64
  • Zsoltika 007
    Ja hogy miért nem rakom fel a win 2000res drivert? Azért mert bugos és már sima xp-n és 2003 alatt sem ment (2003 alatt szerencsére lehúzta a netről automatice!!). Sp2-ben mé nincs benne/mé nem húzza le azt is netről??
  • Zsoltika 007
    Driver már win 2000-re sem volt (vagyis volt de az alá nem kellett mert felismerte magától az xp is csak az sp2 xp nem. Senki sem adott ki drivert hozzá, mert azaureal csődbe ment. A winekben is csak azért van mert a MS csinált bele...
  • Csaba
    Illetve érzékelte, csak ismeretlen hardver volt neki.:-)
  • Csaba
    Esetleg próbálj szerezni hozzá drivert. Én is úgy telepítettem egy 5 éves scannert. Alapból még azt sem érzékelte, hogy bedugtam a párhuzamos portba, de aztán feltettem a hozzá adott driverét, és rendesen működik.
  • Zsoltika 007
    Azért az sp2-nek is vannak hibái pl a Diamond Monster Sound mx300-as hangkarimat nem ismeri fel, míg az sp1-es és a sima xp azonnal kezeli(beépített driver van a winben). Az sp2 mé nem??
    Mondjuk egoldottam annyival hogy az alaplapi ac97-est használom de azzal
    meg az a baj hogy pl Far Cry-ban nincs vele hang.
  • mechorg
    Mondták már, de tényleg "hiba nem érinti a Windows XP második javítócsomagját" ebben van a lényeg. Karban kell tartani. Azért még igyekezzenek azzal az uhu 1.2-vel : )
  • BiroAndras
    A Win 9x társaságra hallottam egy találó kifejezést : "Wintendo".
    Az XP viszont tényleg stabil. Én a kezdetektől használom, és eddig néhány kivételtől eltekintve csak akkor fagyogatott, amikor egy hibás driver volt fönnt, és amikor hibás vol az alaplapom. Tavaly hónapokig ment a gépem kikapcsolás nélkül, csak hetente kb. 1x kellett újraindítani, vinyó ki-be pakolászás miatt.
    És én is láttam már linuxot fagyni...
    De az is tény, hogy van pár nagyon idegesítő hülyesége az XP-nek. Pl. ez a remek "beragadó gombok" szolgáltatás. Akkor jön elő, ha 5x lenyomom a shift-et, alt-ot, vagy a ctrl-t. És mikor csinálok ilyet? Természetesen játékokban (lövés, duda, ugrás, stb.).
    Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogy lehet ezt kikapcsolni?

Egyébként, ha valakit komolyabban érdekel a win lelkivilága, ezt olvasgassa : http://weblogs.asp.net/oldnewthing/archive/2004/11.aspx
  • [HUN]PAStheLoD
    OMG micsoda érvek csapnak össze itt a kommentek között!!
  • h4x0r
    Wine van emulatornak, ingyenes, az OOo pedig abban veri az MsOffice-t, hogy tamogat pl PDF exportot (lehet, hogy en vagyok hulye, de normalis modult nem talaltam meg MsOffice-hez). A masik az, hogy az Office-ok nem mindig kompatibilisek visszafele. Viszont lenyegesen gyorsabbak, mint az OOo.
  • Zsoltika 007
    És mert vki M$-t használ még nem nézem le. Mint ahogyan a Linuxosokat és a Novelleseket sem. Kinek ez jön be, kinek az. Vki erre vki arra esküszik. Ez így van jól. Laci amit az xp-ről írtál az a win 95/98/ME-s időkben még ok volt. DE a Win 2000 óta ez már elfogadhatatlan egy MS oprendszertől is!! Ha ilyet csinálna, szedném szét a gépet hogy ugyan mi hibás .
  • Zsoltika 007
    patrik jól mondta: Rendes vason az xp nem fagy. A 98-as időkben még stabilitásban megkérdőjelethetetlen volt a Linux előnye. Most is az, de már nem annyira. Nem tom egyesek mire akarnak xp-t tenni, de nekem soha sem volt vele gondom ilye szempontbólakkor most mi van?? Én lennék a kivétel vagy mi??
  • Laci
    Csak az az érdekes hogy néha bizonyos programok indulásakor fordul elő: FONTPS PROGMARAMOK ÉS VAN AMIKOR FAGY TŐLE VAN AMIKOR NEM. Ja és nem gagyi program. Pontosabban nem a program gagyi hanem amin futni akar... Nameg nemcsak a lefagyásokról van szó, hanem a tetves belassulások a felesleges töltögetések, a pocsék pazarló memóriakezelésről...sorolhatnám de már sokszor megtettem. Egy szó mint száz ezt a rendszeren kár pozitív színben feltüntetni, egyszerüen ami sz@r az sz@r. És nem engem kell érte flémelni ugyanis nem én tehetek róla.
  • patrik
    Laci: a normális gépet egy nem hibás alkatrészekből összerakott PC -re értettem, nekem egy ilyenen már nem fagy az XP.
  • Laci
    Ehh engem már ilyenekkel nem lehet hitegetni.:)
    Stabil XP? Attól függ MIHEZ KÉPEST. Az előző winekhez képest VALAMILYEN ÉRTELEMBEN. Még a win3.1 is jobb ilyen téren... ILYEN TÉREN...
    Ha egy cég ennyiszer és ilyen módszerekkel játsza el a hírnevét akkor az egyre kevesebbeket fog átverni, de lehet próbálkozni beadni a mesét:)
    Jó szórakozást:) Majd meglátjuk mi lez:) Én optimista vagyok

Ja és említette itt is egy két ember hogy elege van abból hogy mindig azzal hitegetik hogy még csak egy kicsit várjunk és akkor majd jobb lesz mintegy végtelen ciklust végezve.
    Ha az m$ jó rendszert akart volna nem nyomta volna el azokat a konkurenciákat amelyek elő tudták állítani és nem lopott volna el tőlük mindent hogy aztán silányabb működést biztosítva megpróbálja a windózába beleerőltetni. Akkor hagyta volna hogy minnél többen hozzáférjenek mások eleve jobb termékeihez. De az ugye neki hol üzlet? Sehol. Csak akkor ne keljen mindig azért elismerni mert legalább üzleti/kizsákmányolás téren ennyit elért meg hogy ez is valami. Ennyi erővel a diktatúrákat is tisztelni kéne?
    Egy becsületes valamire való cég/szervezet azért van hogy a termékével segítsen és nem azért hogy azt ami nagyságrendekkel jobb a saját kacatjával váltassa le erőszakosan...
    Erről ennyit..
  • Zsoltika 007
    Jó tudom van Open Office de engem vhogy nem győzött meg maradéktalanul. Nem mondom hogy rossz, sőt idővel ha csiszolgatják, még jobb is lehet.
    De még nem az. Az MS office-t is át lehet rakni linux alá de az meg többlet kiadás lenne, mert ahhoz meg kell venni az emuláló progit.
  • Zsoltika 007
    Játékra és egyéb célokra(iroda) még jobb a win mint a Linux. Ha ezt leküzdenék (meg a hardver támogatási nehézségeket) szép jövő elé nézhetünk. Persze a Longhorn lehet végleg kiüti... Gondoljatok csak bele mekkora előrelépés volt az xp stabilitásban az előző verziókhoz képest?? Most ugyanekkora előrelépés már stabilnak mondható rendszert eredményezhet.
    Mielőtt letámadnának, nekem az xp sosem fagyott sokat. Nagyon megbízható. Az hogy másnál esetleg nem így van, az lehet. Ellenben Linuxot is láttam már fagyni nem is 1x.
  • Laci
    "...mert nincs directx=nincs 3d..."

Hát igen attól tartok hogy a directx hiánya tényleg próbléma, mert bár nagyon is van nélküle 3D, ezt valószínű (annak aki tudja) hogy könnyű és így bizonyos értelemben kényelmes és gyors is programozni. Ha valamiben akkor ebben lehet az előnye... Ezért szerethetik. Csak a játékok nem lesznek tőle olyan hűdejók sajnos...
  • whitehawk
    Laci és mint tudjuk itt többektől az mind szar mert nincs directx=nincs 3d (ezt itt többen állították tényleg ;) ) és nem lehet játszani.... ;)))
  • Laci
    "(normális gépen)"

Nah hát az meg a másik, hogy itt néhányan tudjuk hogy "normális gépen" nem fut wiondows, mert a windóz pc-re készült...de ebbe ne menjünk itt is bele...
  • patrik
    Laci: az XP-nek vannak elég idegesítő hibái ez szerintem nagyonis igaz, az is hogy a Linux valószínűleg technikailag jobb (bár még nem sokat használtam), de én valahogy XP alatt soha nem találkozom (normális gépen) olyan rejtélyes lefagyásokkal mint amikről írsz... esetleg win9x alatt, de azok szerintem közel sem tartoznak a "komoly" oprendszerekhez
  • dez
    Az is lehet, hogy ez nem más, mint konc, amin a "win-utálók" csámcsoghatnak. :/
  • Laci
    A windóz hibái annak nem jelentenek bizonyítékot és szembetűnést, aki azt hiszi nincs rendszer a windózon kívül...
  • dez
    Nem elég az "elmélet", "bizonyíték" kell (mármint a naívaknak).
  • Laci
    Az a tiszta röhej hogy a windóz egyes hibáiról annyira sokat tud mindenki vitázni minden fórumban, pedig az a helyzet hogy ha egyet is sikerül valami szuperzseni büszke windózjúzernek elhárítani a nagy hozzáértésével ott a többi. Az egész alapjaiban egy nagy 0.
    Akkor minek állandóan részletezni a biztonság meg egyéb funkciók szemszögéből? Amivel az alapoknál baj van annak egyes részeiről vitázni meg más rendszerek részeivel összehasonlítani egyszeűen fárasztás, de többre kétlem hogy jó lenne. Miért nem lehet egyszerűen beismerni:
    Vannak nagy kizsákmányoló cégek, CSAK a pénz az egyetlen amivel foglalkoznak és az hogy BÁRMI áron, BÁRMILYEN módszerekkel (olyan szemét módon ahogy csak lehet) behajtsanak belőle minnél többet minnél több helyen.
    Most már egyre nyilvánvalóbbnak kéne lennie főleg ennyi idő után hogy az egyik ilyen "nem éppen jótékonynak mondható" cég a Microsoft. Teljesen logikus hogy mivel a vezetői egyedül csak a pénz minnél sikeresebb megszerzésére tudnak koncentrálni, háttérbe szórítanak minden egyéb tényezőt (köztük a minőséget különösen) és a konkurencia ellen minden mocskosságot felhasználva a pénzük segítségével tisztességtelenül fellépnek, majd egyeduralkodóvá válva azt a szart vetetik meg a néppel amit csak akarnak. Aki ezt nem érti az nem akarja érteni. Ennyi. Kár is ragozni már ezerszer leírták.
    Namost akkor pl.az IE-ről vagy a biztonságról lehet vitatkozni, de ennek fényében nem fárasztó egy kicsit??? Csak kérdezem. Ezért kell egymást szidni, mert az ilyen nyerészkedő cégeknek így megy jól a dolguk?
    Ezt magyarázza már meg valaki!
    Nem lehetne helyette inkébb elgondolkozni azon hogy meddig és minek szolgáljuk ezt még ki? Biztos szükség van erre?
  • whitehawk
    Nem a windows spamel, ezt nem mondtam. Jó lenne ha ragaszkodnál a tartalomhoz. ;) Azok a zombi gépek amikre a gazdájuk úgy ügyel és a könnyű beállíthatóságot kihasználva jól beállította. ;) Szerinted honnan szerzek tűzfalat meg Antivírust ha nem a netről? Az alap linux nem enged bejövő kapcsolatokat. (nem viselkedik szerverként). Az én gépemről nem mennek szanaszét vírusos levelek. Ellenben kapok naponta. Ami aért van, mert a windows olyan alapeállításokkal bír melyek megengedik ezt. A fasz felhasználó meg nem állítja át. Pedig milyen egyszerű. Ezért szereti mindenki a windows mert könnyen beállítható..... "júzerfendli" Aztán mégse állítja be az emberek többsége. Aztán kiderül, hogy hát igen ahhoz is érteni kell, és mégse minden olyan triviális. Hurrá hurrá.
  • dez
    Szerintem itt most nem az a lényeg. Tőlem mondhatná egy szóvivő is. Bár, sokmindent ez a Ballmer maga talál ki szerintem.
  • Zsoltika 007
    Ballmer azt mond amit mondania kell. Ti nem mondanátok ugyanezt annyi pénzért?? Nem a francokat nem.
  • dez
    Na nehogy már érv legyen a Windows mellett, hogy a warez XP ingyen van!!! (Ameddig a Ballmer nem mondja, addig nem!)
  • Zsoltika 007
    Arra könnyen megoldást jelenthet hogy felreaksz egy tűzfalat meg egy antivir-t és akkor mész a netre. Így nem lesz baj, a 2000-el sem... Alapbeállításokkal a Linux sem menne rendesen.. Mindent be kell konfigurálni egyszer, normálisan és akkor megkímélheted magad a szenvedésektől. Ez vonatkozik Winre és Linuxra is ahogyan mindenre.
  • Zsoltika 007
    Azért ilyen bődületes baromságot nem mondanék hogy a windows spamet ont a netre...
    Aki ért hozzá az tudja hogy ez amiatt lehetséges mert néhány idióta rendszergazda nem jól állítja be a levelező szerverét = jelszó nélkül is küldhetek e-mailt. Ez lehet bármilyen oprendszeren win/Linux. Semmi köze hozzá..
    Bár megesik hogy feltörik vki gépét és onnan ontják de nem ez küld több ezer spamet a netre..
  • Laci
    Pontosabban így már poénosabb a nevem:))
    A májkroszoft meg mehet a...:)
  • Laci
    L A CCCCCCC III
    L A A C C I
    L A A C I
    L AAAAAAA C I
    L A A c I
    L A A C C I
    LLLLLLL A A CCCCCCC III

"Amugy a nevem csak poen. A beiras is poen volt."
  • h4x0r
    juj, egy bunko...

Amugy a nevem csak poen. A beiras is poen volt.
  • whitehawk
    Mireez. Nem érzem magamat lamernek. Az az igazság, hogy amikor windowsom volt, akkor vettem a fáradtságot és volt vírusirtó meg tűzfal, stb. és nem volt baj. És soha nem települt dialer sem, mert ellentétben a sok fasszal, elolvastam, hogy mit akar telepíteni, és ha nem tetszett NEMet nyomtam.
    Viszont amikor lett szép gyors netem, és gondoltam naívan, hogy akkor felrakok egy win2k-t és majd netről befrissítem meg driverek is onnan stb. Akkor 2 perc alatt a friss telepítést alertboxok öntötték el szex hirdetésekkel. Tehát ennyit ér a windows alapbeállítása. Ez tény, ebbe nem köthetsz bele te sem. ;)
  • Laci
    Egyébként a cím rossz. Nem az IE van veszélyben, hanem annak az adatai aki azt "használja".
    Érdekes amikor hiba van és valami termékük baromkodik mindig a felhasználóra akarnak fogni mindent, viszont ha valami m$ terméket érhet hátrány, akkor már maga a termék van veszélyben véletlenül sem a felhasználó. Tisztán látszik a gusztustalan hárítás és ennek persze sokan még be is dölnek + kell néhány hülyítőgép is aki megerősíti ezeket a demagóg baromságokat.
  • Laci
    "...kötve hiszem, hogy Win98-SE-n IE6.0SP2-t használsz.."
    Attól még a legújabbat használom (helyesebben használtam): 6.0
    De szerencsére én is áttértem a Firefox-ra:)
  • Laci
    "Az Internet Explorer ugyanolyan biztonságos egyébként mint a Mozilla (na jó majdnem) ha kikapcsolod az internet zónában a legtöbb ActiveX control-t és minden zónában kikapcsolod az Active Scriptinget."

Bocsánat hadd javítsak itt is ha nem gond:)))
    Szóval: ...Az Internet Explorer ugyanolyan biztonságos egyébként mint a Mozilla (na jó majdnem) ha kikapcsolod az INTERNETET...!!
    Asszem így már mingyárt helyesebben hangzik:)))

Ezuton is bocsánatot kérek a sérthetetlen mikroszoft-tól az ízetlen "tréfámért":)
  • Yfel
    Ne fárassz marhaságokkal...
    "Internet Explorer 6 Service Pack 1 (SP1) is the latest version of Internet Explorer"
    Forrás: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1e1550cb-5e5d-48f5-b02b-20b602228de6&DisplayLang=en
    kb 5 perce néztem...

Egyébként nekem is XP sp2 fut az egyik gépemen, 98SE a másikon, de mivel mindkettőn Firefoxszal netezek ezért semmi bajom nincs.

Az Internet Explorer ugyanolyan biztonságos egyébként mint a Mozilla (na jó majdnem) ha kikapcsolod az internet zónában a legtöbb ActiveX control-t és minden zónában kikapcsolod az Active Scriptinget.

Nem olyan rossz az az explorer csak a szart kell belőle kigyomlálni
  • mireez
    "de mégse lesz vírusos, mégse hány spamet a netre, nem települnek dialerek és nem fagy le annyiszor" LOL, te sík lámer, nekem ugyanezeket "csinála az XP-m", ne mküldözget spamet, nem vírusos, jah de olyan lámer se vagyok , mint te, ez is igaz...

Laci, te vadbarom: "Igen. Ez fut ezen a gépen és ez fér el. IE-ből viszont a legújabbat" kötve hiszem, hogy Win98-SE-n IE6.0SP2-t használsz..

nah, hülyék vagytok. kész
  • patrik
    nekem pl nagyon ritkán van vírus az XP-n (kb 1,5 éve volt talán az utolsó) úgyhogy lehet használni, csak pl az IE-ről le kell szokni, és mindig fel kell rakni a frissítéseket. Nekem ilyen "teljes fagyás" -ok nincsenek, de azért el kell ismerni hogy messze áll a tökéletestől:) A Linux normális bekonfigurálásához meg béna vagyok, pedig talán az lenne a jó út :)