PS2 chipek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó és azt hogy kell ?
Már egy pár kollégát megkerestem priviben innen, de ez úton is szeretnék segítséget kérni:
Megbízható technikust keresek, aki betenne hozott chipet, vagy maga is árulja a következõket: matrix mx4 ill dms4 lite!

petyka2

Az élet egy xar játék,de kib****tt jó a grafikája...

Sziasztok!
Régi playstation2 -m van egy Neo modchippel. Új játékokat mint a WRC4, Ace Combat 4, GT 4, Enthusia Pro Racing-et abszolút nem olvas. Mind írott játék. Action Replay 2 boot CD-vel lehet irott game-ket elinditani, tehát elég régi chip.
Kérdés:
Lehet -e régi biosos PS2-be új chippet rakatni ami olvassa a DL DVD irott DVD-ket és hol lehet ilyet rakatni a gépbe.
Azt hallottam hogy a DMS 4 chip a Toxic biossal már támogatja a DL DVD-ket. Igaz? És mennyibe kerül.

Köszi a válaszokat, elõre is.
Üdv Petya
Egy pro-n tedd a flash-be. Azért pro, hogy onnan futtasson alkalmazásokat.<#wave>

[HUN]Kami*, kiskami*

És azt ilyen Boot-Disc▬szerüen kell használni ? Szóval beteszem▬kiveszem beteszem a másikat ... ???
petyka2
Töltsd le a Ps2 Reality Media Player 1.50-et<#vigyor2>

Nos, van egy DMS4Pro -m. Ennek elméletileg van olyan funkciója hogy mp3 lejátszás, meg Mpeg4-Video/Divx playback.
Gyakorlatilag ezeket hogyan lehet elérni ?
Nekem nem csinált semmit az mp3 lemezemmel
Lammer
hmmm ezt a ripper3 oldalan olvastam, nem is tudtam, mostmar igen <#vigyor2>:
"DRE…
Before we start talking about GC's DRE we must come back a little bit
into the PS2's burning coil issue.
PS2 has Disc Reading Errors but you don't get an explicit message on
the screen. All what you need to do is to adjust the laser's
potentiometer, to clean the lens or to adjust horizontal alignment of
the mechanics. It can't be corrected with software patch or any other
miracle software manipulation. If the laser is poor then reading is
poor.
Disc Reading Errors on PS2 look as choppy sound and video but you
don't get a message on the screen. PS2 tries to read, read and read
and finally it increases voltages supplied to the laser diode and
coils until it burns. Here is the problem!
Especially PSTwo behaves not properly. It tries to read even when it
doesn't see the disc's surface, it tries to focus the lens at any
cost causing well known metallic sound and then smelt of burnt
insulation :-)"

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

meg

[HUN]Kami*, kiskami*

petyka2
Toxic 1.3 megvan?

A legtöbb tudással szerintem is a matrix és dms csipek vannak megpakolva. Nekem is dms lite-om van, gondom nincsen vele.

A bios frissítés értelme az, hogy a csip vezérlõszoftverében szoftverhibák mindíg elõfordulhatnak, így ha van esetleg olyan (én nem találkoztam még ilyennel), ami zavar, azt kijavítják a fejlesztõi, és neked nem kell új csipet venned, csak a bios-t kell frissítened. A másik, hogy a legújabb bios frissítéssel már hdd-rõl is tudod nyomni a dvd9-es játékokat, pl. a gt4-et.

Ezekben az újabb csipekben már kifinomultabb technikákat használnak a géped mûködésének megváltoztatására.

[HUN]Kami*, kiskami*

privi ment!

Köszi!

petyka2
Magic-et feletsd el-sokan szidják,Matrix ahogy neztem az oldalt nem lehet media playert tölteni rá-bár lehet nincsen igazam-nem lehet divx-et ill.mp3-at lejátszani-én a dms4 lite ajánlom-nekem is ez van f@szán müködik.

#174 és #179 választ tud vki?

petyka2
Nem volt szándékos...<#wow1>

szép kicsi lett<#banplz>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

petyka2
Itt a kép:

petyka2
Na hát az nem"videoic"lesz hanem a szokásos LA6508 Motor Driver IC cca.5 rugó+szerelés a védelemet pedig megtalálod itt.Mint látod a képen az ic-amit a szaki"videoic"-nek mond az egyik"lába"le van forrasztva/azon kap 12 voltot ami sok neki/es egy"drotal"át van vezetve egy 5V-os forráshoz...Ezt ajánlatos mindenkinek elvégezni a 50004-es tipusán,ugyanis ha ez megvan az ic biztos nem fog"szétmenni"

shevy
ok, kösz

Ez a videoic gõzöm sincs mi :/
Szvsz elég drága, esetleg próbálkozzál máshol is a megnézetésével.

shevy
a vedioict nem tudod? Akkor végülis annyira nem unreális mert gondolom nem ingyen csinálják, mondjuk olcsóbb is lehetne, dehát én nem tudnám beszerni 😞

Annak kevesebb, mint 15k a feje, még itthon is. Fejvédelem meg egy plusz ellenállás bekötése, ami nem hiszem, hogy jelentõsen megdobná a ktgeket.

shevy
ja, nem a vékony tipusu, hanem a nagydarab

shevy
500004-es a gépem

Nem tom mi az a videoic, viszont mondd csak, milyen szériájú a psed? Az új slim, vagy a régi böhöm? Ha a régi, akkor az ár úgy 5k-val meredekebb.

shevy
valaki megtudná mondani hogy mi az a videoic? azt mondta a szerelõ hogy elnyomta valami a videoic-t, a fej talán, így 21000ft lesz raknak bele fejvédelmet vagy mit meg fejcsere, ez azért reálisabb mint a 33000ft.

Nos, van origi ntsc ff7em, chrono-m, xenosagam. Namost ebbõl a chrono mentés nélkül kér azonnali disc cserét, úh nem ártana, ha a chip támogatná menet közben a váltást, ne csak indításkor.
Filmet nem kell tudjon játszani,a videofix nem hiszem, hogy szempont (rgb kábel nem elég?).
A bios frissítés egy chipnél mégis mire jó? Nem igazán értem, hogy milyen funkciót kell fejleszteni....pc szagú 😊
Ezek alapján mit mondanál?

shevy
Eredeti játékot nem próbáltam. Tegnapelõtt betettem egy cd-t hogy egy játék optionfájlját feltöltsem a memkártyára és azóta nem olvassa a játékot. Beteszek bármit elkezd pittyegni, de nem olyan hangot at mintha nehezen próbálná olvasni hanem mást, ilyen pittyogósat. Egyébként valamilyen matrix csip van benne elvileg, nem tudom ennek van e jelentõsége, nem értek hozzá. A szervo az tulajdonképpen micsoda?

UNREG
Elég átbaszás szaga van a dolognak.
De még a szimpla fejcserével is legyél óvatos, sokszor egy fejtisztítás és utánaállítás is tökéletesen segít, az pedig nem több 4-5 ezernél. Elõszeretettel számítanak fel fejcserét, közben csak lepucolta a fejet és ellenõrizni sem tudod.

Egész pontosan, mi a probléma? Semmit sem olvas?

shevy
Elromlott a chipelt gépem, és elvittem ma egy helyre, hogy nézzék meg. A manusz odatette a fülét a géphez, rakott bele egy játékot, és hallás után azt mondta hogy fejcsere, szervó és lencsecsere, 33000ft. A gépet nem nyitotta ki, csak hallgatta. Szerintetek csak át akart verni? Utána elmentem egy másik helyre és ott meg szerdán kell visszamennem, ott megnézik a gépet belülrõl is. Az mondták,hogy ha szervo és fej az 25000ft, ha csak fej akkor 20000ft. Ez reális, vagy máshol olcsóbb? Az elsõ helyen ugye tutira átakartak vágni?

Összehasonlítás helyett inkább döntsd el, hogy mire akarod használni a gépet. Nekem ilyenek voltak a szempontjaim:
- akarsz-e nem európai régiókódos filmet nézni rajta? (dvd régió függetlenítés)
- akarsz-e mp3, divx playert futtatni vele? ("homebrew" alkalmazások bootolása kártyáról, hddrõl, cdrõl, flash-bõl)
- vezérlõprogram (bios) cserélhetõ-e? (továbbfejlesztések, hibajavítások)
- mindenféle videófixek kellenek-e? (PAL-os játékokat akarsz-e rajta játszani)

[HUN]Kami*, kiskami*

Lenne szíves vki elmagyarázni érthetõen egy laikusnak hogyan viszonyul egymáshoz a magic v, a matrix mx4 és a dms4 lite/pro? Mik a fõbb különbségek? Mert ugye mindegyik elméletileg üzembiztosan végzi a "dolgát", mégis vannak küloönbségek, én meg már belefáradtam a reklámmaszlag olvasgatásába.

petyka2
Dugjad közvetlenül a tv-re a scart csatit ugy már színesnek KELL lennie.Tapasztalat videoton tv-m volt...

mila69en
a pessába a tescoba ennyibe kerül na asszem ezentul én is oda megyek 😊)

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

mila69en: igen ijet vettem...viszont a tv-m biztos nem tudja az ntsc-t 😊 Videora van kotve a ps2 es onnan viszem RF-el a jelet a tv-re..

up

mila69en
de ö játszani akar csak nem fekete fehérbe

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

petyka2
Szokott a"jobbakon"leni a Ps2 felöli oldalon-egy kapcsoló-csak sajna ha ezt a kapcsoló be van kapcsolva csak kompozit video jelet élvezhetsz-én régebben a MM-ba azért vittem vissza,mert a dobozán rajta volt nagy betükkel RGB video color,és valóban színes volt csak nem az RGB jel volt...1450 ft.volt.Csak akkor lesz színes a DVD lejátszás,ha a chiped támogatja,de elég ocskák a ps2-k ne röviditsd az élettartamát filmnézéssel...

mila69en
ha meg igen akkor azis lehet hogy a TV-d eggyáltalán nem tudja at NTSC jelet

mila69en
bitos hogy RGB kábelt vettél ilyen? kicsit furcsálom ,hogy pont a tescoba adnának 900Ft-ért RGB kabelt

Tettem be videot es jo a kep nem zold....akkor nem jo a kábel? tescoban vettem 890 forintert..😊

up

mila69en
mien tv-d mert nálam segitett az rgb kabel nézd meg, hogy ha filmet teszel be akkor mien a kép elvileg zöldnek kéne lennie és akkor sztem jó a kábel

hi,
vettem egy rgb pro kábelt ed ugyanugy FF a kép..ez lehet a kábel hibája?

up

shevy
de lehet hogy az ntsc a tv-n múlik ebben nem vagyok biztos

zsir...holnap megyek a tacskoba 😊)

up

shevy
én se nagyon de lehet ilyen kábelt venni pl a Tescoban, én is ott vettem, és azóta jobb a kép is minden játéknál meg az ntsc-sek is szinesek

Ebben a témában nem vagyok nagyon otthon...fejcvsd ki lecci bovebben akar emilen is...koszi!

up

shevy
vegyél egy rgb kábelt

viszont akkor pal-os Fight night round2 kerestetik 😊

up