lenne vele csak alaphelyzetben párizsra navigál és ha keresek egy pontot ahová el szeretnék jutni mindíg párizsból szeretné indítani a navigációt.
A legbosszantóbb az, hogy ezután visszamásoltam a régi térképemet és ugyanaz a helyzet párizsból akar mindíg indulni. Volt már valakinek hasonló szitu? Mit lehet ilyenkor tenni?

Törölt felhasználó
Szerintem is szervíz, lehet csak a szoftver akadozik valamitõl. Lehet frissítenek rá egyet és jól esz.
Törölt felhasználó
Kell két fájl hozzá és ha bemásolod a kártyára akkor win jön be. R600-ra felment az igo, gondolom 700-ra is felmegy.
sziasztok!
Hogy tudom elérni, hogy lássam a win-t a gps-en? No és akkor asus r700t-re fel lehet rakni az igo8t?
Várom mielõbbi válaszotokat
ibrik
2 hónapos készülék -> garanciás idõn belül van -> irány a szerviz...

sziasztok!
2 hónapos az r300-a s pna-m és olyat produkál, hogy csak na. 😞 eleinte csak navigálás közben csinálta, mintha valaki az oldalán ütögetné, egyszerûen kiugrált a képbõl a térkép és onnantól az újraindításig használhatatlanná vált a cucc. pár perc után újrakezdte, mostanra már a bekapcsolást követõen a menüben is idõnként kattogást hallok, mintha vki ütögetné. ezt az asztalra letéve, rezgésmentesen is produkálja, szal nem értem mi van vele 😞 amúgy nagyon szerettem,vettem hozzá egy védõtokot is, karcmentes a cucc, a fóliát is csak azért szedtem le róla, mert azt gondoltam, az okozhatja a jelenséget. 😞
van tippetek? 😮
Törölt felhasználó
Kártyára tedd az Igo-t és onnan futtasd, de akkor már nem tudod használni az asusos progikat. Csak az egyiket tudod használni, de mindkettõt egyszerre nem. Elõtte mensd le a kártya és a pna tartalmát.
ibrik
MioPocket-et használtam már (Mio C520-asom van) az angol nyelvû, de az Asus-os változatot nem ismerem.
MioPocket alapján biztos nincs hozzá magyar nyelvû lehetõség.

Probálkozom a cserével. Kezdtem egy AsusPocket felrakással a kártyára. Sikerült elérni a windows-os felületet, viszont az a baj,hogy minden kinai nyelven van. Mit lehet ilyenkor tenni? Angolra, esetleg magyarra beállítható???
ibrik
Mint már említettem, a te Asus-odban a navigációs program a ROM része. Nem lehet csak úgy lecserélni. (én nem vagyok ennek a tudója...)

(ASUS R700) Köszönöm, de nekem még mindig nem világos. Mi van akkor, ha egy Igo 8.3.2-õt felrakok rá akár a Rom részre is,ahogy a mostani(8.0) van, vagy csak kártyára. Megoldható egyálltalán, ugy hogy mindem jól mûködik rajta? Hallottam a kikpcsolással vannak problémák.
ibrik
Akkor még egyszer leírom, hogy érthetõbb legyen:
A Navigon készülékeken csak és kizárólag a Navigon Mobile Navigator program fut. Voltak próbálkozások az iGO különbözõ verzióival, de egyik sem járt sikerrel.
Megjegyzés:
MioMap v3.x = iGO2006 különbözõ klónjai
MioMap 2008 = Mireo Cardinale (ez fut a Mio Moov-okon)

A "q4"-es csomag "valószínûsíthetõleg" tartalmazhat újabb térkép(ek)et ("q3" = harmadik negyedév, "q4" = negyedik negyedév), de Magyarország tekintetében ne várj csodát, mert TeleAtlas alapú térképadatbázist használnak. Csak a TopMap (iGO térképek) és a Navteq (Garmin térképek) készítenek elfogadható minõségû/lefedettségû Magyarország térképet.
Viszont már most mondom, nem tudom, hogy kell frissíteni a készüléken lévõ programot.

Összefoglalva, a Navigon-oknak nagyon jó a külföldi ellátottsága, de Magyarország tekintetében elég gáz.

esetleg probálkozzak a mio-val?jelenleg a q3 2008 mn65 progi fut rajta,
van már q4-es.nem tudom frissebbek-e a térkép fájlok és futna-e?
ibrik
Nem lehet megoldani.

Sziasztok!van egy navigon 2100 pna-m,szeretnék igo8-t feltenni rá.probáltam már 1-2 trükköt,de sajnos nem sikerült.ha van valakinek használható ötlete megoszthatná velem.köszi4
ibrik
Én úgy tudom, az Asus "R" PNA-k kicsit más rendszerûek, mint az "átlagos" iGO8-at futtató készülékek. A navigáció a ROM része és a mappaszerkezet is más.
A TMC mûködéséhez szükséges a szolgáltatás megléte (van), egy arra képes készülék TMC-vevõvel és navigációs programmal (R700t tudja) és egy hozzávaló olyan térképfájl, amely tartalmazza a TMC lokációs kódjait.

Egyelõre kevés olyan készülék márkáról tudok, amelyek "gyárilag" megfelelnek a fenti feltételeknek (természetesen most csak Magyarország tekintetében): az iconX G300/G400 és a Navon N550 BT-TMC (egyelõre nincs több).

Az iconX-ek alapján azt is tudom, hogy jelenleg egyetlen olyan iGO8-as Magyarország térkép létezik, amiben van TMC-kódolás: Hungary_2008.07_080903 (vagy Hungary8_2008.07_080903). Viszont ezt a térképet csak a v8.3.1 (és a v8.3.2) tudja kezelni, a régebbi verziók számára használhatatlanok (az Asus "R"-eken v8.0 fut).

És akkor mondom a rossz hírt:
Nem tudok róla, hogy az Asus-okon le lehetne cserélni az iGO8-at (pontosabban az Asus Go programot) újabbra. Illetve ha lehetne, azt sem tudom, hogyan.
Én annakidején pont ezért nem vettem Asus PNA-t. Egy Mio C520-ast vásároltam újonnan TMC-s bölcsõvel - a tavalyi friss árának kb. a feléért és a rajta futó MioMap v3.3-at lecseréltem iconX-eken futó iGO8-ra (v8.3.2.57021) a Hungary_2008.07_080903 térképpel.
Tökéletes.

(Egy hibája van, hogy ebben a térképverzióban nincsenek benne az új M0 szakaszok és a Megyeri híd. Viszont létezik egy Hungary_2008.07_081012 térképverzió, amely ugyan tartalmazza az új szakaszokat, viszont sajnos nem TMC-s...
Majdcsak kijön egyszer egy olyan, ami mindet tudja... Reméljük...
Na mindegy, úgysem járok sûrûn BP felé.)

Sziasztok!

Vettünk egy Asus r700t (TMC-s) pna-t. Utánaolvasva itthon még nem megy rajta a tmc, illetve a térképfrissítés is nehézkes.
Kérdésem az lenne, hogy feltörhetõ-e, illetve 8.3.xxx Igo-t tud kezelni TMC-vel együtt? Amennyiben megoldható egy rövid leírást program linkekkel?
Elõre is köszönöm!
VRSDM
áhh. nem hiszem el. kb 3-4 óra keresgélés után 😊
Hi,
Finally, problem is solved.

In case of DreimGo DG210 PNA and Nav N Go iGO 8 v8.0.0.49545 (but I think other v8.x.x.x version would be the same) you can do the next steps if you are experiencing the same problem:

1. Rename Igo8 or Mobilenavigator folder to nng and igo8.exe or Mobilenavigator.exe to nngnavi.exe on the SD card
2. If you have part of sys.txt, delete it.

My working sys.txt is:

skin="ui_igo8"
resolution_dir="480_272"
vga=1
show_zoombar=1
drive_carefully=0

class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272

skip_eula=1
enable_roadshadow=1
slowsim=0
loop_sim=0
show_oneway=1
show_speed_limit=1
show_pedestrian=1

auto_nightmode=0

msnd.start=0

itt a megoldás ha valakinek is hasonló masinája lenne!

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
hmm. akkor utánanézek még.

ibrik
Akkor lehet, hogy a mappaszerkezet nem jó, mert a dreimgo-k tuti, hogy "mobilenavigator.exe" megoldásúak...
Viszont olyan közelrõl már nem ismerem ezt a márkát, hogy tudjam a mappaszerkezet felépítését.

VRSDM
ilyen néven van a mostani amit frissítésként szedtem le hozzá.
volt egy backup dvd. amin persze nincsen semmi csak a bekapcsoláshoz szükséges alap software-ek. ha most nem fogom tudni visszaszerezni a térképemet! amit megvettem, persze a dvd üres (fórumokon írták mások is ugyan ezt a hibát) akkor bizony balhé lesz.

ibrik
Esetleg "mobilenavigator.exe" ???

VRSDM
valaki jár errefele? dreimgo-hoz kéne az eredeti térképnek az indítófájlneve. mert amit frissítettem rá azon persze más névvel volt. így a térkép nem indul. köszönöm ha valaki tud valamit.

ibrik
Használtakról nem tudok semmit, hogy melyiket tudod megszerezni max 20k-ért.
Próbálkozz a vaterán vagy a teszveszen...
Ha találsz valamit és leírod a márka/típust, arról már tudok nyilatkozni. Nehogy már én keresgéljek helyetted a hirdetésekben...

Mr_no_NaMe
És használtat? Ami olyan 20k körül mozog? 1-2 nevet mondhatnál ha szépen megkérlek 😊
ibrik
Újat, kompletten, navigációs programmal együtt, ennyiért nem fogsz találni...
20k-ért maximum egy olyan GPS-vevõt (pl. bluetooth-osat) tudsz venni, amelyet hozzá lehet csatlakoztatni egy arra alkalmas készülékhez (pl. PDA-hoz, okostelefonhoz, stb), de ez csak egy antenna.

Mr_no_NaMe
Anyám nyakamba akasztotta azt a feladatot, hogy 15-20k között keressek neki gps...ti milyet ajánlotok? Nem akarok találomra nézni, mert a ti tapasztalatotok többet mond mint az ami a dobozra lenne írva.
Tehát 15-20 között kéne valami megbízható. Ha tudtok ilyet, légyszi írjatok típust.