2886
Starforce
  • keeper2
    Az a probléma, hogy a microsoft erőteljesen komálja a másolásvédelmeket, támogatja azok céljait, így valószinűnek tartom, hogy nem görgetne a talán leginkább kedvelt (a kiadók részéről értve persze) másolásvédelem elé megoldhatatlan problémákat, sőt, szerintem inkább együttműködik velük, lévén, neki az a legfontosabb, hogy minél többen megvegyék a vistát, ám, ha az egyre növekvő starforce-fan kiadótömeg úgy dönt, hogy mint jól bevált másolásvédelmet, a sf-t támogatják, ahelyett, hogy vista-kompatibilissé tegyék a játékaikat, akkor nem fog túl sok ütős cím megjelenni, ami képes lesz vista alatt futni, így a játékosok akár kényszeről is, de megmaradnak az xp-nél, kivéve a nagy lét a microsoft zsebéből.
  • Schwarz
    "Melyik a legjobb starforce elleni progi?"
    format.com
  • GOTEM
    Evo cool a kérdés
    remélem besz@rik tőle
    Csak a vista hol van még főleg mig lesz rá driver meg minden lóf@asz
  • GOTEM
    A jó kurv@ @nyját annak a kötsög starforcenak
    Melyik a legjobb starforce elleni progi?:)
    Anlélkül is meg lehet csinálni a starforceos gamékat h nem huzgálnék dvd meghajtó kábelt meg ilyenek???
    ha valaki tudja az msn-en mondja el vagy elég itt [email protected]
  • Evogordon
    De egyvalamire kiváncsi vagyok. Ugyebár ezekbe a szar winfos XP-kbe beletud nyúlni a starforce, vagyis a kernelélbe és ezrt gajra teszi a wint a SF. De a win vista-t úgy csinálják meg hogy nemtud semilyen program a kernelébe belenyúlni. Na akkor milessz a SF-al?
  • zoltang
    Lehet két (vagy több) verziószám is fut az védelem programjában. Pl.: külön van a FrontLine-nak és külön van a játékok könyvtárába másolódó SF-nek. Ki tudja...
  • BuzzFuzz
    Én azt olvastam hogy a Starforce Frontline 4 a Cebiten (márc 9-15 között) fog bemutatkozni, tehát még
    nem alakalmazzák szerintem... amugy akkor a játékokhoz az lesz írva védelem típusaként, hogy Starforce 4.0... vagy nem?
  • zoltang
    Most nézegetem a Daemon Tools fórumát:
    http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?t=10206

valaki ezt írja:
    "Yes, in 4.0 to.
    Drivers from 3.7 version of Frontline used by 4.0 version.
    Sfsync04.sys, that installed after 3.7.13.01 used by 4.0 version."

saját gépemen nézem a rejtett illesztőprogikat:

Ez másnak is fent van, vagy a 3.7.13.01 rakja fel? Ez már a FrontLine 4.0 lenne...
  • zoltang
    Ű PROUDLY PRESENTS ²²ŰŰß Ü
    ŰŰ ÞŰ²² Toca Race Driver 3 Þ²ŰÝ ÞÝ
    ŰŰ ŰŰ² ÜÜ (c) ßŰŰŰ ÜŰ
    ŰŰÜß ÞŰŰß CodeMasters ° ŰŰ²ŰÜÜŰßß°
    ŰŰÝÜÜŰßß ÞŰÝ Üܲßß°ß²ÜŰŰŰß ÜÜÜŰ°Ű²±°
    ŰŰŰß Ű RELEASE DATE :: 02.17.2006 Þ²²ßÜŰ²±²ÜßŰŰÜŰ²ßß Ü°
    ŰŰÝ Ű PROTECTION :: Starforce 3.7.13.00 ²²ÝÞŰ²±±²²ÝÞŰ²ß Ü²Ű²±²Ü
    ÜŰŰŰÜ SIZE :: 77x50mb ÞŰŰ ßŰ²±²ßÜŰ²Ý°°²Ű²±±±²Ý
    ÜÜ ßßŰÜ MEDIATYPE :: DVD ßßŰÜÜܰ ²ŰŰ ßŰŰ²²²ß
    Ű²²Ý ÞŰ²ŰŰß FORMAT :: MDF/MDS ßßŰŰܰßßŰÜ ßßß

Nem kell izgulni, mert az első javítás frissíteni fogja az SF-et is xx.01-re (vagy még újabbra), ami már nem fog menni. :) Nálam is minden, jól elkészített SFclone futott (kivétel a LockON 1.1, aminek nem jó a cdképe), de ez a xx.01 kifog a DT-n és a legújabb Alcoholon is.
  • Evogordon
    Mondjuk én még nem játszottam olyan starforc-os játékkal ami nem ment volna...
    De különben milyen lessz ez a SF Frontline 4.0?
  • lalakov
    A Toca megy.
  • Evogordon
    A toca race drive hanyas verzió? 00 vagy 01? Az gáz ha nemmüxik :S
  • zoltang
    Én nem az SF 3.7.13.00-ról beszélek (vagy valami korábbi verzióról). Ott működik az a módszer. Próbáltad egyáltalán a 3.7.13.01-et? Ott nem fog működni az eddigi módszer, se Alcohol-al, se DT4.03HE-vel.
  • Evogordon
    Van megoldás a SF 3.7 ellen. Meghajtók lehúz.... Mi kell még? :D Vagy csinálsz egy kűlső kapcsolót és még húzogatnod se kell.
  • zoltang
    Köszönöm.

"Kijöhetne" már valamilyen új DT verzió, vagy valami módszer az SF 3.7.13.01 ellen (Wintersport pro 2006-on tesztelem).
  • keeper2
    Ha jól értelmezem a leírtakat, akkor a cikkíró az alcohol és a daemon tools progikat vizsgálta meg, amik a vizsgálatai eredményeképp nagyon valószínű, hogy rootkit-et tartalmaznak. Többször is utalt a sony rootkitjére, illetve, hogy mennyire nem etikus dolog a rootkit használatával elrejtenie magát a programnak. A problémázásának a lényegi oldala, hogy kifejtette, hogyan vizsgálta meg, hogy az alcohol elrejti magát a registryben, és ahol a registrynek tartalmaznia kellene, hogy az alcohol fel van telepítve a gépre, ott teljesen üres karaktersorozat látszódik a registryben, valamint a daemon pedig egyszerűen megtiltja a hozzáférést a programok számára az ő bizonyos registry kulcsaihoz, amik szintén a bizonyítékot jelentik arra, hogy a program fel van telepítve a gépre, tehát a digitális jogkezelő programokat megtéveszti, sőt mitöbb, az usa digitális jogvédelmi törvényeibe ütközik.
    Ezt el tudom kézpelni, hogy az usában ez problémát jelenthet, hiszen ott életben van az a jogkezelő törvény, viszont a világ többi országában nincs, így ott nem hinném, hogy bármilyen etikai és jogi problémákba ütköznének ezen módszerek alkalmazásai, főleg, hogy lényegében majd mindent az amerikai jognak megfelelő védelmi módszerekkel látnak el, és az amerikai jog szerint próbálják terjeszteni, illetőleg a másolás ellen fellépni.
    Röviden összefoglalva, az usa jogrendszere szerint etikátlan és jogtalan a programok viselkedése, a többi országot figyelembe véve viszont csak a túlzott usa jog-elnyomást (amit az usa fejt ki az egyéb országokra direkten vagy indirekten) egyenlíti ki valamennyire.
  • zoltang
    Akinek megy az angol összefoglalná:

Daemon Tools rootkit? (forrás: http://www.daemon-tools.cc/dtcc/showthread.php?t=9581)

http://www.sysinternals.com/blog/2006/02/using-rootkits-to-defeat-digital.html
  • Evogordon
    aKKOR JÓ ;)
  • zolo15
    thx
    megcsináltam
    az ezsközkezelőbe a meghajtón jobb egér engedélyezés
  • Evogordon
    Az gáz... Én is hallotam már ilyenről de akkor állítólag nemlehet visszahozni a cd-ket csak win újra telepítéssel. Szóljatok ha nemjól tudom.
  • zolo15
    csá
    Csináltam ilyet az SFNightmareel hogy Disable node-CD-node most meg ugyan ezt nem akarja Enable-val
    pls help me
    mit csináljak?
  • BuzzFuzz
    a grafikájuk okádék .... tehát ebben biztosan különböznek a pc-s játékoktól :)
  • keeper2
    Köszi, bár engem ez nem tesz boldoggá, mivel stratégia, gazdasági, rpg és kaland játékok kötnek le, ezek közül pedig csak az rpg szokott megfordulni konzolon, de azokból is csak az afféle vackok, mint a final fantasy, amit én nem is szoktam rpg számba venni, mert szerintem nevetség kategória.
  • Örm
    Tycoonról és jó stratégiáról én sem tudok. Viszont a nagyobb nevű akció, fps, sport és autós játékok mind megjelennek rá.
  • keeper2
    Neked az a probémád, hogy milyenek konzolon az fps játékok? Pedig nem tudom, mi különös van benne, szerintem tök olyanok, mint pc-n (amúgy kissé visszafoghatnád magad). Én inkább azt kérdezném, milyen konzolon egy tycoon vagy birodalom építő stratégia? Mivel a konzolt az akció, sport, szimulátor, és efféle, kinézet-orientált, gyors reflexeket, de kevés agyhasználatot igénylő játékokra találták ki. Viszont, tud mondani valaki tycoon-t konzolon? (Elképzelhető, hogy létezik, mindenesetre, én sosem hallottam ilyenről)
  • Örm
    Eleinte szokatlan, de meg lehet szokni. De legalább mennek rajta a játékok!
  • GOTEM
    BUZI APJÁT A STARFORCENAK meg XBOXON MIEN EGY FPS XDDDD
    NEM TOM DE BIZTOS SZAR
  • Örm
    Hello!
    Lehet, hogy most sokan fognak durrogni, de szerintem lassan egyszerűbb lesz valamilyen konzolon játszani mert azokon nincs annyira erős védelem. Nekem van Xboxom és az újabb játékokat én azon tolom mert nem kell vele szenvedni azért, hogy elinduljon és a játékok 90%-a ugyanaz mint pc-én. Nem beszélve arról, hogy nem kell állandóan fejleszteni elég hozzá egy jó tv. Szerintem már csak pár hónap és az Xbox 360-at feltörik és ahhoz is lesz chip.
  • BuzzFuzz
    Tévedés! az originál Starforce 3-at még senki nem tudta törni.... csak peccsekés után maximum...
  • ACE
    Mindegyik védelem eljövetelénél ez volt hogy húúú most milesz... aztán érdekes mindegyiket feltörték... Amit programozók írnak, azt programozók át is tudják írni...
  • BuzzFuzz
    Remélem az EA nem tér át starforce-ra....
  • grebber
    Addig jó amig vann olyan cég ami nem paktált le ezzel a védelemmel és há istennek eddig a nagy durranások nem sf-al jöttek.
  • Dodo55
    Hát ahogy néztem miket tud a Frontline 4, pl másodperc pontosan szabályozni a "védett" termék futtatási idejét a cd-key érvényességétől függően, ezek alapján nagyon veszélyes kártékony programnak számít a starforce 4. Csak azért nem vírus, mert MÉG nem szaporodik.

Remélem egyszer valaki majd azt veszi észre, hogy a vírusírtója vírusnak detektálta a sf-ot, és akkor észhez térnek a sf készítői, hogy nem kéne agresszív szabályozó programokat gyártaniuk, másolásvédelmi rendszerként árulva őket.

Nem azzal van a bajom, hogy túl jó a warez ellen a sf, hanem azzal, hogy van 1 eredeti sf-os játékom de nem megy. Azóta nem merek venni olyan játékot, amiről nem tudom, hogy milyen védelem van rajta.
  • zoltang
    De lassan elérik, hogy clone-t sem lehet csinálni (ha jól veszem ki).

"В FrontLine 4.0 can now protect DVDs based on Read DVD Information. Any writable discs have a special ATIP area. This area can be read by any CD-RW and DVD drives, including non-writable. Disc binding based only on Read DVD Information checks only the type of disc by reading the ATIP. The type of disc can be defined by both reader and writer type of drives."
  • zoltang
    Elméletileg nem lenne jogom egy biztonsági másolatot készíteni magamnak (az eredeti példányomról)? Visszatérve az SH3-ra. Az összesen 4-5 telepítés után a szuperminőségű gyári DVD lemezem belülről kifele repedezik, pedig a "széltől is" óvom. A "tökéletes" StarForce lehetetlenné teszi a biztonsági-másolat készítést. Szerencse, hogy ehhez készült törés, és nem kell minden indításhoz a lemezt "koptatni".
    Ha ez szar Frontline 4 beváltja az igéretét, akkor nagyon szép jövő előtt állunk. (Esély van rá, lásd: SF 3.7.13.01.)
  • BuzzFuzz
    CSatlakozom, ez a védelem még ütősebb lezs.. bár amig a lehuzogatós
    módszer megy addig nem kell beszarni...

• zoltang
    Szemét ruszkik:

StarForce FrontLine 4.0 – dramatic improvements in copy protection system!

[email protected]
    02.03.2006
  • zoltang
    A mocsok ruszkik elégedettek, ha jól veszem ki angoltudás (Mobimouse) nélkül. Speciel az SH3 nekem is eredetiben van meg.

"News
    Silent Hunter 3 - among top 5 one year after the release!

While the biggest players of the video game market are still counting the last year’s revenue, the 2006 statistics are already in.

The latest researches show that the experts’ forecast about the growth of the console market are not coming true. This segment is obviously stagnating while waiting for a new technological breakthrough. The 2005 gross of the US largest publisher Electronic Arts is not rather encouraging as well. The forth quarter income turned out to bring 31% less than the same period in 2004. The company’s total sales reduced by 11%.

Meanwhile the PC sales continue to grow steadily. The European publishers feel far more confident than their overseas counterparts.

The sales rating of Silent Hunter 3 is the most surprising. The game was officaially released a year ago and is still in the Russia’s top 5 sales list in spite of the notorious Russian piracy. There is a good tendency for games that use StarForce copy protection to have a longer and better sales cycle.

StarForce Technologies

08.02.2006"

http://www.star-force.com/protection.phtml?c=83&id=818

Amúgy az SH3 v1.4b: StarForce 3.4.76.00 detected, de ehhez van még 1.4b Reloaded törés is.
  • grebber
    East Front (ÜberSoldiers) demó: StarForce 3.7.12.05
  • Duddits
    Lehet, hogy már feltalálták a keresőt a lap alján...