GPS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi0325
Elcserélném 4GB SDHC kártyám sima SD-re !!!<#integet2>

Sepiaról is megnyalhatod az aszfaltot !! :-))

norbi0325
Hát kössz .Igaz régi a gép de az igényeimnek egyenlõre teljesen megfelel

ibrik
norbi0325: Most hadd ne részletezzem a készülékgyártók "politikáját". Mondjuk legyen elég annyit írnom, hogy már 3 évvel ezelõtt is (kb. akkorra tehetõ a készüléked - akkor számított újnak) rengeteg készülékbe a már elavult, de raktáron még ott porosodó, eladhatatlan alkatrészekbõl rakták/rakják össze az olcsóbb készülékeket.
Történetesen az A660-asban egy olyan régebbi verziójú SD foglalat van, amely még nem támogatta teljesen - vagy egyáltalán nem - az SDHC szabványt.
Ez van...

Razor18: Minden, ami elmenthetõ, az az "igo8\save" mappába kerül. Történetesen a kedvencek a "favorites.dat"-ba kerülnek.
De ugyanebbe a "\save" mappába menti a program a beállításokat, a keresési elõzményeket, a kalkulált és elmentett útvonalakat, az utazás alatt rögzített útvonalakat, stb stb stb...

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Kedves Ibrik,

az iGO 8.3 hova menti a Kedvenceket?

köszi

norbi0325
Igen igen ez az A 660..............Egyébként gondoltam hogy ez a " nem támogatja a nagyobbat" lesz a vége 😞 A pici agyam nem fogja fel mi a bánatért van korlátozva a kártyaméret..meg egyáltalán mi az ami nem engedi hogy beolvassa a nagyobb kártyát ....Akkor ilyenkor nem lehet trükközni mi ??

ibrik
Közben visszaolvastam és látom, hogy egy régi kütyürõl, egy A660-asról van szó.
Hát...
Nem biztatlak.
Némi keresgélés után ezt találtam az SD/MMC kártya támogatásáról:
Supports memory cards with capacity of up to 2GB and may complies with some (not SD 2.0/HC) memory cards with higher capacity than 2GB
Ami annyit tesz - amit már én is sejtettem és leírtam -, hogy max 2GB-os kártyákat támogatja. Valamint lehet, hogy elboldogul néhány 2GB-osnál nagyobb kártyával is (tehát nem mindegyikkel), amelyek ezenkívül nem lehetnek SDHC változatok.

ibrik
Akkor viszont két dologra tudok gondolni:
- kevésbé valószínû, de megeshet, hogy a 4GB-oson nem megfelelõ a fájlrendszer
- ami inkább valószínûbb, hogy a készülék nem támogatja a 2GB-osnál nagyobb kártyákat (sok ilyen GPS van), de ezt biztosan csak akkor lehetne megtudni, ha ismert lenne, hogy konkrétan melyik Altina típusról van szó.

norbi0325
Nekem nem igo8 mappa van hanem "map" de mind egy .........na az a szitu ,hogy az igo8 jelen esetben le van butitva ,,csak magyar térképre....."csak a mérete miatt"............. a lényeg hogy ha egy 1 Gb-s kártyára rakom elindul a prog.......ha 512mb-s kártyára rakom úgyszintén elindul..ha a 4 gb-s kártyára másolom nemmegy ez itt a bibi ......mindegyikre ugyanúgy másolom fel!

ibrik
A sys.txt-ben a szekcióban csak ez legyen:

app="%SDCARD%/igo8"

Feltételezve, hogy minden az SD kártyán van az "igo8" mappában.

norbi0325
hali !
Elindult az altinámon a igo8 😊

Vettem egy 4 gb-s kártyát arról meg nem megy ........lehet hogy nem kezeli .........akkor mi van ?? ilyenkor lehet ügyeskedni vmit ??

ibrik
Lennon1975: Mire akarod feltelepíteni? (Ha PDA, arra nem fog feltelepülni, mert ez PNA-kra - köznyelven GPS-ekre - készült).

Jagumo: A Navigon-oknak saját "céges" programjuk van (Navigon Mobile Navigator). És az iGO egyik verziója sem fut rajtuk tökéletesen - vagy egyáltalán nem fut.

csaresz: Bár sok készüléken elfut az iGO8 - valamelyiken hivatalosan, másokra pedig eá kell ügyeskedni -, de a MyGuide 3100 Go is azok közé tartozik, amelyekre hivatalosan nem létezik a program (nincs a támogatott készülékek listájában), ezért arra a támogatás sem él - illetve nem garantált a "frissítés" eredménye...
Még akkor sem, ha boltban megvásároltad a PDA-s telepítõs kártyát, amely természetesen "hivatalosan" csak PDA-khoz használható.

razor: Igen, jól értetted.
A *.POI ("...\content\poi") és a *.KML ("...\content\userdata\poi") fájlok bemásolása két módszer a három lehetséges közül a POI-k berakásának.
A harmadik módszer, amikor egy megadott koordinátát/címet "Új POI"-ként jelölsz meg. Ezeket találod meg a "Saját POI-k"-nál.

köszi,

jól értem, a .poi kiterjesztésûeket mindig az "eredeti" content/poi mappába kell, és minden egyéb kiterjesztésû a content/userdata/poi-ba, és akkor mindezeket "összesítve" mutatja?

csaresz
szevasztok. kellene egy kis segítség.

feltettem az igo8 r1-et egy myguide 3100 go-ra. tökéletesen mûködik.
frissíteni akartam a naviextras-sal a térképet, felajánlotta hogy frissítsem a software-t r3-ra. megtörtént..azóta nem indul a gps, valami loading.bmp-t nem talál...elõtte semmi gond nem volt vele

Jagumo
hogy kell igo-t felrakni GPS-re ? :S Navigonom van

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Sziaztok
Nem tudom feltelepíteni az IGO PRimot.
Tud valaki segíteni, hogyan kellene.
Én egyszerûen fogtam felmásoltam a kártyára a mappákat, de nem indul el.
Régebben IGO8 volt, annál elindult baj nélkül.
Most ilyen mappák találhatók a kártyán
- Content
- license
- save
- TTS NUA V5
- data
- igo
- ffscreen
- sys
- branding
- camera
- vautov5
Légyszi valaki segítsen
ibrik
Csak ötlet, megpróbálhatod, de akkor a PC-dre is fel kell telepíteni WinXP esetén az ActiveSync-et vagy WinVista/7 esetén a mobil eszköz-központot (Windows Mobile Device Center).

Mass Storage. Próbáljam meg Active Syncben?

ibrik
Bárhonnan tölthetsz le POI-kat és mindegyiket berakhatod egyszerre is.

Hozz létre a "content"-en belül egy "\userdata" mappát és azon belül egy "\POI" mappát (tehát: "...\Primo\content\userdata\poi"). Ebbe a POI mappába másold be a KML fájl(oka)t. Ezeket aztán már meg fogod találni a POI-k között a programban (és még véletlenül se a "Saját POI-k" között keresd õket!)

A törlési problémádra...
Nem ismerem közelrõl az x620-ast, de abban biztos vagyok, hogy USB-s kapcsolódásnál lehet választani az "ActiveSync" és a "Mass Storage" üzemmód között. Te melyikkel kapcsolódtál?

Bocs, még valami. Wayteq x620-asra tettem fel a Primo-t, ehhez próbáltam volna az iGO-t teljesen letakarítani, de volt egy-két mappa, amit bár üresnek látta az Explorer, mégis azt írta ki, nem lehet törölni, mert nem üres. Ez mitõl van? Ilyen volt pl. a custom és a save mappa, ill. a Mobilenavigator mappával egy szinten van a gyökérben egy DumpFiles meg egy Extradumpfiles könyvtár, elõbbi tele hülye nevû, de látszólag üres mappákkal. Ezeket lehet valahogy törölni?

Sziasztok,

a Primon nem lehet beszúrni új seb.mérõ kamerákat, vagy csak én nem találom?

Más: honnan érdemes friss POI-kat letölteni? A navipro.hu-n lévõ iGO8.zip fájlból valami .kml kiterjesztésû fájl kel ki, de az iGO POI mappájában én csak POI kiterjesztéseket látok. ???

x820-s, és RTA3000-s TMC vevõ...

www.smart-bus.hu

ibrik
Ezek az adatok "ájgóéknál" magában a térképfájlban vannak benne - bár "lámpás keresztezõdések"-rõl én még nem hallottam iGO/iGO8/Amigo/Primo fronton...
Amúgy az összes megszokott iGO8/Amigo "kiegészítõ" (POI, 3D épületek, domborzat, speedcam-ek, stb.) a Primo-ban is ugyanúgy használható.

Sziasztok!!! Lenne egy kérdésem valaki nem tudja, hol lehetne szerezni a Primo -hoz kiegészítõket , pl. útjelzõ táblák , lámpás keresztezõdések stb. Ha egyáltalán létezik ilyen ehhez a programhoz. Elõre is köszönöm
Melyik Wayteq-ed van, és milyen TMC kütyü?

Tequilaband
Valamelyik fórumon azt írták, hogy a WinCE 5.0 alatti oprendszereken nem megy az Eszter. Ha butaságot mondtak, akkor most én is. Mindenesetre nekem sem ment (Mio C510).

ibrik
- intelligens útvonaladatok (gyorsabban tervez útvonalat)
- benne vannak azok a megszokott iGO8 funkciók is, amelyek az Amigo-ban nincsenek az "egyszerûsítés" miatt
- "Driver Alert" funkció (figyelmeztet a táblákra
- valósághûbb megjelenítés keresztezõdésekben és a domborzatban

A TTS-rõl nem tudom mi lehet nálad a probléma oka, én nem használom.

KO
Lehet.
Kicsit macerás. 😊

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Szia Ibrik,

kipróbáltam a Primo-t. Látványos, szép, de annyira az újítások tekintetében nem voltam Tõle elájulva. Szerinted mely újdonságok miatt érdemes elmerülni benne? Ja, és hiába választom ki a tts-t is mondó hangot, akkor meg csak egyet pittyeg a manõver elõtt, de a hangbemondás komplett elmarad, még annyit sem mond, mint tts nélkül.

Köszönöm a segítséget!
Szép napot mindenkinek!
ibrik
Mind3 jó választás.

A Navon és a Becker iGO8-alapú navigációs programmal van ellátva. Navon: már Primo-val (a legújabb) is lehet kapni, Becker: saját brand-re átszkinezett Amigo.
A Garmin-oknak saját navigációs programjuk van.

A Navon-on a térképek helyi adatbázisok alapján készültek. Itt most csak Magyarország térképét említeném, amely a legjobb magyar TopMap alapú.
A Becker - bár azon is iGO8 alapú szoftver fut - Navteq-es térképeket használ. Amely szintén elfogadható, de helyileg - Magyarországon - csak "alulról közelíti" a TopMap térképeit.
A Garmin-ok Magyarország térképét a TopMap-éval közös adatbázisból fejlesztik.

A Navon N650-nek 5"-os a kijelzõje, a másik kettõé csak 4.3"-os.

Nagyjából ennyit tudnék röviden írni róluk.

Sziasztok!
Segítséget kérek, melyiket válasszam Navon N650, Becker Z108, vagy Garmin Nüvi 255W? Sajnos én nem értek hozzá, nem használtam ilyet. Elsõsorban Magyarországi használatra, ritkábban külföld.

köszi
Ami nekem van a wayteq-hez, az valami szánalmas... csak Pesten mûködik, szinte sehol máshol nem talál jelet. Ráaplikáltam egy nagyobb antennát, de nem sokkal jobb a helyzet... szerintem maga a vezeték is szûk keresztmerszet! :S

www.smart-bus.hu

Nekem is Mio c520-asom van

Valaki nemtudja hogy melyik a legfrissebb verzió az Igo8 térképekbõlkéne nekem a magyarországi sürgõsen 24-ie határideig!
Ui: Milyen programok vagy egyéb fájlok kellenek a mûködéshez?
Nekem egy mio digiwalker gépem van!

KO
Tiszteletem Szakemberek!

Navigon 310-en lehet e Igo8.3-at futtatni?
Ha igen leírnátok hogyan csináljam?

Üdv: KO

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

ibrik
A TMC-rõl rengeteg cikk jelent már meg a magyarországi "ingyenes" szolgáltatással kapcsolatban.

Az események megjelenésének gyakorisága túlnyomórészt Bp. és körzetén, valamint az autópályáknál a legnagyobb. Bár - nem tudom mitõl függ - az események beérkezési sebessége a vevõre és a GPS-re elég változó...

Többnyire az eseményekrõl szóló információk pontosak, viszont az események megszûntét követõen már nem olyan gyorsan kerül ki a rendszerbõl az információ.
Pl. nemrég jártam Pesten. A TMC jelezte, hogy éppen hol szarakodnak az útkarbantartók a legszélsõ sávban, de ahogy odaértem a konkrét helyhez, addigra már egy-két kilométert továbbhaladtak...

Vételi viszonyok...
Erre elég egyszerû a válasz. Mivel az MR2 Petõfi rádió teljes országos hálózatát használják, elmondható, hogy ahol van olyan jó a Petõfi vétele, hogy mûködik az RDS, ott a TMC is mûködik.

A vevõk...
Passz.
Nekem egy Mio C520-asom van a hozzá gyártott TMC-vevõs bölcsõvel, amelyben a vevõ GNS - ha jól tudom. Én meg vagyok vele elégedve.
Te meg...
tesztelni kell, csak akkor derül ki.

Sziasztok,

aktív TMC használók tapasztalatait kérdezném, mielõtt Wayteq 620-hoz beruháznék egy TMC-vevõre. Mennyire mûködik jól jelenleg a Mo.-i hálózat, úgy technikailag (mindenhol jól vehetõ-e, mûködik-e a rendszer), illetve a szolgáltatott információk pontossága, megbízhatósága, frissessége, stb. érdekelne.

Az említett X620 típushoz való vevõk közül egyébként totál azonosnak tûnõ darabokról kering valami "egyik gyártmány jó, a másik ugyanúgy néz ki, de nem jó" típusú info. Valaki esetleg tud konkrétumot?

kösz

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni Altina A800 PNA SD kártyája elszállt és másik kártyára szeretnék Igo -t rakni de sehogy sem fogadja.
Üdv!
Kicsit off a kérdés, de navival kapcsolatos. Igo Amigom van, szeretnék hozzá némi extra funkciót: kisautót a nyíl helyére, néhány játékot (tudjátok, az ember mindig gyermek marad, csak a játékai változnak... 😊 ), egy játékpakkot már találtam is,, felmásoltam, de nem igazán akarja felismerni.
Hol, hogyan kell beregisztrálnom a készülékbe, hogy felismerje az újdonságokat?
Visszaolvasva megtaláltam ezt a sysd.txt-s hókuszpókuszokat, de nem lettem tõle sokkal okosabb.

Sziasztok!

Van nekem egy Garmin nüvi 255 gps-em teljes Európa térképpel a belsõ 2Gb-os memóriáján. A magyar térképet tudtam a legújabbra frissíteni NaviGuide Magyarország v5.4-re, mert csak egy fájlt kellet felülírni a külsõ 512 mb-os kártyáján és teljesen ingyenes volt.
Viszont az Európai térképek frissítésére nincs ötletem és most csak egy City Navigator Europe NT 2008-as fut rajta.
Megtaláltam a City Navigator Europe NT térkép 2011 unlocked fájlját a neten és letöltöttem, de a mérete 1,8 Gb a régi meg kb. 1,4 Gb volt csak, és a keretrendszer mellé nem fér fel a 2 Gb-os belsõ memóriára az új térképcsomag.
Valami ötlet hogyan tovább? Nem értem az ember mit kap 35000Ft-ért ha elõfizet egy frissítésre most a Garminnál, nem ugyan ezt az 1,8Gb-os csomagot, hanem egy kisebbet ami nem tartalmaz mindent? Csak, mert ennyiért már új GPS-t vesz az ember… :S
Hogyan frissítsek házilag, valakinek van ötlete?
Válaszotokat elõre is könyönöm!
norbi0325
HOHOHOHÓÓÓ mos már ais megyen <#taps> csak ki kell kapcsolni a gps-t és autómatán kellett keestetni vele ...vicces hogy csak ennyi de mekora szívás.........<#hehe>

norbi0325
Jessz
Elindult az altina !!!
Csak mindenki elfelejtette mondani hogy mivel az eredeti kártyán "map" néven van az a könyvtár amiben a navigator .exe van így nem navigator vagy igo8 lesz a könyvtár neve hanem "map " ...csak most meg nem talál mûholdat ......ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ <#falbav>

program application database cannot found, egy másik verzióval eddig jutottam 😞 Kérek valkait segítsen.
norbi0325
Én is megpróbáltam feltenni a igo2006-helyére az igo8 -at.....azt írták application det --törlés ..igo8 átnevezs sys.txt átír.de semmi ......nekem el sem indítja... "Altina A 660"

Használd az ActiveSync programot, ez beolvassa a kártya tartalmát.
SZerintem bõven elég lenne csak a térképeket frissítened, de azt fogalmam sincs, hogy hol találod meg a legfrissebbeket.Nekem is kéne, úgy hogy ha vki megosztaná annak kössz.
Átneveztem mobilenavigatorra a mappát, az application.dat-ot az igo8.exe filet mobilnavigator.exere, megadom az elérési útjukat a menüben, de mindig csak újraindul, ha gps-re kattintok.
Sziasztok CNS Stylus 6 készülékre szeretném feltenni a iGO8.3.4.117940.PDA.PNA progit (tört sajnos, vagyis torrentrõl szedtem,nem tudom milyen a tört meg az eredeti)) Felmásoltam memóriakártyára, beállítottam az elérési utat(igo8.exere), de sajnos semmi sem történik. NEm találok pontos utasításokat googleval, tud valaki segíteni? Vasárnap utaznék, jó lenne megcsinálni 😞
azt elfelejtettem oda írni,hogy M-Tech M350-es készülékem van.
Heló!
Bajba vagyok..
Augusztusban megyünk Horvátországba és addig frissíteni akarom a GPS-t!
de az a baj hogy nem tudom hogy hogy kell..
valaki segítsen!
iGO8 van,2008as verzió
próbálkoztam már a toolboxxal,de az nem ismeri fel sem az sd kártyát/ha beteszem a kártya olvasóba/ sem ha usb-n csatlakoztatom (usb csatlakoztatás: sd kártyát beleteszem a fényképezõgépbe és úgy!mivel elveszett az usb kábelem:S
elõre is köszönöm!
írhattok emailbe is!
[email protected]
BB7
Sajnos ezzel sem megy, és vagy már 10* elindítottam az automata keresést de semmi, néha megáll valahol és nem megy tovább, de semelyik porttal, s sebességgel nem megy! :/
Szerintem hardware probléma...