2886
Starforce
  • mucsácsó
    sajnos nagyon gané "vírus" a starforce, és megkerüli...ez a baj, ezt akarják megoldani hogy ne kerülje!
  • Light
    Hali újra!

Köszi szépen a segítséget!
    Nálam annyit vettem észre, h tegnap este, amikor felraktam a King Kong-ot, és okoskodtam a Starforce-szal, ma, mikor dvd-t akartam írni, minden el is indult, de az írásnál a tároló folyamatosan le-fel ugrált, és 2x annyi időbe telt a dvd megírása.., tény, ezt végig nem vártam meg, hanem leállítottam, töröltem a dvd-rom-ot a rendszerből, és újraindítás után felismerte a Windows, majd minden ment a régiben, kiírtam 1 dvd-t..
    Nem tudom, h a gebasz most konkrétan azért történt, m a Starforce Nightmare-rel ki-be kapcsolgattam a dvd-t, vagy azért, m a Starforce driver volt összeférhetetlen vmivel feltelepítése után.., passz.., de tény, h erre a Starforce-os dologra vezethető vissza a kidobott dvd-m..
    Egy kérdésem lenne hirtelen, bár feltételezem, h ezt már kipróbáltátok, és nem én fogom feltalálni a spanyolviaszt..:), de:
    Ha Starforce-os játékkal szeretnék játszani, a cd/dvd-rom kábeleinek lehúzása helyett nem lehet azt csinálni, h az eszközkezelőből vagy letiltom a dvd-rom-omat, amíg játszok, vagy 1xűen kitörlöm onnan..? Vagy a Starforce ezt megkerülni?
  • mucsácsó
    nem hogy csak volt, hanem az összes StarForce-os ilyen!
    tapasztalatból mondom...hiszen akár Newfronter is kipróbált minden SF-es game-et, meg én is pl: CRC 2k5, Splinter Cell 3, Cold War, Worms 4, Trackmania Sunrise + eXtreme, Suffering 2, King Kong....mind mind ment....kivétel nélkül! csak annyi volt, hogy le van húzva már egy hete a meghajtóm, daemon 4 az megy (minden emuláció ON), bemountolom, felrakom és megy...még restartolni sem kellett néhánynál! szal deamonnal a legújabb SF-es game-ek is elindulnak lazán, meg minden meg crack nélkül, pl Most Wanted (Safedisc 4.60) vagy FEAR patch-csel(legújabb SecuROM 7)...de mindez így van, de csak akkor van így biztosan, ha le van(nak) húzva a meghajtó(k)!!!!
    DAEMON 4EVER!!!!
  • CéZé
    intel 865-el is jó ez a módszer :)
  • grebber
    Mertha eredeti vagy a warez verziót kiirod akkor ugy is müködik de ehhez nem kell ész.
  • keeper2
    Tényleg működik így, de akkor meg a felépítésében rejlő logikát nem értem. Vajon miért az optikai meghajtók kiválasztása van a középpontjában, míg a valósan fő funkciója meghúzódik a menü közepén.
  • grebber
    A-Ray tökéletesen müködik csak használni kéne tudni. a feltelepitet játék mappáját kell megadni.
  • keeper2
    Honnan lehet megnézni a legegyszerűbben, hogy egy progin milyen védelem van? Én nem írogatom ki az image-eket, viszont a daemon-mount-ra az a-ray is azt írja állandóan, hogy semmi, semilyen verzióját nem ismeri fel a sf-nak, az nfo-ban pedig nem mindig írják a korrekt verziót, avagy, ha felpatchelem (lásd crc) akkor is megváltozhat...
  • grebber
    Szerintem ez a legcélravezetőbb, nálam ment az összes SF3-as game.:

1. sf3 játék image bemountol alcoholba, feltelepit, indit, sf3drv feltelepül, reboot

2. sfcure01 kicsomagol, setup.bat lefuttat, reboot

3. optikai meghajtok lehuzása

4. sfcure01 könyvtárában start.bat, a dos abalkban látni kell, hogy a szerviz sikeresen elindult

5. Fentiek megvannak, SFNightmare 1.12 indit, DISABLE NODE (!!!)

6. game elindit, vár a lemez csekkolásra, ha mákod van, megy. nforce2n sokaknak ment, nforce3-4 kétséges, intelekről passz, régebbi VIA-k ok, ujabbak nemannyira ... próba... a lemezellenőrzés 5 perc is lehet! néha megmegfagy a gép, de nyugi, ez csak 5 perc ... !!!

De van olyan game is pl King Kong aminél csak lehuzod a meghajtókat és Daemon Tools 4-be mountolod.
  • Light
    Hali!

Olvasgattam a topicot, pár érdekes infóhoz jutottam is általa.., mindezek ellenére megkérdezném a fő kérdést, amire 1előre úgy tűnik, h nincs 100%-os válasz:
    Azokat a játékokat, amelyek a StarForce védelmet használják, h lehet működésre bírni, melyik az a megoldás, ami a legcélravezetőbb..?
    Annyiban érdekelne a dolog, h egyre több játék jelenik meg ilyen, sajnos és a cd/dvd kábel húzogatásával, ha lehet, nem kísérleteznék, feltéve, ha van vmi szoftveres úton erre válasz..
    Amúgy, ha a szgép indítása előtt lehúzom végérvényesen a cd/dvd rom-okat a gépről, akkor meg van oldva a dolog?

Köszi a válaszokat!
    Üdv
  • Szmore84
    csak kipróbálátam hogy könnyeben elindul-e a daemon 4-el, nekem nincs szükségem rá mert megvan eredetiben a játék :)
  • [HUN]FaTaL
    patcheld fel invictus live-val és nem fog menni az sem:) az alap crc2005 az sf 3.5:)
  • Szmore84
    nekem nforce4-el CRC2005 megy
    SFnightmare-ben lekapcsoltam a DVD-k helyzetét + DT4 és lám csodát simán elindult :)
  • [HUN]FaTaL
    én úgy próbáltam hogy csak CD-t disableoltam sfnightmarel, node-t nem mert azt elvileg a daemon megcsinálja, de nekem egyetlen 1 3.6os game se működik:( viszont haveromnál megy a wr2 is lehúzás nélkül
  • zoltang
    Itt van egy ilyen progi az nforcen:

Knights Of The Temple II (c) Playlogic International *MULTI5* *CLONEDVD*
    ISO Format ..................... Alcohol Image

Az érdekessége, hogy Protection ............... StarForce 3.6.10.03 van rajta, és az elindításnál ez van:
    1. Unrar all files and mount image using Daemon Tools 4. Leave all emulation options ON !!!!

2. Use StarForce Nightmare and select "Disable CD", "Disable Node" and deselect ide channel of your optical devices (Primary and/or Secondary).

3. Install Game from virtual daemon drive and use serial number provided with this info when StarForce3 protection asks for it.

4. Play the game !!!!!

Nálam egy 3.6xxxx-es sf progi sem ment cd/dvd IDE lehúzás nélkül, még a DT 4-el sem. Itt meg ezt írják: "Disable CD", "Disable Node" ... Tényleg működött így neki? (A progit nem ismerem, csak az SF 3.6 és az elindítás keltette fel az érdeklődésemet.)

nfo
  • mucsácsó
    nemhát...én nem is dugtam még azóta vissza, amióta lehúztam...és legalább így mennek rögtön az SF-es gamik, viszont nincsen CD meghajtó, de úgysem használom, azé most így hagyom egy jóideig...javaslom tegyétek ezt ti is, ki lehet bírni meghajtók nélkül ennyi jó játék kedvéért simán sztem...
  • doriath
    Hi!

Nekem amd-s nforce 4-es chipsetem van, én sem nagyon preferálom ez a "húzzuk le" témát. Nálam csak a Chrome:Specforce hajlandó elindulni a DT4+SFN1.12 kombinációval, a többit SF-os gamét nem tudom elindítani, pedig mindent ugyanúgy csinálok. Végképp nem értem a dolgot, mert mindegyik 3.6.xx.xx SF-al rendelkezik, sőt van 3.5 és 3.4-es is, de azok sem mennek, hogy miért ez a gama, azt nem tudom. Remélem, hogy jön az új DT4 is, mert a mostanival képtelenség a Securom7-es gamékat elindítani, vagyis én nem tudtam... a 3.47-el simán mennek :((

D.
  • Advanced User
    de ha lehúzod azt a szaros kábelt akkor nem pörget semmit...
  • Schwarz
    uff, no comment...
  • ACE
    Mit kellett volna elolvasnom?
  • [HUN]FaTaL
    mindenki tudja hogy erre való csak a 3.6 fölötti verzióknál hiába tűnteted el vele, pörgeti a letiltott meghajtóban a lemezt és ha nem találja akkor már írja is a hibát :)
  • keeper2
    Egy kis offtopic: Ace: mivel a kiskeres nem vette észre ezt, ezért könnyen elő tudja adni ezt a mesét az ügyfél, és be is jöhet neki. De nálunk minden tétel átvétele elött nagyon alapos szemrevételezés van, és minden fizikai sérülést megmutatunk az ügyfélnek, valamint feljegyzünk az átvételi lapra, amit az ügyfél a végén alá is ír, így nem tud ilyenre hivatkozni.

DjBee: még nem próbáltam ki, de ha minden igaz, a daemon 4 nem azt a részét váltja ki, amikor a kábeleket kell lehúzigálni, ellenben, a starforce nightmare 1.12 pont erre való, hogy eltüntesse a meghajtók létezését, és ne kelljen huzigálnod.
  • Schwarz
    banyek, olvasd már végig a threadet mielőtt válaszolsz......
  • Schwarz
    hát nemtom, attól, h egy prog azt erőszakolja a vindózra, h nincs meghajtó, az ide portot még tudja basztatni a starfuck szvsz
  • ACE
    És a Starforce védelem az mi szerinted, ha nem szoftver?
  • mucsácsó
    hát de úgy akarják le tiltani, hogy ne észlelje hogy ott van fizikailag pont....
  • Szmore84
    Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a starforce-s lemezt hogy kell image-be lerakni?? hogy másnak odaadva bírjon játszani vele?

Köszi
  • Schwarz
    attól, h szoftverből letiltod, az még fizikailag ottvan és ott is marad...
  • Newfronter
    Az időpont még kérdéses, hisz ők sem tudják hogy mikorra jönnek rá a megoldásra, ez ugye értelemszerű...
  • DJ Bee18
    és kb. mikorra várható?
  • mucsácsó
    jaja, pontosan, ez nem legenda, ez 1000%!!!
    meg figy...ha már így megcsinálták az SF-et...akkor egy meghajtótiltás már gyerekjáték.........
  • DJ Bee18
    oké, akkor hajrá
  • Newfronter
    Azt írják a hiv. oldalon hogy ezen dolgoznak teljes erővel most.
  • DJ Bee18
    és szerintetek az új daemonnal tényleg nem kell majd huzigálni? tehát reális esély van rá, vagy ez csak egy legenda? :D
  • ACE
    OFF:
    Én tuti azt mondanám a helyében, hogy amikor a garba beadtam még nem volt ilyen... és így át sem veszem, küldjék a KERMI-be... :D
  • Schwarz
    hát ezaz, ezért nem támogatom én se ezt a huzigálás dolgot, dehát mindenki úgy teszi tönkre a gépét ahogy akarja...
  • Schwarz
    nemnagyon értetted mit kéne ott olvasni... én nem huzigálok semmilyen kábelt az tuti...
  • mucsácsó
    én tudom, egyik vinyóról is így tűnt el 1 kis villa az adat részről...
  • keeper2
    Mucsácsó: na igen, csak ha lehúzom az eszközt, akkor pl. az igen erősen megnehezíti a dvd írás/olvasást, amire azért szükségem van.
    Schwarz: igaz, ha csak az ide kábel van, akkor vannak olyan alaplapok, amik el sem fognak indulni, mert észlelik, hogy van valami a kábel végén, de nem tudnak vele kommunikálni, de vannak olyanok is, amiket ez nem zavar. Nem a legegészségesebb megoldás, ha csak táp, vagy csak ide kábel van lehúzva, de a munkahelyen a tesztgépeken használjuk így is sokszor, részben kényszerűségből, de jól bírják az eszközök.
    A sűrű ide kábel lehúzogatás szintén nem javasolt, láttam én már sok elgörbült ide lábat, bár a prímet egy vinyó vitte el, ahol a 2-es láb tökéletesen be volt hajlítva a meghajtó sarkába, de annyira, amennyire fizikailag csak lehetséges. Szerintem egy kábel visszadugás után nem találta el a láb a megfelelő lyukat, a felhasználó pedig addig paszírozta befelé, ameddig csak fizikalag lehetséges volt, így vette fel a láb a keret alakját. A legdurvább viszont, hogy a kiskeres szervizesnek ez fel sem tűnt, és -bár még függőben az ügy, szerintem mi nem fogjuk tudni elintézni ezt, mivel túl durva sérülés,- valószinűleg vissza fogják kapni gar. vesztesként. Szóval, így huzigáld le sűrűn. Az ide lábak legalább olyan sérülékenyek...
  • mucsácsó
    max IDE ki, táp maradhat...de az sem egészséges, akkor inkább már mind2 azt hagyd úgy...