2824
Autós navigáció egyszerűen
  • ibrik
    Én nem a készüléket kérdeztem, hanem hogy milyen programhoz kell.
    Az eredeti MioMap v3.3 fut még rajta, vagy esetleg "buheráltál" rá valami mást?
  • hungarokamion
    nekem a mio c320-as autos navigáciohoz kellene egy magayaország térkép frissités a legjuabb kellene.amit elözöleg kaptam oldalt annak nem tudtam hasznát veni.
  • ibrik
    Először is leírhatnád, hogy melyik programhoz kell, és annak melyik verziójához...
  • hungarokamion
    valaki tudna nekem legujabb magyarország térképről egy letöltő linket adni??
  • braderdaniel
    O.K. Köszi a segítséget.
  • ibrik
    Nos azt sosem próbáltam még, hogy egyszerre több speedcam adatbázis raktam volna oda és akkor mi történik.

Mindig csak egy fájlt raktam oda.
    Itt megjegyezném, hogy frissen telepített iGO8-nál, ha van oda másolva speedcam adatbázis, akkor a program első indításánál az "INITIALIZING WARNING DATA"-nál úgy fog tűnni, mintha lefagyna, de ez normális, ilyenkor konvertálja át a TXT-formátumú adatbázist a saját fájlformátumára - ez főleg akkor zavaró, ha mondjuk egy teljes Európás adatbázis másoltál oda.

Ha viszont a későbbiekben egy frissebb adatbázis raksz oda, akkor nem az egészet fogja újra átkonvertálni, hanem csak a változásokkal bővíti a saját adatbázisát, így az kicsit gyorsabban fog történni.
    De ismétlem, ez az egyenként odamásolás-újraindítás módszernél van így.

Azt javasolnám, hogy te is egyenként hajtsd végre, mindig az előző speedcam.txt-t felülírva az újabbal.
  • braderdaniel
    Köszi a gyors segítséget.Lenne még egy kérdésem.Ha több különböző speedcam.txt van ugyanolyan néven akkor hogy tegyem be öket a helyükre.Átnevezhetem őket?
  • ibrik
    A sebességmérő kamerákra figyelmeztető funkció csak akkor jelenik meg a menüben, ha van GPS-vétel.

Vagyis ne a lakásban próbálgasd, hanem szabad ég alatt - vagy a kocsiban, a szélvédőre vagy a műszerfalra rögzített GPS-el...
  • braderdaniel
    Sziasztok!Nemrég vettem egy Magneo i430-t.Felraktam az iGO8 (8.3.2.80621)-t, működik szépen. Elvileg kellene benn lenni egy ilyen: 'Beállítások/Figyelmeztetések/Figyelmeztetés sebességmérő kamerára' opciónak, de az enyémben nincs, pedig feltelepítettem a "speedcam"-et, utasítások szerint! A súgóban írja, feltünteti, hogy mit hogyan kell vele csinálni, de a "figyelmeztetések" mappában nem jelenik meg! A készülékben, vagy a programban van a hiba?
    Ha tudtok, légyszi segítsetek!
  • ibrik
    Itt egy okos oldal a Cx20-as szériához: http://c520.atw.hu

(csak azért C520-as az oldal neve, mert az oldal készítőjének is C520-asa van, de van infó a C320-ashoz és a C720-ashoz is.
  • hungarokamion
    jo napot kedves forumozok.valaki tudna nekem egy linket adni ahol a mio c320-as autos navigáciomra tudnák magyarország térképet dobni.de nekem olyan link kellene ami még élő link és ingyenes és a legujabb magyaország térképet tartalmazza.

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.A TOVÁBBI SZÉP NAPOT.
  • Daneee14
    Helló! Várnám azok segítségét akik Orion OGPS-02 típusú készülékek világában otthon vannak, térképfrissítéssel kapcsolatban kéne segíteni. Előre is köszönöm!!!
  • szomiboy
    sziasztok
    lenne egy olyan problémám hogy van egy Wayteq N410 es PNA-m ami eddig tökéletesen működött de egyik napról a másikra elkezdett olyat csinálni hogy a hangerőt leveszi nullára akárhogy állítom vissza,nem a navi szoftver hanem maga a pna csinálja,tudna valaki valamilyen megoldást vagy a készülékhez egy romot adni mert a neten eddig nem jártam sikerrel,előre is kösz
  • porzoka
    Sziasztok!Van köztetek olyan ember, aki ismeri a navigon gps eket?Azon belül a 3310 max típust?Szükségem lenn egy kis segítségre!Előre is köszi!
  • acsati
    köszi, sikerült megoldani
  • acsati
    köszi, sikerült ;)
  • inter01
    Sziasztok!

Tudnátok segíteni?

Van egy Mio Mov360 -am. Belső memóriából futott egy ősrégii mio. Próbáltam frissíteni mind a progit, mind a térképet, de elszállt minden. Mikor lehúzom az adatkábelt, bekapcsolom, azt írja ki hogy kössem össze a géppel. A kérdésem az lenne, hogy kell egy SD kártya nélküli PNA -ra navigációt telepíteni. Levan töltve nekem több féle, MIo és iGo is. Ha kell hozzá mindenképpen SD, annak mi a menete?

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • ibrik
    sanyi68: hagyd már azt a 2577-es mappát! Az csak a PDA-s telepítős változathoz kell. Az olyasmi, mint az asztali gépekhez használt telepítő CD/DVD-ken az "autorun.inf és/vagy autorun.exe" szokott lenni. A GPS-ekhez nincs rá szükség, mert azokban nincs olyan telepítési mód.

acsati: Általában a legtöbb netről "beszerzett" iGO8 így működik az első telepítés után. Nem kell vele törődni, úgyis előbb GPS-jelet kell fognod és onnantól már helyesen fogja jelezni a tartózkodási helyedet.
    Ha mindenképpen a lakásban, GPS-vétel nélkül akarsz útvonalat tervezni, akkor ne a tartózkodási helytől tervezz, hanem cím alapáján keress rá a kiindulópontodra, majd a megjelenő menüben válaszd a "További lehetőségek" gombot, majd állítsd be a koordinátát/címet kezdőpontnak ("Beállítás kezdőpontként" gomb).
  • acsati
    hellotok
    van egy gps és rajta egy igo szoftver. akárhogy probáltam a navigációt meg utvonalat beállitani mindig azt mutatja hogy vhol franciaországban vagyok. mi lehet ennek az oka? hogy tudnám rendesen használni?
  • sanyi68
    Köszönöm a segítségedet!! De a 2577 es mappát nem találom , most a SYGIC térkép szoftver van rajta abban benne van a 2577es mappa szerinted honnan tudnám meg szerezni az Igo8hoz ezt a 2577-es mappát.
  • ibrik
    A #1945-ös hozzászólásomban ezt már leírtam másvalakinek...
  • sanyi68
    Köszönöm a az információt , nekem egy SD kártyáról leszedet IGO8 -am van minden rajta van azt a 2577 mappát nem találom a többi mind meg van . Ahonnan letöltöttem azt írta a feltöltő hogy másoljuk az eszközre és indítsuk el az exét. Nekem Wayteq x820 BT készülékem van. Nem tudnál adni egy más elérhetőséget nekem. Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet!!!
  • kecsabi
    Köszi, megprobálom.
  • ibrik
    kecsabi: A Mio Moov-okra (Mio-nak álcázott Navman-okra) két megoldás létezik:
    - vagy ez: http://navmanunlocked.wikispaces.com/iGO8
    - vagy emez: http://netfresco.com/MioPocket/default.aspx

sanyi68: Az SD kártyára az "iGO8" és a "2577" mappákat kell felmásolnod.
    Ha az "iGO8/content" mappa alkönyvtárai üresek lennének, akkor azokat neked kell feltöltened.
    A legfontosabb, hogy a nyelvi mappák ("voice" és "lang") fel legyenek töltve legalább egy nyelv fájljaival és a "map" könyvtárban is legalább egy térképfájlnak (minimum egy ország térképének) benne kell lennie, különben nem indul el az iGO8.

A telepítés PDA esetében ezután úgy történik, hogy beteszed a készülékbe az SD-kártyát, ami után automatikusan elindul a telepítés.

PNA-k (köznyelven: GPS-ek) esetében ilyen telepítésről szó sincs. Ott a készülék beállításaiban (már amelyiknél van erre lehetőség) kell megadni, hogy hol van (esetünkben az SD kártyán) az általad használni kívánt navigációs program.
  • sanyi68
    Sziasztok!! Szeretnék egy kis segítséget kérni ,az Igo8at letöltöttem egy torrent oldalról ami SD kártyán van forgalomban , csak nem tudom hogyan tudnám rátelepíteni az SD kártyára. Valaki tudna nekem segíteni nagyon meg köszönném !!!! Előre is köszönöm.
  • kecsabi
    Szia! Segítséget szeretnék kérni Igo8 telepítésben. Vettem egy Mio Moov 310-es gps-t, letöltöttem a hivatalosan elérhető térképfrissítést, de az is csak 2008. 10. havi, nincs rajta M6 dunahíd, MO keleti, dunahíd, M7 déli, stb egyszerűen használhatatlan. Szereztem SD kártyán Igo 8-at, de segítség kellene telepíteni, elindítani. Előre is köszi.
  • Firerock
    kösznööm
  • ibrik
    Ha egy olyan gépen akarod használni, ami folyamatosan csatlakozik a nethez, akkor legegyszerűbb megoldásként a Google térképet ajánlanám, amely útvonaltervezést is tud egy adott "A" pontból "B" pontba ("Útvonalkereső"): Google térkép (vagy Google Maps)
    Egyébként vannak még számtalan hasonló online térkép/útvonaltervező a neten, csak rájuk kell keresni.

Az "offline" térképekkel már más a helyzet.
    Nem sok van és általában mind fizetős és nem is mindet frissítik.
    Vagy ha frissítik, némelyiknél a "frissítés" maga egy újabb programverzió CD...
    Én nagyon régen (még a "GPS-robbanás" előtti időkben) használtam egy-kettőt.
    Pár klasszikus:
    Vandor (vagy Wandor vagy Wandor-Boot)
    Microsoft AutoRute Express (legalábbis akkoriban így hívták)
    Microsoft Route66
  • Firerock
    nem
    csak egy térképet szeretnék amihez ha beírom hogy innen ide akarok menni akkor kiír minden adatot
  • ibrik
    Attól függ, mire akarod használni.
    Meg igazából ez GPS-es topik, tehát egy sima térképszoftver nemigazán illik ide, de ha pl. egy külső (USB-s vagy BT-s) GPS-vevőt használni tudó szoftverről lenne szó, akkor az már más...
  • Firerock
    csáó
    olyan térképszoftver érdekelne amit gépen is tudok használni és le tudok tölteni valamelyik torrentről
  • ripso7
    császtok azt szeretném kérdezni hogyan kell az sd kártyáról letörölni az adatokat és utána feltenni rá a másik térképet
    egy Orion OGPS-02 gps-em van
    lehet hogy aza gond hogy levan kódolva?
    vagy csak kártyaolvasóval lehet megycsinálni?
    mert adatkábellal próbáltam de úgy nem engedte letörölni
    válaszokat előre is köszönöm
    császtok
  • ibrik
    Ha csak Magyarországról van szó, akkor egyértelmű, hogy iGO8-hoz a TopMap-os a legjobb térkép.
    Viszont a többi ország tekintetében általában jók a TeleAtlas és a Navteq forrású térképek - ezek alól kivétel, ha az adott ország(ok)nak, van helyi digitális térképkészítő cége (mint Magyarországon a TopMap).

A térképeket nem kell "telepíteni", csak egyszerűen a helyükre kell másolni: "iGO8/content/map" könyvtár.

Honnan érdemes...
    Már ajánlottam neked a naviextras.com oldalt - és annak a Toolbox szoftverét - ha a hivatalos utat választanád.
    Amúgy meg számtalan helyen találsz iGO8-hoz való .FBL térképeket. Rengeteget megtalálsz különböző torrent-ekben is.
    Aztán még ott van a számtalan PDA/PNA/GPS-témájú fórum. Ezek túlnyomórészt fájlmegosztó oldalakat használnak (pl. rapidshare, megaupload, hotfile, stb.).
    Kiindulásnak itt egy magyar: http://pdalink.inf.hu
    (a fórum használatához regisztrálnod kell magad)
  • BBS88
    köszi a segítséget
  • Daneee14
    Csövi. Köszi a választ, és ha frissíteni akarom, akkor tele atlas vagy tommap térképet tegyek rá, melyik a jobb és honnan érdemes letölteni és hogy kell telepíteni?
  • ibrik
    BBS88: Hivatalos eszközökkel tudod frissíteni:
    - regisztráld a készülékedet a mio.com MioAdvantage részén MioAdvantage
    - ezután már a "Támogatás" résznél le tudod tölteni a típus alapján a legfrissebb (jelenleg a tavaly decemberi) frissítést: Mio service)
    Itt csak regisztrálnod kell magadat és a készülékedet, majd a letölthető Toolbox szoftverrel ellenőrizheted, hogy van-e hozzá frissítés, stb.

Daneee14: Ahogy én tudom, az Orion OGPS-02 készülék egy hivatalosan is iGO8-al árult készülék - tehát feltételezem, hogy az fut rajta.
    A GPS-vétel meggyorsítására nem hiszem, hogy lenne akármilyen "szoftver-buhera". Valószínű, hogy egyszerűen csak rosszak a vételi viszonyok a környéketeken - vagy ahol éppen használni akarod a GPS-t.
    Frissítés...
    Mint említettem, ez egy hivatalos iGO8-as készülék, tehát egyrészt felesleges más szoftverre cserélni, mert annál jobbat nem találsz rá.
    Másrészt mint ilyen hivatalos "iGO8-as készüléknek" van támogatása.
    Legalábbis a naviextras.com oldalon benne van a támogatott készülékek listájában (https://www.naviextras.com/shop/portal/devicessupport
  • Daneee14
    Helló! Az lenne a kérdésem, hogy van egy Orion ogps-02-es készülékünk. Sokszor előfordul, hogy nehezen talál gps vételt, de miután megvan, azután már jól működik. Ez ellen lehet valamit tenni, vagy miért van így? Illetve érdekelne, hogy kell rajta szoftver frissíteni, és milyenre érdemes. Előre is köszi a válaszokat!
  • BBS88
    sziasztok!
    Nekem egy Mio Moov310-es TMC-s GPS-em van!Ami rajta van szoftver az ajnos 2008.04-hó ezt szeretném frissíteni vagy frissebre cserélni! Hol találok hozzá szoftvert vagy frissítést,és hogy csináljam?
    elöre is köszi a segítséget
  • maki11
    kösz a segítséget!
  • ibrik
    Ez nem így van. Amit leírtál "telepítést", az a PDA-kon működik, de PNA-kon (köznyelven GPS-eken) nincs ilyen telepítés).

- másold az egész "iGO8" mappát a resident flash-re
    - ha esetleg van benne "save" mappa, azt töröld
    - a sys.txt-ben mindenképp legyen ez a sor (a "content="..." nem kell, mert egy helyen vannak):
    [folders]
    app="Resident Flash\iGO8"

- a készülék beállításaiban találsz valamilyen "Path" ikont és azon belül állítsd be a "Navigation" gombot az SD-kártyán lévő "igo8.exe"-re
    (ha esetleg nem találsz ott EXE-t, akkor előbb az "application.dat" fájlt nevezd át "igo8.exe"-re
    - FONTOS!: Az "Auto Run Navigation" ne legyen bejelölve
    - a kis lemez ikonnal mentsd el a beállítást