PS2 chipek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

redraven8
bocs elirtam....Szóval DUO3 chip meg DUO2 GT van...5000 forintokért,nemtom mért irtam DMS-t <#confused>

Intel CoreQuad [email protected],2x1 giga A-data Extreme Edition 800+ Kit@960Mhz,Nvidia 8800GT 512mb + water

mond azt a pár helyet!

redraven8
Egyetértek <#eljen> sokkal halkabb mint a 30xxx szériások, meg van egykét plusz opció amit még nemláttam azelött..Most meg optikai tuningon filózom...leginkább ien öntapadós króm matricán <#vigyor5> nem annyira vészes az ára : 4500 ft <#lookaround> De ennyiért lehet más már inkább játékot vesz a ps2-höz <#vigyor0>
Mellesleg pár helyen árulnak DMS3 as chipeket 4-5 ezerért...szerintetek az mien?...Úgytudom egy normális tudású chip 15 körül van.

Intel CoreQuad [email protected],2x1 giga A-data Extreme Edition 800+ Kit@960Mhz,Nvidia 8800GT 512mb + water

Ja már értem eddig nem mondtad, hogy kettõ van! Én is most cseréltem egy 30xxx egy 50xxx-re, meg is lepõdtem, hogy mennyivel halkabb, sõt szinte semmi hangja nincs!

redraven8
Hát ád1 : Ez egy másik PS2 ..(2 darabom van) ebbõl az 50XXX est tartottam meg és a régi 30XXX est ami fektetve még vhogy elszenvedett a DVD-kel azt eladtam. ád2: elvittem szervízbe és megmérték mûszerrel...mondták,hogy a fej kivan égve és semmien pózba nemolvassa a játékokat,úgyhogy ebbe tetettem új fejet...(a másik PS2 nek a tálca mechanikája is szar volt) . ád3 : Már van asztali DivX es lejáccóm és minden amit csak akartam.Kivéve ez <#idiota>

Miért akarsz uj fejet azt mondtad tökéletesen viszi a játékot fektetve. Abból a pénzbõl inkább vegyél egy asztali divx dvd-lejátszót és még divx-et is tudsz nézni!

Akár évekig is az lehet.
redraven8
Egy gyors kérdés...egy új fejcserével..(amire minden szervíz félév garit ad) azzal mennyi ideig lesz jó a gép? <#circling><#vigyor5>

Sziasztok!

Kövi gondom van: NFL Madden 2006. pár hétig semmi gond nem volt, majd a játék úgy gondolta, hogy egy idõponttól nem én irányítom a játékosokat, hanem a gép magától Valaki találkozott már hasonlóval? Esetleg tudja mi lehet az oka?

THX
Al Age
Tegyük tisztába a dolgokat: írott dvd filmet egy alap ps2 is le fog játszani minden gond nélkül, kompozit kábellel. (RGB kábellel élesebb lesz a kép, de zöldárnyalatos, ezt a jobb chipek kiküszöbölik.)
Az írott játékhoz viszont mindenképpen kell vagy modchip, vagy swapmagic vagy valami kicselezõs megoldás.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

redraven8
Hát nemtom...én azért végsõ elkeserõdésemben kicseréltettem a fejet mivel a gépben elvileg nem volt chip.De akitõl vettem azt mondta,hogy tudott vele Írott DVD filmeket nézni...az 50XXX es szériával....és engem hülyézett le,hogy én aztmondtam,hogy chip nélküli ps2 nem indít irott lemezt <#pardon1> ...hát sztem akkor is chip kell az írott lemezekhez...nah mind1 ...15 rugó volt a fejcsere <#merges2><#sir> ...de legalább félév garis..

Az a chip miatt van szerintem, nem vagyok egy nagy mûszerész, igaz hogy már chippeltem Ps2-öt. A mostani chippeknél már akár mikor raksz gépbe lemezt (bekapcsolt állapotban vagy berakva a lemezt és resetelve) mindig elindítják.
A régi gépemnél, ha az elsõ kb.5 másodpercben nem kezte olvasni akkor utánna már hiába tünt el a kép mintha bejönne a játék mindig visszadobot a fõmenûjébe és utánna piros háttér virított! Ha bekapcsolt állapotba probáltam indítani, akkor egybõl a piros háttért jött be. A bekapcsolt állapotot ugy értem (még mielött hülyének néznél), hogy lemez berakása után nem reset-lek. Persze, hogy be kell kapcsoli a gépet, hogy berakhasd a lemezt. De az is lehet, hogy már kezd elhasználodni a gép. De ha estetleg mégis beadná a kulcsot (ami szerintem nem törénik egyhamar, ez tapasztalat), akkor se drága már a javítás. És már ugyis jön a PS3 😊, addig simán kibírja. Ha meg nem tervezel, akkor is kiszolgál még ez egy jódarabig. Szóval ez az én véleményem, de szerintem kérdez meg mást is, hátha okossabb leszel.

redraven8
Aztán félre mozdítottam a gépet 45 fokot és akkor már olvasta..de kattogva...ez mitõl van?

redraven8
Az mitõl van ,hogy beleteszel egy ps2 es lemezt...kiis írja és hiába mondod,hogy indítsa visszaugrik a fõmenübe ?? ...a mozis dvd re meg kiirja,hogy no data??

Valaki lécci válaszoljon

redraven8
Akkor megnyugodtam 😊 ...phú... Amúgy eredeti játékokkal etetem..és csakis DVD-set 😊 .Amint berakom megpörgeti és már indítja is a játékokat.

Szerintem semmi baja nincsen! Az a mechanika hibája! A fej akkor kezd romlani amikor nem inditja elsõre a játékot és csak kattog. Ha egynél többet nem kattanik és elsõre indítja a játékot akkor semmi baja nincs! Az a lényeg hogy jó minõségû dvd-t rakj bele!

redraven8
valaki akinek már volt hasonló help 😞

redraven8
Mégvalami....így ezzel a hibával,fektetve mennyi idõt bír még ki a gép?...Gondolom a fej elöbb utóbb megadja magát...de mégis mennyi ideig jó még?Mert jáccom vele és semmi kattogó,vagy egyéb fura hang nemhalaccik.Please 😊

redraven8
hát ez elképzelhetõ 😊 .köszi.

Szerintem igy kopott be az olvasó mechanika és ha felállítod elmozdul egy kicsit és igy már nem olyan gördülékenyen mennek a dolgok. Gondolom már sokat volt használva! (De ez csak az én véleményem! Nekem is volt egy olyan ami állítva nem vitt semmit csak fektetve, de az sokat is volt használva) De mért nem jó fektetve? A tálcárol meg annyit, ha szorul lazitsd ki a tengely csavarját és tekerj egy negyedet a tengejen. És ujra jó lesz! Az a helyzet, hogy semmi se tart örökké!

redraven8
Vmi 5lete valakinek,hogy mi a gixer? <#confused>

redraven8
Csak mert ahogy hallom lehet,hogy por került a gépbe vagy gyengélkedik a fej...legalábbis fektetett állapotba minden klafa..de amint felálítom a gépet furcsa hangot ad ahogy pörgeti a lemezt és a tálca is elég érdekesen megy vissza a helyére.. <#merges2><#confused>

Azt is megtalálod ezen az oldalon, de amilyen jószívû vagyok keresned sem kell:
http://www.tuning-consoles.com/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=157
Tanulmányozd! 😊
De mért akarod kiszedni a fejet?

redraven8
Köszi..így már látom,hogy naggyából mik lesznek benne 😊 .Esetleg nincs valakinek angol/magyar nyelvû szerelés útmutató csak a véletlen kedvéért? <#love12><#vigyor> Példáúl a fejet,hogy cserélem ki vagy iesmi.

Ha segitség kel a gép szétszedéséhez akkor azt mond!
http://www.tuning-consoles.com/index.php?option=com_content&task=view&id=112&Itemid=157
De légy nagyon ovatos! Mondjuk itt a resetgomb nincs benne a szétszedésbe, de ezt már al_age elmondta!

redraven8
Oké..értem..akkor az indító lemezes 5letet elvetjük <#smile><#pias>

Al Age
A lényege, hogy a gép elindítja minden gond nélkül az eredeti Swap Magic-et. Ezután pedig úgy kell lemezt cserélni, hogy arról a gép ne tudjon, gyakorlatilag a Swap Magic-hez jár egy bizonyos eszköz, amivel ezt el lehet érni (vastag ps2 esetében egy darab lapos, kampós elem, amivel ki kell húzni a cd-tálcát - nem a tálcakiadó gombot kell megnyomni, slim ps2 esetében pedig azt hiszem 3 kis pöcköt kell a megfelelõ helyekre elhelyezni, a lényege ennek is, az, hogy ha felnyitod a fedelét, a gép nem fogja "tudni", hogy lemezt cserélsz).
Ezután meg kell nyomni a gombot, amit ír a program és indul a backup/import játék. Ha a játék többször is ráellenõriz a lemez eredetére, akkor nem fog menni, a második ellenõrzésnél piros képernyõt kap a felhasználó, a Swap Magic csak a játék indításkor tudja átverni a ps2-t.

redraven8
Oké...jogos 😊 .És az tulajdonképp mittesz a géppel?Melesleg hol lehet ien bootdiscet szerezni kézalól? 😊

Al Age
Nem fog menni ebben a formában. Eredeti Swap Magic kell (ez a bootdisc). Írt bott discet a chip nélküli ps2 nem fog elindítani, hiszen az is csak egy írt lemez.

off - köszönjük, de most már elég lesz Brollyból :-)

redraven8
Mellesleg találtam ien Boot disc et ..és volna rá lehetõségem,hogy kipróbáljam,de gondoltam elötte titeket kérdezlek meg,nehogy elbaszódjon itt nekem a gép 😊 .Állítólag csak kiírom CD re...ezt berakom..futtat,aztán ezután másolt lemez...és futtat és aztmondja ,hogy így menni fog minen írt dvd .. <#lookaround>

Vélemény? <#finom>

redraven8
Mi igaz abból a BootDisc es dolgokból?...Tehát télleg van ien lemez amit beleteszel és egybõl tudja olvasni az írott DVD ket? Meg ha veszek mondjuk HDD-t a PS2 höz akkor a géprõl is tehetek rá ps2 es játékot amit késöbb maga a ps2 is tudni fog majd kezelni? 😊

Al Age
Modchip fõbb ismérvei:
- az alaplapra van rögzítve (általában kétoldalas ragacsos szigetelõ szalaggal)
- kb 2x3 centis kis nyák, rajta általában egy nagyobb IC és néhány SMD alkatrész
- kb 15-20 vezeték lóg ki belõle, amelyek másik vége az alaplap különbözõ pontjaira van forrasztva

Fényképezd le, aztán ha tudjuk beazonosítjuk.

Al Age
Erre kell figyelni, a többi kábelt már látni lehet a szerelés alatt, ergo azokról már tudod, hogy ott vannak. A tápba megy egy két eres vastag kábel, a ventinek viszont egy nagyon vékony két eres kábele van, azzal megint vigyázni kell, mert a venti a hátsó elemmel jön le, a csatija viszont még az alaplapon maradna. Van még egy szalagkábel a gameportok és az alaplap között, valamint még három a dvd meghajtó körüli/alatti részen (egyik a reset/cd ajtó nyitó/csukó gombok kábele, a másik a dvd motoré, a harmadik meg az olvasófejé, ha jól emlékszem). Némelyik kábelt csak simán ki kell húzni, némelyiket ilyen kis billenõs csat tartja a helyén.

Brollynak kár hogy elborította az agyát Goku, mert tényleg baromi erõs. :-))

tehát mégegyszer:hogy lehet megnézni,hogy milyen chip van a gépben?(azon kívül,hogy szét kell szedni)
szám,meg típus rá van írva?
hol van a chip?
hogy néz ki?
jah,akkor már ilyen gond nemnagyon lehet,csak ha kalapáccsal nekimész...
amúgy tukko olyan sokat segített...szedjem szét...wazze,nem mondod?!
úgy értettem a kérdést,hogy mit kell keresni?hol kell nézni?,te gyulavitéz!
legközelebb jobban részletezem
redraven8
Szóval akkor aztmondod,hogyha óvatosan emelem le a fedelét és vigyázok a szalagkábelekre akkor nem lehet baj? 😊 Amúgy meg igen... SSJ4 Brolly <#nyes>

Kedvencem az egész DB bõl 😊

Al Age
Szerintem csak a gép elején levõ kettõ kapcsolóval kell vigyázni, azok egy szalagkábellel vannak összekötve az alaplappal, ami a gép alsó részén marad, a gombok pedig a felsõhöz vannak rögzítve, de ha már levetted a tetejét könnyen ki lehet onnan pattintani azt az elemet.

SSJ4 Broly? :-)

redraven8
Ha valaki (mondjuk én) szét akarja kapni a PS2 vastag verziós gépét,hogy megnézze mivan a belselyében akkor kell valamire ügyelni?...Ugye nem esik szét ahogy levenném a fedelét meg ienek?...Valami drót vagy vezeték ami úgyvan bekötve,hogyha leemelem a fedelét akkor elszakad..ien van? <#confused><#conf>

Szét kell szedni!

hogy lehet megnézni,hogy milyen a chip?
neve,típus,ilyenek
használtan vettem a ps-t,és nemtom,hogy milyen van benne.
és nem tud valaki nyíregyháza környékén megbízható chippest?mert,ha szar,kicserélném...
jaszy
Sziasztok.

Az a gondom van hogy van egy 390004 es gépen Magic 3 chippel. Az a bibi van vele hogy nemviszi az írott játékokat. A gyáriak mind mennek , az írott DVD filmek is azonnal indulnak. Az irott játékra azonnal a "please playstation2 format disc" jelenik meg. Tehát beolvassa a lemezt csak nemmehet a chipp. Valaki tudja hogy mit nézhetnék meg? A chipp vesezékeit átnéztem ott minden jó. A reset is mûködik. Sõõt a chip is melegszik ha bekapcsolom. A chipp panelján a reset vezetéke után van egy pici alkatrész. Azt hogylehet kimérni ? Miaz valójában?

Köszi. Jaszy

10-15 k közt mozog, ha a chip is jó. De manapság már csak a bénábbak vagy a gyanús helyek tartanak xar chipet, ugyanis nem lehet beszerezni már vackot 😊 ergo szinte mind jó. A lényeg hogy autoboot chip legyen, és 70004-es gépnél ellenállásos védelem, vagy PIC-es esetleg...

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Emberek mennyit szabad kiadni 1 chippelésre? Ja valamint Veszprém környékén tud-e vki ilyen emberrõl aki ilyesmivel foglalkozik.
bubi07
Aki ismer megbízható chipelõt Nyíregyházán, vagy maga is foglalkozik ijesmivel irjon privát üzenetben. Elõre is kösz

Mindig az alaplapra forrasztanak, a konzolok biosát és néhány vezérlõjelét kell a chip segítségével "átvenni", hogy a gép másként tekintsen a behelyezett lemezekre 😊
A kis chip stimmel 😄 de ha láttál már ps2 bekötési rajzot, nem egyszerû 😊

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

pc killer
Az olvasófej cseréjét az olvasófej cseréje jelenti 😊

XBOX 360 PSP PC:Gigabyte P35-DS3,c2d E6750,Gigabyte 9600GT,2GB Geil ultra,2x500GB HDD

a ps2-es "chip-pelés" az az olvasófef cserét jelenti nem?
szüljtaok ha rosszul gondolom
vagy forrasztanak oda valami kis chipet? 😄

csak a pénztárcának eshet baja ha minden eredeti 😄

Tekken5
Minek a chipek<#nyes> Hagyjuk békén a konzolokat 😄
Eredeti konzol, eredeti játék nem sok baj eshet

az a vicc hogy ismertem :p