2558
Melyik chip milyen?
NINCS WAREZ! Csak említése is törölve lesz, figyelmeztetés után pedig megy a banhammer!!!
NINCS WAREZ! Csak említése is törölve lesz, figyelmeztetés után pedig megy a banhammer!!!
-
tukko #1317 Duo 3 egy sima chip semmi extra, inditja a lemezeket, de semmi több! Az összes slimbe kell fejvédelem! Ha hajszárítóval melegíted akkor ha nagyon-nagyon óvatos vagy akkor talán le tudod szedni a matricát (nekem még nem sikerült, mert egy kicsit mindig megsérült, de cél az volt, hogy ne maradjon ragasztó a burkolaton)! De minek kell rá garancia, ha nincs benne chip akkor tuti nem megy tönkre a garancia végéig, maximum a rossz minőségű dvd-re irt filmektől és akkoris csak az olvasó az 6-8 ezer forint egy új! Ha meg chippeltetni akarod akkor meg hiába ragasztod vissza matricát ha benne van a chip. Mit mondasz a szervizben? Belevarázsolódott? -
#1316 Még valami vettem egy gépet slim two. Le lehet szedni valahogyan azt a papírt, ami az egyik csavar takarja úgy, hogy ne sérüljön? Garancia miatt. -
#1315 Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni töletek, hogy a PS2-be csak a 70004-es tipusú slim gépbe kell fejvédelem a chippelésnél? A DUO3 chipp az milyen minöségű? -
#1314 Ja és persze hozzá kell tennem hogy több mint másfél éve rakták bele,azota semmi probléma nem volt a géppel(vékony 70004-es szériás ps2-ö...) -
#1313 Az enyémnek az a neve,hogy matrix,(nem tudom milyen tipusszámu)és nagyon jó.mindent visz.ps1,ps2 játékok simán futnak.
-
lilgame #1312 sziasztok!
a chippelésről szeretnék kérdezni mégpedig azt hogy Ti milyet használtok és hogy bevált e nektek.Debrecenben nem tud valaki valakit aki ps2őt chppel?
előre is kőőőőőszi! -
tukko #1311 Skynet ez az áthidalás dolog szerintem hülyeség (ez nem egy biztosíték amit meg lehet patkolni, annál kicsit több). A chipnek pont az a lényege, hogy a gép egy "új bios"-t kap (kikerülve a gyárit) ami nem ellenőrzi a lemezeket, hogy eredeti vagy nem. Nem a chip gyilkolja a fejet (akármilyen chipről is legyen szó), hanem a gagyi lemezek. Ha meg a havernak slim-je van lehet nincs fejvédelme és azért szál el mindig. A fejvédelem se azt jelenti, hogy soha nem romlik el a fej, csak a hirtelen elhalálozástol véd és csak a slimekbe lehet és kell rakni. -
#1310 Én egyenlőre csak a króm matricát terveztem,de egy neon nem hangzik rosszúl .A plusz dolgon értem például a "remote conrol" részt..mert olyat a 30xxx nél nemtalálsz :) .Még nemnagyon akarom chippelni a gépet,mert azért van benne rizikó (nem akarom,hogy bedögöljön mert valaki rosszúl köti be vagy valami más ok)...de szeretek minden lehetőséget számításba venni :) -
#1309 Őőőőh Swapmagic indítólemezt annyira nemajánlom ismerősömnek 2.xx-es van és úgynézki hogy behalt tőle a ps (mondjuk nem 100%),mindenesetre 10 pénz volt és kb 1.5 évig bírta a lemez mostmeg rendesen már vagy 1 óra szopás mire hajlandó elindítani...A lemezt átmásolni meg nem lehet szal ha karcos lesz,márpedig az lesz akko annyi:)
Arról nem is beszélve hogy jópárjáték nem indul vele mert csak bootolást segít viszont ha játékon belül pl demókat próbálnánk vagy csak simán a START után "ujraindul" a játék (pl: Splinter Cell) akkor bejön a nem ps2 formátumu lemez kiírás azonnal.
Amúgy nekem meg kéne egy kis help,nem nagyon bízom a chippelősökben,egyik ismerősöm például nem csipet kapott,hanem áthidaltak valamit a ps2-jében és így nem dolgozik a védelem,viszont 1 év alatt a 2. fejet fogyasztja a gép és sok játék nehezen indul. Én most vettem egy ps2-t de nem akarom elkóklerkodni,tudtok mondani akár privátban akár itt vmi jó helyet ahol frankón kichippelik jó minőségü chippel fejvédelemmel? Thx! -
tukko #1308 Én duo 2 GT raktam két gépbe is, eddig nem volt rá panasz!
Sima chip egyből imdít mindent játékot, de semmi több (nincs DEV mod, firmware frissítés stb...)
Mik azok a plussz opciók a 50xxx-nél?
Az optikai tuningoláson én is gondolkoztam, de én a neonos megoldáson meg az élvilágított plexin. Vettem is egy burkolatot. Ha lesz ídőm meg cucom hozzá lehet megcsinálom! -
#1307 bocs elirtam....Szóval DUO3 chip meg DUO2 GT van...5000 forintokért,nemtom mért irtam DMS-t -
tukko #1306 mond azt a pár helyet! -
#1305 Egyetértek sokkal halkabb mint a 30xxx szériások, meg van egykét plusz opció amit még nemláttam azelött..Most meg optikai tuningon filózom...leginkább ien öntapadós króm matricán nem annyira vészes az ára : 4500 ft De ennyiért lehet más már inkább játékot vesz a ps2-höz
Mellesleg pár helyen árulnak DMS3 as chipeket 4-5 ezerért...szerintetek az mien?...Úgytudom egy normális tudású chip 15 körül van. -
tukko #1304 Ja már értem eddig nem mondtad, hogy kettő van! Én is most cseréltem egy 30xxx egy 50xxx-re, meg is lepődtem, hogy mennyivel halkabb, sőt szinte semmi hangja nincs! -
#1303 Hát ád1 : Ez egy másik PS2 ..(2 darabom van) ebből az 50XXX est tartottam meg és a régi 30XXX est ami fektetve még vhogy elszenvedett a DVD-kel azt eladtam. ád2: elvittem szervízbe és megmérték műszerrel...mondták,hogy a fej kivan égve és semmien pózba nemolvassa a játékokat,úgyhogy ebbe tetettem új fejet...(a másik PS2 nek a tálca mechanikája is szar volt) . ád3 : Már van asztali DivX es lejáccóm és minden amit csak akartam.Kivéve ez -
tukko #1302 Miért akarsz uj fejet azt mondtad tökéletesen viszi a játékot fektetve. Abból a pénzből inkább vegyél egy asztali divx dvd-lejátszót és még divx-et is tudsz nézni! -
Ersiman #1301 Akár évekig is az lehet. -
#1300 Egy gyors kérdés...egy új fejcserével..(amire minden szervíz félév garit ad) azzal mennyi ideig lesz jó a gép? -
314tyu #1299 Sziasztok!
Kövi gondom van: NFL Madden 2006. pár hétig semmi gond nem volt, majd a játék úgy gondolta, hogy egy időponttól nem én irányítom a játékosokat, hanem a gép magától Valaki találkozott már hasonlóval? Esetleg tudja mi lehet az oka?
THX -
#1298 Tegyük tisztába a dolgokat: írott dvd filmet egy alap ps2 is le fog játszani minden gond nélkül, kompozit kábellel. (RGB kábellel élesebb lesz a kép, de zöldárnyalatos, ezt a jobb chipek kiküszöbölik.)
Az írott játékhoz viszont mindenképpen kell vagy modchip, vagy swapmagic vagy valami kicselezős megoldás. -
#1297 Hát nemtom...én azért végső elkeserődésemben kicseréltettem a fejet mivel a gépben elvileg nem volt chip.De akitől vettem azt mondta,hogy tudott vele Írott DVD filmeket nézni...az 50XXX es szériával....és engem hülyézett le,hogy én aztmondtam,hogy chip nélküli ps2 nem indít irott lemezt ...hát sztem akkor is chip kell az írott lemezekhez...nah mind1 ...15 rugó volt a fejcsere ...de legalább félév garis.. -
tukko #1296 Az a chip miatt van szerintem, nem vagyok egy nagy műszerész, igaz hogy már chippeltem Ps2-öt. A mostani chippeknél már akár mikor raksz gépbe lemezt (bekapcsolt állapotban vagy berakva a lemezt és resetelve) mindig elindítják.
A régi gépemnél, ha az első kb.5 másodpercben nem kezte olvasni akkor utánna már hiába tünt el a kép mintha bejönne a játék mindig visszadobot a főmenűjébe és utánna piros háttér virított! Ha bekapcsolt állapotba probáltam indítani, akkor egyből a piros háttért jött be. A bekapcsolt állapotot ugy értem (még mielött hülyének néznél), hogy lemez berakása után nem reset-lek. Persze, hogy be kell kapcsoli a gépet, hogy berakhasd a lemezt. De az is lehet, hogy már kezd elhasználodni a gép. De ha estetleg mégis beadná a kulcsot (ami szerintem nem törénik egyhamar, ez tapasztalat), akkor se drága már a javítás. És már ugyis jön a PS3 :), addig simán kibírja. Ha meg nem tervezel, akkor is kiszolgál még ez egy jódarabig. Szóval ez az én véleményem, de szerintem kérdez meg mást is, hátha okossabb leszel. -
#1295 Aztán félre mozdítottam a gépet 45 fokot és akkor már olvasta..de kattogva...ez mitől van? -
#1294 Az mitől van ,hogy beleteszel egy ps2 es lemezt...kiis írja és hiába mondod,hogy indítsa visszaugrik a főmenübe ?? ...a mozis dvd re meg kiirja,hogy no data??
Valaki lécci válaszoljon -
#1293 Akkor megnyugodtam :) ...phú... Amúgy eredeti játékokkal etetem..és csakis DVD-set :) .Amint berakom megpörgeti és már indítja is a játékokat. -
tukko #1292 Szerintem semmi baja nincsen! Az a mechanika hibája! A fej akkor kezd romlani amikor nem inditja elsőre a játékot és csak kattog. Ha egynél többet nem kattanik és elsőre indítja a játékot akkor semmi baja nincs! Az a lényeg hogy jó minőségű dvd-t rakj bele! -
#1291 valaki akinek már volt hasonló help :( -
#1290 Mégvalami....így ezzel a hibával,fektetve mennyi időt bír még ki a gép?...Gondolom a fej elöbb utóbb megadja magát...de mégis mennyi ideig jó még?Mert jáccom vele és semmi kattogó,vagy egyéb fura hang nemhalaccik.Please :) -
#1289 hát ez elképzelhető :) .köszi. -
tukko #1288 Szerintem igy kopott be az olvasó mechanika és ha felállítod elmozdul egy kicsit és igy már nem olyan gördülékenyen mennek a dolgok. Gondolom már sokat volt használva! (De ez csak az én véleményem! Nekem is volt egy olyan ami állítva nem vitt semmit csak fektetve, de az sokat is volt használva) De mért nem jó fektetve? A tálcárol meg annyit, ha szorul lazitsd ki a tengely csavarját és tekerj egy negyedet a tengejen. És ujra jó lesz! Az a helyzet, hogy semmi se tart örökké! -
#1287 Vmi 5lete valakinek,hogy mi a gixer? -
#1286 Csak mert ahogy hallom lehet,hogy por került a gépbe vagy gyengélkedik a fej...legalábbis fektetett állapotba minden klafa..de amint felálítom a gépet furcsa hangot ad ahogy pörgeti a lemezt és a tálca is elég érdekesen megy vissza a helyére.. -
tukko #1285 Azt is megtalálod ezen az oldalon, de amilyen jószívű vagyok keresned sem kell:
http://www.tuning-consoles.com/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=157
Tanulmányozd! :)
De mért akarod kiszedni a fejet? -
#1284 Köszi..így már látom,hogy naggyából mik lesznek benne :) .Esetleg nincs valakinek angol/magyar nyelvű szerelés útmutató csak a véletlen kedvéért? Példáúl a fejet,hogy cserélem ki vagy iesmi. -
tukko #1283 Ha segitség kel a gép szétszedéséhez akkor azt mond!
http://www.tuning-consoles.com/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=157
De légy nagyon ovatos! Mondjuk itt a resetgomb nincs benne a szétszedésbe, de ezt már al_age elmondta! -
#1282 Oké..értem..akkor az indító lemezes 5letet elvetjük -
#1281 A lényege, hogy a gép elindítja minden gond nélkül az eredeti Swap Magic-et. Ezután pedig úgy kell lemezt cserélni, hogy arról a gép ne tudjon, gyakorlatilag a Swap Magic-hez jár egy bizonyos eszköz, amivel ezt el lehet érni (vastag ps2 esetében egy darab lapos, kampós elem, amivel ki kell húzni a cd-tálcát - nem a tálcakiadó gombot kell megnyomni, slim ps2 esetében pedig azt hiszem 3 kis pöcköt kell a megfelelő helyekre elhelyezni, a lényege ennek is, az, hogy ha felnyitod a fedelét, a gép nem fogja "tudni", hogy lemezt cserélsz).
Ezután meg kell nyomni a gombot, amit ír a program és indul a backup/import játék. Ha a játék többször is ráellenőriz a lemez eredetére, akkor nem fog menni, a második ellenőrzésnél piros képernyőt kap a felhasználó, a Swap Magic csak a játék indításkor tudja átverni a ps2-t. -
#1280 Oké...jogos :) .És az tulajdonképp mittesz a géppel?Melesleg hol lehet ien bootdiscet szerezni kézalól? :)
-
#1279 Nem fog menni ebben a formában. Eredeti Swap Magic kell (ez a bootdisc). Írt bott discet a chip nélküli ps2 nem fog elindítani, hiszen az is csak egy írt lemez.
off - köszönjük, de most már elég lesz Brollyból :-) -
#1278 Mellesleg találtam ien Boot disc et ..és volna rá lehetőségem,hogy kipróbáljam,de gondoltam elötte titeket kérdezlek meg,nehogy elbaszódjon itt nekem a gép :) .Állítólag csak kiírom CD re...ezt berakom..futtat,aztán ezután másolt lemez...és futtat és aztmondja ,hogy így menni fog minen írt dvd ..
Vélemény?