PS2 chipek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Age
A DMS4 egy helyen szerepel _biztosan_ a topon: az árlistán. Tény, hogy jó chip, de egy kicsit már kezdem úgy érezni, hogy túl van hájpolva. :-)

MO-n félõ, hogy nem fogsz kapni ilyen chipet, itthon csak a gagyibb klón-chipek mennek.
Beépítésre pedig az lenne a legjobb, ha lenne valami ismerõsöd, aki ért a forrasztáshoz, aki rajz alapján simán meg tudja csinálni.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Helló!

Üdv a fórumon!

Én is most fogom chippelni a gépemet a héten, nekem 30004-esem van ez még az elsõ kiadás.
Ha kicsit visszaolvasol akkor láthatod, hogy turho írta, hogy a titansx volt szar, de azt írta hogy az sx2-es az megéri.
A DMS4-rõl én is sok jót hallottam, de semmivel sem tudok többet mint te szerintem.
Talán más több infót tud majd adni...
Al Age
Ha veszel egy network adaptert akkor a ps2-be tehetsz vinyót. Sima mezei pc-s vinyót.

Sziasztok!

Még új vagyok. (Konzolosként is, meg fórumosként is).
Van egy SCPH 39004-es (asszem ez V7) PS2-esem. Nincs chipelve, de szeretném, ha lenne, többek között DIVX-es filmek nézése miatt is 😊 Majdnem beleugrottam egy Titan SX2-be, amit 10rúgóért tettek volna a gépbe, de végül semmilyen pozitív infot nem találtam róla a neten. Ellentétben egy DMS4 nevû csodával. Az összes moddinggal foglalkozó site-on ez a chip szerepel a topon. Egy ilyet szeretnék venni, de nem tudom, hogy itthon hol kapok ilyet, és be sem tudnám szerelni.

Ennek tükrében tehát kérdéseim a láthatóan tapasztalt kollégákhoz a következõek:

1. Szerintetek hol érdemes ilyesmit vásárolni?
2. Kivel építtessem be, ha nekem egyáltalán nincs mûszaki affinitásom? Eléggé bizalmi munka ez a modolás, sok rémtörténetet hallani, hogy ezt-azt elbarmolnak az ember gépében, meghogy nem is azt kapja vissza, amit bead...

B.U.É.K. mindenkinek, várom válaszotokat, akár emailben is.

SCPH39004 + DMS4 SE PRO + Toxic 0.41 + P4 3.2GHZ(HT) + 2GB DDR + Radeon 9600 Pro + 1TB HDD + MAudio Delta 1010 + Korg Z1

Asszem sejtem mire gondolsz. Már a PC-s vinyót mondod? Össze lehet kötni PS2-õt PC-vel?

Nem tudjátok hogy a 30004-es PS2-be milyen fajta chipek szerelhetõek?
Al Age
Egy program közvetlen futtatását vinyóról.

Al Age
Magam chipeltem. Régebbi, V7-es konzolom van (39004). A fejet sosem a chip vágja haza.

Al Age
Hát érdekes ez a hozzáállás, hogy "nem a fejre rakta, hanem az alaplapra", igazat adok HHapcinak, ez tényleg nonszensz ökörség.

Egyébként most már tuti, hogy szombaton utazok pestre, szóval már nem sok idõm van arra, hogy kitaláljam hová is vigyem a gépet. Mindenképpen olyan helyre kell vinnem ahol rögtön megcsinálják.
Értem, kössz.
Ez a dev2 mit takar?
Kössz az infót!
az ötlet jó csak kérdés: hogy kivitelezhetõ?

Hapci

csabush
hali!

al_age te hol chippeltettél?mennyiért?és slim ps ed van?Ez a g2 chip nem b*ssza haza a fejet?
bocs ha olyat kérdezek ami le van írva vhol, de nem találtam, mondjuk nem is olvastam el 600hsz-t, de légyszi válaszolj

Sokszor hallok ilyeneket hogy a szerelõ ezt meg ezt mondta, és mindig azon gondolkodom hogy a szerelõ vagy a kuncsaft egy ökör vagy engem néz annak

Hapci

rippernél még nem találkoztam 1 hibással sem pedig már jó sokat szereltem.

Hapci

most vettem egy ps2 es gépet és a boltban ahol chippeltettem azt mondta a csávó hogy ez a slim gépek közt is uj fajta és hogy nem is a fejre hanem a alaplapra rakta a chipet és hogy igy tovább fog menni , mondtam ok kb enyire vágtam hogy most ez jó vagy nem , ez télleg jobb hogy oda rakta? és és a konzol kuckó ban csináltattam valakinek vanróla jó vagy rossz tapasztalata a helyrõl?
öregharcsa
#826-os hozzászólás...olvasd el...ez is megtörtént...sajnos

http://pspfilez.extra.hu/

Olvass vissza kérlek, leírtam, hogy velem mi történt!

Al Age
Kétszer csak nem küldenek rosszat... remélem...
De ha beszélsz a sráccal szerintem még abban is bent lenne, hogy másik chipet vegyél, vagy az egész összeget jóváírná vásárlási kuponként.
Bár ha jól emlékszem DMS-t pont a Toxic OS miatt akartál venni, az más chippel nem megy.

BONO
Honnan találtad el?<#wink> Mik a tapasztalataid vagy véleményeid vele kapcsolatban???

Kerüld.Messzirõl.Fõleg, ha a KS-nél akarsz chipeltetni.

Ok, igaz-igaz, nem az õ hibájuk. Csak még nem vagyok tisztában a visszaküldés postai lehetõségével. A rendeléseket sem én intéztem eddig. Viszont ami tény (sajnos): a dmsforum igencsak kövér valami, szóval a dms chipek hibaszázalékát lehetne kissé visszábbszorítani.
Mondom ezt úgy hogy azért látszik: az esetek 80 százaléka ott is userhiba. De így is sok.
Kis pénzembõl nem merek venni másik dms4 pro se-t pedig ez volt az álmom 😞
Sima dms4-ük meg nincs már hónapok óta, sztem nem is lesz.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Al Age
Szvsz ez nem a ModZone hibája.
Viszont írják a honlapon, hogy ha garis probléma van, akkor visszaküldöd és ha tényleg hibás az alkatrész -már pedig ez tényleg az- akkor kicserélik Neked, ingyen visszaküldik és a Te odafele postaköltségedet az alkatrész odaérésekor jóváírják Neked egy vásárlási kupon formájában maximum 5 Euro-ig (nem sok de ez is valami).
Lépjél kapcsolatba velük az e-mail címükön szerintem.

Én most xoptam be egy dms4 pro se-t a la Modzone. Nem tudom, vissza merjem-e küldeni, mert a a postát is bebukom, szép lesz 😞 Installáltam 3!! gépbe és nem indul, illletve le is fogja a gépeket, BSOD.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

BONO
A Magic chiprõl mik a vélemények???

Lammer
Gyerkocok dobjunk ossze 200 euros rendelest, es akkor free shipping van! raadas DHL ami nalunk is van... de jo lenne... en kapasbol 76 eurot osszebrowsoltam, pedig nincs se GC viper extreme sem DVDrmodos haz GCre ami szimpi lett volna... nah?

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

és aki nem tud rendelni onnan ? mint pl én az hogyan szerezze be , esetleg ha valaki megrendelné nekem és kifizetem ? meg kéne egy kis segítség is pl ha most leakarom cserélni a chipet akkor azt hogy kell hogy belerakjam a ujjat amit szeretnék, kell venni új fejet vagy uj ps-t, vagy hogy van ez ?
Al Age
És a Ghost2, nem gyõzõm hangsúlyozni. 😉
Pl itt: ModZone

szevasztok ugy vettem ki a fórum olvasgatásából hogy a matrix meg a dms4 es chipek a legjobbak, tudtok nekem segíteni hogy hol lehet kapni ezeket? meg hogy kb milyen árban köszi
Lammer
igen de azota ugylaccik utalja oket, sooot a modernebb hdloadereket mar el sem fogadta rwrol 😞 audiocdt priman jatszik btw

Al Age
Ömmm izé... <#vigyor3>
Múltkor még nem azt írtad, hogy az rw-t inkább komálja a géped?
Mindenesetre a disc read error az disc read error, de ez lehet a lemez miatt is.
Esetleg még egy dolog: audio cd-t hogyan játsza le a géped?

Lammer
csakhogy megtovabb boynolitsam a dolgot <#zavart1> rwre kiirtam egy PS1 backupot, es DISC READ ERROR VOLT <#zavart1>

Van egy Voodoo chipem, az Pesten készül, annyit tudok. Nekem az õs-változat van ami v1-v8 gépekig jó. Amúgy sztem régi és rakat szar is.

A Voodoo 2000 chipet (nem a videókártya, hanem a PS2-be szerelhetõ) ismeri valaki?
A Titan sx egy ratyi chip volt. A Titan SX 2 ennyiért beszereléssel még meg is éri....ha nem kell dev2 én ajánlom.

Al Age
Tényleg a chip lesz.
Régebben írtam, hogy ha fejhiba lenne, akkor inkább disc read errort kapnál szvsz, nem pedig RSOD-t.

akkor fejhiba kizárva, lehet valami mégis a chip körül lesz.

Hapci

Szia! Én már építettem be titánt régebben. Sima alap chip.
Állitom hogy a drágább chip sokkal stabilabban müködik és sokkal több funkciója van. Pl ripper3 amit mostanában ami a dev2õt is tudja , mindegy milyen resettel indítasz ,stabilan indul mindíg, cd upgrade stb. Akinek van rá pénze nem választ olcsót. Most raktam be firechip nevezetü olcsót, de az meg azt csinálja néha reseteli a gépet. Persze ezekkel együtt is használható de a pár ezert forint spórolást nem éri meg.
Aki 1 évben 2szer veszi elõ a gépet annak elmegy az is.

Hapci

Találtam néhány infót a chiprõl, de nem sokat mondanak nekem:

Ps2 Titan SX V1-V12

TITANSX2 with ICE AUTOBOOT + DEV1 code preloaded.

- work on all PS2 from v1 to v12 NTSC and PAL
- Autoboot functionality, no more procedure to load games
- DEV1, is possible to load the BOOTMANAGER of Crystal
- ALL Functionality of ICE REV. code.
- Compatible with all games.

TITANSX2 hardware is study for homebrew software, you can reprogramm the modchip with all the SX28 code that you want

Beszéltem a Konzone-al és azt mondták, hogy titansx2-es chipet tudnának beszerelni a gépbe mindössze 8-ért. Ez milyen chip? Kedvezõ ajánlat csak az a probléma, hogy nem tudják azonnal megcsinálni, 2-3 nap legalább. Szóval ez nekem kilõve sajnos. 😞
Lammer
regen nem toltam egy deka ps1el sem, mert pcn nyomtam oket mind, most kattantam ra, tudod nagy TV fotelagy stb 😄

Al Age
A PS1 backupok régen sem mentek, vagy csak most kezdtek el problémázni?

Lammer
juteszembe, a ps2 cdk patent mukodnek(hisz a hdloadereket cdrol installaltam a memkartyara, sooot nemelyiket cdrwrol)

johnny quest
Tud vki olytat aki beépítene nekem egy dms-pro-t vastag silver gépem van?
köszi

azt kipróbálhatod ps2 cd backupal

Hapci

Lammer
hehhh ez tragikomedia, azota dobalja ki a nem megfelelo lemezt, erre bekiraktam tobbszor es elfogadta, ez nekem fejgyanus...

Lammer
mar probaltam regebben

Lammer
najo eccer beroffent azota nem fogadja el a visszarakos trukkot <#rinya> megint ott vagyok ahol a part szakadt <#rinya>

Ja igen es kulso taprol megy a winyo, amit adtak a HD Connecthez, de a boltban ahol csinaltattam mar ment errol is, meg itthon is, ott meg jatekot is inditottunk rola. Szoval mar tenyleg csakvalami kontaktos hiba lehet.

teL:20/4150213 msN:[email protected] maiL:[email protected]

Hali Lammer!
Szivesen megoldanám neked az átalakítást, de nincs dms4-em meg a gold sem kell és nem is hiszem hogy közel laknánk egymáshoz. A ps1 backupot próbáltad már hosszu resettel indítani? Amugy a ripper3 már nem annyira kényes a resetre.

Hapci