2886
Starforce
  • zoltang
    Nekem ez van:
    "Sunix's 3710 ATA133 PCI Card with Silicon Image chipset solution...". Mivel nincs az alaplapomon RAID vezérlésre lehetőség, ezért van ilyen PCI-os vezérlőre szükségem.
    Számítástechnikával foglalkozó boltokban árulják ezeket a "kártyákat". :)
  • lalakov
    Milyen RAID vezérlőd van? Hol lehet beszerezni?
  • grebber
    Sajnos SF volt és lesz is ,de eddig jó mert van rá megoldás.
  • Halfer
    a starforce beperlésénél ott van hogy vannak cégek akik elpártoltak tőle a sok negatív rajongói vélemény miatt. remélem lassacskán minden cég követi őket ...
  • zoltang
    Láttam én is. Le is szedtem/ telepítettem, de a védelem maradt a régi. :)
    A StarForce 3.7.13.00 tehát a legújabb.
  • grebber
    Kijött hozzá 1 patch vajon az sf szám is növekedik vele?
  • ACE
    Érdekes hogy az nfo-ba azt írják hogy SFnightmare-val elég letilteni a drive-ot, de természetesen úgy nem megy. Sza'l akkor marad a lehúzós módszer, de legalább okosabb nem lett...
  • zoltang
    Megszereztem a torrentről a Wintersport Pro 2006 programot, hogy teszteljem. Kíváncsi voltam az új, rettegett, "nem emulálható DT4-ben" SF 3.7.13.00-ra.

Az A-Ray Scanner felismerte:
    StarForce 3.7.13.00 detected -> ...\Wintersport Pro 2006\protect.dll
    StarForce detected -> ...\Wintersport Pro 2006\WinterApp.exe

A cd feltelepítése után ez a szép ablak fogadott: AZ SG, MIÉRT TILTOTTA LE A KÉPEK LINKELÉSÉT A KÉPFELTÖLTÉS.HU-RÓL? A hu előtt le kellett hagynom a pontot, mert máshogy nem engedte!!!

http://kepfeltoltes hu/060205/SF_3.7.13.00_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ebből kiderült, hogy a FRONTLINE PRO van rajta. (Már mindenen a pro verzió van?)

A játékot a DT4.03 HE-vel emuláltam. Nálam az otikai meghajtók a húzgálások elkerülése végett egy PCI RAID IDE vezérlőn vannak.

Tapasztalat:
    Eddig az sf 3.6.xx-ig, így simán (lehúzás nélkül) ment minden. De már ez a szemét védelem a RAID-et is figyeli, ezért le kellett tiltanom a win.-ben kártyát, hogy ne vegye észre a védelem a dvd meghajtókat. Nemsokára visszajön a "húzgálós" időszak? :(

A játék 1 cd-s, és nem kért kódot. Ezért talán a védelem nem olyan szívós, mint a DVD-n lesz majd, pl. egy nevesebb programnál (TRD3, GTR2 stb.). Sajnos már megint fejlődött az SF valamit. :(
  • Evogordon
    Én akoriban nagyon vártam a stalker-t de mostanába amikor olvasom hogy csak 2007-be lessz már csak röhögni tudok rajta :D:D:D az a játék már nem él fogjátok úgy fel...:D
  • Halfer
    eljön az az idő! ez olyan mint a STALKER ... várjuk a csodát
  • EvilDevil
    az igazi győzelem az lenne, ha valaki feltörné végre rendesen a starforce-ot... de félek hogy ez soha nem következik be...
  • vki
    Milyen jó kis műsor lenne: A kék sarokban SF4, a piros sarokban DT4. Vajon ki fog győzni? DT vagy SF, SF vagy DT. (ja és persze Stohl Buci vezetné a műsort)
  • EvilDevil
    jó lenne ha az orosz maffia új célpontot keresene.. mondjuk a Starforce fejlesztőket
  • Newfronter
    Mucsácsó ez a nagy show: SF oldal
    Volt szó róla, hogy az újabb védelmet már a DT4 sem tudja emulálni.Azt hittük hogy egy időre megint olyan lesz a védelem, melyet nem lehet kijátszani.

Erre itt ez a release:NFOrce
    Itt meg rajta van az SF oldalán lévő másolásvédelem és mégis viszi a DT4. Úgy látom tévedtek az SF-esek ebben az ügyben.... hmmm...

Na de ugyebár tudjuk hogy nemsokára itt az SF 4.0, vajon tudjuk-e majd emulálni és hogy mit lép a DT....
  • mucsácsó
    de ebben mi a nagyshow? hát SF 3.7, és? nem értem ezt gyerekek :D
    de mindenesetre SF BEKAPHATJA!!!!!
  • Newfronter
    LOL akkor mi az a szöveg az SF oldalán? :DDDDD
    Hahahaaha bekaphatja az SF, cumi!!
  • Halfer
    persze persze
  • zoltang
    Az utolsó szmájlit elütöttem.
  • zoltang
    Már meg is van:

Részlet az nfo-ból:

Release date: 03/FEB/2oo6 Ü Û° °Û° °Û Supplier ....: PLATiN TEAM
    Release type: AlcoholClone ß² Û° °°Û° °Û² Cracker .....: PLATiN TEAM
    Release size: 1 CD Ü Û°° °²Û° °Û° Packager ....: PLATiN TEAM
    Û° °Û² °Û²
    Requirements: Alcohol 120% ° Û°° ²Û° °Û° Rating ......: 1o/1o
    Compatible Û°°°Û² °Û°
    Multimedia PC ° Û²°²Û° °Û° Üß Ü

Winter Challenge a.k.a. Wintersport Pro 2006

This game is multilanguage: GERMAN / ENGLISH / FRA / SPA / ITA

Mehr Infos auf http://www.wintersport-pro.de/

.:Install Notes:.

Unpack, mount with Daemon Tools 4.x, install & play.
    Use SFNightmare or unplug your IDE cd/dvd drive.

Protection : StarForce 3.7.13.0

Remélem ez a szuper Frontline Pro védelem, amiről szó van.
    Amit nem lehet DT4-el emulálni.
  • Newfronter
    Akkor ezt se látjuk NFOrce-on....
  • zoltang
    Itt a x.x.13-as sf:

Wintersport Pro 2006
    Copy protection: Starforce 3.7.13.00
  • keeper2
    A sf pr kö*ög reakciója pontosan az, ami miatt nagyon sokan tartottak attól, hogy elcseszték az usa-ban a netes zaklatásra vonatkozó törvényt, mivel olyan eszméletlenül pocsékul lett megfogalmazva a törvény, Bush bácsi új törvénykéje... , hogy senki sem tudhatja pontosan, mi esik a hatálya alá. Elméletben, ha akár egy emailt írok a másiknak, és az őt bármi módon zavarja, ami lehet, hogy csak azért van, mert épp rossz napja van, már perelhet. Pont attól tartottak, hogy ezt csak a gerinctelen féreg állatok fogják kihasználni, és lásd: Zhidkov már meg is tette. Bár, szerintem a jogi dumával fenyegetőzés csak üres szó volt, mert, ha jól tudom, a sf egy orosz cég, Doctorow pedig egy kanadában született, ma angliában élő ember, míg a törvény pedig az usa-ban van hatályban, így nem tudom, hogy léphetnének ebben jogilag. De ha netán a sf már usa cég lenne, akkor is, hogyan perelhetnek be polgári perben egy külfödi, külföldön élő állampolgárt olyan törvény alapján, ami az alperes országában nem létezik???
  • Halfer
    hát ha ez a vírus óta nem megy, bocsi, de a formázást ajánlom, más ötletem nincs
  • tombl100
    Szevasztok!
    Lenne egy BIG!!!!!!!!!!! problemem. Imádom a Gt Legends-et és eddig tudtam is vele játszani iTwins-es. Kapott egy vírust a gépem , nagynehezen sikerült kiirtanom , de azóta a Starforce nightmare nem működik! Eddig ha rámentél valami disable-re elkezdett dolgozni és megcsinálta, most bármelyikre megyek semmi nem műkdik rajta. Leszedtem újra a nightmare-t és feltettem az eredmény ugyan az!!!!!!!!!!!!! Megőrülök! HA valakinek van ötlet nagyon hálás lennék ha megosztaná velem!
    Addig is CSÁ!
  • mucsácsó
    nehogy jöjjön....ezaz...dugják fel a szarjukat, ne jöjjön Isten őrizz...
  • Evogordon
    inkább nejöjjön ki addig minden törhető!!!
  • grebber
    Na csak gyűnne már ki valami game ilyen új védelemmel és akkor legalább kiderülne hogy "törhető"-e.
  • Istencsászár
    A Boing Boing internetes magazin főszerkesztője a minap egy, a StarForce másolásvédelmi eljárást negatívan véleményező publikációt tett közzé az oldalán. Ezt követően a StarForce PR menedzsere, Dennis Zhidkov e-mailben kérte annak azonnali hatállyal való törlését. Íme a levél... :)
  • zoltang
    Újdonságok a SF-től: FrontLine 4.0
  • Danecay
    Ja persze régebben akkor sem indult a game, ha fizikailag le volt húzva az optkai meghajtóm.
  • Danecay
    Így van, de az már lejebb tisztázódott, hogy nem kell sfcure, viszont a SF Nightmare-t azért használom, mert nincs lehúzva az optikai meghajtóm fizikailag, mint már írtam is. Most akkor ezzel mi a baj? Azt is írtam, hogy a DT 4.o-val újraindult a gép védelemellenőrzés közben, míg az Alcohol 1.9.5-el ezt nem tette, de a játék sem indult el, bármilyen módszerrel próbálkoztam is. Vagy a CD key -el volt gondja, vagy pedig, hogy rossz meghajtóban van a lemez. Miután felraktam a 4.03-as TD-t és átírtam a boot.ini-t indult el a játék, igaz eleinte ott is kaptam hibaüzenetet, de már nem a védelem ellenőrzés során, hanem amolyan Windows-os hibaüzenet volt, hogy a GT Legends szabálytalan műveletet hajtott végre vagy valmi hasonló, de ezt a gondot egy újraindítás megoldotta.
  • keeper2
    Danecay: az sfcure ugyanazt az emulációt hajtja végre a sf, amit a daemon 4 is (esetleg másféle megvalósításban). A sf. nightmare pedig arra való, hogy a windows elől elrejtse azt, hogy optikai meghajtó van a gépedben, ergo, ha lehúztad a meghajtót, akkor annak sincs értelme (az meg más kérdés, hogy a sf nightmare az újabb sf verziókat már nem képes átverni).

Halfer: a raid kártyás megoldás tökéletesen működik minden proginál, ami 3.7 elötti, kipróbáltam. A lényege, hogy ugyanúgy nem látja a sf, hogy van optikai meghajtó a gépedben, mintha le lenne húzva, vagy ha sf nightmare tiltaná.
    Sajnos, 3.7 esetében nem tudtam még kipróbálni a hatását (sokan pedzegetik, hogy a 3.7 már ott is látja az optikait). Eddig csak a trackmania nationst találtam meg, ami 3.7-es védelmű, ami tökéletesen el is indult, csakhogy az egy olyan ingyenesen letölthető program, ami nem kér semmilyen optikai lemezt, így nem is értem, miért van rajta ez a védelem, hiszen, bár rajta a 3.7, de nincsen ellenőrizendő lemez, amiről megállapíthatná, hogy eredeti vagy sem. Lehet, hogy tévedek, de véleményem szerint annyit ér rajta a sf védelem, mintha ott sem lenne. Pedig nagyon izgatja a fantáziám, hogy igazak-e a pletykák, hogy a 3.7 látja a raid-et?
  • Danecay
    Semi ilyesmi.
    -Játék bemountol DT4.03-ba
    -Starforce Nightmare indít
    -Disable Node
    -Disable CD
    -Disable Node
    -és még az én esetemben Sc. Master Off

és megy. Én is utánna vettem észre, hogy nincs lehúzva a DVD író :D
  • Halfer
    a RAID vezérlős megoldás?
  • Halfer
    why?
  • Danecay
    Ja, és nem kell lehúznom az IDE vagy tápkábelt a CD/DVD-ről :D
  • Danecay
    Részletkérdés, de egyébként tényleg igazad van, nem kell. Csak már annyi mindennel próbálkoztam ez előtt eredménytelenül, és semmit sem akartam kihagyni, nehogy pont a kihagyott dolog miatt ne induljon a game.
    Nálam vagy a boot.ini átírása hozott eredményt vagy a DT 4.03, vagy így a kettő együtt, végül is a lényeg, hogy működik :)
  • zoltang
    A DT4.03HE mellet minek használsz sfcure-t? Elég az CD/DVD IDE kábeleket lehúzni a DT4-be (minden emut. bekapcsolni, én még az options menüben is mindent bekapcsoltam) emulálni.
  • Danecay
    Na végre sikerült elindítani a GT Legends-et, pedig már talán az összes elindítással kapcsolatos hibát sikerült kigenerálni  Egy úttal az is kiderült, hogy nem az nForce 3 Ultra chipset, amivel az alaplapom van szerelve okozza a játék nem indulását (magyarosan :)
    Nekem telepítve van az Alcohol 120% és a Daemon tools is. Mint már írtam lejjebb, ha a DT 4.0 ba mountoltam az image filet a védelem ellenőrzése közben úraindult a szgép, viszont ha az Alcohollal próbálkoztam ez nem fordult elő, bár a játék sem indult el de mint kiderült nem az Alcohol hibájából.
    Nálam a hibát az okozta, hogy a játék indítása előtt futtatandó, az itw-tools\sfcure01\ mappában található !start.bat nem hajtódott végre, tehát akinek nem indulna a játék annak javaslom, hogy parancssorból futtassa a !start.bat filet (START menü -> Futtatás, ide beírni, hogy CMD és a megjelenő ablakba belehűzni az említett filet majd ENTER)
    Ha a következő üzenet jelenik meg: „A szolgáltatás (StarForce Cure Driver (version 1.x)) sikeresen elindult” akkor nincs gáz, viszont ha valami olyasmi, hogy "System Error .1
    Not correct function", vagy hogy nem hajtódott vére művelet stb. akkor a következő a teendő: Megkeresni a boot.ini file-t, alapértelmezetten a c:\ gyökérben van. Rejtett file így ha eddig nem lett volna akkor engedélyezni kell a rejtett és a renszertfileok láthatóságát, de ez a boot.ini elérhető a VEZÉRLŐPULT ->RENDSZER->SPECIÁLIS itt legalul ai Indítás és Helyreállításnál -> Beállítások -> Szerkesztés
    Valahogy így kellene, hogy kinézzen: „multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /Execute=OptIn

A lényeg a "/execute=optin" -en van! Ha ez nálad "/noexecute=optin" írd át!!! Mást NE írj át a fájlban!!!!
    Ha megvan indítsd újra a géped! Ha minden igaz mostmár végre fog hajtódni a !start.bat. Nálam ez volt az alapvető probléma. Ezek után jött a szokásos megoldás:

Starforce Nightmare:
    Disable Node
    Disable CD
    Disable Node
    + az én esetemben Sc. Master Off
    Mivel írtam, hogy telepítve van mid az Alcohol mind a Daemon Tools, ezért az Alcohol virtuális meghajtóját letiltottam az eszközkezelőben (nem tudom hogy van e hatással valamire) és a Daemon Tools 4.03-at használom.
    Sok szerencsét!
  • Dodo55
    Ha 32 bites windows-od van, akkor a 64 bites progik is csak 32 bitesen fognak menni.