2886
Starforce
  • Peti1
    ismerős a helyzet, de nekem sem sikerült eddig megoldani :(:(
    régebben, amikor fent volt az Alcohol, akkor a Daemon 3.47-tel probálkoztam elinditani a Trackmania Sunrise-t. nem ment. később a DT 4-gyel probálkoztam, és le is huztam a meghajtokat. ugyanaz lett az eredmény. nem ment.
    tegnap letöröltem az Alcohol-t, és az optikai meghajtókat RAID vezérlő-kártyára tettem, azért, hogy ne keljen lehúzogatni őket. feltettem DT 4.03-mal a Prince Of Persia The Two Thrones-t, és elindult. aztán megpróbáltam a Trackmania Sunrise-t az eXtreme kiegészitőjével, de nagyon sokáig ellenőrizte, és ujbol a cd key-re hivatkozott.
    lehet, hogy a Trackmania azért nem megy, mert régebben próbálkoztam vele, és nem ment?
    ha valaki tud nekünk segiteni, azt megköszönnénk :)
  • Danecay
    Ja és még 1 kérdés. Nekem 64 bites AMD procim van, de nem 64 bites windows-t használok. Én eddig itw-tools-okból a sima nem 64 bitesekkel próbálkoztam, arra alapozva, hogy a Windows-m 32 bit-es, vagy ettől függetlenül, mármint, hogy a WIN 32 bites de a hardware-em 64 bites, a 64 bites itw-tools-okat kellene használnom?
  • grebber
    Ma is alkottak :D

2006-01-29 PC Game ISOs Rugby Challenge 2006 (c) Hip Interactive RELOADED 44x50 MB Securom 7
  • Danecay
    Itt valahol a fórumban azt olvastam, hogy ha a védelemellenőrzés elég sok időt vesz igénybe és a végén invalid CD Key-el áll le akkor valószínűleg a Disable NODES művelet nem hajtódott végre rendesen. Hát igen, ha szoftveres úton próbálja letíltani az ember, de mit jelent akkor, ha a meghajtó fizikailag nincs csatlakoztatva? Én a GT Legends-el küzdenék de egyelőre sikertelenül. Az lehet gond, hogy a Daemon Tools és az Alcohol is fel van telepítve? Egyébként ha a DT4-be töltöm az IMAGE file-t és így próbálom elindítani a játékot, a védelem ellenőrzés elkezdése után rövidesen újraindúl a sz.gép, viszont ha az Alcohol-t használom akkor ez nem történik meg, igaz nem is indul el a játék. Nekem nForce 3 Ultra chipkészletes alaplapom van. Tudom, hogy ez is lehet gond, de van itt esetleg olyas valaki akinek ilyen Chipsettel szerelt alaplapja van és működik neki a játék?
  • mucsácsó
    RELOADED akkor is van, max 1-2 ember lebukott azt csá sztem :)
    de hát vannak biztonyítékok, hogy nincsen elkapva..legalábbis a teljes csapat :) még jó...
  • grebber
    Itt a teljes cikk erről 24.-ei dátummal.
  • ati2002
    Ez mai hír? Csakmert tegnap még adott ki egy játékot a Reloaded "PC Game ISOs Jacked (c) Empire Interactive RELOADED 39x15 MB" címmel.
  • Halfer
    gondolom hallottátok hogy 20 európai servert foglaltak le és 30 embert fogtak el hekkelésért. az ügyben érintett a RELOADED is, szal szvsz várhatjuk hogy legyen megoldás a SF-ra...
  • Newfronter
    Ő ettől a StarForce-tól begyorsultak a számok a winampban, meg a weboldal görgetése szaggat..LOL. És tuti attól van mert a Heroes 5 bétánál a StarForce védelem előugrása óta csinálja ezt, de egy restart után megoldódik, de ha újra elindítom a játékot akkor megint ez megy :S.
  • grebber
    Hát akinek nem ér meg annyit hogy 10 ezerforint helyett le kell huzni a meghajtókat az megis érdemli.
    Nem kell ide crack csak legyen mindig megoldás.
  • ati2002
    és tényleg hülyeség!
  • EvilDevil
    lehet hogy hülyeséget írok, de egyetlen módszer vezetne eredményre, ha valaki megszerezbé a Starforce forráskódját...
  • Faterx
    Még nagyobb off: mégha csak szövögetné, a nagyobb baj hogy ki is alakulhat amit pedig az emberek/népek hoznak létre a mindenkori vezérnek adva hatalmat. Ha van kedved privibe, merthogy ezért bannolhatnak főleg ezen a fórumon...
  • keeper2
    Igen, épp erre céloztam az eredeti példányt megvevők relative magas panasza résszel in is, hogy nem mindenkinél indul el az eredeti. Elvileg a játékkiadók kicserélik, ha számlával igazolod, hogy megvetted, de mondjuk eltört, megkarcolódott a lemez, viszont, ha a védelem miatt nem megy, azzal nem tudnak mit kezdeni, hiszen nem adhatnak ki egy olyat, amin nincs, vagy másféle védelem van, mivel akkor tuti fel fogják azt törni, és felrakják a netre, ha pedig másik sf-es példányt adnak, azzal nem vagy előrébb. Emellett, általában viszont a külföldre kiküldést te fizetheted. A magyak játékboltok pedig általában kikötik, hogy nem garanciális tényező az efféle probléma. Ha nem megy a gépeden a védelem miatt, akkor így jártál... És mivel a szoftvereket csak licenszeled, nem pedig megveszed, így teljesen jogszerűen még eladni sem tudod, max felrakod a polcra, megmutatni a dobozát a haveroknak, hogy ilyened is van...
    Faterx: bocsi az off-ért, de hozzátenném az aláírásodhoz, hogy tényleg egy tőről fakadnak, viszont az a háttér, amelyik ezeket kitalálta, és létrehozta, jelenleg a demokráciák hátterében működik, és hasonló terveit szövögeti azóta is.
  • Faterx
    Igen, ez a lényeg!
  • Dodo55
    De annál, hogy rejtett drivereket tesz fel, még nagyobb probléma, hogy sokszor eredeti sf-es játékok nem mennek, mert nem tetszik valami az sfnek, és nem hajlandó elhinni, hogy eredeti a játék, amit megpróbálok elindítani. Szóval a szerencsén múlik, hogy menni fog -e egy starforce-os eredeti játék, és ha nem megy, akkor úgy tudom, hogy játékot nem vesznek vissza, szóval pénzkidobás, tehát csak milliomosoknak veszélytelen sf-es játék vétele, mert nekik nem olyan nagy gond az a 10000 forint amit kidobtak a starforce miatt, viszont az átlagembereknek pénzügyi szempontból elég kockázatos sf-es játékot venni.
  • mucsácsó
    jaja, ez volt a Cenega :)
  • keeper2
    Eléggé ironikusnak érzem a hangvételedet, de egyébként, tény, hogy nagyon sokan bojkottálják a sf védett progikat, a lentebb leírtak miatt, ellenpontként viszont ott van az igen erős védelme, ami garantálja, hogy csak azok tudjanak a védett játékokkal játszani, akik mélyebben elmerülnek a védelem átverésében, így a nagy többség számára ez egy feltörhetetlen védelemnek tűnik, különösen a progi megjelenését követő rövid időszakban, amikoris a legnagyobb hasznot hozza. Pl. a ubisoft kijelentette, hogy a jövőben megjelenő összes progijuk ezt a védelmet használja. Viszont volt olyan cég is (igaz, nem ilyen nagy, mint a ubi), amelyik közölte, hogy az eredeti példányt megvásárlók (relative) magas számú panasza, valamint az az emberek általános sf ellenes hozzáállása miatt többé nem használja ezt a védelmet egyetlen játékán sem.
  • Evogordon
    Hidjétek el még a játék cégek se örűlnek neki :D
  • mucsácsó
    hátjah....nagyon útálja mindenki a szaros StarForce-ot.....csak a baj, és csak a baj van vele.......
  • lord nihilus
    bojkottálják a SF-et, a keeper2 #1463 hsz-ban leírtak miatt ugyebár.
    tiltott eszközöket használtak a SFesek...
  • keeper2
    Van közös fájl, amit feltelepít (pont emiatt kell újraindítani a gépedet, ez az, ami ilyenkor betelpül és elindul, és pont ez az, ami miatt a starforce védett játékok bojkottjára buzdítok mindenkit, mivel egy védelemnek nem lenne szabad ilyen mélyen belenyúlnia a rendszerbe, ez már valahol a kernel közeli szinten jár, meg persze, egy játéknak nem szabadna rendszergazdai jogosultsággal települnie, hanem ami egy korlátozott felhasználónak van, az is tökéletesen elégnek kellene, hogy legyen, illetve, ha mégis ez kell, akkor azt világosan a felhasználó tudtára kellene adnia, hogy mit telepít be, milyen "mélységben" és mi okból. Mivel csak annyit közöl, hogy egy program telepítése miatt újra kell indítanod a gépedet, ezáltal számomra a viselkedése inkább egy spyware programra utal, amit pedig nem lenne szabad semminek sem legálisan telepítenie).
    A "nem telepít drivereket a windowson belülre", elvnek ellentmond az is, hogy ha felraksz egy progit, majd késöbb egy régebbi védelműt raksz fel, akkor az már nem kér újraindítást, ellenben, ha azt raknád fel elöbb, akkor kérné... Valamint, miért van akkor szükség a starforce remover-re, ami a program uninstallja után leszedi még a drivereket (ez letölthető a sf készítők oldaláról is, csak épp, ha játszani akarsz, akkor ahhoz elöbb visszainstallálódnak ezek a driverek). De ha ez kell, akkor utánnaolvasok, pontosan mely fájlokat is telepít a sf, és hova. Valamikor jó egy éve már olvastam erről, csak már elfelejtettem.
  • mucsácsó
    namost ez mi is? :D angoltudásom az...az ennyire nem jó hogy mindent megértsek :PPP
  • lord nihilus
    épp ideje volt lépni valamit...
  • zoltang
    Boycott Starforce
  • Devids Pro
    ha jól tudom crc-nél is az első patch után lett 3.5-ből 3.6
  • mucsácsó
    hátjah, meg ha belegondolsz akkor az úgy elég sok lenne pénzben, hogy egy 3.6-ról 3.7-re ugorjon...
  • zoltang
    Akkor érthető lehet a védelem nagyobb verzióugratása. Javításoknál nem ugranak ekkora verziót, ahogy megfigyeltem. A kiegnél meg kellet venni az újabb verziójú védelmet a kiadónak szerintem. De egy javításnál a "kis ugrások" - a sf fejlesztők általi verziójavítás - ingyenes verzión belüli terméktámogatás, ha jól gondolom.
  • mucsácsó
    hát nagyobb kieg hozzá, igen
  • zoltang
    Az eXtreme az egy nagyobb kiegészítő-, vagy különálló-lemez a Trackmania Sunrise-hez?
  • mucsácsó
    hát, de nem tom, mert a Trackmania Sunrise-hez jött az eXtreme, avval lett 3.6, az amúgy 3.5ből...de legyen igazad :)
  • zoltang
    Szerintem minden programnak saját sf drivere van, nincs egy közös a win-ben. Azonkívül nem hiszem, hogy lehet rissíteni pl.: 3.6xx-ról 3.7xx-re. Csak tizedeseken belül frissül egy játék védelme.

pl.: a GTR - FIA GT Racing Game 1.0 verzión - StarForce 3.4.50.01 van, majd
    az 1.5 javítás után - 3.4.77.00 lett.

a Silent Hunter III 1.0 - Starforce 3.4.71.19
    a legutolsó 1.4b javitás után - StarForce 3.4.76.00
  • keeper2
    Arra esetleg valakinek nincs ötlete, hogyan tudnám megnézni, milyen verziójú sf driver van telepítve? Nem a progin, hanem a windowsban. Ma próbáltam, és ha raid kártyára van kötve az optikai meghajtó, azt még a 3.6.10.06 sem ismerte fel, olyan számára, mintha lehúztam volna a meghajtót, de azt olvastam, a 3.7 már látja, ezért próbáltam letölteni a sf weblapjáról az updaterüket, ami le is futott, de nagyon úgy tűnik, mintha nem csinált volna verzió frissítést.
  • zoltang
    Pl.: az A-Ray Scanner -el (http://www.aray-software.com/).
  • grebber
    A-Ray Scanner SF3-ra ezt használom.

Itt van még csomo más ilyen progi
  • Serpa
    milyen progival lehet megnézni egy játék védelmét?
  • zoltang
    Már terjed a rémhír:

"StarForce FrontLine: itt a másolásvédelem új verziója
    [2006. január 20. @ 19:43 - Berkenye]
    A StarForce digitális másolásvédelmekkel foglalkozó, orosz székhelyű vállalat bemutatta FrontLine védelmi rendszerének legújabb, 3.07.013-as verzióját, amelyet várhatóan a nagyobb játékok hamarosan patch formájában építenek bele az ilyen védelemmel ellátott játékaikba. Az új verzió még erősebb védelmet biztosít az CD/DVD emuláló programok ellen. Állítólag (egyelőre) egyetlen olyan emuláló sem létezik, amely ki tudná játszani ezt, beleértve a Daemon Tools 4-et is.

A Gameguru Mania szerkesztője személyes véleményéből az olvasható ki, hogy nem ért egyet az ilyen szigorú másolásvédelmi eljárásokkal, mert az igaz, hogy ezek megállítják a kalózokat, de a legálisan beszerzett játékok is gyakran nem akarnak elindulni a túlzott védelem miatt, ez pedig jelentősen csökkenti a vásárlási kedvet.

Továbbá azt javasolja, hogy az StarForce-os játékokat minden esetben 'korlátozott vendég módban' (limited guest user mode) telepítsük, az ahhoz a felhasználói fiókhoz tartozó mappába. Ha pedig a program telepítője megtagadná a telepítést, esetleg újraindítást kér, az azt jelenti, hogy valami olyasmit akar a rendszerben módosítani, amely teljes hozzáférést igényel. Márpedig a játékoknak erre elvileg nem lenne szüksége. Több megmozdulás is indult már a szigorított másolásvédelmek ellen, egyelőre sikertelenül..."

http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=20047

Azok a kurva f*** ruszki fejlesztők!
  • Halfer
    az biztos hogy ezt a védelmet f*szán eltalálták, de nincs lehetetlen! ha a 3.5ös sf-ot a reloaded feltörte és ráadásul nem is sok idő alatt, akkor minden lehet még! 3.7 viszont igaz, elég húzós, de ki tudja, arra is hamar jöhet a megoldás! DT Pro viszont megjelenik egyáltalán szerintetek?
  • grebber
    De elindul ennyi.És ha elindul nemnagyon szorit vissza semmit az sf majd talán ez az új.Azt ki tudja ez is meddig lesz jó.
  • mucsácsó
    picsába már :( minden játék StarForce-szal van fertőzve már majdnem, a másik még a SecuROM 7, ami gyakorlatilag nem ér semmit, de most még jön rá ez az új szar is...mi lesz velünk emberek? lehet kihal az ígyis már "épphogy működő" PC-s kalózkodás? nagyon nem kellene...remélem nagyon csunyán visszavágnak a hackerek/crackerek, vagy a DAEMON TOOLS-os skacok :(