2558
Melyik chip milyen?

NINCS WAREZ! Csak említése is törölve lesz, figyelmeztetés után pedig megy a banhammer!!!

• Al Age
    Az első mondatban jobb is, hogy nem vagy biztos. :P
  • Al Age
    Nekem is van ilyen fotóm, fel is töltöttem kepfeltoltes.hu-ra, ebben a topikban már linkeltem is korábban. :-)
    De azóta már került bele újabb chip saját beépítéssel. Ezek után csak én fogok a saját gépeimhez nyúlni.
  • Gábor
    Sehogy. Az alkatrész ugyanazt a sw-t tartalmazza, de fizikailag egy bármelyik számtech boltban kapható programozható alkatrészre lett kicserélve!
    Amíg a gépet nem bontod szét, addig reménytelen, hogy megtudd!
  • tyler82
    Hát mondom én nem tapasztaltam semmi negatívumot attól függetlenül nem mondom hogy nem lehet igazad.
    Amúgy énis ott vettem a gépem és a mai napig nm tudom milyen Chip van benne. Tényleg ezt hogy deríthetném ki anélkül hogy szét kéne szedni??
  • Gábor
    KS-sel csak az a probléma, hogy nem magic-et raknak a gépbe, hanem vmi 500ft-os programozható alkatrészt, amire rátöltik a magic biosát.
    Mindezt onnan tudom, hogy az enyémbe mikor beszereltettem egy maszek sráccal a matrix chipet néztük, hogy mi a rák az a vacak a chip helyén! Még fényképem is van róla!
    Szóval csak csínnyán azzal a hellyel!
  • tyler82
    Üdv. Ha SCPH50004es a géped, akkor asszem abba a Magic5 a legfullosabb chip 12és fél rongyért. (Bár ebbe nem vagyok biztos) De nem hiszem hogy kijött volna újabb az SCPH50004 nem tartozik a legújabb szériák közé. :)
    Bár messze az a legjobb, legmegbízhatóbb konstrukció. Szerény személyemnek is ilyen van Silver Limited Edition
    Szóval ilyet tetess bele vagy pedig azt a Duobigyot forrasztasd be rendesen. Lehet tréül lett beforrasztva.
    De az hogy "állítólag" új a fej....hát a 709es hozzászólást ismételném, azzal a különbséggel hogy a KS sztem messze a legjobb. több mint 7 éve viszek oda gépeket eddig semmi probléma leszámítva hogy picit drágák dehát ezekért nem szabad a pénzt sajnálni.

Persze ez az én szubjektív véleményem ill. tapasztalatom.
  • Lammer
    foleg, hogy az 50004es gepeknek van hirhedten default szar feje
    /neki is az van :((((
  • turho
    Amire nagyon kicsi az esély, de nem lehetetlen: a chip bekötésével történt valami, leszakadt 1 drót vagy ilyenek.
    Mindenesetre vissza kell vinni ha lehet és zümmögni hogyhátazémégse....
    A 30004-50004-es gépek nem tehetők ám olyan könnyen taccsra.
  • Al Age
    Ha semmilyen lemezt nem olvas be, pláne ha cincogó hangot ad, akkor a fejjel történt valami, viszont őszintén kétlem, hogy 1 hét alatt _ennyire_ ki lehet nyírni akármilyen fejet. 50004-es gépet már csak használtan vehettél, ergo szerintem az üzletben vertek át, ha meg külön megemlítették, hogy új benne a fej akkor pláne, nagyon KS-ra vall az eset szvsz.
  • johnny quest
    A problémám a következő 2 hete vettem a gépet 5004-es DUO 2 SE chip van benne állítólag új a feje is.De most nem olvas be egy lemezt se furca cicogó hangot ad, egy hetet volt használva főleg gyári lemezekkel, az írott lemezek pedig TDK-ra vannak írva 4x-sen TTH01 meg Ridisc-re 1x-2x írással RitekM02.Egy hét használat alatt mindennap elég sokat ment.
    A kérdésem az hogy megárthatott e a napi 5-6 óra használat, vagy az írott lemezek, vagy az üzletben csesztek e el vmit esetleg a chippel lehet összefüggésben.És egyátalan 1-hét alatt tönkremehet e akármilyen lemezekke is lett volna használva.
    köszi
  • HHapci
    ugyanaz mint a ps1 csak van bent plusz 1 vezeték.
  • turho
    www.modzone.com
    onnan lehetne rendelned esetleg. Nekünk haverral már 2-szer jött csomagunk. Mondjuk ő intézte, valami webkártyás átutalással. 14 euro-ért házhos jött neki, 3 nap múlva.
  • gammar
    Ez katasztrófa tehát marad a kiszolgáltatottság a konzolboltoknak ...
    Mert ugye nem lehetsz ott a cserénél.A multkor a kinizsi studió:) is leszerepelt volna ha hagyom,inkább kivettem belőle a teljes fejet ,ugy kértem a cserét egyből 20 k lett az ára azóta olvas mindent,de kéne még egy sanyo fej is.Kár ,hogy nincs más megoldás ami biztonságosabb lenne,szerintetek usb-n se lehetne megoldani a cd kép bevitelét?Egyet nem értek ha írni lehet pc-vel gamét akkor miért nem lehet mást is...
  • turho
    Én még nem találtam, de lenéztem egy másikról egy kábelcsere alkalmával :)
  • DRÉKO
    sziasztok megtudná valaki mondani hogy hol lehet letölteni ps2joy-hoz bekötési rajzot ha van ilyen oldal eggyáltalán köszi előre is.
  • turho
    Alul lehet, a 2 poti a cd illetve dvd lasert állítja (megnemmondom hirtelen melyik melyiket). Mondjuk ha abszlút nem üzemel már a HD7 fej, akkor nemigen támad fel ezzel sem.
    Kínai olcsó fej: néztem már én is ezeket, van ahol felújítottat, van ahol utángyártottat árulnak, igaz hogy 10 k alatt, de mire onnan hazaszerválnál akár 5 db-ot is...ez a baj.
    Nekem is kellene egy khs430B. Ahol van is meg haza is jön, ott mindenütt 55-60 euro egy fej.
  • gammar
    Hello !
    Nekem ugyanez a bajom már semmit sem olvas be az olvasófej (hd7 sanyo).
    Hol lehet feszt adni neki? Az olvasófej hátulján v. alul lévő 2 db potin?
    Egyébként van hozzá fej egy kínai oldalon de a minimum 10 db amit szállítanak db-ja kb 5kra jön ki.Kínai tolmácsok hajrá,illetve perfekt englisek,szerintem nekem helyből 3 kell,szerintem...
  • Al Age
    Próbálj ki esetleg egy cd-s ps2-es játékot. Ha viszi, akkor chip, ha nem akkor fej.
    Ha fej, akkor próbálj kicsit több feszejt adni a cd-olvasónak, hátha életet lehet még lehelni bele - akár csak kis időre is - mondjuk amíg megjön az új fej :P
    De én inkább arra gyanakszom, hogy a chiped SCEX összeköttetése engedett el valamelyik ponton, PS1-es játékoknál a chipek csak ahhoz nyúlnak - olvasófejhez, bioshoz nem.
    Plusz ha fej lenne, akkor a browserben nem Palystation 2 disc-et írna, hanem inkább disc read errort kapnál.
  • Lammer
    hat jah, mert a dvdfilmeket is eddig 2, inditasbol talan 1X bekapta , azota nem megy.. ami nem is erdekel, mert boxon nezek dvdt(azon ugye xbmc popecul keni) csak kiproszaltam... hat sajni chip es/vagy! fej :((( nem mintha kulonosebben erdekel(mindent hdrol jatszok :D), de ameddig nem tudom beszervalni eredetibe a regi nagy ps1 cimeket(szamomra kedvencek) addig tolnam backupbol... :(
  • öregharcsa
    nem feltételezetm hogy hülye vagy....gondoltam segítek , de ha bizti hogy chip/fej probléma akkor nem szóltam...
  • turho
    Miért ne lehetne :) Rendelsz 1 chipet a környező nagyobb országokból, letöltöd a bekötést, beforrasztod, megflasheled-ha kell és kész :)
  • doggstyle
    peace!
    Nem lehet házilag megoldani a ps2 chipelését?
    kösz
  • Lammer
    nem nem es kosz tudom az infokat... :P ismerem a cdiras/dvdiras "szakirodalmat" nem gyors lemezre irtam ,direkt, mert huyle azert ensem vagyok... amugy nem ez a problema tuti chip/fej + a traineres vagrant, szal osszejott minden! :DDDD de mas sem megy, amik regebben irtam ki, es azok havernal,meg emubol mennek lazan :D
  • öregharcsa
    ez az a Vagrant story amelyiknek az elején van egy pal-ntsc szelektor?+ örökélet...stb?
    mert az nekem sem ment csak ps1-en de ott kafán...

ja és írd nyugodtan 4x-en vagy 8x-an Verbatim lemezre vagy valamilyen márkásabb cuccra(csak ne omega meg ilyen szarságokra)esetleg kipróbálhatnád a Philipset én régen csak arra írtam a ps1-es lemezeket.
  • turho
    Mai 32x-52x cd-kre nem szabad 1x írni, mert "túlég" így hívja a szakirodalom szlengben. 4-8 alatt nem nagyon szabad(na).
    A jelenség létezik, több és többcélú olvasóban teszteltem.
    De nálad más baj van....csip és/vagy fej és/vagy vezetékezés :)

Nem nézlek épn semminek, beszélgetünk csak :)
  • Lammer
    jajjjne plz ne nezz noobnak... az imagebol kiirt jatekkal frankon megy egy mezei ps1en(haveren, csakhat ezt nem adja oda :P)... es a HC mod azt takarja, hogy SCSI YAMAHA ROXXX, mert a hiperszuper modern irok firm stratjaban mar ugye nincs 1X cdiras :PPPPPPPPPPPP
  • turho
    Mi az hogy hc mód? Milyen image volt a kiinduló? Mivel is írtad ki? (program).
    Honnan szedted az image-t? Gondolkodjunk csak, miért lett ps2....már ha az optika esetleg neme-bekavar-e :)
  • ffxi
    Azt nem lehet tudni! Mi van ha én veszek újat és elviszem chipeztetni?

• Lammer
    najo elegem van skacok....
    most direkt kiirtam HC modban a VAgrant SToryt... (YAMAHA SCSI CDIRO 1X!!!!) es nem viszi... a dolog erdekessege, hogy visszadob a browsehoz es ott playstation 2 lemezt ir!!! megneztem a ps2OSnel ott meg PS2 CDt ir, persze paszik elinditani azt is ;( feladom, minnya hirtelen felindulasbol rendelek egy fejet, meg egy dms4et, a f4szkiva!!!!!!!!!fourtzfour
  • turho
    Énis újat mondtam, apronet.hu is televan velük...
  • ffxi
    ÚJ!!!

• turho
    Nem tudom mit mondjak erre, 41-43 ezer egy alap de jól működő chippelt pstwo Pesten több helyen. 60-ért kicsit húzós, még a legkomolyabb létező chippel is.
  • ffxi
    Skacok! Szeretnék egy új chipelt PS2 gépet, csak kizárólag DVD játékra. A helyi "dealer" 60-ért hirdeti. Megéri? Mert nem értek ehhez.

• HHapci
    Miért nem tudok privátüzit küldeni?
  • HHapci
    Talán kicsit személyesnek gondoltam a hsz-t.
  • Lammer
    onbizalom azert van
  • HHapci
    Műszaki hátteret inkább hagyjuk meg a garanciát is ,persze mindíg vannak kivételek de egyértelmüen nem merném kijelenteni hogy ált jobb. Szoktam másnak is beépíteni meg nagyon sok ps1 ps2 őt javítok és, biztosíthatlak benneteket hogy a konzolboltok helyett inkább nekem csókolnak kezet. Persze lehet hogy én vagyok a kivétel.
  • turho
    :)
  • Lammer
    naakkor te itt vagy (nagyon) noob hozzamkepest, ottmeg(Öcsisajt nick) en vagyok hozzad kepest :D
  • turho
    Vagyok ott is :)